סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:10 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 27, 2020 5:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הסגל של נאפולי לא היו נובאדיז, אבל להשוות בינם לבין הסגל של ברצלונה, או אפילו הסגלים של קבוצות הצמרת "הטבעיות" בליגה שהייתה אז הכי טובה בעולם, זה לא רציני. כדי להשיג את מה שהם השיגו הם היו צריכים יותר משחקן אדיר - הם היו צריכים שחקן שהיה בדרגות מעל המשחק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 28, 2020 12:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בינתיים יצא סיפור מעניין שאישית לא הכרתי אותו שמראדונה כנראה נאלץ למכור את האליפות שבדרך ב-88' בגלל הקשרים שלו עם המאפיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2020 2:42 pm 
Hall of Famer

הם לא היו נובאדיז, אבל הם גם לא היו סגל של אליפות. אתה רושם על המגן האגדי צ'ירו פרארה, שהיה שחקן מצויין, אבל הוא היה משני לחלוטין לעומת אגדות ההגנה, בארזי, קוסטקורטה ומאלדיני. כולם דרך אגב, שיחקו במילאן שהתמודדה עם נאפולי על אליפות. ציינת את פרננדו די נאפולי, ששיחק בנבחרת איטליה, אבל לדעתי לא פתח בהרכב. במילאן שיחקו אנצ'לוטי ודונאדוני, שהיו עמודי תווך בנבחרת האיטלקית. את ברונו ג'יארדני אני זוכר, שחקן לא משמעותי בנבחרת איטליה (ויאלי, מנצ'יני, אלטובלי) ואת באגני אני לא מכיר. זולה הצעיר הגיע לנאפולי בעונת האליפות השניה ושימש כמחליף. זה לא היה זולה הכוכב של שנים אח"כ. ואחרי שהתעסקנו בסגל האיטלקי, אפשר לדבר על חוליט, ואן באסטן ורייקארד במדי מילאן? גם התוספת של קארקה (מעולה) ואלמאו (טוב), לא מביאה את נאפולי קרוב אפילו לאיכות הסגל של מילאן בסוף שנות השמונים. ואם מסתכלים על הסגל של יובנטוס באמצע שנות השמונים, גם שם נפולי נופלת משמעותית. זאת בפירוש הייתה ההצגה של מראדונה.

אני גם קראתי את הסיפור על מכירת האליפות ב-87/88 בגלל המאפיה. לא בדקתי, אבל נדב יעקובי הביא שם נתונים שנאפולי הובילו ב-10 נק' על פני מילאן 5 מחזורים לתום העונה. נאפולי סיימה את העונה עם 4 הפסדים ותיקו אחד ואילו מילאן השיגה 11 נק' באותו זמן עם 3 ניצחונות ו-2 תוצאות תיקו וזכתה באליפות. הנתונים הללו כמובן ששגויים, לפי החישוב הזה מילאן זכתה בהפרש שערים באליפות. במציאות מילאן זכתה באליפות עם פער של 3 נק'. דבר נוסף שקצת הופך את התיאור למתמיה זה שבאותה שנה באיטליה זכית ב-2 נק' עבור ניצחון. לפי התיאור של יעקובי נאפולי זכתה באליפות בפער של 3 נק'. העובדות הן שאכן נאפולי סיימה את העונה עם 4 הפסדים ותיקו לעומת 3 ניצ' ו-2 תיקו של מילאן, אבל זה לא היה כזה סיפור ברור של מכירה, כפי שאפשר היה להבין מהטור של יעקובי. בין 4 ההפסדים של נאפולי בסיום אותה עונה היה אחד קריטי, משחק ראש בראש מול מילאן 3 מחזורים לתום העונה. מילאן ניצחה 2-3 אחרי שהובילה 1-3 ועלתה לפסגה בפער נק' מול נאפולי. 2 הפסדים "הגיוניים" נוספים של נאפולי היו ליובה בחוץ ולסמפדוריה שבאותן שנים הייתה קבוצת צמרת עם ויאלי ומנצ'יני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2020 3:04 pm 
Sophomore

משהו נחמד שקפץ לי בנטפליקס, הסדרה "מראדונה במקסיקו" על המסע של דייגו למקסיקו בספטמבר 2018 כמאמן קבוצת קוליקאן דוראדוס מתחתית הליגה השניה. אפשר לראות שם מעט מההתנהלות במשחק, באימונים, במסביב. די מדהים לראות ששנתיים אחרי הוא מת כאדם בודד וכנראה גם בדכאון.
בסדרה נראה אדם מלא שמחת חיים, אחד מהעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2020 3:53 pm 
Hall of Famer

אני הייתי בנאפולי ב-2011 זמן מצטבר של 3 חודשים בערך. זה לא יאומן מה שהלך שם עם מראדונה. תמונות שלו וממורביליה שלו בכל בית קפה וכל מסעדה שהייתי בה בערך. עבד איתי שם ארגנטינאי ממוצא איטלקי, אוהד שרוף של מראדונה ושל נבחרת ארגנטינה (הוא היה מצטלם עם חולצה של ארגנטינה בכל מקום מעניין שהגיע אליו...), בן אדם שהסתובב הרבה בעולם, ואמר שלא ראה דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2020 4:19 pm 
Sophomore

מעניין. כשהייתי בארגנטינה לפני שנתיים, בלט "שילוש קדוש" של ממורביליה בשווקי בואנוס איירס: האפיפיור פרנציסקוס, מאפלדה (דמות קומיקס של ילדה בת 6) ומראדונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 07, 2020 10:58 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני הייתי בנאפולי ב-2011 זמן מצטבר של 3 חודשים בערך. זה לא יאומן מה שהלך שם עם מראדונה. תמונות שלו וממורביליה שלו בכל בית קפה וכל מסעדה שהייתי בה בערך. עבד איתי שם ארגנטינאי ממוצא איטלקי, אוהד שרוף של מראדונה ושל נבחרת ארגנטינה (הוא היה מצטלם עם חולצה של ארגנטינה בכל מקום מעניין שהגיע אליו...), בן אדם שהסתובב הרבה בעולם, ואמר שלא ראה דבר כזה.

הייתי בנאפולי ב2019. כשעשינו סיור אוכל בנאפולי אז המדריך סיפר קצת על נאפולי ועל המחוז שבו היא נמצאת ושלכל מחוז יש סיינט (מלשון סט. פטריק לדוגמא) משלו, אחרי זה כששאלתי על ההשפעה של מראדונה בתרבות בנאפולי הוא (המדריך) ביקש לעדכן את הקבוצה שלמחוז יש בעצם שני סיינטס - מראדונה הוא כמובן השני.

מעבר לזה, ללכת שם ברגל היה פחד אלוהים. גורמים לנהג הישראלי להיראות כמו הנהג הזהיר בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 12:59 am 
Hall of Famer

זה בכל איטליה ככה.
ושלא תעיז לעשות להם תנועות עם הידיים :)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 10:16 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
זה בכל איטליה ככה.

לא יודע, הייתי במילאנו כמה וכמה ימים וקיבלתי את התחושה שהנהגים סביב נוהגים בצורה אירופית למדי (אני כהולך רגל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 11:46 am 
Hall of Famer

עשיתי טיול במשך כמעט חודש באיטליה מאגם גארדה עד רומא. בצפון הם נוהגים סבבה לחלוטין. הדבר היחידי שהפריע קצת זה כשאתה נוסע לאט מדי לטעמם הם נדבקים לך לאחורה של המכונית, אבל בנדבקים אני מתכוון ממש 10 סנטימטר ממך. חוץ מזה, הרבה הרבה יותר טוב מאשר לנהוג בישראל. רק ברומא הרגשתי את הסטיגמה של הנהגים האיטלקים המופרעים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 11:49 am 
Sophomore

התותח המפוברק כתב:
זה בכל איטליה ככה.

לא מסכים בכלל.
עשיתי טיול עם רכב באיטליה שהתחיל בפומפיי ואמלפי (כלומר, אזור נפולי), והמשיך באומבריה שנמצאת שלוש שעות צפונה משם במרכז המדינה. ההבדל בין אופן הנהיגה בכבישים בשני האזורים היה מהמם. בדרום, אכן נורא - המקום היחידי בעולם שחשתי בו על הכביש את האלימות השגורה בישראל. ככל שהצפנו, ההתנהלות על הכביש נעשתה יותר רגועה ונעימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 4:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דבר אחד ששמתי לב בנהיגה באיטליה הוא, שאלא אם אצלם קו הפרדה רצוף נחשב כמו מקווקו אצלנו, הם כל הזמן עוקפים על קו לבן. ההבדל מהארץ הוא ששם הנהגים יודעים לנהוג אז גם כשהם כביכול עוקפים עקיפה אסורה הם לא עושים את זה באופן שמסכן את שאר הנהגים בכביש.

ולגבי הדיון על נאפולי, אני עובד כבר שנים עם קולגות איטלקים (מאזור מילאנו) ומבחינתם נאפולי זה עזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 08, 2020 8:42 pm 
Hall of Famer

באופן כללי צפון איטליה ודרום איטליה זה קצת כמו שתי מדינות שונות.
אשר לנאפולי, כאמור הייתי בה זמן לא מבוטל. עיר מגעילה, מלוכלכת ומוזנחת, שהמאפיה קובעת את כל המהלכים בה כנראה. אבל מחוץ לעיר נמצאים כמה מהאזורים הכי יפים שראיתי מעודי.
אבל נדמה לי שאנחנו סוטים מהנושא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 09, 2020 3:13 am 
Junior

נכניס לפה: אלחנדרו סאבלה ששיחק מספר משחקים עם מראדונה בנבחרת וגם הדריך אותה במונדיאל 2014 (הפסידה בגמר) נפטר גם הוא היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 09, 2020 9:57 pm 
Hall of Famer

בצפון איטליה מה שבאמת מעיק זה כל הרוכבי אופניים בפיתולים שחשים את עצמם בטור דה פראנס. :?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 10, 2020 1:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ועכשיו גם פאולו רוסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]