סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 12:23 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
האינטרנט בטירוף. האם העונה הזו תהיה טאנק אחד ארוך להשיג את אחת משתי הבחירות הראשונות בדראפט? השניים שיחקו אחד נגד השני אתמול בוגאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 2:07 pm 
Senior

וומבניאמה לא יאומן. אני לא מצליח להבין איך דבר כזה אפשרי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 4:25 pm 
Hall of Famer

וומבניאמה מאוד מזכיר בתנועות את אנתוני דיוויס, אם כי טיפה גמלוני.
הנדרסון אחלה אבל לא איזה סופרסטאר. יותר סגנון בראדלי ביל, עם קצת יותר ראיית משחק.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 5:25 pm 
Hall of Famer

וומבניאמה לא מזכיר שום דבר שראיתי קודם. הוא עולה לזריקות בטבעיות ובזריזות של קלע אוטומטי, לא ראיתי דבר כזה אצל שחקן 2.20

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 5:27 pm 
מנהל פורום

וומבניאמה זה כולה גלעד לוי צורפתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 5:45 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
וומבניאמה לא מזכיר שום דבר שראיתי קודם. הוא עולה לזריקות בטבעיות ובזריזות של קלע אוטומטי, לא ראיתי דבר כזה אצל שחקן 2.20

יותר בכיוון של 2.25 לפי דיווחים עדכניים (עם ווינגספן של 2.45). הכי קרובים הם כנראה פורזינגיס (2.20) וצ'ט (2.15). אבל יש לו יותר אלביישן מלפורזינגיס וגם כדרור טוב יותר (דומה לצ'ט מהבחינה הזו אבל הוא גבוה יותר וגם כבר שוקל משמעותית יותר וההבדל ביניהם רק יתרחב עם השנים נראה לי, כשויק יוסיף עוד לא מעט כוח בעוד שהפריים של צ'ט נראה מאוד מוגבל).

ועוד לא דיברנו על ההגנה, ששם יש לו פוטנציאל להיות חד פעמי. יש עוד מה לשפר, אבל לגמרי יש מצב שהוא יהיה מגן הטבעת הטוב אי פעם (כן, אמרתי את זה), שגם יכול להסתדר מצויין בפיק-אנד-רול (סטייל אנתוני דייויס).

כשמשקללים את הכל, לדעתי מדובר על הפרוספקט הכי מבטיח מאז לברון (כולל דייויס, זאיון ואחרים). אם הוא מגיע לתקרה שלו או קרוב לזה, הוא יהיה השחקן הטוב בליגה. החשש המרכזי בגודל הזה הוא פציעות (ראלף סמפסון כדוגמא). אבל לדעתי לגמרי שווה את ההימור כי הוא לגמרי גיים צ'יינג'ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 6:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

התותח המפוברק כתב:
וומבניאמה מאוד מזכיר בתנועות את אנתוני דיוויס, אם כי טיפה גמלוני.
הנדרסון אחלה אבל לא איזה סופרסטאר. יותר סגנון בראדלי ביל, עם קצת יותר ראיית משחק.

אני לא רואה הרבה דמיון בין סקוט לביל. כבר היום סקוט מגן הרבה יותר טוב מביל ומצד שני הוא רחוק ממנו מבחינת הקליעה מבחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 6:26 pm 
Sophomore

אם כבר הזכרת, פרוזינגיס עבר פציעות קשות שהשביתו אותו לעונות שלמות ופגעו באתלטיות. צ'ט כאמור נפצע עוד לפני שהחלה עונתו הראשונה בליגה. בול בול, עוד שחקן דומה מעט יותר נמוך, גם חווה פציעות שפגעו לו בקריירה (אבל שם כנראה גם מדובר באדישות).

הוא מותח עד הקצה מה שהגוף האנושי מסוגל לעשות, ואני מתקשה להאמין שהוא יצליח להחזיק מעמד כשחקן בריא ולשמור על האתלטיות. אני לא הייתי בוחר בו בשלושת המקומות הראשונים למרות התקרה שלו.

נערך לאחרונה על ידי itay2 בתאריך ד' אוקטובר 05, 2022 7:30 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 7:08 pm 
Hall of Famer

צ'ט רזה באופן קיצוני, והתנועות שלו הרבה יותר גמלוניות. בול בול לא ברמת הכשרון הזו. פורזינגיס לא נראה ככה בגיל הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 7:28 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
וומבניאמה זה כולה גלעד לוי צורפתי

לגלעד לוי יש דרכון צרפתי בעצמו. ההבדל היחיד ביניהם הוא שוומבניאמה בשונה מלוי לא גדל באשדוד ולכן לא נתקל בכ"כ הרבה צרפתים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 8:07 pm 
Hall of Famer

ורק נציין כמה עובדות לא מעניינות למי שלא פתח את התקציר שיובל הביא.
וומבניאמה (אין איזה חוק שאוסר על שחקני אן.בי.איי להיות עם שם משפחה מסובך) סיים עם 37 נק', כולל 7 שלשות מ-11 ניסיונות (גובה 2.25, כן?). הנדרסון סיים עם 28 בלבד.
ביום חמישי הם ייפגשו שוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 05, 2022 8:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ביוטיוב יש כל מיני סרטונים של גיימרים שיצרו ב-NBA 2K גארדים 7 פוטרים, אז וומבניאמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 5:36 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
למה יש לי הרגשה שהוא עוד אחד מה7 פוטרים המופרכים האלו שנראים כמו חלום רטוב לפני שהם מגיעים לליגה, ואז נבחרים גבוה, עוברים 4 פציעות ברכיים והופכים לעציץ לפני סוף חוזה הרוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 6:23 am 
Hall of Famer

אי אפשר לדעת מה יהיה עם פציעות, אבל גם אי אפשר להגיד עליו "עוד אחד מ". יש עוד שחקן שנראה ככה לפני שנכנס לליגה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 12:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שחקן העבר שהוא הכי מזכיר הוא כנראה ראלף סמפסון, 2.24 מ' רזה אתלטי ונייד, שהתחיל את הקריירה הכי גבוה שאפשר (אולסטאר ב4 עונותיו הראשונות כולל הדחה של הלייקרס האלופים והגעה לגמר הליגה ב86) לפני שהפציעות היכו בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 1:02 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
שחקן העבר שהוא הכי מזכיר הוא כנראה ראלף סמפסון, 2.24 מ' רזה אתלטי ונייד, שהתחיל את הקריירה הכי גבוה שאפשר (אולסטאר ב4 עונותיו הראשונות כולל הדחה של הלייקרס האלופים והגעה לגמר הליגה ב86) לפני שהפציעות היכו בו.

מן הסתם לא ראיתי אותו בלייב, אבל בכל מיני תוכניות שהזכירו אותו, דיברו עליו כעל שחקן שבפועל היה בעצם SF מבחינת סט היכולות שלו וסגנון המשחק שלו. וזה עוד לא לפני העידן של גארנט, נוביצקי וכל החבר'ה שהיו מובילים כדור במתפרצות וחודרים לסל בגובה 2.13 ומעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 5:30 pm 
Sophomore

כבר אין כמעט צרפתים ללא מקור אפריקאי כלשהו בנבחרות. מדהים למה צרפת כמדינה הפכה.

אין ספק שנראה מדהים, אבל הוא עדיין מאוד חלש פיזית. היו גם פעמים שהנדרסון פירפר אותו מתחת לטבעת.
מה שכן, אי אפשר לעצור אותו משלוש אלא אם כן ממש נדבקים לו לגופיה, עם גובה כזה...
לדעתי שווה בחירה ראשונה, אבל נקווה שלא ייפול לפציעות ויתחזק.
סנטרים כמו יוקיץ ואמביד ינגבו איתו את החומוס של שישי בצהריים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 5:36 pm 
Sophomore

מבין את ההשוואה לסמפסון (שעשיתי בעצמי) כדבר הקרוב ביותר שראינו. אגב, הקריירה של סמפסון נחשבת לפספוס גדול בגלל פציעות, אבל למעשה הוא הגיע לליגה רק בגיל 23 והיה שחקן מועיל עד גיל 28 (ממוצעים של 15, 10, ושתי חסימות). נכון שהחל מגיל 26 הוא החל להחסיר משחקים בגלל פציעות ולקראת גיל 30 הגוף שלו כבר התפרק. אבל זה לא איזה גרג אודן. ויק רק בן 18 וגם אם יש לו מבנה גוף דומה ובהנחה שהרפואה והמדע לא יוכלו לשמור עליו מפציעות מדובר כאן על 10 שנים של תרומה.

אגב סמפסון, יחד עם החלום (תאומי המגדל שנשארו עומדים עוד פחות מאלו של ניו יורק) הוא הוביל את יוסטון לניצחון על הלייקרס וגמר מול בוסטון של בירד, מקהייל ופאריש.

אבל כרגיל, צריך גם להיזהר עם ההשוואות. לא ראיתי את סמפסון בן 18, אבל הגרסה שלו בגיל 23 לא בהכרח טובה יותר מויק עכשיו. יחסית לגובה שלו, הוא היה חוסם לא רע אבל לא מדהים (ויק כן). הוא שלט בכדור באופן סביר ויכל לסיים מתפרצות יפה, אבל ממש לא משהו שמזכיר את מה שויק כבר מראה עכשיו מבחינת יכולת ייצור בהתקפה העומדת. וסמפסון גם לא הראה (לפחות לא שאני ראיתי) שום יכולות קליעה מעבר למטר מהסל. נכון שבזמנים ההם גם לא ביקשו משחקנים גבוהים לקלוע מבחוץ, אבל 65% מהעונשין לא בדיוק מעידים על טאץ' נדיר בקליעה.

פורזינגיס בגרסת ניו-יורק שלו (בגיל 22) הוא אולי השוואה טובה יותר מבחינת היכולות ההתקפיות (לדעתי וומבי מוכשר יותר, בטח אם משווים באותו הגיל). אבל הלטבי נמוך יותר, קצר יותר (ב-15 סנטים), ובעיקר הרבה פחות משמעותי הגנתית.

אז בסוף, כאמור, הכל מתכנס לסכנה של פציעות מוקדמות שיורידו את הקריירה מהפסים. כמובן לא משהו שניתן לשלול וסיכון לא קטן במימדים הללו. ועדיין, הפיי-אוף הפוטנציאלי הוא משהו שלא ראינו וקשה לי לראות מצב שמי שזוכה בבחירה הראשונה לא הולכת איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 6:31 pm 
Junior

הכלאה של טאונס וגובר? (;

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 6:56 pm 
Freshman

אבו שוקרי כתב:
כבר אין כמעט צרפתים ללא מקור אפריקאי כלשהו בנבחרות. מדהים למה צרפת כמדינה הפכה.

כי להסתכל על האלפיון של האלפיון העליון באתלטיות מייצג את הממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 9:58 pm 
Hall of Famer

הוא פשוט נראה כמו קווין דוראנט (צעיר) שמתחו אותו לאורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 10:20 pm 
Sophomore

תראה מה הספרדים, הסלובנים והקרואטים פתחו ללא עזרה קולוניאלית. הגאסולים, למשל.
אני לא אומר שזה משהו רע כן? הלוואי עלינו עוד הרבה אפריפה ואבדיה. רק תוהה מה קורה שם בגזרת המקומיים עם שורשים צרפתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 10:39 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
Hacohen כתב:
אי אפשר לדעת מה יהיה עם פציעות, אבל גם אי אפשר להגיד עליו "עוד אחד מ". יש עוד שחקן שנראה ככה לפני שנכנס לליגה?

הנה, אפשר, כי אמרתי. אני לא צריך שכפול מדויק של הסקיל סט בשביל להגיד את זה. בסופו של דבר הוא גבוה שחיף שקבוצות מזילות עליו ריר, וההיסטוריה לא אדיבה לחברה הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 06, 2022 11:21 pm 
Hall of Famer

אה, ברור שאפשר טכנית להגיד את זה. רק שבהודעה שאליה הגבתי כתבת "יש לי הרגשה שהוא עוד אחד מה7 פוטרים שנראים כמו חלום רטוב לפני שהם מגיעים לליגה", ואני לא ראיתי בחיים שחקן בגובה של ומבניאמה שמשחק ככה. כמו שרוני אמר, זה נראה כמו דוראנט מתוח (הרבה) לאורך. לגבי ההימור שלך שהוא ייפצע ויהפוך לעציץ? אולי, בגלל זה אמרתי שאני לא יודע מה יהיה עם פציעות. אבל לא ברור איך "גבוה שחיף שקבוצות מזילות עליו ריר" זה יותר מקור להשוואה מ"כנראה הגבוה הכי מוכשר שראינו אי פעם".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 07, 2022 4:07 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
אה, ברור שאפשר טכנית להגיד את זה. רק שבהודעה שאליה הגבתי כתבת "יש לי הרגשה שהוא עוד אחד מה7 פוטרים שנראים כמו חלום רטוב לפני שהם מגיעים לליגה", ואני לא ראיתי בחיים שחקן בגובה של ומבניאמה שמשחק ככה. כמו שרוני אמר, זה נראה כמו דוראנט מתוח (הרבה) לאורך. לגבי ההימור שלך שהוא ייפצע ויהפוך לעציץ? אולי, בגלל זה אמרתי שאני לא יודע מה יהיה עם פציעות. אבל לא ברור איך "גבוה שחיף שקבוצות מזילות עליו ריר" זה יותר מקור להשוואה מ"כנראה הגבוה הכי מוכשר שראינו אי פעם".

אני איתך, נדב. לא מדובר כאן על איזה בנדר, האשים תאביט, פוקושבסקי, או מו במבה -- כישרונות תיאורטיים שלא הראו יותר מדי תפוקה לפני שהגיעו ל-נבא. שים את ויקטור ב-נבא מחר והוא כבר נותן תפוקה מכובדת ומועיל לקבוצה שלו.

אז מה שנשאר זה פציעות. יש לשחקן בגובה כזה יותר סיכוי להיפצע באיזה שהוא שלב בקריירה שלו? סביר להניח שכן. למרות שאני לא בטוח שזה יותר גבוה מהסיכוי של שחקנים כמו זאיון או ג'ה מוראנט.

אבל למרות מה שאולי נדמה לנו, רוב השחקנים הכי גבוהים בהיסטוריה של הליגה דווקא משכו בכלל לא רע את הקריירה:

* הזכרתי את סאמפסון שנשאר בריא יחסית עד גיל 28 למרות שנחשב לדוגמא קלאסית לשחקן פציע.
* מאנוט בול, שחיף בגובה 2.30 (יותר גבוה ויותר שחיף מויקטור), שיחק עונות מלאות וכמעט שלא החסיר משחקים עד גיל 30 פלוס (אחר כך נשאר בליגה עוד כמה שנים, אבל שיחק פחות).
* שון בראדלי, עוד שחיף ידוע לשמצה בגובה 2.30 שיחק בליגה עד גיל 32 (12 שנים) וברוב העונות שלו קיבל 25-30 דקות לערב ולא החסיר הרבה משחקים (הכי מעט ששיחק היה 49 משחקים בעונת הרוקי).
* מארק איטון (2.24) שיחק בליגה עד גיל 36 כמעט בלי להחסיר משחקים (עד גיל 35 הוא החסיר פחות מ-10 משחקים בכל העונות שלו יחד!).
* ריק סמיטס (2.24) שיחק עד גיל 33 ב-נבא וגם הוא לא החסיר הרבה משחקים.
* גם גיורגי מורסאן (2.30) הלא מאוד מוכשר שיחק כדורסל מקצועני עד גיל 30.
* סים בולאר (2.26) העוד פחות מוכשר משחק עדיין בטאייוון בגיל 30, למרות שהוא שוקל איזה 170 קילו.
* ואם אנחנו בענייני כישרון מוגבל, אז גם בובאן מריאנוביץ' (2.24) בן ה-34 לא ממש פציע (שוב, למרות המשקל) והאשים תאביט (2.21) בן ה-35 עדיין משחק (גם הוא בטאייוון).

נחזור למוכשרים:
* יאו מינג (2.29) שיחק לא מעט עד גיל 28 אבל אז נפצע וגמר את הקריירה.
* אילגאוסקאס (2.21) נפצע בתחילת קריירת ה-נבא שלו, אבל אחר כך שיחק עד גיל 35 עם הרבה עונות מלאות ומוצלחות.

ואחרונים חביבים:
* קארים עבדול ג'באר ודיקמבה מוטומבו (שניהם באיזור ה-2.20) שיחקו ב-נבא עד גיל 42!
* וסאבוניס האבא (2.21) גם שיחק עד גיל 40 וכמעט לקח למכבי גביע אירופאי בעונה האחרונה שלו עם הצגה לפנתיאון ביד אליהו.

מבחינת מבנה גוף, ויקטור דומה יותר לסאמפסון, בול, בראדלי ומוטומבו מאשר לאחרים. והעובדה שיש כאן פחות משקל על הרגליים נראית דווקא כמו עניין חיובי. עכשיו תעיפו מבט על הרשימה שלמעלה. לי לפחות נראה שיש לויקטור יותר סיכויים למינימום עשר שנים בריאות יחסית בליגה מאשר לפציעה מוקדמת שתסיים לו את הקריירה. לגמרי משהו ששווה להמר עליו בהתחשב בפוטנציאל.

ודרך אגב, השחקן שאליו סקוץ' הנדרסון מושווה אולי הכי הרבה הוא דרק רוז הצעיר. כולנו יודעים איך הקריירה של רוז התפתחה... והוא לא היחיד. בארנדון רוי, פני הארדוויי, וגראנט היל גם גמרו את הקריירה מוקדם בגלל פציעות ויש עוד לא מעט דוגמאות של גארדים ופורוורדים בנויים היטב שאף אחד לא חשב שיהיו פציעים אבל הם גמרו קריירה מוקדם או דעכו בגלל פציעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה