סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מה קורה עם הביטקוין
הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 1:53 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זמן מה עבר מאז הת'רד הקודם על ביטקוין.

פיתוחים חשובים שקרו :

-לייטנינג - הפיתוח הכי משמעותי. שכבה שנייה על רשת הביטקוין. פותרת או מקלה על בעיות שקיימות בשכבת הבסיס כמו סקאליביליות, מיקרו-תשלומים, עמלות ופרטיות, ויוצרת מודלים כלכליים מעניינים למימון המשך הפיתוח (בעיה שקיימת בכל פרויקט קוד-פתוח) ועל הדרך מחזקת את התמריצים לביזוריות של הרשת. הפיתוח של לייטנינג מואץ, והרבה חברות בתעשייה גייסו לאחרונה, ביניהן בריז הישראלית, שעושה חיל. קונספטים נוספים שהועלו לניצול הרשת כמו שליחת הודעות ברשת ואותנטיקיצה. צריך להגיד שהרשת לא בטוחה ברמה התיאורטית כמו ביטקוין (למרות שעד היום לא דווח על מישהו שאיבד כספים), ויש מקרי קצה מאוד נדירים שעדיין אין להם מענה.

- קוינג'וין - פרוטוקולים על רשת הביטקוין לערבול מטבעות בשביל שמירה על פרטיות. גם כאן ישנה התקדמות משמעותית, למורת רוחם של הרגולטורים. מה שהיה בשימוש של מתכנתים כבדים בלבד, הופך להיות נחלת ההמון, עם ממשקים ידידותיים ונוחים. כיום יש 3 ארנקים: ג'וינמרקט, פרויקט שהוא יותר קהילתי ומבוזר, ו2 חברות: וואסבי וסמוראי, במודל שהוא מעט פחות אנונימי אבל יותר ידידותי ורווחי. קראתי ניתוח שוואסבי עושה ביום 80 אלף דולר.

- ליקוויד - עוד רשת שכבה שנייה מבית היוצר של בלוקסטרים. מיועדת לבורסות לפעולות מהירות בסכומים גדולים בעמלות נמוכות, תוך שיפור מסויים בפרטיות ובמודל האמון. עדיין בחיתולים.

- ארנקי חומרה - תחום שאני חוזה לו צמיחה פנומנאלית. בעתיד כל בנאדם בעולם יחזיק לפחות ארנק חומרה אחד לפחות. כרגע השוק נשלט ע"י שלוש יצרנים גדולים: טרזור הוותיקים, לדג'ר והסוס השחור קולדקארד. כולל גם צמתי ביטקוין ולייטנינג, המשמשים לסנכרון ולניתוב כספים.

- שירותיים בנקאיים בעולם הביטקוין - החזקה משותפת וחתימה על מטבעות באמצעות מולטיסיג, נאמנות על מטבעות, כספות מתוחכמות. חברות פעילות בתחום: אנצ'יין קפיטל וקאסה.

זה מה שכרגע עולה לי בשלוף. לא מתייחס לאלטים. 99.9% מדובר בהונאות או לכל היותר בפרויקטים כושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 23, 2020 4:11 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
כמובן שהכלכלה סביב ביטקוין עשתה המון כסף לכמות לא גדולה של אנשים (אני מניח שחלק מהפורום גם. אני כמובן גאון פיננסי שכמותי הצלחתי לא להרוויח כמעט כלום בקריפטו למרות שאני חי בקהילה שאימצה אותו כמעט מתחילת הדרך), אבל בשימוש מעשי או אפילו התקדמות טכנולוגית נראה הרבה מתחת לציפיות של המאמינים. לפחות לעין הלא מזוינת שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה