סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 9:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 12:21 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אז ככה. אני אדם לא נורא צעיר וממש לא בכושר, שיחקתי כדורסל ברמת השכונה בלי ממש לטרוח לדאוג לעצמי ובלי חימומים ומתיחות ודברים איזה 25 שנה ולא קרה כלום. לפני שנה וקצת מתחתי את השריר בשוק מתיחה חזקה מאוד (ברמה של קושי ללכת בחודש שאחרי וכאבים חזקים וכו') ואז התחילו הסגרים אז גם הפסקתי עם הפיזיותרפיה וגם לא ממש היתה אופציה לשחק שוב.

עכשיו חוזרת האפשרות לשחק והייתי רוצה לא למצוא את עצמי שוב עם שריר מתוח אחרי עשר דקות. נראה לי שכאן המקום המתאים לקבל קצת עצות איך לא לגרום לזה לקרות. בעיקר איזה חימום כדאי לעשות לפני המשחק ואילו פעולות תוך כדי ואחרי המשחק.

תודה מראש :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 12:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אני ממליץ בחום על לא לפתח פריצת דיסק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 12:52 pm 
Hall of Famer

קודם כל, תקשיב לערן.

מבחינת חימום, 10 דקות של פעילות קלה אמורות להספיק, קצת ריצה קלה מסביב למגרש, קצת זריקות לסל, כל דבר שיעלה קצת את הדופק וחום הגוף ולא יותר מזה. מתיחות בכלל לא מומלצות לפני, כשהשריר קר הן יכולות לגרום לפציעות (אפשר אחרי, אבל גם כאן היעילות מוטלת בספק ובכל מקרה, לא להגזים). מה שכן, אם אתה רוצה להמנע מפציעות בהמשך, כדאי מאוד להוסיף אימוני חיזוק וגמישות פעם-פעמיים בשבוע, משהו כמו יוגה או פילאטיס יכול מאוד לעזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 12:58 pm 
Senior

ממליץ מאוד על שחיה (מתונה - חצי שעה שלוש פעמים בשבוע עושה את העבודה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 2:06 pm 
Sophomore

מה שרוני אמר חוץ מזה שמתיחות אחרי חשובות, היעילות שלהן לא מוטלת בספק. קארים עבדול ג'באר אמר שמה שהאריך לו את הקריירה היו מתיחות אחרי משחקים ואימונים.
מומלץ מאד לחזק את השריר, עבודה ספציפית על שריר התאומים או כללית לרגליים עם לאונג'ים ותרגילים דומים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 2:39 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
מה שרוני אמר חוץ מזה שמתיחות אחרי חשובות, היעילות שלהן לא מוטלת בספק. קארים עבדול ג'באר אמר שמה שהאריך לו את הקריירה היו מתיחות אחרי משחקים ואימונים.
מומלץ מאד לחזק את השריר, עבודה ספציפית על שריר התאומים או כללית לרגליים עם לאונג'ים ותרגילים דומים

יצא לי לדבר עם לא מעט מאמנים, ספורטאים, פיזיותרפים ואורתופדים למיניהם על הנושא של מתיחות אחרי אימון, יש קונצנזוס שזה בוודאי לא מזיק, אבל אין ממש קונצנזוס על התועלת, יש כאלו שאומרים שכן וכאלו שאומרים שזה חסר משמעות. מה שכן ברור שצריך זה שיחרור, כמו שלפני אימון עושים חימום, כך אחריו כדאי להוריד את העצימות בהדרגה ולא בבת אחת. בגדול כל אימון שמשפר את הגמישות והחוזק של השרירים והרצועות בוודאי עוזר, אבל ממש אין הכרח לעשות אותו מיד אחרי אימון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 3:10 pm 
מנהל פורום

תודה רבה (אני ללא ספק מתכוון להישמע לעצה של ערן!). כמה השריר שלי נמצא בסיכון במצב הנוכחי - גם במובן של האם ייתכן שהוא לא השתקם מהפציעה הקודמת וגם מבחינת זה ששנה בעצם לא עשיתי כלום ספורטיבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 3:15 pm 
Hall of Famer

הייתה לי לפני כמה שנים פציעה דומה אבל בשריר הירך האחורי, לא הרגשתי כלום כל עוד לא התאמנתי, אבל כשהייתי מנסה לרוץ אז תוך 5-10 דקות הייתי חייב להפסיק בגלל כאבים ורק אחרי חודש וחצי הבנתי שאין ברירה והלכתי לפיזיותרפיסטית, תוך שבוע-שבועיים זה הסתדר. בכל מקרה, כדאי להתחיל באימונים יחסית קלים ולהגביר הדרגתית, לוקח זמן לחזור לכושר, לא סביר שהפציעה לא החלימה אחרי כ"כ הרבה זמן, אבל אי אפשר לדעת ובכל מקרה, אתה בטוח לא בכושר קרוב למה שהיית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 3:18 pm 
Sophomore

הכי טוב ללכת לאנשי מקצוע.
בכללית קיבלתי 12 שעות פיזיותרפיה ב-100 ש"ח לשעה.
ממליץ לך על מרכז מדיקס בהדר יוסף.
הם מקצוענים אמיתיים ועזרו לי אחרי פריצת דיסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 3:37 pm 
מנהל פורום

עשיתי קצת פיזיותרפיה בזמנו. מניח שאותה סיבה שגרמה לי לא לעשות חימום ומתיחות עד עכשיו היא גם מה שגרמה לי לא להתמיד עם זה (וגם הקורונה). בכל אופן אני לא ספורטאי מקצועי ולא פצוע קשה אז מן הסתם אני לא אתחיל עכשיו משהו יותר מדי דרסטי, אני סתם מנסה להבין כמה זה רעיון טוב לחזור לשחק פעם בשבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 12, 2021 10:56 am 
מנהל פורום

ראובן כתב:
תודה רבה (אני ללא ספק מתכוון להישמע לעצה של ערן!). כמה השריר שלי נמצא בסיכון במצב הנוכחי - גם במובן של האם ייתכן שהוא לא השתקם מהפציעה הקודמת וגם מבחינת זה ששנה בעצם לא עשיתי כלום ספורטיבי?

ממה שתיארת, ייתכן שהיה לך קרע חלקי בשריר ולא רק מתיחה חזקה (שתכלס זה גם בעצם קרע קטן).
בנוסף לפעמים יכולה להיווצר רקמה צלקתית באזור הקרע ואז יציק גם הרבה אחרי. או/ו אחרי קרע לוקח זמן לשריר לחזור לאותה רמת גמישות מלפני הפציעה, אז בהחלט ייתכן שיהיה הרבה יותר רגיש לכאב ואולי לפציעה נוספת.

לדעתי אתה חייב פיזיותרפיה ותרגילי חיזוק עם שיפור גמישות במקביל.

מבחינת משחק, כמו שאמרו פה - לעשות חימום טוב. קצת ריצה קלה, קצת קפיצות, מתיחות קלות בתנועה. אולי אפילו לשחק עם חבישה אלסטית על האזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 14, 2021 4:20 pm 
Freshman

rony כתב:
מתיחות בכלל לא מומלצות לפני, כשהשריר קר הן יכולות לגרום לפציעות (אפשר אחרי, אבל גם כאן היעילות מוטלת בספק ובכל מקרה, לא להגזים).

חייב לומר שזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה. לא שאני מפקפק, אבל אותי לימדו בקורס מאמנים בדיוק את ההיפך - שחייבים לעשות מתיחות לפני אימון (בוגרים כמובן, ילדים ממש לא). מצד שני, עברו איזה 17 שנים מאז, אולי המחקרים התעדכנו.
בכל מקרה, בכל אימון או משחק (ליגה, נבחרת) בו נכחתי - השחקנים עשו מתיחות ועוד איך. אגב, בלי קשר, שאלתי פעם את סטנלי ברנדי מה הסוד שלו לקריירה ארוכה, והוא ענה במילה אחת: "סטרצ'ינג".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 14, 2021 5:16 pm 
Hall of Famer

אהוד כתב:
rony כתב:
מתיחות בכלל לא מומלצות לפני, כשהשריר קר הן יכולות לגרום לפציעות (אפשר אחרי, אבל גם כאן היעילות מוטלת בספק ובכל מקרה, לא להגזים).

חייב לומר שזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה. לא שאני מפקפק, אבל אותי לימדו בקורס מאמנים בדיוק את ההיפך - שחייבים לעשות מתיחות לפני אימון (בוגרים כמובן, ילדים ממש לא). מצד שני, עברו איזה 17 שנים מאז, אולי המחקרים התעדכנו.
בכל מקרה, בכל אימון או משחק (ליגה, נבחרת) בו נכחתי - השחקנים עשו מתיחות ועוד איך. אגב, בלי קשר, שאלתי פעם את סטנלי ברנדי מה הסוד שלו לקריירה ארוכה, והוא ענה במילה אחת: "סטרצ'ינג".

אימוני גמישות (סטרצ'ינג) הם בהחלט מאוד חשובים, לא מזלזל בהם בכלל, אני רק אומר שממה שידוע לי, עדיף לעשות אותם כשהגוף חם, כי כשהגוף קר הסיכון למתיחות וקרעים עולה משמעותית. מעבר לזה, אין שום הכרח שהמתיחות (או אימוני גמישות) יהיו דווקא צמודים לאימונים אחרים, לפני או אחרי. ואפשר, ואולי אפילו רצוי, לבצע אותם בנפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:11 pm 
Freshman

rony כתב:
אהוד כתב:
rony כתב:

אימוני גמישות (סטרצ'ינג) הם בהחלט מאוד חשובים, לא מזלזל בהם בכלל, אני רק אומר שממה שידוע לי, עדיף לעשות אותם כשהגוף חם, כי כשהגוף קר הסיכון למתיחות וקרעים עולה משמעותית. מעבר לזה, אין שום הכרח שהמתיחות (או אימוני גמישות) יהיו דווקא צמודים לאימונים אחרים, לפני או אחרי. ואפשר, ואולי אפילו רצוי, לבצע אותם בנפרד.

זה נכון מאוד. בגלל זה מתחילים בד"כ את החימום בריצה, גם כדי להעלות את הדופק, ויותר מאוחר את החלק הסטאטי. לגבי אימוני גמישות, כמובן שאפשר לבצע גם בנפרד - אבל בוא נאמר שלא הייתי מתחיל משחק כדורסל בלי חימום בכלל ובלי מתיחות בפרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 09, 2021 8:22 pm 
Hall of Famer

בהמשך לדיון המתיחות שעבר כאן, מאמר שנתקלתי בו היום:

https://www.shvoong.co.il/%d7%90%d7%9d- ... IRQ9s40feI

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]