סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 9:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נמשיך לעמדה השניה. האם הארדן הוא באמת סקנד גארד ולא מנהל משחק, סביר להניח שלא. אבל זה לא משנה, כך espn ו basketball reference קובעים, אז כך גם אני קובע, ובכל מקרה, הוא יהיה בדירוג הזה, השאלה היא רק באיזה מקום.
אציין כן, שמדובר בעמדה לא משהו, עם המון שחקנים בירידה. נדמה לי שהקאט אוף הוא בערך במקום הרביעי, ארבעת השחקנים הראשונים טובים (אם כי גם להם יש כמה סימני שאלה) אחר כך... יותר סימני שאלה מאשר סימני תשובה למען האמת. אגב, ג׳ימי באטלר, באמת יופי של שחקן, אבל בסקטבול רפרנס שמים אותו בשנה האחרונה כפאקינג פאוור פורוורד! אצלי הוא יהיה סמול. למקרה שתהיתם.

HM

אפנרני סיימונס של פורטלנד הוא שחקן שקיבל הזדמנות ולא הצליח לעשות איתה כלום. לא סובל את מבט ה״זורק זין״ התמידי שלו, אבל מקום של כבוד עם 21 נק׳ בממוצא יש לו.
דווין וואסל של סן אנטוניו לעומת זאת, הוא שחקן חביב יותר. הוא עדיין לא ברמה אבל אם וומבי יעשה וומבי ויפנה לו את הרחבות, יש מצב טוב שהוא ישתפר לכדי כניסה לרשימה בסוף השנה.
טרנט ג׳וניור, נורמן פאוול, הוארטר ואפילו מקס שטרוס - כולם שחקנים חביבים, כולם היו הכלי ה 3-4 בקבוצות טובות. כולם יודעים לקלוע מהשלוש, כולם יודעים להתפוצץ פעם בעשרה משחקים, כולם לא שווים מקום ברשימה העיקרית, אבל כן שווים כמעט 20 מיליון דולר לעונה. מה רע?
בנדיקט מת׳ורין התחיל את העונה אדיר, אבל קצת נחלש ברוקי וול. אם השנה לא יהיה לו רוקי וול (כי הוא כבר לא רוקי), הוא בהחלט יכול להיות גדול. יש לו גוף מרשים בשביל העמדה.
עמנואל קוויקלי היה גארד חשוב בקבוצת הפלייאוף שהיא הניקס. בוגדן בוגדנוביץ׳ היה גארד חשוב בקבוצת הפלייאוף שהיא אטלנטה, וקיי.סי.פי היה שחקן חשוב בקבוצת האליפות שהיא דנבר.
זהו.

אז יאללה,
15. אוסטין ריבס. (לייקרס, 13 נק׳, 3.5 אס׳, אבל בעיקר ממש ממש קרוב ל 50-40-90)
אני אשכרה נותן את מקום הכבוד שלי למישהו שראיתי לא מעט פעמים השנה בקריפטו, והוא פשוט שחקן מגניב. יש לו יכולת נפלאה עם הכדור, הוא קולע טוב מהשלוש, הוא לא מפחד מכלום, והוא עשוי להיות העתיד של קבוצת העבר של הלייקרס. יש מצב שמה שהיה השנה הוא קצת פוקס, אבל לא יודע, נראה לי שיש לו סקיל סט ממש טוב, גם אם האתלטיות לא בשמיים (אולי אני מוטה בגלל צבע העור... לא יודע). לא סובל את רוב שחקני הלייקרס, אבל אותו אני ממש אוהב.

14. טרי רוז׳ייר (שרלוט, 21 נק׳, 4 ריב׳, 5 אס׳)
נתן עונה סבירה מאד בכלום ושום דבר שהיתה שרלוט. הוא עדיין גארד גדול וחזק יחסית שכוחו בעיקר בחדירות והוא גם מנהל משחק סביר (לא גדול, אבל הוא כן לגמרי קומבו גארד ויכול לעשות את זה) לרעתו, האחוזים מהשלוש (33%) ובכלל (42%) וגם כאמור העובדה ששרלוט לא עשתה, כרגיל, כלום ושום דבר. שחקן סביר בקבוצות חלשות. זה מה שהוא, וזה פחות או יותר מה שהעמדה החלשה הזאת שווה במקום ה-14

13. סי.ג׳יי מקאלם (ניו אורלינס, 21 נק׳, 39 אחוז מהשלוש, 6 אס׳, 4.5 ריב׳)
לכאורה, יופי של מספרים. שחקן מוביל בקבוצה שאיבדה את השחקן שאמור להוביל אותה לאחוזי שומן ואת השחקן השני שאמור להוביל אותה לאחוזי פציעות. למעשה, בגיל 32 מקאלם, מתחיל להיראות זקן וזה בעיה. כי 32 זה לא באמת זקן. האחוז האפקטיבי שלו ירד מ 56% בעונה הקודמת ל 51% בעונה האחרונה וזה לדעתי מספר את רוב הסיפור. אז כן, היו לו תקופות ממש טובות כמו למשל רצף של חמישה משחקים עם 31 נקודות בממוצע בינואר אבל הוא לא הולך להשתפר. לדעתי, כתוב לו על המצח ״שחקן שישי״ וזה מה שהוא באמת אמור להיות.

12. בראדלי ביל (עבר מוושינגטון לפניקס, 23 נק׳, 5.5 אס׳)
נו שיהיה, שחקן שאני ממש, אבל ממש לא סובל. בעיניי הוא שחקן ואקום. לחשוב שהאיש הזה שבתחילת הקריירה נחשב לשלשן מדופלם (8.4 זריקות מהשלוש ב 35 אחוזים לפני שלוש שנים) הפך להיות שחקן שבראש ובראשונה מנסה לחדור. בדרך כלל בהצלחה, אבל אתם יודעים מה - הסיבה להצלחה היא שאף אחד פשוט לא סופר את וושינגטון וזה פשוט לא מעניין אף אחד אם הוא קולע. תקראו לזה ואקום, אז תקראו לזה ואקום. בפניקס לא יהיה ואקום. התחושה שלי היא שבוקר ייתן עוד עונה של 30 נקודות, דוראנט ממרומי גילו יהיה נפלא, ואילו ביל יהיה לייאביליטי. הוא ידרוש את הכדור בהתקפה למרות שהשניים האחרים מוכשרים פי כמה, ולא ישמור כרגיל.

11. אר. ג׳יי בארט (ניקס, 19.5 נק׳, 5 ריב׳)
מה בארט הוכיח השנה? הוא הוכיח שהוא שחקן מס׳ 3 בקבוצה טובה. לא גדולה אבל טובה. והניקס של ת׳יבודו אכן היא קבוצה לא רעה. בארט בא למשחק כל יום, קולע את מנת הנקודות שלו (אבל בהחלט צריך לשפר את הקליעה מהשלוש, עם כל הכבוד ל 31%), נותן יופי של הגנה (טוב, נו, קבוצה של ת׳יבודו) מנצח יותר מאשר הוא מפסיד. מה עוד אפשר לבקש מסקנד גארד? רק עוד פלייאוף נחמד, יהיה נחמד, כי הליגה צריכה את הניקס.

10. ג׳ורדן פול (וושינגטון, 20 נק׳, 4.5 אס׳ אשתקד בווריורס)
שנת מבחן עצומה לפול. האם הוא השחקן שראינו לפני שנתיים בעונת האליפות של הווריורס? אסרטיבי, לוקח החלטות נכונות, ונראה כמו הבן הצעיר אבל הלא פחות מוכשר של סטף, או שמא הוא השחקן שראינו בשנה האחרונה - ראש בקיר, לוקח את כל ההחלטות הכי גרועות, סטריקי לחלוטין, ונראה כמו ביזארו סטף, במקרה הטוב. אם האמת היא באמצע, אז המקום העשירי הוא מקום הגיוני. שנה שעברה דירגתי אותו מאד מאד גבוה כי חשבתי שהנה - יש לנו סופרסטאר חדש בהתהוות. טעיתי. קורה (קורה הרבה אגב), אבל עכשיו כשהמושכות בידיים שלו (ושל קוזמה), מאד מעניין אותי איך זה ייראה.

9. ג׳יימס הארדן (אנעארף? 21 נק׳, 6 ריב׳, 11 אס׳).
תראו, מבחינת יכולת ברור שהארדן גבוה יותר מאשר 9, כנראה קרוב יותר למקום הרביעי, איפשהו ליד אנט. קצת לפניו או קצת אחריו. הבעיה היא שהוא מתחיל להיות סרטן קבוצתי עצום. העיף את עצמו מיוסטון, העיף את עצמו מהנטס, מעיף את עצמו מפילי. בסופו של דבר, יש גבול לכל שטות. אם הוא ישחק שנה הבאה הוא עדיין יהיה טוב, אבל רחוק מאד מהשיא שבו הוא קלע 35 נקודות למשחק בלי למצמצץ לפני איזה חצי עשור. ואם לא, אז תדלגו עליו בדירוג. מה גם, שבסופו של דבר הוא עדיין בינוני בפלייאוף. אמנם נתן שני נצחונות על מול בוסטון עם 87 נקודות משותפות, אבל בכל שאר הפלייאוף היה אפשר לומר שהוא די נעדר. וזו בעיה. כי בסופו של דבר, אם אני צריך להחליף את הסקנד גארד הפצוע שלי במישהו, בסיבוב השני של פלייאוף רנדומלי, אז כן - אני לוקח את לאווין לפניו.

8. דזמונד ביין (ממפיס, 21.5 נ׳, 5 ריב׳, 4.5 אס׳, 41% מהשלוש).
נתן קפיצה ברוב המספרים לעומת השנה הקודמת שגם כך היתה טובה. ולמרות נפילה קטנה באחוזי השלוש, הטי-רקס הזה עדיין נתן יופי של אחוזים. מנגד, נדמה שבגלל שגג״ג היה קצת פחות פצוע מבדרך כלל, הוא הפך קצת להיות השחקן השלישי ולא השני בטיבו בקבוצה, וזאת למרות שהקבוצה לא היתה טובה יותר (איכס, מוראנט). מתישהו, נדמה לי שביין צריך לקחת קצת יותר אחריות, ולהפוך את עצמו להיות המבוגר (טוב, רק שנה רביעית בליגה) האחראי בקבוצה הזאת, אולי לצד גג״ג. האופי שלו מתאים מאד ולדעתי מרקוס סמארט רק יעזור.

7. זאק לאווין (שיקגו, 4.5 ריב׳, 4 אס׳)
לא יודע כל כך מה יש לומר על הבחור הזה. הוא ודרוזן, הם שניים מהשחקנים הכי אלגנטיים ואסתטיים בליגה, וזה יפה לראות. זאק לאווין ממשיך להיות סקנד גארד פשוט טוב, הבחור יודע לקלוע מכל מקום, הוא עדיין אתלטי מאד, הוא קולע היטב מהשלוש (38 אחוז) , ועם זאת, די ברור שהוא השחקן מס׳ 2 של הקבוצה בלבד (למרות שלא ברור איפה באמת אדרג את דרוזן, שהוא קצת חטיאר בעמדות הסמול פורוורד). שיקגו בכל מקרה, ממשיכה להיות קבוצה פרווה, וגם לאווין.

6. קליי תומפסון (ווריורס, 22 נק׳ 4 ריב׳, 41% מהשלוש)
העצוב לגבי קליי, ללא ספק אחד השחקנים האהובים עליי בכל הזמנים, הוא שבעונה הסדירה זה אשכרה נראה טוב. הוא קלע לא פחות טוב מאשר כל עונה אחרת בקריירה. ההגנה אמנם לא היתה אימתנית כמו שהיתה בעבר, אבל בהחלט היתה סבירה, והיה נראה שקליי חזר לעצמו, הוא חזר להיות קליי - אחד הקלעים הטובים בכל הזמנים. תסתכלו על המספרים. רק מה - בפלייאוף זה לא נראה כך בכלל. הוא נראה רווי פציעות, לא יכל לשמור על קונוס, וקלע רק 27 נקודות במצטבר בשלושת המשחקים האחרונים מול הלייקרס עם אפס אסרטיביות. חבל, הלוואי הלוואי הלוואי וייתן עוד עונת וינטג׳ אחת, אבל לא נראה לי שזה יקרה.

5. ג׳יילן גרין (יוסטון, 22 נק׳)
ברור שהוא לא היה הסקנד גארד החמישי בטיבו בליגה בשנה האחרונה. אבל הדירוג שלי לא מדבר על השנה האחרונה, הוא מדבר על התחזית לשנה הקרובה, וכן, יש מצב שג׳יילן גרין שבהחלט שיפר את האסרטיביות שלו בשנה השניה, לעומת השנה הראשונה, יכול לעשות עוד קפיצת מדרגה ולהגיע לרמה של סקנד גארד על בנ.ב.א. זה לא בטוח, יש ספקות, אבל יש פחות ספקות מאשר אחרי עונה אחת.

4. אנט (מינסוטה, 24.5 נק׳, 6 ריב׳, 4.5 אס׳)
כרגע הוא משתלט לו על עמדת השחקן הבכיר של הנבחרת האמריקאית, וגם מקבל כל מיני השוואות מחמיאות לדווין וויד (יש בזה הרבה, אבל מיצ׳ל מזכיר לי יותר אתוויד מאשר אנט). כשרון על, אמור לבסס את מעמדו כשחקן החשוב ביותר של מינסוטה לפני קאט (וגובר) גם השנה. אבל לא יודע, הגיע הזמן שמינסוטה תעבור יותר מאשר סיבוב פלייאוף אחד עם הסטאר פאוור, לכאורה, שיש לה.

3. ג׳יילן בראון (בוסטון, 26.5 נק׳, 7 ריב׳)
סבל השנה קצת מעונה רפויה גם כך של הסלטיקס, אולי בגלל מאמנם החדש, אולי בגלל סתם דריכה במקום. לא נראה שהשתפר ונתן סדרה בינונית לחלוטין מול מיאמי, אבל כן קיבל חוזה ענק, והוא בלי שום ספק עדיין אחד מהגארדים הטובים בעולם, ובטח שומר יותר טוב מאשר השניים שלפניו בדירוג הזה. נראה לי שנוח לו במקום בו הוא נמצא כסקוטי פיפן של ג׳ייסון טייטום. יותר מכל שנה, בוסטון צריכה להיות בשיא השנה. פילדלפיה בקרשים, מיאמי איבדה את כל הגארדים בשקל ורבע שלה, מילווקי זקנה. אז מי אם לא בוסטון? טוב, אולי הקבוצה של השחקן במקום הבא.

2.דונובן מיצ׳ל (קליבלנד, 28, 4.5 , 4.5)
שחקן טוב. חזק, מהיר, אתלטי, דווין וייד לעניים. אבל הנה העניין - הוא כבר חצי עשור בליגה ועדיין ללא הישג של ממש. לכאורה, מתעלה בפלייאוף, (דנבר לפני שנתיים) אבל למעשה, נתן חרא של סדרה מול הניקס בשנה בהפסד 4-1. בכל מקרה, השנה ,קליבלנד בוגרת בשנה, ואמורה לעבור קצת יותר מאשר סיבוב אחד. יש לה לא מעט שחקנים. טובים (מובלי, גארלנד), אבל מיצ׳ל כן אמור להיות הכוכב, אז בואו נראה.

1. דווין בוקר - (פניקס, 28 נק׳, 5.5 ריב׳, 4.5 אס׳.
נתן יופי של טופי של פלייאוף, והוכיח שהוא גם השחקן הטוב בקבוצה שלו, ובהפרש. כלומר, טוב יותר מאשר דוראנט ולא במעט. האחרון אמנם בן 35, אבל זה במובהק יותר מאשר סטף קרי היה במובהק (או שבכלל לא ) טוב מאשר דוראנט בעונות האליפות שלהם. אישית, אני מאד מחבב את האיש, ובהחלט הייתי רוצה לראות אותו לוקח אליפות מתישהו, רק עדיף שזה לא יהיה באותה קבוצה עם הקאפקייק. בכל מקרה, ברור שמדובר באחד השחקנים הטובים בעולם. נתן פלייאוף מבריק, עם 6 משחקים מתוך 11 שבהם הוא קולע יותר מאשר 35 נקודות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 11:56 am 
מנהל פורום

כן, זאת עמדה שמתחילה לתת אימפקט על הליגה החל מהמקום ה4 ומעלה
אני מאוד לא אוהב את דונובן מיטשל, לרגע חשבתי שטעיתי בו והוא כן שחקן גדול, כשהפסדתי בהתערבות לנדב אבל אז בא הפלייאוף והראה לי שהוא באמת אותו שחקן שברירי ובכיין שהיה ביוטה
לא פוסל שמעבר לעוד קבוצה וכימיה חדש תאפשר לו להיות שחקן 2-3 בקבוצה אלופה
זה מיטצ'ל

הארדן, כן מבחינת כישרון הוא מעל מקום 9, להארדן הייתה עונה מפתיעה לטובה גם הסדירה וגם הפלייאוף, אבל הקבוצה השלישית שבה הוא מסיים בדרישת טרייד לא ידידותית, מכניס פקטור שלילי חזק לדירוג שלו. וזה עוד לפני שדיברנו על מחסום גמר קונפרנס שעדיין לא נשבר וספק אם ישבר בקריירה שלו

הסטט של גרין משקרת, הוא קלעי מוכשר מוכשר ולא רק מרחוק גם בכניסות לסל, אבל הוא כל כך בוסרי, מאבד כמו שלומיאל, לא קשוב לקצב המשחק, זורק כשיש המון זמן על השעון ושני שחקנים פנויים כשיש לו יד על הפרצוף. מקווה שעונה תחת יודקה תכניס בו קצת בגרות. אם הוא משחק ב 24 כמו ששיחק ב 23, הוא בקושי שווה HM

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 12:05 pm 
Hall of Famer

אני מקווה שאנט יעשה קפיצה העונה למקום השני בעמדה.
הייתי לוקח אותו כבר עכשיו במקום בראון המעצבן. מתלבט לגבי מיטצ'ל הסטריקי.
בוקר הוא דרגה או שתיים מעל כל אחד בעמדה הזאת.

הייתי מוריד קצת את קליי.
ביין מרגיש לי אנדרייטד.
בארט לא משחק סמול פורוורד?
ואני אוהב את ההכללה של ריבס שצריך להיות גבוה יותר.
שחקן סופר יעיל ומוצלח שאני מעריך שיכול לקחת תפקיד גדול יותר בקלות.

זו מרגישה לי כמו עמדה פחות טובה מעמדת הפוינט גארד.
הרשימה טובה בהרבה. תודה על ההשקעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 2:16 pm 
Senior

יחסית מסכים עם הרשימה הזו.
שג"א צריך היה להיות כאן, כי הוא הרבה יותר וויד-דרוזן-באטלר-(ג׳ורדן?) מאשר רכז, וזה כבר הופך את הרשימה הזו, שחזקה בעיקר בטופ, לקצת יותר מוצלחת. הייתי שם אותו שני ברשימה כנראה, אבל גם לבראון ומיטצ׳ל יש קייס.
מסכים שבוקר מספר 1 כאן.

ג׳יילן גרין לא שייך לעשירייה הראשונה, אלמלא תחזית מאוד נועזת לשיפור. את הארדן אולי הייתי מעלה, אולי הייתי זורק החוצה, אני לא בטוח כל כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 8:45 pm 
Sophomore

כרגיל כיף לקרוא, נורטון, תודה. מסכים עם הרוב והנימוקים טובים.

פחות מסכים עם:

קודם כל מי שחסר לדעתי -- טיילר הירו. נראה לי יותר שוטינג גארד ממישהו כמו בארט וגם שחקן לא פחות טוב מבארט (שחקן התקפה יותר טוב והגנה פחות טוב). לפחות ב-HM יש לו מקום (שחקן יותר טוב משטרוס או מת'ורין כרגע), וכנראה גם לפני מישהו כמו רוז'יר.

גרין הוא שחקן לא מועיל במיוחד כרגע בקבוצה לא רעה. מסכים עם מי שאמר שהוא יצטרך חתיכת קפיצה בשביל להצדיק את הדירוג. מרגיש קצת כמו ג'ורדן פול של שנה שעברה (שבעצמו עדיין מדורג לדעתי גבוה מדי לפני ביל ומקאלם הטובים ויציבים יותר).

את ריברס הייתי שם כמה מקומות למעלה (בעשירייה הראשונה). נכון שזה רק איזה חצי שנה (ופלייאוף) של פריצה, אבל זה לא מרגיש לי מקרי עם היעילות המטורפת. וביכולת שהוא הראה בפלייאוף האחרון הוא בהחלט שווה עשירייה ראשונה. חתיכת מציאה ללייקרס (ועוד גניבה זה השכר שלו לשלוש השנים הבאות).

ואת אנט הייתי שם כבר עכשיו במקום השני. עוד לפני גיל 22 הוא כבר עמד על ממוצע קריירה של 28 נקודות למשחק בפלייאוף (שתי סדרות, 32 למשחק בקיץ האחרון), עם יעילות מצויינת (מעל ל-60% טרו שוטינג), בנוסף ל-5 אסיסטים, 5 ריבאונדים, ו-4 סטוקס (!) בסדרה האחרונה נגד דנבר. יחד עם שיפור הגנתי משמעותי, כבר עכשיו הייתי לוקח אותו לפני בראון ומיצ'ל לקבוצה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 26, 2023 8:53 pm 
Hall of Famer

סליחה, שכחתי לגמרי את הירו. שווה מקום עשירי, לפני פול לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2023 10:58 am 
Junior

אחלה רשימה נורטון! תודה רבה!

בעייני זו עמדה חלשה מאוד, אין כאן אף שחקן שנכנס לטופ 10 בליגה (לטעמי) ולמרות שבוקר הוא ממש מותק של שחקן הוא בעיקר סקורר ולא מנהיג של קבוצה... הוא יכול להיות השחקן הכי טוב בקבוצה עם דוראנט וביל ועדיין לא להיות המנהיג של הקבוצה.
בוקר כנראה על סף הטופ 10, אבל לא ממש שם ומעבר אליו אין שם עוד שחקן שממש קרוב, מניח שבראון ומיטשל איפשהו בטופ 20 ואנט פוטצניאל אבל עדיין לא שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 28, 2023 11:51 pm 
Hall of Famer

מסכים שזו עמדה יחסית חלשה אבל בוקר הוא טופ10 קל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 3:51 am 
Hall of Famer

לגמרי, בעיניי יש לו קייס לשלישייה המובילה בעולם לצד ג'וקיץ', יאניס. ובפלייאוף רק הסרבי ובאטלר בלטו יותר ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 7:28 am 
Senior

אני לא חושב שבאטלר היה טוב מבוקר בפלייאוף הזה. אני חושב שזה אפקט ראשוניות קלאסי בגלל בסדרה המדהימה שלו מול מילווקי.
בשתי הסדרות הבאות הוא היה רחוק מלהבריק, בוקר היה מצויין באופן עקבי עד לשני המשחקים האחרונים שלו בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 10:19 am 
Junior

אם אני צריך לדרג את שחקני הליגה לפי מי הייתי רוצה שיהיה אצלי בפלייאוף בעונה הקרובה ( מבוסס בעיקר על העונה האחרונה וקצת הנחות על הזדקנות):

טיר ראשון -
שג"א, יאניס, יוקיץ', לוקה וטייטום

טיר שני -
אמביד, סטף, דיוויס, בוקר, לברון (אולי?), דוראנט ובא לי לכתוב ג'ה אבל לא בטוח שהוא שם.
בוקר לטעמי איפשהו במקומום 8-12 בליגה מבחינת מי הייתי לוקח לקבוצה שלי לפלייאוף בעונה הקרובה, לא טופ 5 ואיפשהו סביב סף הטופ 10.

ממש אחלה שחקן, באמת שהוא שינה לי את התפיסה כלפיו ב3 העונות האחרונות (עד אז חשבתי שהוא סקורר של קבוצות קטנות)... אבל לא חושב שהייתי לוקח אותו לפני מישהו בטיר הראשון ואני לא חושב שגם את סטף ודיוויס הייתי לוקח אחריו (כנראה שאת אמביד, לברון ודוראנט הייתי לוקח אחריו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 10:49 am 
Senior

מבחינתי זה הרבה יותר:
יוקיץ׳, יאניס.
סטף
אמביד, לוקה, טייטום
ומהבאים בתור (דייויס, דוראנט, באטלר, שג״א, קוואי?, לברון?) בוקר לא נופל מול אף אחד בעיני וכנראה אפילו עולה על כולם כרגע. האמת? אני לא בטוח לגמרי שאני לוקח את טייטום לפניו.
אז טופ 5 לא הייתי שם אותו, אבל 7-8 לגמרי כן. עד כמה שאפשר לעשות את ההשוואות האלו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 11:17 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
כאילו, לא כדאי קצת לצנן את ההתלהבות משג"א ? הבן אדם עשה שני פלייאופים בחיים שלו, הפעם האחרונה היתה לפני שלוש שנים. סבבה אחלה שחקן אבל טופ 5 לחמישית הפלייאוף ?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 11:56 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
ממש אחלה שחקן, באמת שהוא שינה לי את התפיסה כלפיו ב3 העונות האחרונות (עד אז חשבתי שהוא סקורר של קבוצות קטנות)...

אולי כדאי לשנות את התפיסה באופן כללי ולא רק לגבי בוקר.
יש כאן כמה טעויות חשיבה (נפוצות למדי):

1. אין כזה דבר 'סקורר של קבוצות קטנות'.
יש סקורר יעיל ויש סקורר לא יעיל.

2. יש נטייה לשפוט את התקרה של שחקנים או לתייג אותם לפי ההישגים של הקבוצות שלהם.
זה לא תמיד הוגן. מי שמשחק לידך זה סופר סופר משמעותי.
אנחנו הרבה פעמים מבקרים שחקנים שלא מצליחים להוביל את הקבוצה שלהם רחוק
אבל אין להם כלים לזה. זה לא שבוקר הפך מ'סקורר של קבוצות קטנות' ל'סקורר של קבוצות גדולות'.
פשוט הקבוצה לידו השתפרה.

3. תייגת את בוקר כשחקן לפני שהוא הגיע לפריים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 12:01 pm 
Hall of Famer

לצערי, לא ראיתי משחקים שלמים של בוקר בפלייאוף אז קשה לי להביע דעה
אבל ממה שראיתי, אני מסכים עם סתיו ונוטה למקם את בוקר במקום ה7-8.
אני קרוב יותר לעמדה של נורטון מאשר לזו של שקי.
יש לבוקר בהחלט סיכוי להיות טופ5 בליגה. הוא בהחלט היה כזה בפלייאוף.
הוא פתח פער משמעותי על פני העמדה שלו ודוראנט שמככב לו ברשימות בטופ5 הוא כעת שחקן פחות טוב בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 1:03 pm 
Junior

Att כתב:
אולי כדאי לשנות את התפיסה באופן כללי ולא רק לגבי בוקר.
יש כאן כמה טעויות חשיבה (נפוצות למדי):

1. אין כזה דבר 'סקורר של קבוצות קטנות'.
יש סקורר יעיל ויש סקורר לא יעיל.

2. יש נטייה לשפוט את התקרה של שחקנים או לתייג אותם לפי ההישגים של הקבוצות שלהם.
זה לא תמיד הוגן. מי שמשחק לידך זה סופר סופר משמעותי.
אנחנו הרבה פעמים מבקרים שחקנים שלא מצליחים להוביל את הקבוצה שלהם רחוק
אבל אין להם כלים לזה. זה לא שבוקר הפך מ'סקורר של קבוצות קטנות' ל'סקורר של קבוצות גדולות'.
פשוט הקבוצה לידו השתפרה.

3. תייגת את בוקר כשחקן לפני שהוא הגיע לפריים שלו.

וויא כמה התנשאות ATT קלאסיות.
1. בטח שיש דבר כזה סקורר של קבוצות קטנות. בתור השחקן המוביל בראדלי ביל הוא לגמרי כזה (בתור המשלים הוא לא). העונה הוא קלע 23.2 בEFG של 55%, זה לצורך העניין יותר יעיל מבוקר העונה שהייתה הכי יעילה שלו בקריירה... קיירי שחקן סופר יעיל וכל פעם שהוא מקבל את ההובלה הוא מחרב את הקבוצה שלו. יש שחקנים שהם נפלאים בתור שחקנים משניים (ביל כאמור, אפילו קיירי בקאבס) ושהם מזעזעים בתור שחקנים מובילים ואז הם נכנסים למשבצת "סקורר של קבוצות קטנות".

2. ברור שיש לקבוצה השפעה, אבל אתה מנסה לגבש דעה על סמך המידע שיש סביבך... יש שחקנים שקולעים הרבה ומובילים את הקבוצה שלהם להישגים (לוקה כדוגמא) ויש שחקנים שקולעים הרבה והם לא מובילים לכלום כמעט (בראדלי ביל כדוגמא). מאוד יכול להיות שמה שהשתנה סביב בוקר זו הקבוצה ויכול להיות שמה שהשתנה זה השחקנים שסביבו שלימדו אותו להיות שחקן קבוצתי והישגי. לא סתם זה קרה כשכריס פול הצטרף לקבוצה.

3. תייגתי אותו על סמך חמשת העונות הראשונות שלו שבהם הוא הראה כמה פעמים העדפה לסטטיסטיקה אישית על פני הישגיות... אכן ציינתי שהרושם שלי השתנה, לא יודע אם כי שפטתי מוקדם או כי משהו בו התבגר כשהקבוצה סביבו השתפרה. אין פה שום קשר אם הוא בפריים שלו או לא, אתה יכול לגבש דעה על שחקן גם לפני וגם אחרי שהוא מגיע לשיא שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 1:26 pm 
Hall of Famer

בוקר הוא שחקן שרוב האוהדים פספסו.
הטענות נגדו היו שהוא שחקן של סטט' ריקות,
סקורר של קבוצות קטנות ועוד כל מיני הגדרות
שבעיניי לא אומרות הרבה.

אישית אני חושב שכדאי לקחת פספוס בהערכה
לא כמקרה נקודתי אלא להבין איפה היו הכשלים בחשיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 5:21 pm 
Senior

בוקר התפספס בעיני משתי סיבות:
1. הוא שיחק בקבוצה גרועה עם תרבות גרועה שלא הייתה דומה לשום דבר תחרותי עד שכריס פול ומונטי וויליאמס הגיעו אליה. לכן, אף אחד לא כל-כך ראה אותו בסיטואציה תחרותית באמת בקבוצה שממש מנסה לנצח, וקשה היה לדעת איך הוא יתנהל שם.ֿ

2. הוא מאוד התבגר, נפרד מהרבה הרגלים רעים שהיו לו והתחיל להתעסק יותר בדברים הקטנים והחשובים ופחות בלשים הרבה נקודות חסרות משמעות על הלוח. הוא בעיני עשה המון התקדמות לאורך השנים.

ממש לא הייתי מסיק מהמקרה שלו שאין כזה דבר ׳סקורר של קבוצות קטנות׳. החלוקה ליעיל ולא יעיל היא בכלללל לא קשורה כאן כמו ששקי הדגים מצוין (בעיקר עם קיירי שהוא סקורר סופר יעיל לפי כל המדדים המספריים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 5:25 pm 
מנהל פורום

הזדמנות לבדוק עוד סקורר שנחשב לסקורר של קבוצות לא תחרותיות, זה בראדלי ביל בפינקס
זה שהמספרים שלו ירדו זה בטוח, השאלה רק בכמה ואיך יראו הסטט המתקדמות שלו ביחס לתקופה בוויזארדס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 9:54 pm 
Sophomore

ביל היה סקורר טוב בימי וושינגטון של ג׳ון וול. דוגמא טובה יותר לסקורר לקבוצות קטנות - קווין מרטין של סקרמנטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 29, 2023 11:15 pm 
Hall of Famer

אגב, עם כל הכבוד לשג״א שהוא באמת שחקן שאני אוהב ומעריך ולא בכדי דירגתי אותו במקום הראשון בין הפוינט גארדים.
בוקר טוב ממנו ברמה אחת לפחות כרגע. אני באמת חושב שבוקר הוא טופ 5 מובהק בליגה היום, והפלייאוף האחרון יוכיח.

מי מהרשימה של סטאבס לא?
אמביד שהוא שחקן שאני מחזיק ממנו פחות ופחות ככל שאני רואה ממנו יותר ויותר. לוקה שהוא בדיוק אותו דבר רק בלבן ובגארד. לברון כבר לא שם, ודייויס הוא בעיקר חידה. כשהוא בריא הוא נפלא, הוא רק לא בריא כל כך יותר מדי, והאמת - גם לא צעיר כל כך... בכל מקרה, אני מעדיף את בוקר בקלות על כל השמות שציינתי בפסקה הזאת (וגם מדוראנט, ומקוואי שתכל׳ס, היה שחקן רלוונטי בפעם האחרונה רק בעשור הקודם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 30, 2023 2:44 am 
Hall of Famer

סקורר יעיל זה לא רק במובן הסטטיסטי הצר.
זה כשהקבוצה שלך טובה יותר כשאתה שם.

לרוב זה מסתנכרן ביחד.
קיירי הוא מקרה יוצא דופן.

ביל בכלל זו דוגמה מוזרה.
וושינגטון לא הייתה קבוצת תחתית כשהוא היה מספר 2 בקבוצה, כך שבעבר הוא לא היה סקורר בקבוצה קטנה..
הוא גם נחלש מאוד מאז + פצוע חצאי עונות.

אני לא מאמין בסקוררים של קבוצות קטנות.
יש שחקנים שעוזרים לך לנצח וכאלו שלא, ברמות שונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 30, 2023 7:41 am 
Junior

Att כתב:
סקורר יעיל זה לא רק במובן הסטטיסטי הצר.
זה כשהקבוצה שלך טובה יותר כשאתה שם.

לרוב זה מסתנכרן ביחד.

מה זו ההגדרה האמורפית הזו?
עונה לפני שבוקר הגיע פיניקס ניצחו 39 משחקים. בחמשת העונות הראשונות של בוקר הם ניצחו 23, 24, 21, 19 ובעונה החמישית עלו ל34 ( סיימו את הבועה ב8-0 ומשם הפכו לקבוצה מעולה, נכנסו אליה עם מאזן של 24-39 שלילי).
אז בוקר לא שיפר את הקבוצה שלו ב5 העונות הראשונות, אז באיזה מובן רחב יותר הוא היה סקורר יעיל מעבר לסטטיסטיקה?
אני באמת לא מצליח להבין את ההגדרה...

לא הבנתי מה דוגמא מוזרה בביל... בתור שחקן שני בקבוצה ומי שאינו ספק הנקודות המרכזי הוא שחקן מצוין, בתור השחקן המוביל הוא גאנר שלא תורם לקבוצה. מאוד יכול להיות שכשהוא יגיע לסאנס ויהיה השחקן השני\שלישי בחשיבותו בקבוצה הוא יהיה נפלא.
מאז שוול נפצע ביל מעמיד עונות עם הרבה נקודות ביעילות טובה בלי שום הצלחה קבוצתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 30, 2023 8:38 am 
Hall of Famer

לא יודע אם יש הרבה דוגמאות לשחקנים שקלעו הרבה בקבוצות גרועות וגם הגיעו לקבוצות טובות יותר וקלעו פחות.
שחקן אחד כזה היה מרק אגוויר שהיה קלעי נפלא בקבוצה חלשה בדאלאס, ואז הגיע לדטרויט ו.. לקח שתי אליפויות.
אבל גם קלע איזה עשר נקודות פחות למשחק, אפילו באותה עונה (22 נקודות בממוצע בדאלאס בעונת 89 שירדו ל 15 בחצי העונה השניה בדטרויט)

עוד דוגמה הוא דני מנינג שהיה סקורר טוב מאד בקליפרס חלשה מאד 0(22-23 נקודות למשחק) והפך להיות שחקן של 13-14 נקודות בסאנס, עוד לפני שהיה בן 30 (וזכור גם מהטרייד ההוא עם דומיניק ווילקינס).

גלן רייס היה קלעי על בשרלוט שהפך להיות שחקן חשוב בלייקרס, אבל בטח שלא סקורר של 25 נקודות למשחק.

ובטח עמוס לב יכול להביא עוד דוגמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 30, 2023 9:37 am 
Hall of Famer

רון הארפר דוגמה קלאסית. היה סקורר של אזורי ה20 נקודות למשחק בקליבלנד ובקליפרס, הגיע לשיקגו בגיל 30 לתפקיד אחר לגמרי של רול פלייר ולקח שלוש אליפויות כשחקן משמעותי אבל כזה שלא עושה דאבל פיגרז נקודות. גם באליפות של 2000 בלייקרס אצל אותו פיל ג'קסון, בגיל מתקדם, הוא מילא בהצלחה את התפקיד. ב2001 הוא כבר היה פצוע כמעט כל הפלייאוף ופרש בסיום העונה עם טבעת אחרונה של כבוד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 148 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה