סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 6:59 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 8:37 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
וואו לא האמנתי שזה יקרה. בעייני ביבי ממש הגזים הפעם.
המהלך של לא לתת לאף אחד אחר (כולל מהימין) להרכיב ממשלה הוא מהלך בריוני מאוד ומדהים הפחד שיש לאנשים מביבי.
נתחיל מזה שגם אם התירוץ של "העם בחר ימין" נכון - יש עוד ימין מעבר לביבי... סער נגיד, ליברמן, כחלון, כ"ץ, עאנרף... תן למישהו אחר לנסות. ברור לי מה האינטרס של ביבי אבל זו פשוט ביריונות. (כמובן חוקי והכל).
מעבר לזה שגם התירוץ של "העם בחר ימין" קצת מוזר אם פתאום הלכת לשכנע את מפלגת העבודה להצטרף ופנית ללא מעט אנשים בכחול לבן. אם אתה יכול לשבת עם כחול-לבן והעבודה אז גם אחרים בליכוד/ימין יכולים.

מעבר לזה אני גם עד עכשיו לא הצלחתי להבין מי באמת רצה בבחירות האלו ומה היו האינטרסים שלהם... עד הרגע האחרון החרדים וביבי טענו שליברמן רק רוצה להפיל את ביבי ואין באמת סוגיה אידיאולוגית. אם זה ככה, למה הם לא אמרו לו פשוט "סבבה, נשים את היעדים בחוק, אתה בא?" וככה היו "חושפים" אותו?
אני גם לא מבין על מה החרדים מתאבדים שם, יש להם חוק גיוס שמבטיח להם 6 שנים שאף חרדי שרוצה ללמוד לא יתגייס, מה איכפת להם איפה רשומים היעדים? לא הבנתי בכלל מהצד החרדי על מה הבלאגן... הם הימרו פה גבוה מדי לדעתי כי לא בטוח שהם ישחזרו 16 מנדטים ויש סיכוי (גם אם נמוך מאוד) שהם לא יישבו בקואליציה הבאה ואז בעצם אף אחד לא ישאל אותם כלום על חוק הגיוס (שכאמור, הנוכחי הוא חלומי עבורם, גם בניסוחו הקיים).
וביבי אני בכלל לא מבין מה הניע אותו כאן... למה הוא תקף את ליברמן כל כך ושמר על החרדים? ההתקפות האגרסיביות על ליברמן רק העלו אותו על העץ גבוה יותר והפכו את זה לאישי יותר.
וכמובן התעלומה המרכזית - ליברמן עצמו - טרול או אידיאולוג?

החרדים התעקשו כי מטבעם של פרזיטים הם מוכנים רק לקבל מהמדינה אבל לא לתת שום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 9:29 am 
Sophomore

sheky כתב:
המהלך של לא לתת לאף אחד אחר (כולל מהימין) להרכיב ממשלה הוא מהלך בריוני מאוד ומדהים הפחד שיש לאנשים מביבי.
נתחיל מזה שגם אם התירוץ של "העם בחר ימין" נכון - יש עוד ימין מעבר לביבי... סער נגיד, ליברמן, כחלון, כ"ץ, עאנרף... תן למישהו אחר לנסות. ברור לי מה האינטרס של ביבי אבל זו פשוט ביריונות. (כמובן חוקי והכל).
מעבר לזה שגם התירוץ של "העם בחר ימין" קצת מוזר אם פתאום הלכת לשכנע את מפלגת העבודה להצטרף ופנית ללא מעט אנשים בכחול לבן. אם אתה יכול לשבת עם כחול-לבן והעבודה אז גם אחרים בליכוד/ימין יכולים.

מעבר לזה אני גם עד עכשיו לא הצלחתי להבין מי באמת רצה בבחירות האלו ומה היו האינטרסים שלהם... עד הרגע האחרון החרדים וביבי טענו שליברמן רק רוצה להפיל את ביבי ואין באמת סוגיה אידיאולוגית. אם זה ככה, למה הם לא אמרו לו פשוט "סבבה, נשים את היעדים בחוק, אתה בא?" וככה היו "חושפים" אותו?
אני גם לא מבין על מה החרדים מתאבדים שם, יש להם חוק גיוס שמבטיח להם 6 שנים שאף חרדי שרוצה ללמוד לא יתגייס, מה איכפת להם איפה רשומים היעדים? לא הבנתי בכלל מהצד החרדי על מה הבלאגן... הם הימרו פה גבוה מדי לדעתי כי לא בטוח שהם ישחזרו 16 מנדטים ויש סיכוי (גם אם נמוך מאוד) שהם לא יישבו בקואליציה הבאה ואז בעצם אף אחד לא ישאל אותם כלום על חוק הגיוס (שכאמור, הנוכחי הוא חלומי עבורם, גם בניסוחו הקיים).
וביבי אני בכלל לא מבין מה הניע אותו כאן... למה הוא תקף את ליברמן כל כך ושמר על החרדים? ההתקפות האגרסיביות על ליברמן רק העלו אותו על העץ גבוה יותר והפכו את זה לאישי יותר.

טכנית, הייתה הצעת חוק לפיזור הכנסת. אם הייתה אלטרנטיבה למישהו אחר להרכיב ממשלה, לא היה רוב להצעת הפיזור.

לגבי החרדים, לפי הדיווחים הם עשו כל מה שליברמן ביקש. הוא פשוט הקשיח את עמדותיו כל הזמן. ליברמן הוא כל מה שמכוער בפוליטיקה הכל כך צינית של ימנו. ביבי אשם בכך שהוא טיפח שנים על גבי שנים את חדל האישים ליברמן שבעשרים שנותיו בפוליטיקה לא ניתן לרשום הישג אחד פוליטי משמעותי לזכותו (ובטרם נדון באישיותו האפלה). ביבי גם משלם על ההליכה על הראש של בנט ושקד בבחירות האחרונות. אם הם היו בפנים, הייתה לו ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 9:37 am 
Sophomore

-adi- כתב:
sheky כתב:

טכנית, הייתה הצעת חוק לפיזור הכנסת. אם הייתה אלטרנטיבה למישהו אחר להרכיב ממשלה, לא היה רוב להצעת הפיזור.

לגבי החרדים, לפי הדיווחים הם עשו כל מה שליברמן ביקש. הוא פשוט הקשיח את עמדותיו כל הזמן. ליברמן הוא כל מה שמכוער בפוליטיקה הכל כך צינית של ימנו. ביבי אשם בכך שהוא טיפח שנים על גבי שנים את חדל האישים ליברמן שבעשרים שנותיו בפוליטיקה לא ניתן לרשום הישג אחד פוליטי משמעותי לזכותו (ובטרם נדון באישיותו האפלה). ביבי גם משלם על ההליכה על הראש של בנט ושקד בבחירות האחרונות. אם הם היו בפנים, הייתה לו ממשלה.

אפשר גם להגיד שליברמן אשם בכך שהוא טיפח שנים על גבי שנים את חדל האישים ביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 9:51 am 
Hall of Famer

ליברמן הוא בריון פוליטי, שנהנה לאנוס את מלכת הכיתה. לעיני כל הכיתה. ולמרבה הצער,מלכת הכיתה, לא מקפידה על כבודה יותר מדי.
החטא הקדמון קרה ב2009. מחשש שליברמן ילך עם קדימה,ביבי נתן לו את החוץ. זו היתה הפעם הראשונה שאחד משלושת התיקים הגדולים נמסר למפלגת נישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 9:52 am 
Junior

-adi- כתב:

אף אחד לא ניסה... אם כחול-לבן היו מצליחים לשכנע את החרדים? אם סער היה מצליח להביא את העבודה/כחול לבן? אבל כולם פחדו מנקמה של ביבי במקרה הסביר שיכשלו. לא אמרתי שזה אסור ואפילו לא כזה מלוכלך, סתם ביריונות.
כולם מכירים את יכולות החיסול המרשימות של ביבי, אף אחד לא רוצה להיות הבא ברשימה.
מי שלקח את המדינה לבחירות זה לא ליברמן, זה ביבי. כחול-לבן אמרו מספר פעמים שישבו עם הליכוד, רק לא עם ביבי... אפשר לדבר על רצון הבוחר עד מחר אבל אם לצרף את העבודה שהיא שמאל מובהק לממשלה זה לגיטימי (וביבי הציע הרבה שם) אז בטח שלשבת עם כחול לבן זה לגיטימי.

-adi- כתב:
לגבי החרדים, לפי הדיווחים הם עשו כל מה שליברמן ביקש. הוא פשוט הקשיח את עמדותיו כל הזמן. ליברמן הוא כל מה שמכוער בפוליטיקה הכל כך צינית של ימנו.

לפי מה שהבנתי מהתקשורת (ויכול להיות שזה מידע חסר) ליברמן דרש שחוק הגיוס יעבור בדיוק כמו שעבר בקריאה ראשונה. חוק הגיוס הזה הוא בדיחה גם ככה. החרדים לא הסכימו (עניין של לשים יעדים כהחלטת ממשלה ולא בחוק או משהו כזה) וליברמן לא התגמש.
אני לא אגן על ליברמן לרגע, הוא מושחת-אלים-גזען ואין לי טיפת חיבה אליו. סתם מגניב אותי כל הסיפור הזה שכולם נופלים עליו כשברור שלחרדים יש חלק זהה לפחות ושהסיבה האמיתית לבחירות היא הרצון של ביבי לשלוט+פחד של גורמי קואליציה ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 11:47 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
-adi- כתב:

אף אחד לא ניסה... אם כחול-לבן היו מצליחים לשכנע את החרדים? אם סער היה מצליח להביא את העבודה/כחול לבן? אבל כולם פחדו מנקמה של ביבי במקרה הסביר שיכשלו. לא אמרתי שזה אסור ואפילו לא כזה מלוכלך, סתם ביריונות.
כולם מכירים את יכולות החיסול המרשימות של ביבי, אף אחד לא רוצה להיות הבא ברשימה.
מי שלקח את המדינה לבחירות זה לא ליברמן, זה ביבי. כחול-לבן אמרו מספר פעמים שישבו עם הליכוד, רק לא עם ביבי... אפשר לדבר על רצון הבוחר עד מחר אבל אם לצרף את העבודה שהיא שמאל מובהק לממשלה זה לגיטימי (וביבי הציע הרבה שם) אז בטח שלשבת עם כחול לבן זה לגיטימי.

-adi- כתב:
לגבי החרדים, לפי הדיווחים הם עשו כל מה שליברמן ביקש. הוא פשוט הקשיח את עמדותיו כל הזמן. ליברמן הוא כל מה שמכוער בפוליטיקה הכל כך צינית של ימנו.

לפי מה שהבנתי מהתקשורת (ויכול להיות שזה מידע חסר) ליברמן דרש שחוק הגיוס יעבור בדיוק כמו שעבר בקריאה ראשונה. חוק הגיוס הזה הוא בדיחה גם ככה. החרדים לא הסכימו (עניין של לשים יעדים כהחלטת ממשלה ולא בחוק או משהו כזה) וליברמן לא התגמש.
אני לא אגן על ליברמן לרגע, הוא מושחת-אלים-גזען ואין לי טיפת חיבה אליו. סתם מגניב אותי כל הסיפור הזה שכולם נופלים עליו כשברור שלחרדים יש חלק זהה לפחות ושהסיבה האמיתית לבחירות היא הרצון של ביבי לשלוט+פחד של גורמי קואליציה ממנו.

בדיוק. ליברמן לא הקשיח שום עמדה. הוא פשוט דרש שהחוק יעבור בלי שינויים, כי מה שווים היעדים אם לא עומדים בהם (ואם החרדים מקבלים תופינים נוספים במקום התקציבים שיילקחו מהם על אי עמידה ביעדי הגיוס).
אני לא יודע אם חוק הגיוס היה הסיבה היחידה או שליברמן פשוט רצה להיות זה שיפיל את ביבי ולא ממש משנה לי. מה שאני כן יודע הוא שהמדינה הזאת שבויה בידי ציבור שלם שלא תורם דבר חזרה למדינה, מלבד כמובן הטענה ההזויה שבזכות התפילות שלהם אנחנו עדיין חיים וקיימים. אין לי בעיה שיסגדו לאל שלהם כמה שירצו אבל אני לא מוכן לשלם על זה או שיימנעו ממני זכויות שיש בכל מדינה מתקדמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 12:28 pm 
Senior

הפוליטיקאים הישראלים הם כל כך עלובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 12:45 pm 
Hall of Famer

עכשיו ליברמן במסיבת עיתונאים
"צריך לאפשר לליכוד להביא פסיכיאטר בעל שם "
טוען שביבי סובל מסכיזופרניה.בקיצור ביחד הם לעולם לא ישבו בממשלה וזה יוצר בעיה עצומה לכל המערכת הפוליטית :men:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 30, 2019 1:24 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
עכשיו ליברמן במסיבת עיתונאים
"צריך לאפשר לליכוד להביא פסיכיאטר בעל שם "
טוען שביבי סובל מסכיזופרניה.בקיצור ביחד הם לעולם לא ישבו בממשלה וזה יוצר בעיה עצומה לכל המערכת הפוליטית :men:

לא אומר כלום. אם יגיד על הגברת שהיא פסיכית, אז הוא כבר גמור שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 01, 2019 11:28 pm 
Hall of Famer

ציטוט:
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הצהיר בריאיון ל"חדשות סוף השבוע" עם דנה ויס כי אם מפלגתו תביא מספיק מנדטים בבחירות הבאות - ישקול לעמוד בראשות הממשלה: "נעשה את המקסימום, נביא מספיק מנדטים - נשקול. לא נביא? נישאר מציאותיים".

אני אמרתי כאן מזמן שליברמן מכוון לראשות הממשלה. שר הביטחון והחוץ הוא כבר היה. לא מעניין אותו.
כל החיצים מצביעים לשם.
אם הוא יצליח לשבת על מרכז המפה הפוליטית, כשלאף גוש אין 60 בלעדיו, וכחול לבן ימשיכו עם רקלוביבי, זה עוד עלול לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 1:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שהוא הרבה יותר קרוב להימחק מהמפה הפוליטית מאשר להיות ראש ממשלה.
בכלל, הרציונל שלך כל כך מעוות שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אם להיות מפלגת לשון מאזניים קטנה היה מה שמוביל אנשים להיות ראשי ממשלה, היו לנו כבר בהיסטוריה כמה וכמה ראשי ממשלה חרדים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 1:31 am 
Hall of Famer

בהתחשב בזה שבבחירות האחרונות ביבי לגם קולות מכל מפלגה שרק התחשק לו, לרבות מחיקה של בנט, שקד ופייגלין, וכמעט גם של כחלון, אני לא אפול מהכיסא אם זה יקרה לליברמן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 8:19 am 
Sophomore

לכאורה הסיפר מאוד פשוט. לנתניהו היה חסר סה"כ מנדט אחד. אם במפלגות הימין ישכילו להתאחד תחת מטריה רחבה יותר, ויכניסו פנימה חזרה עוד 230 אלף קולות (ואולי 300 אלף עם אורלי לוי), הסיפור די גמור.

וליברמן, גם אם יתחזק, זה כנראה לא יהיה ע"ח הגוש הימין. ובכל אופן, הוא נמצא כרגע תחת מתקפה חזקה שרק החלה מהימין ומהשמאל האידאולוגי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 9:24 am 
Junior

-adi- כתב:
לכאורה הסיפר מאוד פשוט. לנתניהו היה חסר סה"כ מנדט אחד. אם במפלגות הימין ישכילו להתאחד תחת מטריה רחבה יותר, ויכניסו פנימה חזרה עוד 230 אלף קולות (ואולי 300 אלף עם אורלי לוי), הסיפור די גמור.

דווקא לא כזה פשוט לדעתי...
ה140 קולות של בנט הם כולם לחלוטין ימינה, אלו 4 מנדטים נוספים שכנראה לא יאבדו
את ה120 של פייגלין אין לי מושג איך לנתח, ברור לי שהרוב שם אלו קולות ימין אבל אין לי מושג מה הפילגו. ההנחה שלך שזה בערך 90 אלף קולות (אם הבנתי נכון את ה230) נשמעת לי נכונה ואולי אפילו קצת מקלה (הייתי מהמר יותר לכיון ה100 אלף מהצד הימני).

מהצד השני אני חושב שה150 אלף של כחלון בערך 100 יזוזו לכחול לבן ואם הרשימות הערביות יפעילו לחץ וקמפיינים הם יכולים להביא עוד 50-80 אלף ככה לגוש ה"השמאל מרכז" (יותר כלקיחת מנדטים מהימין, פחות כקואליציה עתידית).

אז סך הכל אם ההנחה שלי על מצביעי כולנו נכונה (ויכול מאוד להיות שהיא לא) ותהיה עליה קלה במגזר הערבי אז אני ממש לא בטוח שהימין בלי ליברמן יגדיל את עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 9:27 am 
Sophomore

-adi- כתב:

וליברמן, גם אם יתחזק, זה כנראה לא יהיה ע"ח הגוש הימין. ובכל אופן, הוא נמצא כרגע תחת מתקפה חזקה שרק החלה מהימין ומהשמאל האידאולוגי.

החישובים האלה הגיוניים על הנייר. בפועל, אנחנו בתחילת תהליך של שפל כלכלי עולמי ופיצוץ בועת אשראי בארץ.
כל מנהיגי המדינות המפותחות (למעט רוסיה וטורקיה....) התחלפו ב-4 שנים האחרונות. ביבי יכול לדבר על איראן כמה שהוא רוצה, ולגייס את איילת שקד וכחלון. בסופו של יום אנשים לא מסוגלים להתקיים בגלל יוקר המחייה והדיור, ועל זה יוכרעו הבחירות. לא מנדבליט ופרשות השחיתות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 11:16 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

itay2 כתב:
-adi- כתב:

החישובים האלה הגיוניים על הנייר. בפועל, אנחנו בתחילת תהליך של שפל כלכלי עולמי ופיצוץ בועת אשראי בארץ.
כל מנהיגי המדינות המפותחות (למעט רוסיה וטורקיה....) התחלפו ב-4 שנים האחרונות. ביבי יכול לדבר על איראן כמה שהוא רוצה, ולגייס את איילת שקד וכחלון. בסופו של יום אנשים לא מסוגלים להתקיים בגלל יוקר המחייה והדיור, ועל זה יוכרעו הבחירות. לא מנדבליט ופרשות השחיתות.

לכן טוב יעשו כחול לבן אם כבר בקרוב יסגרו עם אורלי לוי שתביא להם קולות נשיים, פריפריאליים וחברתיים (כקונטרה על הסלידה של אנשים מניסנקורן).

אני חושב גם שהגיע הזמן שיפתרו את הבעיות בהנהגה שם, ולדעתי הדבר החכם לעשות יהיה דוקא להיפרד מתלם. יעלון לדעתי לא ממש תורם להם קולות והנדל את האוזנר מייצרים בעייה בבניית גוש עם השמאל וזה עשוי לעזור גם במאזן הגושים (מבחינת השלם קטן מסכום חלקיו) מאחר ותלם יקחו קולות בתוך הימין ויכולים לגרום לכך שחלק ממפלגות הימין הקטנות שוב לא יעברו את אחוז החסימה.

חוץ מזה בשמאל העבודה חייבים להיפטר מעונשו של גבאי והגיע הזמן שיתאחדו עם מרץ.
הייתי גם מעדיף ששתי המפלגות הערביות לא יתאחדו, אבל שיהיה מאמץ להוציא את הערבים להצביע מצד כל השמאל כך שהמתונים שבהם יחזקו גם את מרץ (כפי שעשו במערכה האחרונה) וגם את העבודה (כפי שעשו לאורך השנים).

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך א' יוני 02, 2019 12:16 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 11:41 am 
Hall of Famer

יהיה בחירות בעבודה לבחירת יו'ר חדש בחודש הבא על פי אתרי האינטרנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 2:05 pm 
Sophomore

אתם באמת חושבים שתושבי מדינת ישראל מצביעים לפי שיקולים הגיוניים ושיש לשמאל סיכוי?
אתם ממש חמודים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 02, 2019 7:12 pm 
Sophomore

chaiel49 כתב:
אתם באמת חושבים שתושבי מדינת ישראל מצביעים לפי שיקולים הגיוניים ושיש לשמאל סיכוי?
אתם ממש חמודים...

נחיה ונראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 03, 2019 11:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
itay2 כתב:
-adi- כתב:

נו, אבל ביבי קרוב יותר דווקא לפוטין וארדואן מאשר למנהיג בעולם המערבי. לא ככה?
אז איך יתחלף?

וכמה יוקר המחייה והדיור השתנו מאז הבחירות הקודמות לפני חודש וחצי? סתם מנסה להבין את ההגיון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה