סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מאי 07, 2022 11:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מ-1 באוקטובר הקרוב נכנסים מספר שינויים בחוקה. אני אסקור מהר את היותר חשובים בהם:
- סל ופאול על act of shooting בסמוך לסיום רבע/שעון 24 - החוקה הקיימת אומרת שאם הפאול בוצע לפני הבאזר הפאול ייחשב, אבל אם השחקן הזורק שיחרר את הכדור אחרי הבאזר הסל לא ייחשב, והוא יקבל 2 או 3 זריקות. השינוי אומר שבמקרה כזה הסל כן ייחשב. שינוי הגיוני ומתבקש, שהרי הפאול אמור לעצור את השעון. כך נקבע גם בחוקה החדשה - אם השופט החליט שהפאול בוצע לפני הבאזר, ואין לו מוניטור, הוא צריך לקבוע את הזמן שנשאר על השעון והזמן הזה חייב להיות גדול מ-0.0
- קבוצה תגן במחצית השנייה על הסל שקרוב לספסל שלה. בדברי ההסבר לשינוי אומרים פיב"א שהשינוי נעשה לבקשת קבוצות וגם לבקשת שופטי מזכירות - שהרי אחרי סל רק לקבוצה המגינה יש זכות לבקש פסק זמן. ברבע האחרון כמובן זה יותר קריטי, וכאשר הקבוצה מגינה על הסל שקרוב לספסל שלה המזכירות ממילא מסתכלת לכוון, ונוח לה יותר לקלוט את הבקשה של המאמן.
- חץ הפוזשן עדיין איתנו למרבה הצער. יש שינוי קל לגבי לאן יראה החץ אחרי הג'אמפ הראשון במשחק במקרה שהכדור נהדף לחוץ: בחוקה הקיימת החץ נקבע לפי מי שולט ראשון בכדור בתוך המגרש. כלומר אם קבוצה A הדפה את הכדור החוצה, קבוצה B הכניסה את הכדור אבל קבוצה A חטפה אותו ישר מההכנסה - הרי שקבוצה A היא הראשונה ששולטת בכדור במגרש, ולכן החץ יראה לטובת B. לפי השינוי, הורידו את המילים "בתוך המגרש", לכן ברגע שהשחקן של B קיבל את הכדור להכנסה (וזה אומר שהכדור נהייה חי) - B נחשבת שלוטת בכדור והחץ יראה לטובת קבוצה A.
- שינוי משמעותי - הפאול הבלתי ספורטיבי האוטומטי על כל פאול בהכנסת כדור לפני שהכדור נכנס למגרש ב-2 הדקות האחרונות - מתבטל (כמובן שאם יש פאול ב"ס לפי קריטריונים רגילים הוא יישרק). במקום זה יש הגדרה חדשה בחוקה - throw-in foul, שזה אותו פאול בהכנסת כדור לפני שהכדור הוכנס ב-2 הדקות האחרונות. אם הוא לא ב"ס לפי קריטריון אחר, העונש עליו יהיה זריקת עונשין אחת + הכנסת כדור מהצד קרוב למקום העבירה. וכמובן הוא גם לא יחשב בספירה של ב"ס/טכנית לצרכי הרחקה.
- עבירה ב"ס מאחור או מהצד על שחקן לבד בדרך לסל - הורחבה. השחקן שעליו עושים את הפאול לא חייב להחזיק בכדור. גם פאול של שחקן שהכדור בדרך אליו במצב של לבד מול הסל, או שמנסה להגיע לכדור שאם ישתלט עליו יהיה לבד מול הסל, היא ב"ס לפי השינוי בחוקה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 12:16 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראשית, רוב תודות
מעניין ומעשיר

שאלת חידוד לחוקה הנוכחית (ולא החדשה - ש"פותרת" סוגיה זו)
אם שחקן נניח סוחט עבירה ב-act of shooting של זריקה לשלוש, אבל משחרר את הכדור (שנכנס) לאחר הבאזר - הרי שהסל לא ייחשב, אבל עדיין יקבל 3 זריקות? (חרף שלמעשה לא זרק בזמן)

ביטול הבלתי ספורטיבי התמידי עבור פאולים בהוצאות חוץ בשתי הדקות האחרונות - מבורך לטעמי. לא אחת בפועל זה נשרק מתוך מאבק אמיתי בין שני שחקנים על מיקום (ולא איזו אסטרטגיה מתוכננת לבצע עבירה מהירה על שחקן כזה או אחר), ולכן אני גם לא מאושר במיוחד מהעונש הנוכחי.
למעשה למשל כדאי לשחקן בקבוצה שמפגרת בארבע נקודות ומוציאה חוץ שניות ספורות לסיום (ולכן בעלת סיכוי אפסי להציל את המשחק), לעבור דרך איזו חסימה, ואף ליצור "Bump" טרם הכנסת הכדור - יכול להרוויח שריקה קריטית לעבירת מגן - שזה אולי הסיכוי הכי טוב לעשות איזה מהפך...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 12:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לשאלתך - כן. זה נחשב פאול באקט אוף שוטינג ל-3 ככל הפאולים באקט אוף שוטינג ל-3.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 9:28 am 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
ביטול הבלתי ספורטיבי התמידי עבור פאולים בהוצאות חוץ בשתי הדקות האחרונות - מבורך לטעמי. לא אחת בפועל זה נשרק מתוך מאבק אמיתי בין שני שחקנים על מיקום (ולא איזו אסטרטגיה מתוכננת לבצע עבירה מהירה על שחקן כזה או אחר), ולכן אני גם לא מאושר במיוחד מהעונש הנוכחי.
למעשה למשל כדאי לשחקן בקבוצה שמפגרת בארבע נקודות ומוציאה חוץ שניות ספורות לסיום (ולכן בעלת סיכוי אפסי להציל את המשחק), לעבור דרך איזו חסימה, ואף ליצור "Bump" טרם הכנסת הכדור - יכול להרוויח שריקה קריטית לעבירת מגן - שזה אולי הסיכוי הכי טוב לעשות איזה מהפך...

מהרושם שלי של השנים האחרונות זו עבירה שבקושי נשרקת דה פקטו. אולי אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 9:55 am 
מנהל פורום

לא נשרקת, כי נזהרים לא לעשות אותה
קל להימנע ממנה
בחלק גדול מהמקרים יש פסק זמן לפני זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 8:14 pm 
Hall of Famer

אחלה
אני לא רוצה שייזהרו (אני בספק עד כמה נזהרים, אבל נזרום...)
אין סיבה שמגן לא יוכל כמו שצריך לרדוף אחרי שחקן תוקף שעובר על חסימה בזמן הוצאת חוץ, 1:50 לסיום

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 9:50 pm 
Sophomore

חוץ מהחץ, שני חוקים לשנות מחר בבוקר:

1. סל + פאול אוף-דה-בול = זריקת בונוס אחת של השחקן עליו נעשתה העבירה. הפוזשן הנוסף שמקבלים כרגע הוא העיוות הכי גדול שיש
2. ביטול גרירת העבירות הקבוצתיות להארכה. נמאס מ-5 דקות של פנדלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 08, 2022 11:24 pm 
Hall of Famer

לגמרי*2
הפאול אוף-דה-בול לצד סל הוא הרבה פעמים "שולי לגמרי" ולאחר מאבק מיקום סופר לגיטימי (שלעיתים יכול בקלות להישרק גם הפוך) לקראת ריבאונד צפוי. אין שום סיבה להעניש כה בחומרה מצב שכזה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 09, 2022 8:35 am 
Hall of Famer

לגביי 2- מסכים איתך לגמריי.
אפשר לקבוע אולי שעבירו קבוצתיות יזכו בעונשין בהארכה אחרי 2 עבירות למשל. אבל לא מההתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, רואה שחורות ו 171 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה