סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2019 5:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
חולק עליך באופן מוחלט. אני מקווה שיבדקו כל מקרה שיש בו חשד לתפיסת חולצה ברחבה שמונעת משחקן להגיע לכדור למשל.
מעבר לזה שייעשה צדק וקבוצות יקבלו את המגיע להן בזכות, בטווח הארוך שחקנים ילמדו שמה-VAR הרבה יותר קשה לחמוק ואז גם תפיסות החולצה ייעלמו, והמשחק יתנקה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2019 8:11 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני אוהד יונייטד מילדות והתרגשתי במשחק אתמול כמו שלא התרגשתי מיונייטד מאז המשחקים בימי הסר (והאמת שלפני המשחק הראשון מול פ.ס.ז' התרגשתי כמו שלא התרגשתי לפני משחק מאז ימי הסר...).

לגופו של ואר, לדעתי הוא דבר עצום במשחק כ"כ נזיל כמו כדורגל והוא עדיין בתקופת הרצה. עם הזמן המצלמות ימוקמו, לא רק בהתחשב בזויות צפיה אלא גם לצורך הואר וכך ימנעו ספקות כמו במשחק בשלישי וגם זמן השיהוי עד ההחלטה, מן הסתם יתקצר ככל שהמערכת תהיה משופשפת יותר בעסק הזה.

אבל, החוקים כיום, מותאמים לעין אנושית ולהחלטות אנושיות ולא לבדיקה ממוחשבת, וזאת הבעייתיות כרגע. נבדל של שלושה ס"מ כמו במשחק הראשון של אייאקס ריאל, הוא נבדל לכל הדעות, אבל כיוון שעין אנושית מתקשה מאד לקלוט אותו, בעצם למגנים ולחלוצים אין באמת אפשרות "לשמור"/ "לשבור" אותו. כל עוד השופט אנושי כמוהם, זה בסדר, אבל כשהם אנושיים והשופט ממוחשב, זאת בעיה. הנבדל צריך להיות כנו קו החוץ והשער, כשהשחקן עובר כולו את קו ההגנה, או לכל הפחות רובו.
בדומה לזה גם, יד ברחבה. אני לא יודע בדיוק מה אומרת החוקה לגבי מה קובע אם היד שיחקה בכדור או הכדור ביד (ראי, ידוע לך?), נדמה לי שאם היד מושטת זה תמיד יד אבל אני לא בטוח. אבל במציאות השופטים בד"כ הפעילו שיקול דעת ואם היה די ניכר שאין בכוונת המגן לגעת ביד היו מעלימים עין. כשיש ואר א"א להעלים עין.. לא נראה לי שמגן בלהט משחק אמור גם לשמור על כך שהידיים שלו לא יגעו בכדור גם כשהוא יורד לגליץ או בתנועה או בסיבוב. אבל כגרע אני מבין שכך היא החוקה, כי המחוקק סמך על שיקול הדעת של השופט. אחרי שיש ואר צריך לקבוע כללים ברורים שיגנו על המגנים משריקות פנדלים שבעצם אין להם שום דרך למנוע אותם. תיאורטית כיום, שחקן יכול לבעוט את הכדור במכוון על ידו של המגן ברחבה ולקבל פנדל מכריע. לא נראה לי שזו הייתה כוונת המחוקק.

אני מאימין שהדברים הללו ישתנו עם הזמן והחוקים יותאמו לואר, אבל במערכת שמרנית ומגושמת כמו פיפ"א, זה לא ילך בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 52 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה