https://www.hayadan.org.il/ai_solves_biologyהחוקרים במחקר המדובר פיתחו אלגוריתם דומה המכונה ART – Automated Recommendation Tool. או בעברית – פשוט ארט. ארט קיבל שפע עצום של מידע אודות מכלול החלבונים בתא, וכתוצאה יכול היה לחזות כיצד שינויים באותם חלבונים ישפיעו על החומרים שהתא אמור ליצור. הוא יכול היה, למשל, לחזות מה השינויים הנדרשים בתא על מנת להגביר את הייצור של חומרים מסוימים, כמו תרופות וביו-דלק. לחילופין, הוא יכול היה גם להסביר לחוקרים איך לדכא ייצור חומרים לא-רצויים כמו רעלנים. הוא אפילו יכול היה לחזות את רמות החומרים שהתא ייצר – מטלה קשה ביותר.
כמה מהצלחותיו של ארט שהודגמו במחקר כוללות, למשל, אופטימיזציה של תהליך ייצור ביו-דלק על-ידי תאים חיים. האלגוריתם הסתמך על מידע שהגיע מ- 27 מסלולים ביולוגיים קודמים, ועל-ידי כך פענח מסלול מטבולי מלאכותי חדש, שהיה יעיל יותר מהקיים כיום – ועל הדרך גם היה אוטומטי ולא הצריך תפעול מיוחד של התאים להמשך ייצור הביו-דלק.
לא הכל ורוד: תחזיותיו של ארט לא היו מדויקות לגמרי, אך הן תמיד כיוונו את החוקרים לכיוון הנכון לשיפור הייצור. לא ברור איך, אבל ארט 'הבין' את הדרך בה מייצרים תאים חומרים שונים, וסיפק לחוקרים את ההמלצות לכיווני מחקר חדשים ומבטיחים.
כדוגמה נוספת ליכולותיו של ארט, רתמו אותו החוקרים לשיפור הדרך בה שמרים מייצרים אלכוהול. החוקרים הנדסו מחדש את השמרים לפי המלצותיו של ארט, על מנת שייצרו חומרים המחקים את טעם הכשותנית – צמח המשמש כמרכיב חשוב בתעשיית הבירה. גידול הכשותניות דורש כמויות עצומות של מים ואנרגיה, כך שייצורו על-ידי השמרים אמור להוריד את מחיר הבירה – לפחות זו שמכילה כשותניות. ארט חזה אפילו את רמת ייצור חומרי הטעם המתאימה ביותר להפקת בירה מושלמת (Pale Ale, אם זה מעניין אתכם).
"זוהי הוכחה ברורה לכך שלמידת מכונה המובילה ביו-הנדסה הינה אפשרית, ודיסרפטיבית (מערערת) אם ניתן ליישמה בהיקף גדול. עשינו זאת עבור חמישה גנים, אך אנו מאמינים שאפשר לעשות זאת עבור הגנום המלא." אמר גרסיה מרטין. "זוהי רק ההתחלה."