ודים כתב:
בעיה. בעיה קשה.
השיקול העיקרי אצלי הוא מי באמת יתעסק בבעיה האמיתית של המדינה: בעיית החרדים. מלחמת אזרחים של חרדים מול כל השאר זה רק עניין של זמן. אבל בינתיים הייתי רוצה שיהיה מי שיאבק בשבילי ושאר האוכלוסייה החילונית בישראל למול מי שפוגע ישירות ובאופן יומיומי בכל רבדי החיים שלה.
מר"צ? לא נראה לי. זנדברג היא גירסאת השמאל של בנט/שקד, והחלק במצע שלהם המתייחס לעייני הדת זה סתם כדי לתפוס עוד מצביעים ולא משהו שהם באמת נלחמים עליו.
יש עתיד? פחחחחחח
תכלס אין לי גם בעיה להצביע למפלגה שבוודאות לא תעבור את אחוז החסימה. זה עדיף על פתק לבן, לא?
ודים, בתור חילוני שגר בבאר שבע, מעניין אותי לשמוע למה אתה חושב שהחרדים הם הבעיה הכי קשה.
אני באופן אישי מרגיש שציר בנט-שקד-סמוטריץ' ורבני ה''ציונות'' הדתית מאיימים על אורך חיי החילוני במידה רבה בהרבה, ובתור תושב באר שבע כרגע - הפניית תקציבי הפריפריה להתנחלויות יו''ש פוגעת בי באופן אקטיבי ויומיומיי.
אשמח גם לשמוע למה זנדברג היא ''גרסת השמאל של בנט/שקד''. אין לי חיבה גדולה ליו''ר מר''צ הנוכחית, לצערי, ובכלל אני לא מרוצה במיוחד מתפקוד המפלגה בכנסת היוצאת, אבל אני לא רואה כל כך את הדמיון. בראייתי, שקד מזכירה הרבה יותר את חנין זועבי, רק מלאום (דת) אחר.
בדקת במקרה כמה עולה תכנית ההתנתקות מעזה (כולל "עופרת יצוקה", "עמוד ענן" צוק איתן", הטיפול במנהרות וכו')? כתושב פריפריה העלות המתמשכת שלה פוגעת בי באופן אקטיבי ויומיומי.