סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 1:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 6:56 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
מכבי רעננה זל כתב:
אם נחזור רגע לנושא המקורי של הדיון, לפי הכתבה מ'הארץ', זה מה שאמר גדעון סער:
'אתמול טלפן שר החינוך ויושב ראש המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), גדעון סער, לנשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, וביקש ממנו שהאוניברסיטה תשקול מחדש את ההחלטה לאפשר את קיום האירוע.'
אם זה תיאור נאמן של הדברים, מדובר בצעד לגיטימי לחלוטין ואף דבר שמצופה משר חינוך.

אתה רציני? אתה בכלל קורא את מה שאתה אומר? זה כמו שהבוס יתקשר לעובדת שלו ויגיד לה לשקול מחדש את הסירוב לצאת איתו. הוא יו"ר המועצה להשכלה גבוהה, השר הממונה על האוניברסיטאות, הוא לא בעמדת יועץ ולא בעמדת צופה מהצד אלא בעמדת כוח. זה נראה לך תמים שמישהו בעמדת כוח מתקשר לכפופים אליו ומבקש מהם לשקול מחדש? איך בדיוק זה לגיטימי ואף מצופה? הוא יכול להביע את דעתו ולומר שמדובר בטעות אבל להפעיל לחץ ישיר על נשיא האוניברסיטה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 7:45 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
מצד שני, לא הליגה הלומברדית או הסקוטית או הבסקית מבקשות למנוע משאר אזרחי המדינות הללו את הזכות להגדרה עצמית ולא שוללות את זכותן הבסיסית להתקיים.

מדינה היא לא דבר קדוש, ממש לא אבל נראה לי בעייתי להיות חבר במסגרת כלשהי תוך ערעור מתמשך על זכות הקיום של המסגרת.

על מה אנחנו מדברים? על משאלת לב או על עמדה רשמית? כי במשאלת לב, רבים מאזרחי המדינה היהודים שוללים את זכותם הבסיסית של הערבים להתקיים. אבל בעמדה רשמית, שהיא מה שחשוב לענייננו, העמדה של המפלגה הקיצונית ביותר של ערביי ישראל-בל"ד-לא שוללת את זכות קיומם של היהודים במדינה. ואם תגיד מה בכך, אזכיר שהיתה מפלגה יהודית בכנסת שכן שללה את זכות הערבים לאזרחות שווה, והיא אכן נפסלה ברבות הימים מהמשך קיום בפוליטיקה הפרלמנטרית הישראלית.

כשאתה אומר "ערעור מתמשך על זכות הקיום של המסגרת", חוששני שאינך מדייק. זו הגדרה שמתאימה לאנרכיסטים, ואני לא חושב שפלח ערביי ישראל שאתה מכוון אליו מייצג אנרכיסטים. הערעור הוא על צורת הקיום של המסגרת, כמדינת היהודים. וזה לגיטימי לגמרי בדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 8:03 pm 
Sophomore

ובכן, אני רציני אבל אני לא קורא את מה שאני אומר אלא את מה שאני כותב.
בהתחשב בזה שאנחנו במדינה דמוקרטית ובזה ששר החינוך הוא יו"ר המועצה להשכלה גבוהה, הסיטואציה שונה במהות מבוס ועובדת. זה דומה יותר לחבר דירקטוריון בחברת תעופה (סכ"ה גם מעל שר החינוך יושבים אי אלו מפקחים שמונעים מנו להתנהג כדיקטטור) שממליץ לעובד שלו שלא לטוס בחברה מתחרה. בהתחשב בזה שאותו עובד לא עובר על שום חוק, ובהתחשב בזה שחבר הדירקטוריון לא יכול להפעיל שום סנקציה אמתית מעבר ל'אני כועס מאוד ומצפה לדברים אחרים מעובד בחברה שלי', מה גם שסך הכול הטענה שלו עומדת במבחני הגיון סבירים, אני לא רואה שום בעיה עם אמירה כזאת (מצטער על המשפט הארוך, מקווה שהחזקת מעמד).
אתה יודע מה, אפילו המשפט של חבר הדירקטוריון הוא חריף לעומת הניסוח בכתבה בה שר החינוך 'ביקש לשקול מחדש'.

ולמה זה מצופה- באותה מידה שהייתי מצפה מהשר לאיכות הסביבה למחות על פגיעה באיכות הסביבה שהוא לא יכול לטפל בה מבחינה חוקית, כך אני מצפה משר חינוך שיבטא את עולם הערכים שלו לפחות באמירה במקומות בהם הוא לא יכול לעשות מעבר. ז"א, הייתי מצפה מיוסי שריד להתבטא נגד הסיורים בחברון למשל. טוב, אולי זאת לא השוואה מדויקת אבל הכוונה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:19 pm 
Sophomore

רעננה, הרגת אותי עם האנלוגיות... סיבכת את המסובך.

בכל מקרה, פתאום קלטתי אבסורד רציני - אוניברסיטת ת"א יושבת על חורבות שיח' מוניס, כפר פלסטיני שפונה בנכבה. כל אותם סטודנטים ומרצים (היו המון כאלה, אפשר לפתח דיון גם על הלגיטימיות של זה) לומדים, עובדים ותומכים במוסד שהוקם על חורבות הכפר. תמיכה בכיבוש או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:21 pm 
Hall of Famer

נו, הם בסך הכל רוצים שהשם של האוניברסיטה ישונה לאוני' שיח' מוניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:44 pm 
Hall of Famer

zurkin כתב:
בכל מקרה, פתאום קלטתי אבסורד רציני - אוניברסיטת ת"א יושבת על חורבות שיח' מוניס, כפר פלסטיני שפונה בנכבה. כל אותם סטודנטים ומרצים (היו המון כאלה, אפשר לפתח דיון גם על הלגיטימיות של זה) לומדים, עובדים ותומכים במוסד שהוקם על חורבות הכפר. תמיכה בכיבוש או לא?

האמת היא שממש, אבל ממש אין פה שום אבסורד. מההודעות שלך התרשמתי לטובה מהאינטיליגנציה, אז תחשוב קצת לעומק ותשתדל לעזוב את המחשבה המתיילדת הזאת שמאמצים הרטוריקנים הכי זולים ושטוחים של הימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 9:54 pm 
Sophomore

ת'אמת, לא מצליח. אני כנראה לא כזה אינטיליגנט כמו שחשבת. חוצמזה, זה שכתבתי "תמיכה בכיבוש" היה מוגזם בכוונה, אבל באמת באמת כל אותם משתתפים בטקס לזכר הנכבה, שלא קונים מוצרי גוש קטיף או ישראל בכלל, תומכים בתנועת הBoycott וכו' וכו' מקיימים את המוסד האקדמי הכי שמאלני דווקא על אדמה שהיא כבושה בעיניהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:37 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נדב, אין לי מושג מה זו עמדה רשמית ומה זה אומר "זכות להתקיים", אבל תן לי להזכיר לך את ה"אתה מהגר" ו"כאן זה שיח מוניס" שזחאלקה היפנה לדן מרגלית אחרי שעיצבנו אותו.

אין לי בעיה להסכים איתך בויכוח העקרוני בעניין הדמוקרטיה והכל, אבל בל"ד היא מפלגה סופר קיצונית, ואני בספק אם היא נותנת איזשהו אופק לשילוב יהודי-ערבי, גם במסגרת הקונספט של מדינת כל אזרחיה כפי שהיא מנסחת אותו.

אגב, איך כל זה קשור לעניין הנכבה? מכל הדברים, הדבר שאני הכי פחות מבין זה את הבעיה בציון העובדה שמלחמת העצמאות היתה מלחמה ארורה לערבים תושבי הארץ. אפשר לקחת את זה לכל מיני כיוונים מכאן, אבל העובדה עצמה שרירה וקיימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:45 pm 
Hall of Famer

ראובן, מה הבעיה עם ה"אתה מהגר" וה"כאן זה שיח מוניס"? זחאלקה הוא פלסטיני, ומבחינתו יהודים שמוצאם במקומות אחרים (מרגלית, אגב, דווקא נולד בארץ) הם מהגרים לאדמה שזחאלקה ומשפחתו ישבו בה קודם, ושיח מוניס זה מה שהיה לפני רמת אביב רק לפני פחות מ100 שנה. זה האתוס הפלסטיני, וזכותם לחשוב במונחים האלה. רחוק מלהטריד אותי.

מסכים שכמה מאנשי בל"ד הם צבועים ואופורטוניסטים מהדרגה הנמוכה ביותר, ואני גם לא מסכים עם המצע שלהם. עם זאת, המצע הרשמי שלהם מדבר על מדינת כל אזרחיה, וזה חוקי-בניגוד לכ"ך שהצהירה על מה שהצהירה במצעה ולא היתה חוקית.

ואגב, כשזחאלקה מבל"ד אומר "אתה מהגר" זה מטריד אותך כל כך, וכשכל ליכודניק שני יגיד לך בפנים "מוות לערבים" זה יותר טוב? יש מה שחושבים, יש מה שאומרים, ויש מה שאומרים רשמית ועושים בפועל. אלה החיים, דוקטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:54 pm 
מנהל פורום

סלח לי, אבל המשפט האחרון הוא לגמרי בקטגוריית נובמת אצלי.

לגבי ה"אתה מהגר", אני מוצא מעט מאוד הבדל בין איך שזחאלקה אמר את זה ואיך שאחמדיניג'ד אומר את זה (כשהוא במצב הרוח הנדיב של "למה שלא יחזרו לפולין"/"למה שלא ייקלטו בקנדה"). כשאדם מגדיר מישהו כ"מהגר" מישהו שההורים שלו הגיעו לארץ בשנות השלושים של המאה הקודמת (אני מניח ככה, לא יודע את הביוגרפיה המדויקת שלו), הוא מתכוון לכך שמקומו לא כאן, וזה גרוע לא פחות מ"מוות לערבים" ודומיו. רק להזכיר שאחד הטקסטים הפלשתינים החשובים ביותר דיבר במפורש על כך שהמדינה האחת לכשתקום תעניק אזרחות אך ורק ליהודים שהם צאצאי מי שישבו בארץ לפני 1917.

אתה רשאי לא להתרגש מאמירות כאלה (לא מזמן ניהלתי דיון מעצבן למדי עם מישהו שסירב להתרגש מהאמירה של ברגותי על האויב הנורא ביותר שידעה האנושות, איכשהו בדרך כלל התבטאויות פלשתיניות מצליחות להוציא מאנשים את הסטואיות הפנימית שלהם), אני אישית נחרד מהן כל פעם מחדש (ודווקא בגלל שאני מאמין גדול גם בסיכוי להגיע לשלום ולבטח בדו-קיום יהודי-ערבי שיש בארץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:02 pm 
Hall of Famer

אז כל מה שאתה כותב זה נובמת אחד גדול אצלי.

כן, אני מבין לגמרי למה ערבי פלסטינאי שמשפחתו יושבת כאן כמה מאות שנים רואה ביהודים-בטח באירופאים שבהם-מהגרים. זה לגמרי לא אומר שהוא לא יחיה איתם בשלום, כי שלום זה אינטרס פרקטי של רוב האנשים הפשוטים. שכנים יכולים לחשוב ולהגיד הרבה דברים רעים אחד על השני, בלי לקום ולשרוף להם את הבית. מה אנחנו צריכים יותר מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:12 pm 
מנהל פורום

אולי זה "לא אומר" בהכרח אבל במקרה של מפלגה לאומנית קיצונית פלשתינית זה אומר באבו-אבוה. זו לא קריאה בין השורות, זה הימנעות מאי-קריאה של כל ניואנס שעלול לקלקל את האווירה. תיכף תגיד שמי שמכנה את תל אביב "התנחלות" לא מתכוון לכלום, כי הרי עדיין יש את האפשרות שההתנחלויות ימשיכו להתקיים גם תחת ריבונות פלשתינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:14 pm 
Hall of Famer

אז למה זחאלקה מתכוון? שהוא היה עושה שואה שנייה? שהיה מגרש אותנו חזרה לאירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:18 pm 
מנהל פורום

כן, שהוא יגרש אותנו חזרה לאירופה אם הוא רק יוכל. מה ההפתעה הגדולה בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:43 pm 
Hall of Famer

לא הופתעתי, אבל זה שאתה אומר זאת, לא אומר שאתה צודק.

וגם אם אתה צודק, הוא לא יוכל. אלה החיים-יש רצונות (וכאמור, על אף שזלזלת בזה, הרבה מאד יהודים מתכוונים מאד ברצינות כשהם קוראים "מוות לערבים"), ויש מציאות. זכותו של זחאלקה לומר שהוא היה שולל את אזרחותנו ומחזיר אותנו לאירופה (מה שהוא מעולם לא אמר), כמו שזכותם של אנשי "מולדת" לומר שהם רוצים לטרנספר ערבים למדינות ערב. חופש הביטוי הוא חופש הביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 6:58 am 
מנהל פורום

ואו, זו תגובת הכחשה רצינית. (א) הוא לא באמת מתכוון לזה, (ב) גם אם הוא מתכוון לזה, הוא לא יצליח לעשות את זה, (ג) בכל מקרה, זכותו להגיד את זה.

את (ג) בכלל לא הבנתי למה הכנסת לפה, חלקתי לרגע על זכותו של זחאלקה להגיד את זה? אני אישית מעדיף את זחאלקה שקורא לדן מרגלית מהגר מאשר את זחאלקה נעים ההליכות שמצטט את פוקו כמה מלים לפני כן. ולגבי (ב), למרבה הצער, תולדות התנועה הפלשתינית הוכיחו שגם בלי יכולת מעשית להגשים את השאיפות מרחיקות הלכת שלהם, עצם קיומן של השאיפות הללו מספיק כדי לגרום סבל עמוק לכל הצדדים המעורבים. אנחנו לא מנהלים את הדיון הזה בהקשר ליום הנכבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:10 am 
Hall of Famer

עם כל הסמטוחה שעשית פה, תזכיר לי שוב מתי זחאלקה אמר שהוא היה מגרש את היהודים לאירופה? אתה קורא לתגובות שלי "תגובות הכחשה", בדיוק באותה מדיקה אני יכול לקרוא לשלך "תגובות פראנויה". אתה אומר שאני סטואי רק בעניין הזה, אני אומר שאתה יהודי מבוהל שלא מסוגל להתנתק מהשואה. איך כתב עמוס עוז לבגין אחרי שהאחרון קרא לערפאת "היטלר"? אדוני ראש הממשלה, היטלר מת בבונקר בברלין לפני שנים.

אז אתה בונה תילי-תילים על זה שזחאלקה קרא למרגלית "מהגר", ואני אומר שזה טבעי שערביי הארץ רואים ביהודים מהגרים. אני גם אומר שזה שהם רואים בהם מהגרים, לא אומר שהם יגרשו אותם לאירופה ברגע שהם יוכלו. אני גם אומר שמה שאומרים בויכוח מתלהם לא משקף את מה שתעשה בפועל כפרלמנטר ובוודאי כשליט, ואני אפילו אומר שה"מוות לערבים" של כל חבר מרכז ליכוד שני הוא קצת יותר גרוע מה"מהגר", אבל האוזניים שלך שומעות מה שהן שומעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:22 am 
Sophomore

נדב אתה מתעקש לעצום את העיניים בכוח?
תחשוב כעת על סיטואציה בה מדינת ישראל מתפרקת חלילה,אין צבא,מה לדעתך יקרה?
אז אני מסיק שלפי דעתך מה שיקרה זה מהפך שלטוני שקט ורגוע.(כמו מה שקורה לידינו)
להגיד שכל חבר כנסת שני בליכוד אומר "מוות לערבים" הוא שטות גמורה שאני לא יודע מאיפה הוצאת אותה.
זה שהם ימניים לא אומר שהם קיצוניים,רק ששבילך כל מי שימני הוא מוקצה מחמת מיאוס,קיצוני שרוצה להחריב את המדינה.
נוסף על כך,שים לב שאתה אוהב להתחיל כל הודעה ,להמשיך אותה ולחתום אותה בעקיצה על חשבונו של זה שאינו מסכים איתך.דמוקרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:25 am 
מנהל פורום

מה הקשר לשואה? קראת את האמנה הפלשתינית פעם, מסמך הרבה יותר רלוונטי לשאלת השקפותיו של זחאלקה ממיין קאמפף?

זה מצחיק, השיח של ה"מהגר" מוכנס לדיון על ידי בל"ד (גם כאשר מדובר באדם שכפי שציינת נולד בארץ ושה"ההגירה" שעליה מדובר התרחשה מן הסתם עוד לפני אותה שואה שדחפת לדיון), וזה שאני מוטרד מהעניין הופך אותי לפרנואיד רדוף שואה.

בשבילך, כמה ציטוטים נבחרים:

סעיף 6: "התוקפנות על האומה הפלסטינית ואדמתה החלה בפלישת הציונות לפלסטין בשנת 1917. משום כך, פירוש סילוק עקבות התוקפנות צריך להיות סילוק כל עיקבות התוקפנות מאז התחלת הפלישה הציונית, ולא מאז מלחמת יוני 1967"

סעיף 15: "שחרור פלסטין מבחינה ערבית הוא חובה לאומית (קומי) כדי להדוף מהמולדת הערבית הגדולה את הפלישה הציונית האימפריאליסטית ולטהר את פלסטין מהקיום הציוני"

סעיף 20: "הצהרת בלפור ונוסח המנדט ומה שנבע מהן ייחשבו בטלים. טענות הקשר ההיסטורי או הרוחני של היהודי לפלסטין אינן עולות בקנה אחד עם אמיתות היסטוריות, או עם מרכיבי המדינה במשמעותם האמיתית... כמו כן אין היהודים עם אחד, שלו אישיותו העצמית, אלא הם אזרחים במדינות שבהן הם מצויים"

אגב, אני מודה שעברו בערך עשר שנים מאז שקראתי את האמנה לאחרונה (תכנית השלבים ונאום עראפת באו"ם הם טקסטים חביבים עלי יותר), וזכרתי אותה כטקסט הזוי לגמרי. מדהים כמה הוא לחלוטין תואם עדיין את כל ההשקפות של הגורמים הלאומניים בצד הפלסטיני (כולל תומכיהם בצד היהודי). זכותך כמובן להאמין שכל הפעילות הפוליטית ואמונותיו של זחאלקה לא קשורות לעניין, אבל זו לא יותר מאמונה חביבה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:37 am 
Hall of Famer

נובמת, עוד פעם האמנה הפלשתינית.

חביבי, מה הקשר בין המחט לתחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:39 am 
מנהל פורום

טוב ביי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:41 am 
Hall of Famer

איפה הכסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 11:52 am 
Sophomore

ראובן כתב:
טוב ביי.

עד כמה שזכור לי, אי שם העדת על עצמך כשמאלן ואף כשמאלן קיצוני. בהתייחס לדברים אותם אתה כותב בת'רד זה ובעצם כמעט בכל הת'רדים הפוליטיים, אשמח להבין:
א. מאיפה זה מגיע- מה הסיבות שבגללן אתה שמאלן קיצוני (נדמה לי שכתבת שהצבעת חד"ש) אם אתה מצטט בכאת קונוטציה את האמנה הפלסטינאית?
ב. במה זה מתבטא, אם בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 1:04 pm 
מנהל פורום

התשובה הפשוטה היא שאתה יכול להגדיר "שמאלן" כהיפוך של מי שהוא "ימני", וככזה, אני מתנגד די עקבי לעמדות ימניות. שאני הייתי מגדיר אותן כהתנגדות לפשרה כשזו אפשרית כי אתה רוצה הכל, העדפת פיתרונות אלימים על פיתרונות של משא-ומתן, לאומנות - הווה אומר ביטוי קיצוני של הלאומיות שלך ולעומת זאת הנמכה וביטול של הלאומיות של האחר, וכיוצ"ב.

אם תקרא את האמנה הפלשתינית, תראה שזו יצירת מופת "ימנית". כנ"ל מפלגת בל"ד, שזו מין בדיחה עצובה שאנשים ממקמים אותה בשמאל הישראלי. מדובר במפלגה ימנית פלשתינית לכל דבר ועניין. למה שאני אתמוך בה?

החלק השני של התשובה הוא שאידיאולוגיה זה דבר אחד, ומציאות זה דבר אחר. לפעמים אתה מאמין במשהו, והמציאות פשוט לא מאפשרת לך להגשים אותו. אם תיקח את הסכם אוסלו (וצריך להגיד שבעיני כל שמאלני רציונלי ולאו דווקא קיצוני במיוחד צריך להתנגד ליצור האומלל הזה בכל ליבו), אז האדם שאמר את הדברים הנכונים ביותר לגביו היה בני בגין, מהסיבה הפשוטה שהוא הקשיב לצד השני ולא רק למאווי ליבו. זה שאידיאולוגית הוא מאמין בארץ ישראל שלמה ואני לא, זה דבר חסר חשיבות לחלוטין בהקשר הזה.

ולחד"ש הצבעתי (אולי, יש סיכוי של פיפטי-פיפטי לגבי זה), כי יש לי אג'נדה פרטית שרואה שערביי ישראל את אחת מנקודות האור הבודדות בסכסוך (להבדיל מהייצוג הפוליטי שלהם), ככה שהבחירה בחד"ש (הפחות גרועה מבין השלוש), היתה פחות הצבעה בשבילם ויותר הצבעת מחאה על הליברמניזם של החברה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה