uriel17 כתב:
אז אתה צריך לקרוא כתבות אחרות של one כדי לדעת להעריך כתיבה קוהרנטית
לי הכתבה הפילה אסימון, המבחר הדל שיש לליגות האירופיות לכישרון אחרי שה NBA שתה כמעט הכול ויש ליגה סינית (להרגשתי, הליגה הסינית פחות אטרקטיבית מאשר בעבר) ויש קוראנית ויש יפנית ויש אוסטרלית
עכשיו יש גם בית המרפד ומתגמל במכללות שחקן טוב שלא מספיק טוב לNBA לא חייב ללכת לאירופה, יכול הלשאר לקבל תואר ראשון ואולי גם שני ולעשות ...נגיד 250 לעונה..ולהתחיל קריירה כרואה חשבון עם מיליון דולר בחשבון. מסלול אישי שלא היה קודם
היא שמה את האצבע על נקודה נכונה, שחקנים שלא יבחרו בדראפט יעדיפו להשאר במכללה מאשר ללכת לג'י ליג ובטח לאירופה
מה שחסר לי בכתבה זה כמה מהשחקנים מרוויחים, אני מניח שלא כל אחת או אחד יכול למכור פרסומות ותדמית לקולג'
בהבנה שלי, לא מובטח להם שקל, מאף אחד, השחקן יראה כסף כשהקולג' יראה כסף בזכותם או כשיהיה גוף מסחרי שישלם להם
עוד נקודת זכות לעיתונאית
הבנות, איזה סכומים
בנות ישראליות
אלה חדשות גדולות לספורט הנשים הישראלי, אין אף אישה שעוסקת בישראל בספורט ומרוויחה מיליון שקל לשנה
נראה לי שאוותר על התענוג של קריאת כתבות אחרות רק כדי להעריך מישהי שמסוגלת לחבר שני משפטים.
בכל מקרה, תואר שני הם לא יוכלו לעשות, כי האליג'יביליטי זה לארבע שנים, שזה מה שלוקח בארה"ב לעשות תואר ראשון. מי שמתחיל מוקדם יצטרך בגיל 22-23 להמשיך הלאה. אז לא נראה לי שפול השחקנים לאירופה יתייבש. מקסימום, יגיעו בגיל טיפה יותר מאוחר.
מה שכן, יש כאן כל מיני שאלות מעניינות. למשל, כמה שנים של אליג'יביליטי יש עכשיו לרון ציפר? האם הוא יכול להמשיך לשחק במכללות עד גיל 26? מה הגיל הכי מאוחר ששחקנים יכולים להצטרף בו למכללות אם שיחקו במקום אחר (נניח בקבוצה מקצועית באירופה; לצורך העניין, האם נועם דברת למשל עדיין זמין)? אם אני לא טועה, גם קראתי לא מזמן על החלטה תקדימית שלפיה שמי שהלך לג'וקו (ג'וניור קולג') לשנתיים ואז הצטרף למכללה, יהיו לו עוד 4 שנות זכאות (במקום שנתיים עד היום). אז האם זה אומר שיותר שחקנים יבחרו במסלול הזה כדי שיוכלו לשחק במכללות בגילאי 20-25? והאם נראה יותר מקרים של רד שירטינג (לשבת שנה בצד בגיל 18-19) כדי להרחיב את טווח הזכאות ל-5 שנים?
מעבר לזה, תוך כמה שבועות הולכת להתקבל פסיקה תקדימית (House Vs. NCAA), שכל הסימנים מראים שתאשר תשלום רשמי (לא רק NIL) לשחקני קולג'. רוב הכסף יילך לפוטבול, אבל גם שחקני כדורסל יקבלו לא מעט. שחקנים בקולג'ים מובילים הולכים כנראה להשתכר בסביבות ה-100 אלף כשכר בסיס (ואז יש את הכסף מה-NIL בנוסף).
בקיצור, כל העניין עדיין נמצא בתנועה וייקח לזה כנראה עוד כמה שנים להתייצב.