קראתי מאות או אלפי קורות חיים בשנתיים האחרונות, הגעתי למצב שאני מסנן מועמדים לא מתאימים ב-10 שניות, ובורר מועמדים טובים בחצי דקה. הנה השנקל שלי: - קורות חיים בעמוד אחד זו הנחייה מהעידן שבו מישהו היה מדפיס וקורא. אם גלשת לעוד שתי שורות בעמוד שתיים, לא אסון. מצד שני - גם את קורות החיים של ברק אובמה אני יכול לתמצת לעמוד אחד. לא רואה סיבה שזה יקרה. - שגיאות כתיב, טעויות הקלדה - אולי לא יפסלו אותך, אבל אין שום סיבה שזה יקרה. הכי מצחיק שפעם נתקלתי בהערת וורד בנוסח "תוריד את זה השורה הזאת, נראה כאילו לא עשית כלום ב-2010-2012". אם אתה עושה שינויים במסמך, תדאג להעלים אותם. - גיליון ציונים - בשלוש חברות שעבדתי בהן יסתכלו עליך כמו על חייזר אם תצרף כזה דבר. כנראה שזה שונה בכל תחום. - תחביבים - לא נורא אם הוספת משהו מעניין, אבל זה צריך להיות די מיוחד. נגיד, אלוף הארץ בשחמט, שזה אומר עליך הרבה. גלישת גלים, נגן גיטרה, טיולי שטח - לא מעניין. - ניסיון בעבודה - אני מסתכל תמיד על השורות הקשיחות, כלומר המקום שעבדת בו, התקופה והתפקיד. זה שתכתוב שם "ניהלתי צוות של 15 עובדים", "הייתי אחראי על כיבוש העולם" וכל זה - כנראה פחות מעניין. ממילא כולם משקרים ומחרטטים שם. אם היית קורא את קורות החיים שאני קראתי, היית חושב שבכל עם ישראל יש 93% מנהלים ומשום מה כולם מובטלים/מחפשים עבודה. בקיצור, אל תחפור שם יותר מדי, זה לא מעניין. - רושם כללי - אני תמיד מעריך אנשים שכותבים בצניעות. שורה שתיים על כל תפקיד, ושהנתונים ידברו בעד עצמם. זה בטוח משתנה בכל חברה, ויש חברות שיעדיפו גישה אחרת. אני יודע שאמריקאים למשל תמיד יגידו לך לכתוב את כל מה שעשית. זה גם משתנה בהתאם לניסיון שלך. אניח שכסטודנט אין הרבה שורות חזקות עדיין. - לא פחות חשוב: הרבה מהאנשים שקוראים את הקו"ח שלך יחפשו אותך בפייסבוק, לינקדאין, גוגל. תדאג שהפרופיל שלך יהיה מדוגם. בלי "מוות לערבים", "נמאס מהימין הפשיסטי" וכו'. זה כבר לא ממש במחתרת, העניין הזה של חיפוש ברשתות חברתיות. תנצל את זה לטובתך כדי להראות כמה אתה שנון וחכם. - פסיכומטרי - רק אם שאלו אותך או אם זה תנאי למקום העבודה.
|