סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אפריל 03, 2025 11:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 750 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 24, 2025 10:36 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
זוכרים שפעם לפני 9 שנים העמידו פנים שהעובדה שהילארי שלחה אימייל מסרבר פרטי זה עבירת הביטחון הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית?

היום התברר שאת התקיפה האמריקאית בתימן אירגנו אנשי הבטחון של טראמפ בשיחת צ'אט באפליקציית סיגנל וצירפו אליה, בטעות, כתב של האטלנטיק. הוא פשוט ישב בקבוצה, בהתחלה מתוך מחשבה שמדובר בבדיחה/זיוף. הNSC הודה שזה אכן קרה והם בודקים איך אבל הכל בסדר כי זיינו את החותים גם ככה. בקבוצה היו סגן הנשיא, שר ההגנה, שר האוצר ושר האנרגיה.

(כל הדברים שכתבתי הם מדויקים, אפילו שזה נשמע כמו הגזמה או המצאה. כולל התגובה של הNSC)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 25, 2025 12:52 am 
Sophomore

לא סתם כתב של העיתון.
העורך הראשי.
ג'פרי גולדברג.
ואני מצפה מכל האנטישמים לכתוב שנחשף הסוד: יהודים חייבים לאשר כל תכנית של הממשל האמריקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:55 pm 
Senior

אחרי יומיים מבולבלים מאוד שבממשל טראמפ לא היו סגורים על איך להתמודד עם האירוע הבטחוני המטומטם ביותר בהיסטוריה האמריקאית, הוחלט להאשים את ג'פרי גולדברג בהכל. אין ממש תוכן לזה עדיין, אבל כל המעורבים עסוקים בלהגיד איך הוא בעצם שקרן ובוגד למרות שאין הכחשה שמדובר בטקסטים אמיתיים.
מייק וולץ, היועץ לענייני בטחון של הנשיא, שאחראי על קבוצת הצ'אט המהוללת הוא גם זה שאחראי לחקור את האירוע. בינתיים הוא גילה שג'פרי גולדברג "חלאה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 12:59 am 
Hall of Famer

והנה, 25% מכס על מכוניות מיובאות.
זה או שהוא מאד מאד מטומטם, או שהוא מאד מאד מושחת. ואישית, נראה לי שהשני יותר הגיוני מהראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 29, 2025 8:35 pm 
Hall of Famer

אוהבים להשמיץ את הצרפתים, אבל אני לא מכיר אומה עם תודעה דמוקרטית טובה יותר. ממשל טראמפ דורש מחברות צרפתיות שיש להן חוזים איתו, להפסיק תכניות גיוון חברתי. אז דובר משרד האוצר הצרפתי ענה: "הדרישה משקפת ערכים של הממשל החדש בארה"ב שאינם עולים בקנה אחד עם שלנו. השר יזכיר זאת למקבילנו בממשל האמריקאי".

כבוד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 6:16 pm 
Senior

ובינתיים אילון מאסק אביר חופש הביטוי מצהיר שישתמש בכח הלא חוקתי שקיבל ללא אישור של אף אחד כדי לרדוף את אלו שמתבטאים כנגד טסלה.

אבל העיקר שהרגו את תכניות הגיוון. הצילו את העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 30, 2025 6:32 pm 
Hall of Famer

טראמפ גם אמר שלא אכפת לו שהמכוניות מתייקרות בגלל המכסים. אביר השוק החופשי והקפיטליזם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 1:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אגב הדיבור החוזר ונשנה של טראמפ על קדנציה שלישית - ככל שאני קורא את החוקה, יש דרך לעשות את זה בחאווה על חאווה.
הוא כמובן לא יכול לרוץ לנשיאות אחרי שזכה פעמיים, התיקון ה-22 לחוקה קובע את זה.
גם שיטת סגן הנשיא, כלומר שהוא ייבחר לסגן נשיא ואז הנשיא יתפטר, נמנעת על ידי התיקון ה-12 לחוקה.
אבל...
הוא כן יכול לרוץ לראשות בית הנבחרים.
כלומר הוא לא צריך באמת לרוץ, כי יו"ר בית הנבחרים לא חייב להיות חבר בית הנבחרים מבחינת החוקה. למרות שנכון להיום כל היו"רים היו חברי הבית. אבל זה לא חייב להיות.
יו"ר בית הנבחרים הוא השלישי בסדר הנשיאות אחרי הנשיא וסגן הנשיא. אם הנשיא מתפטר או מודח או מת או נחטף על ידי חייזרים, ומאיזושהי סיבה אין סגן נשיא, יו"ר בית הנבחרים נהייה נשיא בפועל.
במילים אחרות: נניח שהרפובליקאים זוכים, עם טיקט כלשהו של נשיא וסגן נשיא, בבחירות 2028, ויש להם גם רוב בבית הנבחרים.
הרוב הזה בבית הנבחרים יכול לבחור את טראמפ ליו"ר גם אם הוא בכלל לא רץ לחברות בבית הנבחרים. אני לא ראיתי לזה שום מניעה בחוקה.
עכשיו סגן הנשיא מתפטר, ומיד לאחריו הנשיא מתפטר. מכיוון שהנשיא התפטר, ואין סגן נשיא, מי נהייה נשיא בפועל?...

אני מפספס משהו? כי לא ראיתי משהו בחוקה שיעצור תסריט כזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 1:31 am 
Hall of Famer

אני מהסס לשאול כבר מי "הרביעי בתור" באם גם יו"ר בית הנבחרים לא מאייש את התפקיד...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 1:39 am 
Hall of Famer

הרביעי הוא מה שנקרא ה-president pro tempore של הסנאט, שהוא בעצם הסגן של סגן הנשיא (שהוא בהגדרה גם נשיא הסנאט).
אבל זה לא רלוונטי לצורך הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 8:25 am 
Hall of Famer

טראמפ יהיה בן 82 בבחירות הבאות, אני די בספק אם הוא יצליח לגרום לעצמו להיבחר באיזושהי צורה וגם אם כן, סיכוי קלוש שהוא מחזיק קדנציה שלמה עד גיל 86.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 8:51 am 
Hall of Famer

הוא שולט בבייס המצביעים ובמפלגה בצורה מוחלטת היום. מי שיוצא נגדו ימיו הפוליטיים ספורים. לא רואה את זה משתנה כל עוד הוא נשאר בחיים ובריא לפחות כלפי חוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 8:57 am 
Hall of Famer

אני חושב שזה ישתנה מאד, אם (כפי שאני מניח שיקרה לפי מה שקורה עד כה), הבייס שלו יקבל זין כלכלי בארבע השנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 31, 2025 2:28 pm 
Hall of Famer

בדיוק בשביל זה המציאו את האליטות והדיפ סטייט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 8:10 pm 
Senior

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 9:05 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שההסבר היחיד למכסים, הוא התקווה שאם מדינות מייבאות (מארה״ב) יקבלו בולבול מהצד של היצוא, הן יורידו את מחיר היבוא. כלומר, שמעלים את המכסים בכוונה על מנת להוריד אותן לאפס בעתיד, ברגע שמדינות (כלומר המדינות שכן מטילות מכס, אני יודע שהרבה לא) יתיישרו.
אני מאד מקווה שזה נכון, ובאותה מידה אני די בטוח שזה לא. וזה מאד עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 9:48 pm 
Hall of Famer

ברגע שהוא רואה גם את המע"מ ומסי הקנייה כ"מכס" ברור לך שמשהו דפוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 11:32 pm 
Senior

טראמפ מעריץ של ויליאם מקיני, נשיא ארה"ב בסוף המאה ה-19. הוא אהב מאוד מכסים ולספח שטחים (הוואי, פורטו ריקו, גואם) עד שנרצח ב1901 והוחלף בטדי רוזוולט שהפך לאחד הנשיאים המשמעותיים בהיסטוריה של ארה"ב.

בגדול אף אחד לא ממש זכר את מקיני עד שטראמפ בא בקדנציה הזו עם הפטיש המוזר הזה.

בינתיים ב"ליבריישן דיי" של טראמפ הוא מכריז על 25% מס על מכוניות זרות ו-10% מס מינימלי על כל סחורה שמיובאת לארה"ב, כשלפחות 12 מדינות יזכו למיסוי גבוה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 02, 2025 11:41 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
נדמה לי שההסבר היחיד למכסים, הוא התקווה שאם מדינות מייבאות (מארה״ב) יקבלו בולבול מהצד של היצוא, הן יורידו את מחיר היבוא. כלומר, שמעלים את המכסים בכוונה על מנת להוריד אותן לאפס בעתיד, ברגע שמדינות (כלומר המדינות שכן מטילות מכס, אני יודע שהרבה לא) יתיישרו.
אני מאד מקווה שזה נכון, ובאותה מידה אני די בטוח שזה לא. וזה מאד עצוב.

ההסבר למכסים זה שטראמפ הוא אדם הפכפך ושטחי להדהים, שכנראה חושב שאם הוא יציג באופן פופוליסטי את ה"שרירים" האמריקאים שלא שמים על אף אחד בעולם (חוץ מעל פוטין וסעודיה וקטאר וכל מיני כאלה עם כסף שאפשר לעשות איתם דברים מלוכלכים), הבייס שלו יחשוב שהוא מחזיר את האימפריה האמריקאית לגדולתה.

אם הוא היה רוצה להוביל להורדת מכסים עולמית כדי לעודד יצוא אמריקאי, הוא יכל לעשות את זה בדרך של דיפלומטיה ו-ועדות כלכליות, למשל. לא לאיים שהוא יספח את קנדה ואז להטיל עליה מכסים מטורפים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 12:33 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
טראמפ מעריץ של ויליאם מקיני, נשיא ארה"ב בסוף המאה ה-19. הוא אהב מאוד מכסים ולספח שטחים (הוואי, פורטו ריקו, גואם) עד שנרצח ב1901 והוחלף בטדי רוזוולט שהפך לאחד הנשיאים המשמעותיים בהיסטוריה של ארה"ב.

בגדול אף אחד לא ממש זכר את מקיני עד שטראמפ בא בקדנציה הזו עם הפטיש המוזר הזה.

בינתיים ב"ליבריישן דיי" של טראמפ הוא מכריז על 25% מס על מכוניות זרות ו-10% מס מינימלי על כל סחורה שמיובאת לארה"ב, כשלפחות 12 מדינות יזכו למיסוי גבוה יותר.

מקינלי, יש על שמו בעיקר כל מיני הרים נדמה לי (נדמה לי ההר הגבוה באמריקה, אבל אל תתפוס אותי במילה, על איזה הר בדיוק מדובר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 1:08 am 
Senior

מקינלי, כן. זה ההר הכי גבוה בארה"ב (באלסקה) שהשם שלו הוחזר לדנאלי (השם האינואיטי שלו) וטראמפ החזיר אותו למקינלי.

בכל מקרה הוא המודל לחיקוי של טראמפ והסיבה לכל הפיאסקו הזה. נחכה לראות את תגובת השווקים מחר. שזה כמובן לא משנה (אם הם קרסו) או מראה שטראמפ צדק (אם הם עלו) או מראה שטראמפ יצדק (אם הם ללא תזוזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 1:57 am 
Senior

אגב כל המספרים שטראמפ הקריא הם בולשיט מוחלט. זה לא המכסים שמדינות מטילות על ארה"ב. גם לא חישוב של מכסים ומע"מ. הם פשוט לקחו את גרעון הסחר וחילקו בייצוא של כל מדינה לארה"ב.

https://x.com/orthonormalist/status/1907545265818751037
https://x.com/JamesSurowiecki/status/19 ... 9234196942

אין לזה שום היגיון כלכלי זה פשוט האנשים הכי טיפשים בעולם שאחראים על הכלכלה הכי גדולה בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 2:21 am 
Senior

Yuval כתב:
בכל מקרה הוא המודל לחיקוי של טראמפ והסיבה לכל הפיאסקו הזה. נחכה לראות את תגובת השווקים מחר. שזה כמובן לא משנה (אם הם קרסו) או מראה שטראמפ צדק (אם הם עלו) או מראה שטראמפ יצדק (אם הם ללא תזוזה).

עכשיו אני קורא קצת מפרוג'קט 2025 ההוא שטראמפ בכלל לא קשור אליו ולא הכיר ורואה שהם מדברים אותם שטויות על הטרייד דפיסיט והצורך בהעלאת מכסים. אז אולי אני טועה וטראמפ לא קשור לעניין בכלל הוא סתם בובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 2:39 am 
Hall of Famer

אגב מקינלי הוא אחד מארבעת הנשיאים שהתנקשו בהם בזמן כהונתם בהצלחה. הבעיה לחזור על ההיסטוריה היא שנראה לי שואנס לא פחות משוגע, אבל כן יותר רהוט (ויותר צעיר, ויכול להיבחר שוב....)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 03, 2025 3:10 am 
Senior

שווה לציין כמובן שגם מכסים מופרכים על ישראל הוטלו במסגרת הטרפת של היום. דגל ארה"ב הורד לחצי התורן ברמות טראמפ.

הנה שתי דקות משעשעות ועצובות כאחד מפרופ' לכלכלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 750 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 26, 27, 28, 29, 30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קובי ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: