סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' אפריל 04, 2025 3:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 01, 2024 10:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שהכסף ידבר, ובהנחה שטראמפ יסיר או יקל מאד את הסנקציות - מה שיקרה לדעתי עם סיום המלחמה ואולי עוד לפניו - תוך זמן קצר החברות הרב לאומיות יחזרו לרוסיה ואירופה תחזור לגז רוסי זול שהתשתית שלו ממילא כבר קיימת.

ואפרופו זה והמשפט האחרון שלך, אני לא רואה שום מצב שגז מהמפרץ יוכל להתחרות כלכלית בגז רוסי. ההובלה שלו לעומת הגז הרוסי מייקרת אותו מאד, התשתית צריכה להיבנות מאפס לעומת התשתית של הגז הרוסי שהיא עצומה וקיימת, מצריכה מעברים לגז נוזלי וחזרה - מה שהגז הרוסי לא צריך.
וחוץ מזה אפילו אם חותמים על שלום עם סעודיה מחר ומחליטים להיכנס לפרוייקט הזה, זה ייקח שנים עד שהוא יתממש. וזה בנפחים הרבה יותר קטנים ממה שהרוסים מסוגלים להוביל. אירופה תחזור לגז רוסי הרבה לפני זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:01 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
שאלה מעניינת: נראה לכם שהמעצמות האירופאיות יוכלו למלא את החלל של הסיוע האמריקאי לאוקראינה שלפי שעה נראה שהולך להיפסק?
לפחות לפי ההצהרות של מנהיגי אירופה (שלדעתי לא שוות הרבה), נראה שבכוונתם להמשיך לסייע לאוקראינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:13 am 
Hall of Famer

יש דיווח מאתמול על כך שבריטניה תיתן לאוקראינה הלוואה ביטחונית בשווי של יותר מ-2 מיליארד ליש"ט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 11:39 am 
Hall of Famer

נו, ומה הם יעשו עם ההלוואה הזו?
המציאות העצובה היא שאף אחד באירופה לא יכול למלא את מקומה של ארה"ב. לא בכסף ובטח שלא בנשק. בלי ארה"ב אוקראינה אבודה וזו בדיוק הכוונה של טראמפ. השלום שלו זה לתת את אוקראינה לפוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:28 pm 
Freshman

השאלה מה כבר אפשר לעשות.
הרי ברור שגם אם ארה"ב תמשיך לממן את אוקראינה עד קץ הימים (וכל עוד בנות בריתה של אוקראינה לא שולחות חיילים לשדה הקרב), זה לכל היותר יבטיח שמירה על הסטטוס קוו הנוכחי במלחמה, כלומר מעין מלחמת התבצרויות עם נצחונות טקטיים, ואז מה הטעם בדיוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 12:47 pm 
Hall of Famer

מה שאפשר לעשות למשל, והיה צריך לעשות כבר מהימים הראשונים למלחמה, זה לאשר לאוקראינה לפגוע במטרות צבאיות או דואליות-תשתיתיות בתוך רוסיה עם הנשק המערבי שהיא מקבלת.
בפועל מה שקרה הוא שעם הנשק המערבי אוקראינה נלחמה עם ידיים קשורות מאחורי הגב עד השבועות האחרונים ממש. וגם היום, עוד לפני שטראמפ נכנס, היא מוגבלת בשימוש בנשק אמריקאי בשטח רוסיה.
רק כדי לסבר את האוזן, אם לצורך העניין כוחות רוסים תמרנו קרוב לגבול האוקראיני כדי לתקוף את אוקראינה מנקודה אחרת, או סתם נאספו בשטח כינוס עדיין בשטח רוסיה - האוקראינים לא היו רשאים לירות עליהם בנשק מערבי עד השבועות האחרונים ממש (ובנשק אמריקאי - מאז ומתמיד). ההתקפות האוקראיניות על רוסיה נעשות בנשק סובייטי ישן, או בנשק המועט שהיא קיבלה ממדינות יותר מתירניות בנושא (בעיקר מדינות מזרח אירופה), או בנשק מתוצרת עצמית שהם פיתחו תוך כדי המלחמה. רק בשבועות האחרונים הבריטים והצרפתים אישרו להם לתקוף ברוסיה עם סטורם-שאדו/סקאלפ.

מה שצריך היה לעשות עוד מתחילת המלחמה זה לאפשר לאוקראינה לבצע פעולות התקפיות קרקעיות בתוך רוסיה. בפועל מה שקרה שהוא שהשותפות המערביות של אוקראינה אסרו עליה לעשות את זה, וגם ההתקפה המאד מוגבלת באזור קורסק בוצעה למעשה כנגד איסור מערבי.

היו צריכות להיות סנקציות בסבבים הרבה יותר אגרסיבים, כולל סנקציות משניות על מי שמסייע למאמץ המלחמתי הרוסי, וכולל סנקציות על צי הרפאים שמשרת את הרוסים עד היום.
סתם דוגמאות low hanging fruit.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 1:55 pm 
Freshman

ועדיין ארה"ב תחת ביידן לא עשתה זאת במשך שלוש שנים כמעט מסיבותיה שלה (חשש ממלחמת עולם שלישית וגרעינית?). ובהינתן שזה המצב מה עדיף? להמשיך לשפוך הרים של כסף עבור מלחמה חסרת תוחלת עד האוקראיני האחרון (ואז התוצאה היא שרוסיה ניצחה בכל זאת)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 2:18 pm 
Hall of Famer

"המערב נלחם עד האוקראיני האחרון" זו סיסמה אופיינית של פוטיניסטים. היישר מדף המסרים. אפשר לחשוב שהיפנטט את האוקראינים להילחם ברוסיה נגד רצונם.
אני לא יודע בן כמה אתה ומה הרקע שלך, אבל בעיני כמי שהיה איש צעיר בתקופת המלחמה הקרה לא מפליא בכלל שהאוקראינים, שהיו כבר תחת רןסיה, מוכנים לעשות הרבה ולהקריב המון ולו כדי לא להיות וסאלים של רוסיה שוב. וכמוהם כמעט כל מי שהיה תחת רוסיה או וסאל שלה פעם.
מי שגדל בתקופת המלחמה הקרה, ואחרי זה עקב אחרי דבריו ומעשיו של פוטין וספציפית אחרי המלחמה הזו, יודע גם שלנסות לפייס אותו לא יעזור. זה בדיוק ועידת מינכן 2025.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 3:57 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
"המערב נלחם עד האוקראיני האחרון" זו סיסמה אופיינית של פוטיניסטים. היישר מדף המסרים. אפשר לחשוב שהיפנטט את האוקראינים להילחם ברוסיה נגד רצונם.
אני לא יודע בן כמה אתה ומה הרקע שלך, אבל בעיני כמי שהיה איש צעיר בתקופת המלחמה הקרה לא מפליא בכלל שהאוקראינים, שהיו כבר תחת רןסיה, מוכנים לעשות הרבה ולהקריב המון ולו כדי לא להיות וסאלים של רוסיה שוב. וכמוהם כמעט כל מי שהיה תחת רוסיה או וסאל שלה פעם.
מי שגדל בתקופת המלחמה הקרה, ואחרי זה עקב אחרי דבריו ומעשיו של פוטין וספציפית אחרי המלחמה הזו, יודע גם שלנסות לפייס אותו לא יעזור. זה בדיוק ועידת מינכן 2025.

הסנטימנט שלי הוא לגמרי בעד אוקראינה בסכסוך הזה, עוד הרבה לפני התנהלות הנבזית של רוסיה כלפינו. אני שואל רק מה האלטרנטיבה? האמריקאים גם בתקופת ביידן שתמך בהם כספית בצורה חסרת תקדים, לא היו מוכנים שהאוקראינים יתקפו בעומק רוסיה, וסיבותיהם עמם (אני מניח שזה לא מאהבת רוסיה). מדינות זרות אפילו לא שוקלות להכניס את הצבא שלהן למערכה נגד רוסיה. נכון שהמצב האידאלי הוא שמדינות המערב לא סתם היו משחררות את הרתמה מעל אוקראינה אלא גם ממש נכנסות למלחמה, ורק כך ניתן יהיה להכריע את פוטין, אבל זה פשוט לא הולך לקרות, ולכן מאוד לגיטימי לשאול מה הטעם בכלל?

אז יוצא מצב שהאוקראינים מקבלים מימון מטורף עבור, בגדול, למנוע מהרוסים לכבוש להם עוד שטחים, כאשר לא נראה שהרוסים מצויים בפני נקודת שבירה ואורך הרוח שלהם ובעיקר יכולת העמידה שהם מפגינים מפני סוג כזה של מלחמה (מלחמת חפירות תקועה שלא מתקדמת כמעט לשום מקום) גדול בהרבה מזה של האוקראינים. ולכן הסיסמה "עד האוקראיני האחרון" היא יותר מסתם סיסמה. זה באמת נראה הכיוון של המלחמה הזאת - היא תיגמר ביום שלאוקראינה לא יהיו חיילים.

נערך לאחרונה על ידי בטן רכה וחביבה בתאריך א' מרץ 02, 2025 4:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 4:01 pm 
מנהל פורום

לא ברור לי בכלל איזה נזק האוקראינים יכולים לעשות גם אם ירשו להם לתקוף עם הנשק הכי מתקדם בעומק רוסיה.

הכלי הכי אפקטיבי שלהם הוא הכטבמים, שדווקא כן מגיעים לעומק רוסיה ועושים להם נזק גדול בתעשיות הנשק, הנפט ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 4:05 pm 
Freshman

נכון, זו גם נקודה ששכחתי לכתוב. אני חושב שגם אם האוקראינים יתקפו בלב רוסיה זה לא יגרום לדברים בהכרח לזוז לטובת אוקראינה אלא יסלים את הפעולות שרוסיה מרשה לעצמה לעשות.
הדרך היחידה עבור אוקראינה לנצח את המלחמה היא רק אם צבאות המערב יכנסו למערכה נגד רוסיה, על כל המשמעויות של המהלך (מלחמה גרעינית?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2025 4:55 pm 
Hall of Famer

אם כך אין ברירה, תנו לפוטין כל מה שהוא רוצה. שלום בזמננו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 862 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: