הוקיץ' כתב:
ehud כתב:
הוקיץ' כתב:
אני לא יודע אם אתה משקר בבוטות או מדבר מתוך בורות, אבל טראמפ הטעה את הציבור הרבה אחרי מרץ. אפילו אחרי שהוא חלה הוא אמר שזו מחלה קלה ואין ממה לפחד. להגיד שלכולם ברור שהוא מדבר שטויות ואין לזה השפעה על הציבור האמריקאי (ראינו אתמול עד כמה לשקרים שלו אין השפעה על אף אחד) זה לעשות מעצמך מטומטם.
בגדול אתה מנסה פה לכופף עובדות בכוח כדי להראות שטראמפ בעצם סבבה וזה עוד איכשהו נסבל, אבל אחרי שקראת לברק אובמה "אוסמה" די חשפת את פרצופך הגזעני האמיתי. כנראה שאחרי שכינית את סמוטריץ' "איש רב מעלה" הייתי צריך לדעת.
א. אם הוא אמר שזו "מחלה קלה" אחרי שהוא התשחרר, אז דיברתי מבורות.
אשמח לקבל את הציטוט המלא. נשמע לי מוזר שאדם שהיה מאושפז כמה ימים בבית חולים אומר כל מחלה שהיא "קלה".
כמו שאתה טוען. אני קראתי תרגום של הציוץ שלו, בו כתוב שהוא אמר "שלא צריך לסגור את המדינה", אבל מצד שני הוא כן אומר ש"הוא לא הרגיש טוב".
אגב, גם פה בארץ לא חסרים רופאים שאומרים שלא צריך לסגור את המדינה.
אז אני ממתין בקוצר רוח להבאת דברים שבהם אדם שהיה מאושפז בבית החולים אומר שמדובר ב"מחלה קלה".
ושוב, במידה ולא ידעתי זאת, מדובר בטעות. אבל, בא נראה.
ב. אם היה לך רבע מהאהבה שלי כלפי ערבים ומוסלמים, מצבך היה טוב.
אני קורא בצחוק ל"אובמה" "אוסמה", בדיוק כמו שאני מסתלבט על ערבים שאומרים "ברבר" במקום "פרפר" או קורא גם למגזרים אחרים בשמות מצחיקים וכו'.
מקריאה של הודעתך בדיונים שבהם השתתפתי, נראה לי דווקא שאתה הגזען והאנטישמי, אבל אני לא אומר את זה סתם.
אני מרגיש ומאמין שאתה באמת שונא (שונא ממש) חובשי כיפות, מתנחלים וכו'. וכמובן, בלי סיבה רצינית.
אז יופי, זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך שאתה קורא למישהו אחר גזען, אז סבבה.
לא לא לא, אני אוהב ערבים יותר. בגלל זה אני קורא להם ערבושים, כינוי חיבה שכזה. אגב, אתה מודע לזה שגם להגיד שאתה אוהב ערבים/מוסלמים (כי זה אותו דבר הרי) זה גזעני בפני עצמו, כן?
ולא הבנתי, אתה מרגיש ומאמין שאני שונא (שונא ממש) דתיים? אתה יכול להראות משהו שמעיד על השנאה הזו, או שזה בתחום האמונה?
ואגב, אם הרגשת ממני שאני שונא אותך כי אתה דתי אז באמת שזו לא הייתה כוונתי. אין לי שום דבר נגד דתיים ואני גם לא מאלה שבזים לדת. בתור איש מדע אני גם משתדל תמיד לשמור על צניעות לגבי מה שאני יודע ומה שלא.
גזענות לעומת זאת דוחה אותי. וגם ליברטריאניות
אתה סתם עושה סלט. לקרוא "ערבושים" זה אכן מריח גזענות מסוימת.
אבל לסתבלט על מבטא של מישהו (אני מסתלבט גם על מתבטא רוסים, על תימנים שמנגנים בח' וע', וגם על מבטא של צרפתים) זה לא גזענות.
כמו שאמרתי לצ'ארלס, אני יכול להביא לך קישורים למערכונים שבהם מסתלבטים עליהם ככה ומשודרים בטלויזיה. אז מה רשות השידור תרשה לשדר תעמולה גזענית?
ולא, להגיד שאני אוהב ערבים, זה לא גזעני.
כמו שלהגיד שאני אוהב הודים או בריטים או צ'כים זה לא גזעני.
שוב, אם זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך, ולומר "הם גזענים ואני לא" - שיבושם לך.
במבחן המציאות, אתה טועה - מותר לסתבלט על מבטא של אנשים אחרים.
לגבי הרגשתי שאתה שונא מתנחלים ודתיים אתה כתבת המדינה שלי את הדבר הבא :
"המון המון פשעים שביצענו פה לאורך השנים, רובם ממשיכים להתבצע מדי יום."
זה שקר מגעיל. כמו שכתבתי אז, אדם שלא מכיר את המציאות פה והיה קורא את מה שכתבת, היה חושב שאנחנו כל יום רוצחים ואונסים ערבים, בעוד המציאות הפוכה. בתור מדען, מה קורה שאתה מכתב עם קולגות שלך בחו"ל?
אתה מספר להם את אותו הדבר?
שאנחנו עושים פה המון-המון פשעים?
בגלל אנשים כמוך אחר כך שונאים אותנו בעולם, ואנשים לא מבינים למה ...
תתבייש!
כמו כן, זה שקפצת ישר נגד זה שכיניתי את סמוטריץ' "אדם רם מעלה", סמוטריץ' היום מייצג ומנהיג את המגזר הדתי-לאומי, וזה מבחינתי מראה
מה אתה חושב על המגזר הזה.
אז כן, אתה אנטישמי קטן. קטן אבל עדיין אנטישמי.
"אתה משתדל לשמור על צניעות" ?
הינה איך שטראמפ שינה את עמדתו לגבי הקורונה, אחרי שכנראה הוטעה בהתחלה על ידי "יורם לס" אמריקאי :
https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-52145270אתה הוא-הוא מדבר מתוך בורות ורשעות -
גם לגבי איך שטראמפ התנהל, גם לגבי מה שהמדינה שלך עושה, גם לגבי זה שאתה מגדיר "גזענות" איך שבא לך.
ועוד חותם בסוף בזה שאתה אדם "צנוע". תאמין לי שלא היתי רוצה להשתמש ביישום שמבוסס על מחקר מדעי שאתה חתום עליו.
שוב, העיקר שאתה מבסוט על עצמך.