ראי שעל הקיר כתב:
"המערב נלחם עד האוקראיני האחרון" זו סיסמה אופיינית של פוטיניסטים. היישר מדף המסרים. אפשר לחשוב שהיפנטט את האוקראינים להילחם ברוסיה נגד רצונם.
אני לא יודע בן כמה אתה ומה הרקע שלך, אבל בעיני כמי שהיה איש צעיר בתקופת המלחמה הקרה לא מפליא בכלל שהאוקראינים, שהיו כבר תחת רןסיה, מוכנים לעשות הרבה ולהקריב המון ולו כדי לא להיות וסאלים של רוסיה שוב. וכמוהם כמעט כל מי שהיה תחת רוסיה או וסאל שלה פעם.
מי שגדל בתקופת המלחמה הקרה, ואחרי זה עקב אחרי דבריו ומעשיו של פוטין וספציפית אחרי המלחמה הזו, יודע גם שלנסות לפייס אותו לא יעזור. זה בדיוק ועידת מינכן 2025.
הסנטימנט שלי הוא לגמרי בעד אוקראינה בסכסוך הזה, עוד הרבה לפני התנהלות הנבזית של רוסיה כלפינו. אני שואל רק מה האלטרנטיבה? האמריקאים גם בתקופת ביידן שתמך בהם כספית בצורה חסרת תקדים, לא היו מוכנים שהאוקראינים יתקפו בעומק רוסיה, וסיבותיהם עמם (אני מניח שזה לא מאהבת רוסיה). מדינות זרות אפילו לא שוקלות להכניס את הצבא שלהן למערכה נגד רוסיה. נכון שהמצב האידאלי הוא שמדינות המערב לא סתם היו משחררות את הרתמה מעל אוקראינה אלא גם ממש נכנסות למלחמה, ורק כך ניתן יהיה להכריע את פוטין, אבל זה פשוט לא הולך לקרות, ולכן מאוד לגיטימי לשאול מה הטעם בכלל?
אז יוצא מצב שהאוקראינים מקבלים מימון מטורף עבור, בגדול, למנוע מהרוסים לכבוש להם עוד שטחים, כאשר לא נראה שהרוסים מצויים בפני נקודת שבירה ואורך הרוח שלהם ובעיקר יכולת העמידה שהם מפגינים מפני סוג כזה של מלחמה (מלחמת חפירות תקועה שלא מתקדמת כמעט לשום מקום) גדול בהרבה מזה של האוקראינים. ולכן הסיסמה "עד האוקראיני האחרון" היא יותר מסתם סיסמה. זה באמת נראה הכיוון של המלחמה הזאת - היא תיגמר ביום שלאוקראינה לא יהיו חיילים.