סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ג'נין ג'נין
הודעהפורסם: ד' ינואר 13, 2021 11:55 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Yuval כתב:
בשלב זה אדו משתלט על כל דיון בפורום.

זה מה שקורה כשמאכילים אותם.

תנשוך שפתיים. הצלחת ביומיים האחרונים, רק תמשיך. . .
אני באמת אוהב אותך הרבה, אתה יהודי יקר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 13, 2021 11:59 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
טוב די, אני מפסיק.
לא מעוניין לתת במה לדעות הדוחות האלו.

למה הוקיץ'?

אני מודה שההערה שלי בסוף על רמאללה היתה אולי מיותרת. אבל תבין לליבי, זה מה שאני מאמין בו.

אבל חוץ מזה, אני חושב שמההודעה שלי הראיתי בדיוק ההפך לגזענות -
הראיתי, שבניגוד לטענתך, אני בעד "הטלת סגר/אכיפה" מסיבות ענייניות בלבד, ולא מסיבות של מוצא.

למה דווקא אחרי שהראיתי שאני הכי ענייני בעולם, אתה מעוניין לא להגיב?

קח בחשבון שחוץ מאוסף חבריך (יובל, D&3 וכו') יש אנשים אחרים, ניטרליים אולי, שצופים בדיון, ויכולים לחשוב שאתה פשוט מתחמק . . .
חבל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 12:13 am 
Sophomore

איך קרה שיש לי חברים :(
מנחם לפחות שהנושא נפתח בהטרלה, אז לפחות אין יותר מידי רגשות אשם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 2:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא להאכיל, אז לא יהיה מי שיאכל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 9:34 am 
Hall of Famer

דיבורי - "היהודי היקר" הזה והאהבה המזוייפת שמרעיפים אנשים מסויימים תמיד עצבנה אותי. אז בוא נראה אם אהוד יכול להסביר את ההבדל בין ההודעות שלו במרחק של פחות משבועיים על אותו אדם.

ehud כתב:
Yuval כתב:

ehud כתב:
ובל, בניגוד אליך, איני יורד למקומות נמוכים,
וניגוד לנפש המכוערת והנמוכה שלך אני לא בעניין של משחקים של "למי יש יותר גדול".

אז בא נתחיל בזה, יובל -
אתה לא אדם חכם במיוחד. גם לא במספרים.

אתה אולי יודע משהו על מספרים, ואולי אפילו טיפה יותר מהאדם הממוצע, אבל הימור שלי - אלברט אינשטיין אתה לא (וגם לא קרוב לזה).

אז אחרי שהורדנו אותך לקרקע המציאות, אמשיך להבהיר לך כמה דברים, יובל היקר -

אדם עם נפש מעוותת, גזענית ומגעילה, שכנראה חוץ מידע מסוים בחשבון/מתמטיקה (ששוב, כנראה בסך הכל משהו זניח מעל הממוצע), אין לו יותר מידי בחיים,
וגם לא היה לו יותר מידי, ולכן הוא מנסה להבליט את מה (שאולי) טיפה טוב בו. אני באמת מרחם עליך. אתה אדם מסכן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 10:59 am 
Sophomore

הארכיון זוכר הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 2:09 pm 
Junior

אני חושב שאתם צריכים להבחין בין איסור להקרין את הסרט בטענה שהוא מסית נגד המדינה, ובין איסור להקרין את הסרט בטענה שהוא מסית נגד אדם ספציפי.
מדובר באדם שהגיש תביעה אישית מכוח חוק איסור לשון הרע, נגד בכרי, בטענה שהסרט מציג אותו, התובע שניתן לזהותו בסרט, כפושע מלחמה. וזאת בסרט שמוצג כדוקומנטרי ומתאר זוועות כנתונים עובדתיים.

מתוך פסק הדין:
ציטוט:
משנתתי דעתי לכלל הראיות וטענה הצדדים, אני מוצאת כי אירוע ביזת הזקן מיוחס לתובע באופן מפורש וכי יתר האירועים והראיונות בסרט מקרינים על אותו אירוע, חומרתו ותפיסתו של הצופה הסביר את התובע הפרטני אשר בפני.

לא ניתן להתעלם מהעובדה כי לתובע מיוחסת השתתפות באירוע שהוא חלק ממארג כולל של אירועים, אשר פורטו במסגרת ראיונות וצילומים, התרחשו בפרק זמן קצוב, על ידי קבוצה מוגדרת של מבצעים, וכאשר המכלול של אותם אירועים מהווה, לדעתו של המומחה מטעם הנתבע, מציאות של פשעי מלחמה חמורים (ע' 115 שורה 6 לפרוטוקול הדיון).
אין המדובר בכתבה נפרדת, או בסרטון אשר יוחד לתובע ולאירוע מוגדר, אלא במי שיוחס לו מעשה אשר הדעת אינה סובלת אותו, וזאת כחלק ממכלול של מעשי זוועה אשר נעשו, לשיטת המרואיינים, על ידי חיילי צה"ל.

בקיצור, זו לא ממש שאלה של חופש הביטוי. זה דומה למצב בו אני מפרסם על העסק של פלוני פוסט שקרי, ואז אתגונן בטענה שעשיתי זאת מכוח זכותי להפיץ שקרים במסגרת חופש הביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 4:38 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
דיבורי - "היהודי היקר" הזה והאהבה המזוייפת שמרעיפים אנשים מסויימים תמיד עצבנה אותי. אז בוא נראה אם אהוד יכול להסביר את ההבדל בין ההודעות שלו במרחק של פחות משבועיים על אותו אדם.

ehud כתב:
Yuval כתב:

ehud כתב:
ובל, בניגוד אליך, איני יורד למקומות נמוכים,
וניגוד לנפש המכוערת והנמוכה שלך אני לא בעניין של משחקים של "למי יש יותר גדול".

אז בא נתחיל בזה, יובל -
אתה לא אדם חכם במיוחד. גם לא במספרים.

אתה אולי יודע משהו על מספרים, ואולי אפילו טיפה יותר מהאדם הממוצע, אבל הימור שלי - אלברט אינשטיין אתה לא (וגם לא קרוב לזה).

אז אחרי שהורדנו אותך לקרקע המציאות, אמשיך להבהיר לך כמה דברים, יובל היקר -

אדם עם נפש מעוותת, גזענית ומגעילה, שכנראה חוץ מידע מסוים בחשבון/מתמטיקה (ששוב, כנראה בסך הכל משהו זניח מעל הממוצע), אין לו יותר מידי בחיים,
וגם לא היה לו יותר מידי, ולכן הוא מנסה להבליט את מה (שאולי) טיפה טוב בו. אני באמת מרחם עליך. אתה אדם מסכן.

ההודעה שלי נבעה מכעס וכאב שבא מכך שיובל כינה אותי בכינוי לא נעים כלל, וגם מזה שיובל לעיתים יורד על אנשים אחרים בפורום.
אגב, מניח שקורא לכולנו שאנחנו מגיבים באופן מכוער כאשר כואבים וכועסים.

עם זאת, עשיתי תשובה מאז ואני באמת מרגיש אהבה כלפי יובל (כמו כל יהודי), וכמובן אשתדל לא להגיב יותר באופן בעייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 4:47 pm 
Junior

ehud כתב:
עם זאת, עשיתי תשובה מאז ואני באמת מרגיש אהבה כלפי יובל (כמו כל יהודי)

וואלה? נגיד יש אהבה ליגאל עמיר? מה עם פדופילים ואנסים יהודים? מה עם גנבים וסתם מתעללי קשישים? רק כי מישהו יהודי אתה אוהב אותו? למה נוצרים אתה לא אוהב ככה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 4:58 pm 
Junior

מילים לא עולות כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 5:04 pm 
Sophomore

חשבתי שתביעות דיבה זה עסק לא רע שסותר את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 5:05 pm 
Hall of Famer

זאת אומרת שאתה אוהב כל יהודי, רק בגלל שהוא יהודי, גם אם הוא חרא של בן אדם ברמות אחרות (ולאו דווקא פושע, סתם בן אדם דוחה)?
אתה לא רואה עם זה איזשהי בעייתיות?
ותתפלא, לי לא קרה שכתבתי הודעה בפורום בסערת רגשות שבהודעה הזאת ניאצתי בן אדם אחר. גם כאשר הוא עצבן אותי. אתה יודע, כולה פורום כדורסל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 9:34 pm 
מנהל פורום

בנוגע לנושא עצמו, קשה לי מאד להגן על ג'נין, ג'נין כי זה, ובכן, אסופת דמגוגיות קולנועיות מניפולטיביות ואני חושב שלהפוך את הדבר הזה לאיזשהו מקרה בוחן של חופש הביטוי זה דבר מבאס ממש. הייתי שמח אם זה היה נבחר מול משהו שהוא לא ערימת בולשיט עשויה ברישול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 10:18 pm 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בנוגע לנושא עצמו, קשה לי מאד להגן על ג'נין, ג'נין כי זה, ובכן, אסופת דמגוגיות קולנועיות מניפולטיביות ואני חושב שלהפוך את הדבר הזה לאיזשהו מקרה בוחן של חופש הביטוי זה דבר מבאס ממש. הייתי שמח אם זה היה נבחר מול משהו שהוא לא ערימת בולשיט עשויה ברישול.

אולי כריסטופר נולאן יעשה רימייק לג'נין ג'נין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 14, 2021 11:52 pm 
מנהל פורום

עדיף בכרי כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 3:48 am 
Junior

זה כן אני כתב:
אני חושב שאתם צריכים להבחין בין איסור להקרין את הסרט בטענה שהוא מסית נגד המדינה, ובין איסור להקרין את הסרט בטענה שהוא מסית נגד אדם ספציפי.
מדובר באדם שהגיש תביעה אישית מכוח חוק איסור לשון הרע, נגד בכרי, בטענה שהסרט מציג אותו, התובע שניתן לזהותו בסרט, כפושע מלחמה. וזאת בסרט שמוצג כדוקומנטרי ומתאר זוועות כנתונים עובדתיים.

מתוך פסק הדין:
ציטוט:
משנתתי דעתי לכלל הראיות וטענה הצדדים, אני מוצאת כי אירוע ביזת הזקן מיוחס לתובע באופן מפורש וכי יתר האירועים והראיונות בסרט מקרינים על אותו אירוע, חומרתו ותפיסתו של הצופה הסביר את התובע הפרטני אשר בפני.

לא ניתן להתעלם מהעובדה כי לתובע מיוחסת השתתפות באירוע שהוא חלק ממארג כולל של אירועים, אשר פורטו במסגרת ראיונות וצילומים, התרחשו בפרק זמן קצוב, על ידי קבוצה מוגדרת של מבצעים, וכאשר המכלול של אותם אירועים מהווה, לדעתו של המומחה מטעם הנתבע, מציאות של פשעי מלחמה חמורים (ע' 115 שורה 6 לפרוטוקול הדיון).
אין המדובר בכתבה נפרדת, או בסרטון אשר יוחד לתובע ולאירוע מוגדר, אלא במי שיוחס לו מעשה אשר הדעת אינה סובלת אותו, וזאת כחלק ממכלול של מעשי זוועה אשר נעשו, לשיטת המרואיינים, על ידי חיילי צה"ל.

בקיצור, זו לא ממש שאלה של חופש הביטוי. זה דומה למצב בו אני מפרסם על העסק של פלוני פוסט שקרי, ואז אתגונן בטענה שעשיתי זאת מכוח זכותי להפיץ שקרים במסגרת חופש הביטוי.

אני לא חושב שמישהו מנסה לגונן על בכרי או לטעון שהוא לא צריך היה להיענש מכוח חופש הביטוי, השאלה היא נטו לגבי ההוראה שלא לאפשר את הצפייה בסרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 8:40 am 
Junior

אבל מדובר בסעד שביקש התובע, שלא רוצה שימשיכו להוציא את דיבתו על ידי המשך הקרנת הסרט (והשופטת קבעה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהסרט מוציא את דיבתו).
זו לא עתירה לאיסור הקרנת סרט שיקרי ומסית (כפי שרבים טועים לחשוב, ואפילו הסתומים של חדשות 13 הגדירו את המהלך הבא של בכרי כתגובה לפסה"ד כ"עתירה לבג"ץ", עת מדובר בכלל בערעור רגיל לעליון), שבמסגרתה בוחנים האם הפגיעה בחופש הביטוי מוצדקת, אלא תביעה של היחיד לפי חוק איסור לשון הרע, שלא רוצה שימשיכו להשמיץ אותו ולייחס לו פשעי מלחמה (מומצאים עובדתית) במסגרת הסרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 1:06 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
זאת אומרת שאתה אוהב כל יהודי, רק בגלל שהוא יהודי, גם אם הוא חרא של בן אדם ברמות אחרות (ולאו דווקא פושע, סתם בן אדם דוחה)?
ותתפלא, לי לא קרה שכתבתי הודעה בפורום בסערת רגשות שבהודעה הזאת ניאצתי בן אדם אחר. גם כאשר הוא עצבן אותי. אתה יודע, כולה פורום כדורסל.

א. זה קשור לאיך שאני מגדיר אהבה. אבל בגדול, כן, אני אוהב כל יהודי. גם את אלו שחטאו.
במעגלים הרחבים יותר אני גם אוהב את כל הבריאה.
ברור שאם יש בריאה שחטאה, אז יחד עם אהבה, מעורבבות גם רגשות אחרים.

ב. עמוס, זה לא סתם "עצבן אותי". שני אנשים פה קראו לי "אדולף" רק בגלל שכתבתי "תשקורת" במקום "תקשורת" או בגלל שכיניתי (בצחוק) את "אובמה" בשם "אוסמה".
אנשים כועסים ובאים בטענות לחרדים (ובצדק גמור) שקוראים קריאות "נאצים" לשוטרים שמפזרים בכוח מופרז הפגנות שלהם.
אז האם זה באמת לא סביר לכעוס ולבקר מישהו אחר בגלל שקרא לי "אדולף" בלי סיבה אמיתית, ובגלל שהוא מכנה מלא פעמים אנשים בכינוים כמו "פיגור שכלי" וכו'?
מה קורה אם לאותו אדם שעליו הוא צוחק ב"כולה פורום כדורסל" יש ילד או אח עם פיגור שכלי?
איך הוא אמור להרגיש?

