נדב, השאלה על מי ניסה להגיע להסדר ומי מנע אותו, או מה היו הנסיבות שבגללן הטורקים כבשו את צפון קפריסין, לא קשורות בשיט לכלום, כי הן לא מעניינות את אירופה או את ארה"ב.
ואני לא לוקח "מקרה מלפני 40 שנה", כי אם אתה מציג את זה ככה זה כאילו המקרה הזה היה ונגמר לפני 40 שנה. אני מדבר על מצב נתון היום, ב-2014. והמצב הנתון היום, ב-2014, הוא כדלהלן - שטח ששייך בראיית האיחוד (והעולם כולו כמעט) למדינה חברת האיחוד, מוחזק בכוח כשטח כבוש על ידי מדינה אחרת שאינה חברת איחוד. זה המצב עכשיו, ב-2014. מה התגובה האירופית הכה נחרצת? לשפר באופן זוחל את יחסיה עם המדינה דה פקטו שהכובשים הקימו על השטח הכבוש. אכן, אירופה הראתה להם מה זה!! זה מה שקורה עכשיו, ובכלל על פני ה-10 שנים האחרונות. לא לפני 40 שנה. עכשיו. זה לגבי האיחוד ותגובתו לשטח כבוש שלו שמוחזק בידי מדינה אחרת. דרך אגב, קפריסין קשורה בעוד משהו לנושא בהיבט שכבר הזכרתי - ההצלחה של מפעל התנחלות וחשיבותו בהיבט הגאופוליטי העתידי. אבל זה כבר נושא אחר.
לגבי נאט"ו, בוא לא ניתמם, נאט"ו זה ארה"ב וכל השאר לא יעשו כלום בלעדיה. האם ארה"ב, בטח בממשל הנוכחי, תשלח חיילים להילחם בכוחות פארה-צבאיים שהם אפילו לא רוסים באופן רשמי? כן, בטח, ברור.
אורליאן, למה זו תהייה טפשות מצידו ללכת על מדינות אחרות עם מיעוט רוסי באירופה? בטח מדינות פריפריה באיחוד כמו לטביה. אני מסכים שיש מטרות מיידיות יותר קלות, גם באירופה אגב (למשל מולדובה), אבל האם אתה מאמין שנאט"ו או האיחוד האירופי יתערבו בכוח במקרה שיעשה את תרגיל אוקראינה גם בלטביה למשל? כי מההתבטאויות של בכירים בפולין או בליטא, שתי מדינות שחברות גם בנאט"ו וגם באיחוד, נראה שהם יודעים עם מי יש להם עסק (משני הצדדים).
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|