אני חושב שבבסיס הבעיה ביצירת ליגה כזאת עומד חוסר ההבנה שהתמיכה במועדון כדורסל באירופה, בניגוד לארה"ב, תלויה בגורמים חיצוניים כמו קבוצת כדורגל, מדינה/שפה/אזור אתני. אלמנטים שכמעט לא קיימים ולא מפריעים בארה"ב.
כך למשל - - אפשר להתסכל למשל על ספרד כשוק מזווית כלכלית גרידא, להתעלם מהקבוצות הקיימות ולחלום על איזה Madrid Matadores שתיקח השוק הזה. אבל בגלל שאנשים אוהדים קבוצות קודם כל מהכדורגל אני חושב שאוהדים יעדיפו את הקבוצה שלהם (ריאל, בארסה, ולנסיה) ולא את היצור חסר השיוך החדש הזה... מי שרוצה מוזמן לקרוא על קבוצת Tel Aviv Sabres ששיחקה בתחילת שנות ה-70 מול יד אליהו ריק בניסיון הקודם להקים NBA אירופה... - אפשר לנסות ללכת עם הקבוצות הגדולות הקיימות ולקחת קבוצה מרכזית מאותה מדינה כנציגת המדינה והשוק שלה. אבל שוב אם למשל ניקח את ריאל ובארסה מספרד אני ממש לא רואה אוהדים של ולנסיה/מלאגה/אתלטיקו בכדורגל אוהדים אותה. להיפך הם בטח ישנאו אותה ויתמכו ביריבות שלה... באירופה האגודות קשורות לתנועות שורשיות עם מועדוני נוער, קבוצות כדורגל וכו'. אני לא רואה שבשום תסריט לקבוצת ולנסיה למשל לא תהיה מחלקת כדורסל משלה ובמקרה כזה אני לא רואה שאוהדי ולנסיה לא יתמכו בה. ללא קשר לאיזו ליגה היא משחקת בה. - באירופה המדינות הן מלאומים שונים עם שפות שונות. אני לא רואה שהמוני הולנדים ובלגים יתמכו באיזו קבוצה מפאריס, לונדון או מינכן רק כי היא הכי קרובה אליהן פיזית.
|