איך אתה היית מרגיש אם אדם ברחוב היה קורא לך נניח "אדולף" מסיבה שהיא לדעתך אינה מוצדקת?

בכל מקרה, נראה לי שעדיף להפסיק עם הדיון הזה פה על מנת שלא ינעלו גם את הפוסט הזה.

שבת שלום, ואני מאחל לכולם הרבה אהבה אור ושמחה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 4:11 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
אבל מדובר בסעד שביקש התובע, שלא רוצה שימשיכו להוציא את דיבתו על ידי המשך הקרנת הסרט (והשופטת קבעה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שהסרט מוציא את דיבתו).
זו לא עתירה לאיסור הקרנת סרט שיקרי ומסית (כפי שרבים טועים לחשוב, ואפילו הסתומים של חדשות 13 הגדירו את המהלך הבא של בכרי כתגובה לפסה"ד כ"עתירה לבג"ץ", עת מדובר בכלל בערעור רגיל לעליון), שבמסגרתה בוחנים האם הפגיעה בחופש הביטוי מוצדקת, אלא תביעה של היחיד לפי חוק איסור לשון הרע, שלא רוצה שימשיכו להשמיץ אותו ולייחס לו פשעי מלחמה (מומצאים עובדתית) במסגרת הסרט.

נכון, אבל כשאוסרים הפצה והקרנה של סרט זו סוגיה של חופש הביטוי ככה או ככה. לא ניתן לנתק את זה.
בגלל זה תהיתי אם לא היה עדיף לאפשר את שידור הסרט עם דיסקליימר בהתחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 15, 2021 4:27 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
זה כן אני כתב:

נכון, אבל כשאוסרים הפצה והקרנה של סרט זו סוגיה של חופש הביטוי ככה או ככה. לא ניתן לנתק את זה.
בגלל זה תהיתי אם לא היה עדיף לאפשר את שידור הסרט עם דיסקליימר בהתחלה.

ועדיין, זה שאתה יוצר סרטים לא נותן לך בשם חופש הביטוי והאמנות להטיל רפש שקרי (ושהוכח שהוא שקרי) באדם פרטי. כאמור, גם פוסט בפייסבוק זו סוגיה שנוגעת לא פחות לחופש הביטוי.
מרבית התביעות הקודמות שנידונו בעניין, נדחו בגלל שלא היה תובע ספציפי, ובית המשפט לא קיבל טענות של חיילים ששירתו בג'נין בתקופת חומת מגן, כאילו הסרט מדבר עליהם באופן כללי כמי ששירתו שם, שעה שהם בכלל לא מופיעים בו. זה מקרה אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 17, 2021 1:49 am 
Hall of Famer

ehud כתב:
עמוס לב כתב:

א. זה קשור לאיך שאני מגדיר אהבה. אבל בגדול, כן, אני אוהב כל יהודי. גם את אלו שחטאו.
במעגלים הרחבים יותר אני גם אוהב את כל הבריאה.
ברור שאם יש בריאה שחטאה, אז יחד עם אהבה, מעורבבות גם רגשות אחרים.

ב. עמוס, זה לא סתם "עצבן אותי". שני אנשים פה קראו לי "אדולף" רק בגלל שכתבתי "תשקורת" במקום "תקשורת" או בגלל שכיניתי (בצחוק) את "אובמה" בשם "אוסמה".
אנשים כועסים ובאים בטענות לחרדים (ובצדק גמור) שקוראים קריאות "נאצים" לשוטרים שמפזרים בכוח מופרז הפגנות שלהם.
אז האם זה באמת לא סביר לכעוס ולבקר מישהו אחר בגלל שקרא לי "אדולף" בלי סיבה אמיתית, ובגלל שהוא מכנה מלא פעמים אנשים בכינוים כמו "פיגור שכלי" וכו'?
מה קורה אם לאותו אדם שעליו הוא צוחק ב"כולה פורום כדורסל" יש ילד או אח עם פיגור שכלי?
איך הוא אמור להרגיש?

איך אתה היית מרגיש אם אדם ברחוב היה קורא לך נניח "אדולף" מסיבה שהיא לדעתך אינה מוצדקת?

בכל מקרה, נראה לי שעדיף להפסיק עם הדיון הזה פה על מנת שלא ינעלו גם את הפוסט הזה.

שבת שלום, ואני מאחל לכולם הרבה אהבה אור ושמחה!

אה, אין לי בעיה עקרונית עם ההודעה המשתלחת על יובל. היא לפחות אמיתית. יש לי בעיה עם הודעות האהבה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 110 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה