גם בני הרצליה זה לא בדיוק מופת לקבלת החלטות לטעמי. הם מחזיקים מאז אמצע נובמבר את סטיבי תומפסון. הבחור שותף בדיוק בשני משחקי ליגה (מה לעשות, אלו החוקים) בהם צבר 3 נקודות מדד שלמות (את זה מטבע הדברים הם לא ציפו מראש - אקבל). אתה באמת חושב שהוא תורם להם "בשוטף" יותר מאשר בריסקר, שעל פי דיווחים הם יכלו להביא לא הרבה קודם לכן (ולכאורה הוא היה אמור להיות יחסית מעוניין להגיע לשם, קבוצה שעוד שיחקה פעמיים בשבוע אז וכו')? לאן לדעתך אותה בני הרצליה תגיע השנה באם קרביץ/כהן ייפצעו?
אותה גלבוע ממש, בעונה שלפני, רשמה רק 4 זרים במשחק, רק 5 זרים סך הכל במשך כל העונה, אפילו סבלה מפציעות ושיחקה במשך 8 משחקים עם 3 זרים בלבד (הזרים שותפו ב-100 משחקים על פני 27 מחזורים), וסיימה במקום השמיני עם מאזן קרוב ל-50%. גם הזרים אז לא היו עילויים גדולים, אבל בריסקר (לא יכלו להשאיר אותו עם חוזה יותר גדול? לא יודע), קורלניוס (עבר לקבוצה גדולה יותר - סבבה), חנוכי, אביבי, תום מעיין וסרור - סיפקו משמעותית יותר מהסגל הישראלי הנוכחי שלהם.
אני פשוט חושב שקבוצות בארץ "טועות באסטרטגיה" לאור השינויים בחוקים בשנים האחרונות לצד המחסור ההולך וגדל בישראלים (פעם לא היה מחסור יחסי שכזה אני חושב, ועם קבוצות נוספות בליגה - זה רק ילך ויחמיר עוד), ומצטיידות קודם כל במוצר הקיים בשוק בכמויות רבות - להלן זרים (כלומר "נופלות בפח" מכך שניתן לרשום 10 כאלה בשנה, ולכן מחתימות הרבה יותר לעומת התקופה בה היו מותרים "רק" 8 זרים בעונה), ואז נתקלות במבוי סתום ואנחנו שומעים בתקשורת שכל קבוצה נואשת לכל שביב של ישראלי תורם.
בוא נעמיד דברים על דיוקם במסגרת ה"פרופוגנדה". אני לא מציע לקבוצות לשחק עם 3 זרים או משהו. אני אבל באמת ובתמים לא מבין איך קבוצות (כולל כאלו שמשחקות פעם בשבוע!) מביאות את הזר החמישי והשישי , לפני שהן סוגרות סגל ישראלי ראוי (בראש ובראשונה בקיץ, וגם תוך כדי העונה עם הזדמנויות, לא רבות אמנם, שצצות עם ישראלים).
_________________ קצת אחרי הסידרה של מכבי מול פאו' , דיוויד פרדמן מנסה לדרבן את האוהדים להגיע לפיינל פור הליגה האדריאטית: "זו גם ההזדמנות לכל מי שיצא לפני הסיום של משחק 4 להודות לקבוצה, וגם ליהנות מהפיינל פור".
24.4.2012
|