סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 1:13 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 1:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
בתור קפיטליסט גאה, אין לי שום ספק שראי צודק (ובתור מישהו שחי באמריקה, והטיסות האלה חשובות עבורו, גם אם כרגע הוא לא יכול לטוס מסיבות אחרות - זה משהו שאני עוקב אחריו)
אם אל על היתה חברה פרטית אמיתית - כזאת שלא מקבלת כסף מהמדינה, אז תפאדל - זכותה לעשות מה שבא לה.
אבל היא לא - היא קיבלה מיליארדים ולקחה את זה בשביל לדפוק את הציבור שממש ממש צריך אותו.

אין בעיה. אתה צודק. כולכם צודק. אז אני שוב שואל - בכמה היא דפקה את הנוסעים? בכמה העלות של נוסע פר קילומטר עלתה ביחס לתקופה רגילה בשנה? והנה עוד שאלה - כמה לדעתך היה סביר לעלות בהתחשב בכך שמדובר בחברה שיש לה טייסים ואנשי צוות מגוייסים, דלק שעלה, דולר שהתחזק מול שקל וזה שהייתה פעילה נון סטופ תחת מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 1:23 pm 
Hall of Famer

lakic, בלי קשר לויכוח הנוקב על אלעל, תודה על ההודעות. מודה שלא הכול מעניין אותי, אבל לא מעט פעמים אתה רושם הודעה מעניינת ותורמת לי. אני בטוח שגם עבור הגולשים האחרים.
נושא מבורך ומוערך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 2:04 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
lakic, בלי קשר לויכוח הנוקב על אלעל, תודה על ההודעות. מודה שלא הכול מעניין אותי, אבל לא מעט פעמים אתה רושם הודעה מעניינת ותורמת לי. אני בטוח שגם עבור הגולשים האחרים.
נושא מבורך ומוערך.

אשריך.
אני לומד פה הרבה כדורסל, אז זו הדרך שלי לנסות ולהחזיר. תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 3:35 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:
נורטון כתב:
בתור קפיטליסט גאה, אין לי שום ספק שראי צודק (ובתור מישהו שחי באמריקה, והטיסות האלה חשובות עבורו, גם אם כרגע הוא לא יכול לטוס מסיבות אחרות - זה משהו שאני עוקב אחריו)
אם אל על היתה חברה פרטית אמיתית - כזאת שלא מקבלת כסף מהמדינה, אז תפאדל - זכותה לעשות מה שבא לה.
אבל היא לא - היא קיבלה מיליארדים ולקחה את זה בשביל לדפוק את הציבור שממש ממש צריך אותו.

אין בעיה. אתה צודק. כולכם צודק. אז אני שוב שואל - בכמה היא דפקה את הנוסעים? בכמה העלות של נוסע פר קילומטר עלתה ביחס לתקופה רגילה בשנה? והנה עוד שאלה - כמה לדעתך היה סביר לעלות בהתחשב בכך שמדובר בחברה שיש לה טייסים ואנשי צוות מגוייסים, דלק שעלה, דולר שהתחזק מול שקל וזה שהייתה פעילה נון סטופ תחת מלחמה.

אז להזכיר שישראל במצור אווירי כבר שנה ואל על מונופול אווירי. עד שלא הייתה ביקורת ציבורית, היא הקפיצה את המחירים של טיסות קרובות כמו קפריסין ויוון במאות דולרים.
לא יודע כמה מכוח האדם של צוות האוויר שלה מגויס, מניח שלא משהו משמעותי לפעילות השוטפת או משהו שאי אפשר להשלים על ידי גיוס או צוות זר. היא למעשה הוסיפה מטוסים רבים ב"חכירה רטובה" - כלומר השכרה שלהם, אבל הם מופעלים בידי צוות ישראלי. כלומר אין מחסור בכוח אדם ומטוסים, אלא להיפך.
"פעילה נון סטופ תחת מלחמה" - זה בעצם יתרון - רק היא עובדת באופן שוטף ומהווה מונופול. עסק שעובד נון סטופ זה דבר טוב.
"דולר שהתחזק מול שקל"? היום שער הדולר הוא 3.73. בשביעי לאוקטובר השער היה 3.86, אז בעצם השנה השקל רק התחזק - אז את הסיפור הזה תספר למישהו אחר. הוא עלה לאיזור ה4 ש"ח בחודש הראשון למלחמה, ואז אחרי שבנק ישראל מכר דולרים והתערב, הוא חזר לרמות שהוא היום.

בנוסף שאלת "בכמה היא דפקה את הנוסעים" - אז היא דפקה אותם בלפחות 23%, שזה ההכנסה פר-מושב. אם היה מדד לא רק פר מושב אלא פר קילומטר טיסה, המספרים היו יותר גבוהים.
בשביל מה לטוס לקווים רחוקים, אם אפשר לעשות הון תועפות על כל הקווים הקצרים (אתונה, לרנקה, וינה, דובאי). בקווים הארוכים אין לה בכלל תחרות, והיא גובה מחיר אסטרונומי לניו יורק למשל.
וכל הרווח האסטרונומי הזה הוא עם המגבלה של הטיסות בשבת, פשוט נס כלכלי.

את דמעות התנין אני חוסך, לא מרחם על אף אחד (ועל המנהלים שלקחו בונוסים של 20 מיליון שח עכשיו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 3:57 pm 
Junior

Lakic כתב:
הלמס עם נתון מעניין על אוכלוסיית הילדים בישראל - ילדים זה עד גיל 17.
בישראל כ-3.123 מיליון ילדים, כ-734 אלף מהם ערבים.
הפריון של האישה הערבית בממוצע ירד מ-4 בתחילת שנות ה-2000 ל-2.66 ב-2023 וכפועל יוצא לכך, אחוזם מתוך האוכלוסייה הערבית קטן משמעותית.
תמונה

מהצד השני, בערים בני ברק ובית שמש, כמחצית מהאוכלוסייה היא ילדים עד גיל 17. אם המדינה לא תוודא שהילדים האלה יקבלו את הכלים הדרושים לכלכל את עצמם, עתידה עשוי להיות מאתגר במיוחד.
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 21, 2024 7:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עתידה הבלתי נמנע הוא דיקטטורה תאוקרטית, אז כן, זה מאתגר בכל מקרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 581 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Janiv ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: