סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 8:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 12:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בשולי העזיבה של ספידי את ירושלים.
האם זכור לכם שחקן שהיה שחקן מוביל בקבוצה שלו,והצליח לעמוד בכבוד בתהליך של להפוך לשחקן מהשורה השניה?
אני חושב שווייד עשה זאת בעונה שלברון הגיע למיאמי.
חוץ מזה קשה לי לחשוב על תופעות כאלה שלא הסתיימו בפרידה כואבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 12:11 pm 
Hall of Famer

דוגמה טובה שקופצת לי לראש היא אנדרה איגואדלה שהיה השחקן המוביל בפילדלפיה (הדי בינונית) בתחילת הקריירה שלו והפך להיות שחקן משלים מצוין בדנבר ואח"כ בגולדן-סטייט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 12:19 pm 
Hall of Famer

אני מדבר על אותה קבוצה .
שחקן שהיה מוכן לרדת במעמד שלו באותה הקבוצה שבה היה סופרסטאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 12:39 pm 
Senior

גם פול פירס עשה את זה כשגארנט הגיע למינסוטה (אמנם עדיין לא היה רחוק מלהיות האופציה הראשונה בהתקפה, אבל כן הפך מהכוכב הבלתי מעורער למישהו שהוא קצת יותר מספר 2).
קיירי בקליבלנד אולי גם?

אם להביא דוגמאות ממש מהשנים האחרונות בNBA, אז קארל אנתוני טאונס במינסוטה זז הצידה לטובת אדוארדס הצעיר, גם דווין בוקר עם דוראנט באיזשהו מקום,.

בארץ קצת יותר קשה לי לחשוב על דוגמאות כאלו - מניח שאפשר לדבר על הלפרין ואליהו בהפועל ירושלים, אבל הם די דעכו לתוך התפקיד המשני שלהם ובאיזשהו שלב זה התחיל להראות לא טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 2:39 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
גם פול פירס עשה את זה כשגארנט הגיע למינסוטה (אמנם עדיין לא היה רחוק מלהיות האופציה הראשונה בהתקפה, אבל כן הפך מהכוכב הבלתי מעורער למישהו שהוא קצת יותר מספר 2).
קיירי בקליבלנד אולי גם?

אם להביא דוגמאות ממש מהשנים האחרונות בNBA, אז קארל אנתוני טאונס במינסוטה זז הצידה לטובת אדוארדס הצעיר, גם דווין בוקר עם דוראנט באיזשהו מקום,.

בארץ קצת יותר קשה לי לחשוב על דוגמאות כאלו - מניח שאפשר לדבר על הלפרין ואליהו בהפועל ירושלים, אבל הם די דעכו לתוך התפקיד המשני שלהם ובאיזשהו שלב זה התחיל להראות לא טוב.

אם כבר בוסטון, אז אולי אנטואן ווקר שהיה ה-כוכב של בוסטון והפך לאט-לאט להיות הסייד-קיק של פירס, זה החזיק מעמד לא רע איזה שנתיים-שלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 2:40 pm 
Hall of Famer

אה, ובלייקרס קארים כשמג'יק הגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 3:13 pm 
Hall of Famer

מ.י.ק.י הפך בעונות האחרונות שלו במכבי ממלך ישראל לשחקן רוטציה תורם וחשוב, אבל לא הכוכב המרכזי. בין 86 ל88 אאז"נ ויתקן אורן 80.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 3:25 pm 
Hall of Famer

2 הדוגמאות לא מדוייקות.
כשמג'יק הגיע ללייקרס הוא תפס המון פוקוס וגם מעמד מאד משמעותי בלייקרס. אבל המעמד של קארים נשמר. עם כל השואוטיים, הוא עדיין היה מרכז ההתקפה של הקבוצה. עם הזמן, כשהיכולת ירדה, גם התפקיד ירד ובשתי האליפויות האחרונות מג'יק בבירור היה השחקן המרכזי של הלייקרס. באליפות של 85 לעומת זאת, קארים היה ה - MVP של הגמר והקבוצה עדיין לא הייתה של מג'יק.

אצל מיקי המעמד אכן ירד, אבל זה לא קרה כי מיקי הבין שהגיע מלך חדש לשכונה והוא נתן את ברכתו להעברת השלטון. ברקוביץ' היה מאד ממורמר על הפיחות במעמד ולא קיבל את זה בצורה טובה לפי מה שאני יודע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 3:30 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
2 הדוגמאות לא מדוייקות.
כשמג'יק הגיע ללייקרס הוא תפס המון פוקוס וגם מעמד מאד משמעותי בלייקרס. אבל המעמד של קארים נשמר. עם כל השואוטיים, הוא עדיין היה מרכז ההתקפה של הקבוצה. עם הזמן, כשהיכולת ירדה, גם התפקיד ירד ובשתי האליפויות האחרונות מג'יק בבירור היה השחקן המרכזי של הלייקרס. באליפות של 85 לעומת זאת, קארים היה ה - MVP של הגמר והקבוצה עדיין לא הייתה של מג'יק.

אני עדיין חושב שקארים כן עונה להגדרה המקורית, גם אם ההפיכה שלו ממעמד ה-כוכב של הקבוצה לשחקן משלים הייתה (מאוד) הדרגתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 3:32 pm 
Hall of Famer

דרך אגב, יש מצב שאנחנו בימים אלו חוזים בתהליך דומה בלייקרס.
אבל אני לא חושב שהשאלה הייתה על כוכב מזדקן שיורד ברמה, אלא על שחקן בשיאו שפשוט מביאים לידו כוכב נוסף.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 4:28 pm 
Hall of Famer

לגביי מיקי במכבי, העסק היה כזה: מיקי היה ה-כוכב של מכבי מקצועית עד 85/86 בערך. בעונה הזו אפשר לומר שהשרביט עבר לקווין מגי. הבעיה של מיקי לא הייתה עם מגי. ג'מצ'י הגיע למכבי ב-85/86 והאמת היא שבעונה ההיא גם מיקי וגם דורון נהגו לפתוח יחד בחמישיה בימים שזה היה דבר הרבה יותר חשוב מהיום.
מיקי חווה ירידה ביכולת בעונת 86/87 באופן טבעי, הוא כבר היה במהלכה בן 33. עם זאת צביקה עדיין נהג לפתוח איתו ועם דורון, אבל ככל שהעונה נמשכה מיקי גילה את הספסל יותר ויותר כאשר צביקה עבר להרכב של 3 גבוהים (לרוב זה היה לאסוף ג'ונסון ומגי) עם 2 מאחורה, וכאן דורון כבר קיבל יותר דקות ממיקי בעמדה מס' 2. הפיצוץ של מיקי עם צביקה הגיע בגמר הפלייאוף מול הפועל ששם מיקי כבר ממש נהיה סוג של שחקן מחליף לגמריי, והיה לו קשה מאוד עם זה.

ב-87/88 צביקה עזב לאליצור נתניה ורלף הגיע, עם סגנון משחק שונה מצביקה. יחד עם היחסים החמים שהיו לו עם מיקי ויחד עם סגנון המשחק השונה מיקי קיבל בחלק הראשון של העונה לא מעט דקות ושיחק בחמישיה לא מעט. הוא אמנם כבר לא שיחק 35-40 דק' בערב כמו כמה שנים לפני אבל שיחק הרבה. בחלק השני של העונה הוא נכנס לתקופה פחות טובה, ונהיה שחקן ספסל לגמריי. לא מוכרים לי מקרים של מירמור שלו על רלף מהתקופה הזו.

בקיץ 88' צביקה חזר למכבי, ובשיחה שלהם בבית של צביקה לפני פתיחת העונה צביקה אמר לו שהוא עלול להיות מחליף שלישי, בין היתר בגלל שתלו תקוות בלייזי גורדון שהגיע אז לקו האחורי. מיקי שמע את זה, ביקש מצביקה להשתמש בטלפון שלו בבית, טילפן לשמעון מזרחי ואמר לו שהוא בחוץ וככה זה נגמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 14, 2024 7:00 pm 
Hall of Famer

בילי תומפסון בהפועל ירושלים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נורטון ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה