סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 10:32 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:41 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
צ'רלי, לי קבעו בצו ראשון פרופיל 82.
התמיינתי למודיעין, ליחידה מאוד איכותית בתחום המחקר, עברתי את כל שלבי המיון וקיבלתי הודעה שהתקבלתי, שונה לי תאריך גיוס בהתאם לפתיחת הקורס והכל היה נהדר. חודש לפני הגיוס קיבלתי הודעה כי "נמצאו מועמדים מתאימים יותר" ונתנו לי את הזכות לבחור בין הנדסה קרבית, תותחנים, שיריון, נ"מ ומוד"ש. חודש לפני הגיוס.
אני באמת לא רציתי ללכת לקרבי, וגם לא התאמתי בשום צורה לפרופיל קרבי - קצר רואי, תת משקל, עם כאבי גב וברכיים. נשארתי בבקו"ם שלושה ימים אחרי יום הגיוס שלי בשביל לראות אורתופד, שלאחר בדיקה הסכים איתי שאני אכן בתת משקל והוסיף שאני סובל מעקמת בגב. הפרופיל החדש היה 72 - ויאללה לתותחנים. במהלך הטירונות הלכתי לאורתופד צבאי נוסף, שבדק ומצא שאני בתת משקל ולא יכול לשרת כחייל קרבי. נשלחתי לור"פ מצוייד בהמלצה רשמית לפרופיל 64 ושינוי שיבוץ. בור"פ שקלו אותי, ומצאו שאני רבע קילו שלם מעל למשקל הנקוב כנמוך מדי עבור הגובה שלי. את שלושת השנים הבאות ביליתי בנדודים בין יו"ש, גבול לבנון/סוריה וגבול עזה, בעיקר בשמירות מסוגים שונים.

וכן, הייתי יכול ללכת לעתודה, אבל שקי כבר ענה לך על זה

*אגב, ברגע שהתקדמתי במיונים של מודיעין, נחסמו בפניי אופציות אחרות שאפילו לא ידעתי על קיומן - בחיל אוויר וכיוצא בזה. עוד אגב - היו לי קב"א ודפ"ר גבוהים ביותר, כך שכנראה היו לי יותר אופציות מלרוב האנשים. ועדיין סיימתי בקרבי, ולא מרצון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:46 pm 
Hall of Famer

ואני, על הפרופיל 97 שלי ועם קב"א 56 (הגבוה ביותר האפשרי), לא קיבלתי בשום מנילה שום אפשרות לא להיות קרבי. האופציה הג'ובניקית ביותר שעמדה לפניי היתה להיות קצין מודיעין ייעודי ביחידה לוחמת, ואף אחד כמובן לא הבטיח לי לא לגמור כמו גיבון.

אבל האמת היא שפתאום אני מתקשה להבין למה כולנו, אנשים שחוו את המערכת הצבאית ברמה כזו או אחרת, טורחים לנסות להסביר את המציאות למר צ'רלי "אני תיכוניסט שמקבל הצעות למייל ולכן יודע בודאות שמי שלא רוצה להיות קרבי לא יהיה" 5.

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך ב' אפריל 15, 2013 5:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
טוב, אני בכל אופן פרשתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:48 pm 
Sophomore

אם הרווחתי את הסיפור הזה דיינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 5:59 pm 
Hall of Famer

אם אתה מדבר על הסיפור של גיבון, אז יש המון כאלה (אולי לא ספציפית יחידת מחקר יוקרתית ותת משקל וכל זה, אבל בהחלט אנשים שלא מתאימים בשיט לשרת בקרבי והגיעו לשם בדרך הבירוקרטית המופלאה של הצבא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:03 pm 
Sophomore

אף אחד לא אמר שהצבא הוא לא מנגנון מסואב ומסורבל.אמרתי שיש אפשרות לא לשרת בקרבי.כעת אני רק צריך להוסיף, שצריך להיות טיפה מוניפולטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:08 pm 
Junior

לא צריך להיות טיפה מניפולטור, צריך להיות הרבה מאוד מניפולטור.
חברים שלי שיצאו על 21 יצאו אחרי תהליך מאוד ארוך ומאוד קשה.
כדי לצאת משירות קרבי אתה צריך או להיות עם הפרעות אמיתיות (לדוגמא אי יכולת קשה להיות במסגרת הזאת, כמו חבר טוב שלי) , או שאתה צריך לשקר בצורה מאוד אמינה וממושכת (בודקים אותך מאוד קשה).

בכל מקרה, פרט למקרה שראובן ציין בו הצבא בוחר אותך ליחידה מסוימת ( שלא תדע את זה עד הרגע הכמעט אחרון), או שאתה מוכן לתת כמה שנים נוספות ( עתודה, הנדסאי שכולל שנתיים לימוד ושנה קבע), אתה תהיה בקרבי כל עוד אתה לא מוכן לשלם מחיר לא קטן כדי לצאת.

נערך לאחרונה על ידי sheky בתאריך ב' אפריל 15, 2013 6:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:08 pm 
Hall of Famer

charlie5 כתב:
אף אחד לא אמר שהצבא הוא לא מנגנון מסואב ומסורבל.אמרתי שיש אפשרות לא לשרת בקרבי.כעת אני רק צריך להוסיף, שצריך להיות טיפה מוניפולטור.

לא, אתה אמרת שכל החללים החליטו להתגייס ליחידה קרבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:11 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
כדי לצאת משירות קרבי אתה צריך או להיות עם הפרעות אמיתיות (לדוגמא אי יכולת קשה להיות במסגרת הזאת, כמו חבר טוב שלי) , או שאתה צריך לשקר בצורה מאוד אמינה וממושכת (בודקים אותך מאוד קשה).

בכל מקרה, פרט למקרה שראובן ציין בו הצבא בוחר אותך ליחידה מסוימת ( שלא תדע את זה עד הרגע הכמעט אחרון), או שאתה מוכן לתת כמה שנים נוספות ( עתודה, הנדסאי שכולל שנתיים לימוד ושנה קבע), אתה תהיה בקרבי כל עוד אתה לא מוכן לשלם מחיר לא קטן כדי לצאת.

אני הרי כבר כתבתי פה באריכות את הסיפור שלי מהצבא, אז רק אתקצר כי צ'רלי אוהב סיפורים:

התגייסתי לצבא תוך כדי משבר נפשי לא פשוט, ביקשתי לראות קב"ן כשאני עדיין בתוך ידיעה ברורה שאני חוזר לשירות קרבי כשאני מסיים לטפל בעצמי, והקב"ן-במקרה הזה איזו קצינה מוזרה עם תואר בסוציולוגיה או משהו, ממש לא פסיכולוגית או ברמה של פסיכולוגית-לא ניסתה לשניה אחת להקשיב ולעזור, אלא בעיקר לנסות להפחיד אותי ולהסביר לי שלעולם לא אוכל להיות עורך דין, רופא, רואה חשבון או בעל רשיון נהיגה, והחיים שלי בחוץ עם פרופיל נפשי יהיו בלתי נסבלים. יש אנשים שמשיחה כזאת יכולים לצאת ישר אל הM16 ולפוצץ לעצמם את המוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:13 pm 
Sophomore

sheky כתב:

לצאת על 21 זה באמת גהנום.מצד שני,כדי להוריד ל64 אתה צריך להיות רק קצת מניפולטור.(ניסיון משפחתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:15 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
charlie5 כתב:
אינספור דרכים,גם בלי להוריד פרופיל ולעשות הצגות.
אפשר להיות בעתודה,מודיעין,חיל האוויר ,חיל קשר וכו'.

כן, תיאורטית אפשר. אבל אם החליטו, למשל, שאתה תשרת בהנדסה קרבית, אתה תשרת בהנדסה קרבית אא"כ תעשה הרבה מאד בעיות או אכן יירד לך הפרופיל. כך גם לגבי השריון, התותחנים ושאר חילות קרביים פחות נחשקים (לגולני אף אחד לא יגייס אותך בכח). אתה באמת חושב שאם תבוא לקציון המיון ותגיד: אדוני הקצין, אינני מעוניין להיות קרבי אלא להיות בחיל הקשר, הוא פשוט יהנהן וישבץ אותך איפה שבא לך?

מכבי רעננה זל כתב:
nadav_hacohen כתב:
צ'רלי, אני בכל פעם המום מחדש מהיכולת שלך לכתוב דברים שלא קשורים למציאות בבטחון עצום.

התעדוף החד-משמעי של הצבא הוא לגייס אנשים בעלי פרופיל קרבי לקרבי. אין מחזור גיוס ביחידות קרביות שלא מפוצץ באנשים שמתים להיות ג'ובניקים וגויסו לקרבי בעל כרחם.

מצד אחד נכון.
מצד שני, ורק כדי להיות מדויקים יותר, מי שבאמת לא רוצה להיות קרבי לא יהיה קרבי.

לא ממש מבין על מה אתה מדבר. בחדר שלי בטירונות הקרבית היו, למשל, בחור שאבא שלו בדיוק עבר השתלת כליה והדבר האחרון שהוא רצה זה להיות קרבי, ועוד בחור ששקל ברצינות רבה לטרוק לעצמו את הדלת על הרגל כדי לנסות לברוח מרוע הגזירה.

זה ייקח חודש-חודשיים-חצי שנה אבל בסוף מי שמתבכיין מספיק, יצליח לצאת מהיחידה הקרבית.
אני אומר את זה מידיעה ומתוך נגיעה מקצועית לנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:18 pm 
Hall of Famer

אולי זה נכון היום, לא יודע כמה זה היה נכון בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:34 pm 
Hall of Famer

עכשיו נזכרתי שכשהתחלתי את הדיון הזה, השאלה גם לא היתה על קרביות, אלא על חיילות ככלל. במדינה שבה אין ברירה אלא להתגייס (קרבי או לא) קשה שלא להתייחס אל החיילים בתור "ילדים של כולנו" או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:36 pm 
Hall of Famer

אגב, דוגמא קלאסית למי שלא התאים בשיט להיות חייל קרבי זה גלעד שליט, שלפי התחקיר הבטחוני על האירוע עשה הפוך מכל מה שחייל קרבי היה אמור לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 6:54 pm 
Sophomore

אמת.התחקיר זעזע אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 7:17 pm 
Junior

נדב, אני התגייסתי לתותחנים באוגוסט 05. מחזק את מה שרעננה אמר. אם היית רוצה אז היית יוצא דיי בקלות. מקסימום היית הופך להיות שקמיסט או משהו במפקדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 7:21 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
אולי זה נכון היום, לא יודע כמה זה היה נכון בעבר.

עזוב, לא משנה. אני מסכים איתך- בגדול ובדרך כלל (שזה מספיק), לא שואלים חייל אם הוא רוצה להיות קרבי.
וזה משמעותי מאוד ביחס לאתוס אותו מנסים לבנות (או שלא, מן הסתם לשיטתך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 7:36 pm 
Hall of Famer

מה שצ'רלי רשם על "מי שרוצה לא חייב להיות קרבי" הוא נכון יותר לעשור האחרון, שגם צה"ל הפך להיות צבא של כוסיות. לפני 30-40 שנה אתם רואים אנשים עושים בעיות בבקו"ם? לא הייתה חיה כזאת, ולדעתי עד לפני אפילו 15-20 שנה, שירות בצבא היה קונצנזוס וטאבו בל יעבור.

לגבי גלעד שליט, לדעתי זו דוגמא קלאסית בדיעבד. לפי התחקיר, הבנאדם פשוט נכנס למצב של הלם. בסיטואציות של לוחמה קרבית זה בהחלט אפשרי שבנאדם נכנס להלם, ולדעתי זה לא משהו שניתן לאבחן מראש. אני מכיר כמה וכמה אנשים שהלכו לקרבי שלא חשבתי שיש להם את האופי והפרופיל המתאים, ועובדה שעשו שירות צבאי קרבי מלא וממשיכים לעשות מילואים. אני חושב שהתחקיר בעיקר הראה ששליט פשוט לא היה חייל כזה טוב, אלא כזה של "סמוך על סמוך", "אל תדאג" ו"יהיה בסדר".

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 7:54 pm 
Hall of Famer

נדב, סביר להניח שהיא הייתה עובדת סוציאלית, כמו רוב הקב"נים בצה"ל.

יש למישהו לינק לתחקיר הזה על גלעד שליט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 8:00 pm 
Sophomore

http://www.thepost.co.il/news/new.aspx? ... 0r9VQ=HMHL

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 9:50 pm 
Sophomore

אורן כתב:
נדב, סביר להניח שהיא הייתה עובדת סוציאלית, כמו רוב הקב"נים בצה"ל.

יש למישהו לינק לתחקיר הזה על גלעד שליט?

אבא שלי פסיכיאטר מומחה, מנהל מחלקה בבית חולים גדול, עשה מילואים פעם בשבוע בתור קב"ן והתשחרר בגיל 50 בדרגת סא"ל. לפי מיטב ידיעתי, די הרבה רופאים שעובדים איתו הם קב"נים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2013 11:34 pm 
Hall of Famer

כן, אז? לא אמרתי שאין קב"נים פסיכיאטרים או פסיכולוגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2013 12:24 am 
Junior

ואחרי שסיימנו להוכיח לצ׳ארלי בכל דרך אפשרית שאתה לא בהכרח בוחר אם להיות קרבי, אני רק שאלה:
אין ג׳ובניקים שמתו?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2013 2:31 am 
Hall of Famer

כמובן. ולהפך, היו "ג'ובניקים" שגם קיבלו צל"ש רמטכ"ל:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7% ... 7%99%D7%9D

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 19, 2013 8:08 pm 
Hall of Famer

מניסיון של שירות קרבי, באמת שאין בעיה לצאת מקרבי, כל אחד שרוצה יצליח לצאת. אבל... וזה אבל גדול, השאלה מתי. עד סוף הטירונות הסיכויים הם מאד קטנים וצריך להיות מניפולטור ענק, בן אדם עם המון נחישות (ותקופה לא קצרה בכלא) או פשוט סיבוכים גופניים כתוצאה מהטירונות (שלפעמים גם נגרמים על ידי החייל עצמו). בעיקרון מי שצהל רוצה שיגיע לקרבי, יגיע לטירונות וגם יסיים אותה בדרך זו או אחרת. אחרי הטירונות כבר האופציות לצאת מקרבי קיימות ומגוונות ובן אדם עם מספיק רצון ונחישות יצליח לצאת לאנשהו ולפעמים גם לא צריך רצון ונחישות, אלא סתם סיטואציה ללא שום סיבה רצינית. בכל מקרה, מאחר וצ'רלי מדבר על יציאה מקרבי לפני הטירונות כל מה שכתבתי לא הופך את צ'רלי לצודק יותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 100 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה