עופר האדום כתב:
shmueliki כתב:
ההסבר עדיין עובד
אני מניח שהפועל ת"א למשל תעדיף להסתדר בלי הזרים 5-6 המהוללים שלה, בכדי שמכבי לא תהנה מהפריבלגיה המקבילה
בגלבוע-גליל היה דיבור שסשה קילייה-ג'ונס פצוע, וביקש מהקבוצה לא לחזור העונה כדי לא לסכן את עצמו (אבל אולי לפלייאוף עצמו הוא כן מוכן ו/או שמצבו השתפר), כך שהם אולי מעשית עם 4 זרים
גם גליל עליון עם 4 זרים אני חושב
קילייה ג'ונס שיחק לפני שבועיים נגד ראשון.
לגליל יש 5 זרים (אירבו, וושינגטון, לואיס, קנדי וסטוב).
קילייה ג'ונס, בתור השחקן המוביל בקבוצה שלו, שיחק רק 2 משחקים (ואף לא רצופים) בחודשיים האחרונים. עודד הלפרין ציין באיזה פודקאסט שיש לו פציעה לא כל כך ברורה לאבחון, ושהייתה איזו הסכמה עם הקבוצה שהם לא ילחצו עליו לחזור, כי הוא בתור שחקן צעיר רוצה לדאוג לקריירה שלו, ומעדיף לא "לשרוף את עצמו" לקראת החוזה הבא.
סטוב (חוץ מזה שעומד על מדד ממוצע של 1.5 למשחק...) לא שיחק מאז ה-11 למרץ.
אז בעניין הדיון - להשוות את מצב הקבוצות הללו למכבי ת"א (3 זרים ספייר), הרצליה וחולון (2 זרים ספייר), וירושלים (גייטס ורולנד - אפשר להתווכח כמה הם בספירה...), לא ממש משקף.
ראי שעל הקיר כתב:
ודאי שאפשרי, ולא באחוזים זניחים.
אני מסתכל על זה בצורה אחרת, בעיני התהליך שעובר על מכבי. כיוון שאני חושב שהמועדון הזה רקוב ורק הולך ומרקיב עוד, ושמטרותיו כבר לא בהכרח חופפות למטרות רגילות של מועדון כדורסל מקצועני, אין דרך שהרקבון הזה לא יתפשט למגרש וליכולת המקצועית וזה מוכח בשנים האחרונות פעם אחרי פעם. אי אפשר לשפוט את מכבי במונחי "על הנייר, שחקן מול שחקן" כמו שעושים בדרך כלל. הסכום שלה כמעט תמיד יהיה קטן בהרבה מסך חלקיה (וברוב הפעמים סך חלקיה גם יהיה קטן הרבה יותר משוויים הכספי).
בקיצור אני חושב שאין שפל שהמועדון הזה בתצורתו הנוכחית לא יכול להידרדר אליו, השאלה היא רק מתי זה יקרה. עוד לא ראינו כלום. זה בהחלט יכול לקרות בסדרה הזו, יכול להיות גם שלא ורק בעתיד, כלום לא יפתיע אותי. אבל בתצורה הנוכחית של המועדון המשך העמקת הרקבון הוא בלתי נמנע לדעתי, וזה הדבר שגדול יותר מכל סדרה כזו או אחרת.
הכל נכון
ומצד שני שמענו שיותר אוהדי מכבי הקדימו לקנות כרטיסים לפיינל-פור, מאשר אוהדי אנדולו לאחר עלייתם למעמד (אז כבר קשה יותר להשיג כרטיסים וכו').
כך שה"מותג" עדיין חי ובועט, ומספיק אנשים היו מספיק אופטימיים להסתכן בקנייה, תוך הימור שמכבי תעבור את ריאל מדריד.