סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 1:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 11, 2023 7:47 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מי שלא בא לו על פוליטיקה כאן, שיעצום עיניים (או יותר נכון, שימשיך לעצום עיניים) ויעבור הלאה.

https://www.basket.co.il/news.asp?id=37179

מכבי חותמים על הסכם עם השומרון שיהיו קבוצת הבת שלהם ויגדלו להם את בוגרי מחלקת הנוער. ציטוטים נבחרים מהכתבה:

"המועצה האזורית שומרון מונה 36 ישובים וכ-45 אלף תושבים" (רק נזכיר למי ששכח, שתושבי ג'נין, טול-כארם ושכם לא נכללים בזה. סופרים יהודים בלבד).

שמעון מזרחי: "הלב שלי עם השומרון וזה נותן צבע וגושפנקה להסכם הזה. השומרון חשוב לנו מאוד וזה צעד סמלי שיש בו הרבה אהבה ותוכן"

ראש המועצה יוסי דגן: "שמנו לנו למטרה להיות בליגת העל ושקבוצות מכל העולם תשחקנה באולמות בשומרון... לטובת השומרון ולטובת עם ישראל, המסר שלנו הוא של אחדות - תל אביב ביחד עם השומרון."

ליאור ארדיטי: "החיבור הזה מראה על הרצון של מכבי לתת מהמקצועיות שלה ולפרוס את המעטפת שלה בכל הארץ."

דורון ג'מצ'י: "מכבי זה הפעילות בכל מקום ובעיקר בפריפריה. היכן שחיים יהודים שם אנחנו צריכים להיות ולפתח ושם נהיה."

כל כך הרבה מילים "יפות", ואף מילה על הפיל שבחדר: עוד צעד למחיקת הקו הירוק, נרמול הכיבוש, ולגיטימציה להשקפה שרואה רק יהודים בשטח. והכל מתוצרת "הקבוצה של המדינה". כרגע הם עוד משחקים בגני תקווה, אבל השאיפה כמובן היא להקים אולם "באחד הישובים". בטוח שימצאו מישהו בממשלה הזו שהנושא קרוב לליבו ויוכל לעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 11, 2023 8:34 pm 
מנהל פורום

ציטוט:
כל כך הרבה מילים "יפות", ואף מילה על הפיל שבחדר: עוד צעד למחיקת הקו הירוק, נרמול הכיבוש, ולגיטימציה להשקפה שרואה רק יהודים בשטח. והכל מתוצרת "הקבוצה של המדינה". כרגע הם עוד משחקים בגני תקווה, אבל השאיפה כמובן היא להקים אולם "באחד הישובים". בטוח שימצאו מישהו בממשלה הזו שהנושא קרוב לליבו ויוכל לעזור.

:bra_vo: :bra_vo: :bra_vo:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 11, 2023 9:57 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
ציטוט:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 9:55 am 
מנהל פורום

ציטוטים של תנועת אם תרצו ולא של מועדון כדורסל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 10:11 am 
Hall of Famer

מקווה שהאוהדים השמאלנים של מכבי (ויש הרבה) ישמיעו את קולם, למרות שלא מצפה יותר מדי שזה יקרה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 10:36 am 
Junior

לפעמים להיות בצד הנכון מוסרית זה פשוט יותר מדי קל. מכבי ת״א מכריזה על שת״פ עם השומרון... too easy...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 11:26 am 
מנהל פורום

זאת המדינה בה אנחנו חיים לרע ולרע
יש רוב מוחלט לתפיסה של "אתה בחרתנו"
יאללה לנדוד מכאן החוצה, בטפטופים בלי לעשות רעש שלא להפריע את הזלילה ההמונית מהבר סלטים הפתוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 11:34 am 
Junior

כל מילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 2:29 pm 
Junior

uriel17 כתב:
זאת המדינה בה אנחנו חיים לרע ולרע
יש רוב מוחלט לתפיסה של "אתה בחרתנו"
יאללה לנדוד מכאן החוצה, בטפטופים בלי לעשות רעש שלא להפריע את הזלילה ההמונית מהבר סלטים הפתוח

רק שאם ננדוד מכאן יהיה יותר קשה להגיע לארנה...

וכאילו לא שנאנו אותם מספיק, עכשיו הם נותנים לנו גם סיבה פוליטית לעשות את זה. למרבה הצער, לא נראה לי שיהיו יותר מדי אוהדים, אם בכלל שיצאו נגד זה, בטח לא באופן בוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 2:43 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה צעד "שיווקי" טוב עבורם
האחיזה של מכבי בקרב ה"כיפות הסרוגות" (שממילא מאוד אוהבים ועוקבים אחרי מכבי, כהכללה) רק תתגבר
וזה משמעותית יהיה יותר מאיזו קריאה/מיני מחאה שמנגד (אם וכאשר)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 3:15 pm 
Junior

ברור שזה צעד שיווקי טוב עבורם.
באופן כללי אין משהו שהם יכולים לעשות שאשכרה יפגע בעוצמת המותג בקרב הקהל הישראלי, אז כל דבר שיביא להם אחיזה בסקטור נוסף זה רווח נקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 3:54 pm 
Sophomore

לי זה נראה כמו התזמון הכי גרוע מצד מכבי לחבק את ההתנחלויות. לראשונה מזה 30 שנה יש ניכור של חצי עם כלפי המתנחלים, שמובילים ממשלה אנטי-ליברלית שכל אחד מחבריה יתקבל בבוז ביד-אליהו ביום חמישי. מה בכלל תתן להם האחיזה בסקטור הזה?

כשמכבי מגיעה לפיינל-פור יושבים יחד ביציע הכבוד יאיר לפיד ואריה דרעי. על מקומות ביציע נלחמים רמי קליינשטיין החילוני ועופר ינאי הדתי. ממשלת הגוזמבות הנוכחית תיפול מתישהו ותיצור ריאקציה שמאלנית, גם אם זמנית; פיתוח זהות פוליטית ניצית תזיק למכבי יותר מעשרה אדלסונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 12, 2023 6:47 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
באופן כללי אין משהו שהם יכולים לעשות שאשכרה יפגע בעוצמת המותג בקרב הקהל הישראלי, אז כל דבר שיביא להם אחיזה בסקטור נוסף זה רווח נקי.

לגמרי
יש להם ביקוש די קשיח של כמה עשרות אלפי מנויים פוטנציאלים, שהוכח גם לאחר שנות שפל בלתי נתפסות
(מתוכם כמה אלפים בודדים שבודקים אפשרויות אף לנסיעות למשחקי חוץ, פיינל-פור אם עוד יהיה מתישהו וכו')

האם יהיה ולו מנוי אחד בודד שיבקש לבטלו בעקבות השת"פ הנ"ל?
אהמר שלא
בבחינת "אנחנו מכבי, מי אתם בכלל"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 14, 2023 6:33 am 
Sophomore

השאלה היא מה יקרה אם אליצור שומרון תתפרק בגלל השת״פ הזה?
(ע״ע מגידו רמת גן וכד׳)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 15, 2023 5:34 pm 
Hall of Famer

אחמד טיבי פונה ליורוליג כנגד מכבי על רקע השת"פ הנ"ל
לאור מסיבת העיתונאים הנ"ל - עשו לו את העבודה...
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... cID=448324

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 15, 2023 10:19 pm 
Sophomore

מעבר לכל זה, חייב להגיד שכמי שעוקב אחרי הכדורסלנים הישראלים הצעירים, זה גם די מבאס. מה לעשות שהרבה מהכשרונות גדלים במכבי ועכשיו הם הולכים לשחק בשביל השומרון (כרגע לא בשטחים עצמם, אבל גם את זה הרי רוצים לשנות). הנה, רק עכשיו שחר דורון הצטרף לקבוצה ואפילו הוביל את רשימת הקלעים שלהם במשחק אימון היום. יופי בשבילו וממש לא אשמתו שזה מה שמכבי בחרו לעשות, אבל לפחות עבורי זה מלווה בתחושת חוסר נוחות. את נתניה עם שרף, בורג וסהר בשנה שעברה דווקא חיבבתי מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 17, 2023 11:33 pm 
Freshman

לא סובל את מכבי..אבל עשתה פה צעד חשוב..
תפסיקו לאיים בעזיבה חלאס..אוסף של בכיינים..דורות של אנשים חיכו להגיע לארץ הזאת..עלו בתנאים לא תנאים..ואתם עלתה ממשלה לא לרוחכם ואתם מדברים על עזיבה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 1:55 am 
Sophomore

יש פה ממשלה שלא לרוחינו כבר הרבה מאד שנים. באמת נראה לך שבגלל זה יוצאים מאות אלפי מפגינים לרחובות כל שבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 2:55 pm 
Junior

כשמכבי הייתה "הקבוצה של המדינה" שונאיה יצאו נגד זה ואמרו שהיא היא קבוצה פרטית. כשמכבי משתפת פעולה עם קבוצה מהתנחלויות, שונאיה יוצאים נגדה כי היא כבר לא קבוצה פרטית, אלא הקבוצה של המדינה שמנרמלת את הכיבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 3:28 pm 
Junior

הבנתי שאתה מנסה להצביע פה על איזושהי צביעות, רק שאני קצת מתקשה לאתר אותה.
אני לא רואה את הסתירה הלוגית בין התנגדות לתמיכה הממסדית שמכבי קיבלה לאורך השנים על אף היותה קבוצה פרטית, לבין ביקורת כלפי אקט שלה שיש בו הצהרה פוליטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 3:35 pm 
Junior

תבקרו כמה שבא לכם, מכבי היא קבוצה פרטית והמושג "הקבוצה של המדינה" התיישן בעניינה לפני עשור וחצי לפחות. וככזו, מוזר לי שמבקרים אותה על המהלך ועוד מוסיפים את התבלין של "הקבוצה של המדינה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 3:51 pm 
Junior

אם מכבי קבוצה פרטית אז אסור לבקר אותה על אקט שבבירור יש בו מן ההצהרה הפוליטית?
ברור לי שמבחינת העמדות הפוליטיות שלך אין שום בעיה עם הצעד הזה וזה סבבה, אני רק לא מבין למה זה כל כך מוזר לך שלאחרים יש בעיה עם הצעד הזה.
ואגב, למיטב זכרוני המשתמש סאבוניס הוא דווקא לא משונאי מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 3:55 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
תבקרו כמה שבא לכם, מכבי היא קבוצה פרטית והמושג "הקבוצה של המדינה" התיישן בעניינה לפני עשור וחצי לפחות. וככזו, מוזר לי שמבקרים אותה על המהלך ועוד מוסיפים את התבלין של "הקבוצה של המדינה".

קודם כל, הייתי מבקר כל קבוצה בליגה שהייתה עושה את המהלך הזה. אבל בוא, כן או לא "הקבוצה של המדינה" למכבי יש מעמד מיוחד בכדורסל הישראלי. הקבוצה הכי גדולה, הכי עשירה, עם הכי הרבה הישגים והכי הרבה אוהדים, ששלטה בכדורסל הישראלי במשך יובל, זכתה באיזה טריליון אליפויות רצופות כמעט בלי תחרות, נהנתה במשך שנים ממשאבי מדינה (כולל חוזי עתק במונחי התקופה עם ערוץ 1 ז"ל), ועדיין יש לה דומיננטיות שאין לאף קבוצה בליגה אירופאית אחרת (5 מ-6 האליפויות האחרונות). וכן, כמובן שגם 50 שנה ביורוליג (או איך שלא קראו לליגה הבכירה באירופה לפני זה) הן חלק מהעניין. אז כן, יש עדיין משמעות ציבורית, פוליטית ונורמטיבית לזה שדווקא זו הקבוצה שהחליטה לעשות את המהלך המאוד פוליטי הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 5:45 pm 
Junior

אין לזה קשר לדעה פוליטית שלי (שממילא לא מקדשת התיישבות על כל גבעה ביו"ש) אם הפועל תל אביב היתה משתפת פעולה עם בצלם או שוברים שתיקה זה אולי היה מגעיל אותי ברמה האידאולוגית, אבל לא הייתי פותח על זה ת'רד. קבוצה פרטית שלא מייצגת אותי - שיעשו מה שבא להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 7:26 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אין לזה קשר לדעה פוליטית שלי (שממילא לא מקדשת התיישבות על כל גבעה ביו"ש) אם הפועל תל אביב היתה משתפת פעולה עם בצלם או שוברים שתיקה זה אולי היה מגעיל אותי ברמה האידאולוגית, אבל לא הייתי פותח על זה ת'רד. קבוצה פרטית שלא מייצגת אותי - שיעשו מה שבא להם.

שיעשו מה שבא להם ואנחנו נבקר את מה שבא לנו.

כמו שאני משתדל לא לקנות מוצרים שמיוצרים בהתנחלויות, למרות שהם מיוצרים על ידי גופים פרטיים, אין סיבה שלא אבקר את מכבי על החלטה שלה שפירושה תמיכה בהתנחלויות ומבחינתי זה לא משנה שמדובר במכבי ושמדובר בקבוצה פרטית (אני בטח לא חושב שהיא הקבוצה של המדינה). הייתי מבקר באותה מידה גם כל קבוצה אחרת שהייתה בוחרת לעשות צעד כזה והיה לי מאוד קשה אם הקבוצה שאני אוהד, הפעול ירושלים, הייתה עושה צעד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: רואה שחורות ו 74 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה