סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 2:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 11:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש פה מישהו שחושב שביבי באמת נכנע לחרדים בשאלת הרכבת? הרי זה משבר שהוא עצמו הזמין.
ישראל כץ ייעלם לתהום הנשייה הפוליטי בשבוע הקרוב, להערכתי. ביבי עשה לו בית ספר ועוד יעביר אותו זובור גדול לפני שיפוטר.

חבל, כי כץ היה שר תחבורה מצוין, מהטובים שהיו פה אם לא הטוב מכולם. אבל ממילא זה לא שיקול בהשארתו או פיטוריו של שר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:04 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מה גורם לך להיות כ"כ משוכנע שביבי תיזמן את כל הסיפור הזה?

וכץ בהחלט (היה?) שר תחבורה מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:05 pm 
Senior

יש משהו מאוד טראמפי (או שבטראמפ יש משהו מאוד ביבאי) בזה שלא משנה מה ביבי יעשה, יהיו שיגידו שזה הכל חלק מתכנית גאונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:09 pm 
Hall of Famer

-adi- כתב:
מה גורם לך להיות כ"כ משוכנע שביבי תיזמן את כל הסיפור הזה?

וכץ בהחלט (היה?) שר תחבורה מצויין.

כיוון שעבודות כאלה בשבת נעשו במשך שנים, נעשות גם עכשיו, וייעשו גם בעתיד כשלביבי לא יהיה מישהו שצריך לפטר. גם במשרד התחבורה וגם ברשויות ציבוריות אחרות. ולא רק עבודות פיקוח נפש אלא בכלל עבודות שמוגדות כחיוניות למשק (זה גם החוק).
ביבי יודע את זה, החרדים יודעים את זה, ואף אחד לא אומר מילה אף פעם.
בנוסף, מי שמתיר עבודות בשבת הוא לא השר הממונה, אלא שר הכלכלה או שר העבודה והרווחה. גם את זה ביבי יודע וגם החרדים יודעים.
אז למה החרדים התעוררו דווקא עכשיו? כי לביבי יש מישהו שצריך לפטר.

שמעתי היום בלוגרית חרדית (שבסך הכל תומכת בביבי וחוזרת כמו תוכי על כל מה שהיחצנים שלו אומרים) שמספרת שכל העניין התעורר במפגש של ביבי עם עיתונאים חרדים לפני העבודה על תחנת השלום, ואז עיתונאי חרדי שאל אותו למה הולכת להיות עבודה על הרכבת בשבת (כאילו שהם לא יודעים שזה נעשה כל הזמן). שאלה מוזמנת if I ever saw one.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:11 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
יש משהו מאוד טראמפי (או שבטראמפ יש משהו מאוד ביבאי) בזה שלא משנה מה ביבי יעשה, יהיו שיגידו שזה הכל חלק מתכנית גאונית.

אז תסביר לי אתה למה פתאום דווקא השבוע, בדיוק אחרי שכץ העביר החלטה שמגבילה את נתניהו בתוך הליכוד וגם קיבל את הקרדיט התקשורתי על רכבת העמק, פתאום התעורר משבר כזה על עבודות שנעשות בשבת כבר שנים כדבר שבשיגרה.
ביבי יודע, ליצמן יודע, גפני יודע. כולם יודעים שמתבצעות עבודות בשבת לא רק בפיקוח נפש אלא בכלל על דברים חיוניים כלכלית. ופתאום השבוע הם נזכרו שיש עבודות? נראה לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:16 pm 
Sophomore

ובמשך כל אותן שנים, כל פעם שנעשו עבודות בשבת, שר התחבורה קיים במוצ"ש מסיבת עיתונאים דווקאית שכל הכנותיה נערכו בשבת, ואף אחד לא אמר מילה אף פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:20 pm 
Hall of Famer

אז גם את אוכלת את הספין הזה, כאילו מזה כל העניין התחיל.
כאמור, מי שעורר את העניין לא היה כץ, אלא שהעניין התעורר במפגש של ביבי עם העיתונות החרדית עוד לפני העבודה על תחנת השלום. לא אני אומר את זה, אומרת את זה בלוגרית חרדית (דווקא תומכת ביבי מובהקת במשבר-עאלק הזה), שהייתה במפגש הזה ודיברה הבוקר בגלי צה"ל. היא גם הודתה שכולם יודעים שיש עבודות כל הזמן בשבתות, היו כאלה גם על הקו לירושלים וגם ברכבת העמק, זה לא סוד. את זה היא אמרה, לא אני.
והנה פתאום עיתונאי חרדי שואל למה הולכות להיות בשבת עבודות, וביבי "מופתע". וואלכ, מי שחושב שזו הפתעה עבור ביבי - שיקום. כולם יודעים שעובדים על הרכבת בשבתות, רק ביבי לא....
אז למה דווקא לפני העבודה על תחנת השלום? כי יש משבר עם שר התחבורה וצריך להיפטר ממנו.

ומה הקטע המצחיק פה? שכל העניין הזה גרם לחילול שבת אפילו עוד יותר גדול.... כולל מצד לשכת ראש הממשלה בעצמו (שתי הודעות לעיתונות נגד כץ במהלך השבת). אבל על זה פתאום לאף אחד לא איכפת.
בוודאי שלא, כי השבת לא הייתה האישו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 12:59 pm 
Senior

מסכים עם ראי במאה אחוז למעט העניין הזה שלדעתי כץ לא הולך להיעלם.
להבדיל מבוגי וסער, מדובר בדמות עם קילומטראז' רציני בליכוד ובמרכזיו, עם מוקדי תמיכה חזקים במספר רבדים ואישיות שתפורה על המערכת הפוליטית הישראלית.
אני די בטוח שלאחר שיתפוטר ימונה כץ למזכיר מנגנון הארגון של הליכוד או פיקציה כזו (אם לא מייד אז אחר כך) ובבחירות הבאות או/ו באלה שאחריהן הוא יתגלה פתאום כדמות מרכזית יותר ממה שהוא עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 1:21 pm 
Sophomore

מה שתומר אומר. ואני חושב, ואולי אני תמים, שפעם ראשונה שתכנית גאונית של ביבי הולכת להתנפץ בו חזיתית בפנים. גם מנכ"ל הרכבת, גם מנכ"לית משרד התחבורה ובעתיד המאוד קרוב(מחר?) בג", יוצאים חוצץ נגד ביבי, חזק חזק וגם רומזים שהוא עבר על החוק בפרשה הזאת ושאין לו כל סמכות להשבית את העבודות.
נראה איך הקוסם ביבי יוצא מזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 1:22 pm 
Hall of Famer

יש משהו במה שתומר אומר, אני מקבל את זה. למעשה השאלה היא מה עלה בגורל אותה החלטה שכץ העביר במזכירות הליכוד לפני שבועיים-שלושה, שמגבילה את כוחו הדי דיקטטורי של נתניהו בליכוד - האם היא בוטלה או רק הוקפאה. אם היא רק הוקפאה, כץ תמיד יכול להפשיר אותה, ואז יש לו שוט ארוך על נתניהו - שוט שיכול אפילו להציל אותו מפיטורין ולהחזיק אותו בממשלה.
אבל אז מה שיקרה הוא שביבי יעשה לו עוד ועוד תרגילים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 1:40 pm 
Hall of Famer

יותר ממה שמבאס אותי שכץ, ביבי והחרדים מנהלים מלחמות על הגב של הציבור, מבאס אותי שאף אחד כבר לא מופתע מזה שהפוליטיקאים הכי בכירים במערכת משתינים בקשת על הראש של כל הציבור, פשוט נהיה הרגל שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 1:53 pm 
Sophomore

אפשר איזה עדכון על ההחלטה שכץ העביר בליכוד ומגבילה את ביבי?
ראי, אתה לא חושב שיש גבול לכמה ספינים ביבי יכול לעשות לכץ, שמתנהל ישר ובסדר עד כה, מבלי להשאיר את הכעס והזעם הציבורי העצום לזמן ארוך מהרצוי?
עוד בסוף זה יחזור לביבי כמו בומרנג. שלא כמו סער ושות', הפעם ניצב מולו פוליטיקאי חזק עם קבלות שלא מוכן לוותר ולא רוצה לחכות בחוץ לשעת הכושר. פיטורים של כ"ץ עלולים, בתרחיש מסוים, להוביל לפירוק הקואליציה ולבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 2:08 pm 
Hall of Famer

רוני, מה רצית שכץ יעשה אחרת? הוא והמשרד שלו עושים מה שהם כל הזמן עושים, וזה בסדר גמור. עבודות בשבת על תשתיות לאומיות, כולל הרכבת - היו, ישנן, ויהיו גם בעתיד. מי שעורר את המשבר היו ביבי והחרדים.

אבו שוקרי: לפני שבועיים-שלושה כץ העביר החלטה בליכוד להעביר חלק מהסמכויות למינויים פנימיים מהיו"ר (נתניהו) למזכירות הליכוד, הגוף שבראשו כץ עומד. זה תפס את נתניהו בהפתעה גמורה, ולא צריך לפרש מה חשיבות ההחלטה בפרוצדורות של הליכוד ובכוח שהן גוררות איתן.
נתניהו זימן את כץ לשיחת נזיפה ואיים כנראה לפטר אותו כבר אז, והתוצאה היא שההחלטה בוטלה או הוקפאה - תלוי את מי שואלים. נתניהו אמר שהיא בוטלה, כץ אמר שהיא הוקפאה כדי להגיע לשינויים בהידברות (וזו שאלת מפתח... אם היא הוקפאה, כץ יכול להפשיר אותה בכל רגע).

כץ חזק במרכז הליכוד, זה נכון, אבל אני חשוב שאתה מגזים עם הכוח שלו - פיטורים שלו לא יובילו לפירוק הקואליציה ולבחירות. מי ילך איתו בנושא הזה? אבל פיטוריו כן יכולים להוביל להפשרת ההחלטה שדיברתי עליה, וזה שוט רציני מאד להתנהלות הליכוד לקראת הבחירות הבאות או אלה שאחריהן.

לגבי הזעם הציבורי - ראה מה שכתבתי לראובן מנושא מסמכי פנמה. לדעתי, אחרי שייגמרו כל הספינים, אלה שיאכלו אותם יהיו הרוב, והזעם יופנה בעיקר כלפי כץ.
ואם ביבי לא יפטר השבוע את כץ - מפחד ההחלטה המוקפאת במרכז הליכוד או סיבה אחרת - אני מהמר שנראה עוד תרגילים כאלה בעתיד הקרוב מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 2:17 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כץ חזק במרכז הליכוד, זה נכון, אבל אני חשוב שאתה מגזים עם הכוח שלו - פיטורים שלו לא יובילו לפירוק הקואליציה ולבחירות. מי ילך איתו בנושא הזה?

אם חיים כץ איתו אז יהיה מאוד קשה להיפטר מישראל כץ. שניהם ביחד מחזיקים בהרבה מאוד תומכים במפלגה ולדעתי גם במרכז. שלא לדבר שביבי כבר ניפה מדרכו את סער, בוגי וסיבן. לכולם ביחד יש הרבה מאוד תומכים שמחפשים נקמה. השאלה אם הם נבונים מספיק (ונטולי אגו) כדי לחבור יחד. מהלך כזה יחייב את ארדן לראשונה בחייו הבוגרים לנקוט עמדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 2:20 pm 
Hall of Famer

אני בספק גדול מאד מאד אם חיים כץ ירצה לפרק קואליציה שמאד נוחה לו רק בגלל שמפטרים את הכץ השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 2:21 pm 
Hall of Famer

ספציפית במקרה של עבודות הרכבת כץ היה בסדר, אבל הסיפור הזה גדול יותר מעבודות הרכבת בשבת, הוא חלק ממלחמה כללית בין ביבי לבין כץ שמי שנפגע ממנה זה הציבור. אז גם אם במקרה הספציפי הזה כץ היה בסדר וביבי הוא הנבלה, עדיין יש כאן מכלול רחב יותר שבו שניהם עסוקים במלחמות אישיות ולא בטובת הציבור (הדבר הפעוט הזה שבעטיו, לכאורה, הם נבחרו לתפקידם).

ושוב, יש לי מעט מאוד טענות לכץ גם במלחמה הכללית מול ביבי וגם במקרה הספציפי של הרכבת, אבל הוא עדיין חלק מהסיפור ומבלי להכיר יותר מדי את כל מה שקורה מאחורי הקלעים אין לי ספק שגם הוא לא ממש שה תמים שרק טובת הציבור לנגד עיניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 2:47 pm 
Hall of Famer

רוני, אין לי ספק שכץ הוא לא נאיבי מבחינה פוליטית, אבל אתה סתם זורק סיסמאות כלליות שאתה מודה בעצמך שאתה לא יודע על שום דבר שעומד מאחוריהן. תן לנו משהו שיגבה את אמירותיך - מה כץ עשה, ספציפית, שפגע בציבור במשבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 3:09 pm 
Hall of Famer

פשוט ראי, אם כץ לא היה נכנס למלחמה פוליטית עם ביבי אז המשבר הזה (כנראה) בכלל לא היה מתחיל, אז אי אפשר לומר שאין לו חלק, כן אפשר לומר שהאחריות של ביבי ושל החרדים כבדה בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 3:23 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני בספק גדול מאד מאד אם חיים כץ ירצה לפרק קואליציה שמאד נוחה לו רק בגלל שמפטרים את הכץ השני.

ראי, ראה למשל את מה שנאמר ב'ביביתון' על יחסי השניים בדצמבר 2015:

ציטוט:
מלבד סער, גם השר ישראל כץ תקף את הקדמת הפריימריז - ונותר, למעשה, היחיד בסיעת הליכוד שיצא בגלוי נגד הצעתו של ראש הממשלה. בזה אחר זה הביעו בכירי הליכוד תמיכה בהקדמת הפריימריז, לקראת ניצחון ודאי בשבוע הבא. התנגדותם של סער וכץ הובילה לחרושת שמועות על שיתוף פעולה המתרקם ביניהם. אם מוסיפים את העובדה כי שניהם גם תומכים במועמדותו של חיים כץ לראשות מרכז הליכוד, הרי זה כבר ניסיון פוטש לכל דבר, לא פחות.
אלא שאין כך הם פני הדברים. כץ וסער לא משרתים זה את זה כשהם הולכים יחד, אלא דורכים זה על ראשו של זה. התמיכה המשותפת בחיים כץ לראשות המרכז אינה תולדה של ברית. ישראל כץ הולך עם חיים תמיד, וזאת בשל קרבתם הגדולה של השניים, המסייעים פוליטית זה לזה כבר שנים. כל מי שפנה לחיים כץ לפני הפריימריז להרכב רשימת הליכוד, על מנת ליהנות ולו מעט ממאגר המתפקדים הגדול והצייתן שברשותו, שמע ממנו דבר אחד: המחויבות היא בראש ובראשונה לשר התחבורה. השאר יקבלו את השאר.

http://www.israelhayom.co.il/article/342017

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 3:32 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
פשוט ראי, אם כץ לא היה נכנס למלחמה פוליטית עם ביבי אז המשבר הזה (כנראה) בכלל לא היה מתחיל, אז אי אפשר לומר שאין לו חלק, כן אפשר לומר שהאחריות של ביבי ושל החרדים כבדה בהרבה.

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה ממנו. יש לו שאיפות כמו לכל איש פוליטי, וזה כשלעצמו לגיטימי לגמרי. הוא ניהל את הקרב הפוליטי הפנימי שלו בצורה שלא פגעה באף אחד חוץ מנתניהו - אותה החלטה להעביר את הסמכויות למזכירות הליכוד. גם זה לגיטימי לגמרי ואפילו הגיוני, מלחמה פנימית שנעשית בזירה הפנימית, כמו שצריך להיות ובלי לפגוע באזרחים. את הצעד הנגדי שתקע הבוקר מאות אלפי אנשים עשה נתניהו והוא בלבד.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' ספטמבר 04, 2016 3:36 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 3:35 pm 
Hall of Famer

מאדים כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ראי, ראה למשל את מה שנאמר ב'ביביתון' על יחסי השניים בדצמבר 2015:

ציטוט:
מלבד סער, גם השר ישראל כץ תקף את הקדמת הפריימריז - ונותר, למעשה, היחיד בסיעת הליכוד שיצא בגלוי נגד הצעתו של ראש הממשלה. בזה אחר זה הביעו בכירי הליכוד תמיכה בהקדמת הפריימריז, לקראת ניצחון ודאי בשבוע הבא. התנגדותם של סער וכץ הובילה לחרושת שמועות על שיתוף פעולה המתרקם ביניהם. אם מוסיפים את העובדה כי שניהם גם תומכים במועמדותו של חיים כץ לראשות מרכז הליכוד, הרי זה כבר ניסיון פוטש לכל דבר, לא פחות.
אלא שאין כך הם פני הדברים. כץ וסער לא משרתים זה את זה כשהם הולכים יחד, אלא דורכים זה על ראשו של זה. התמיכה המשותפת בחיים כץ לראשות המרכז אינה תולדה של ברית. ישראל כץ הולך עם חיים תמיד, וזאת בשל קרבתם הגדולה של השניים, המסייעים פוליטית זה לזה כבר שנים. כל מי שפנה לחיים כץ לפני הפריימריז להרכב רשימת הליכוד, על מנת ליהנות ולו מעט ממאגר המתפקדים הגדול והצייתן שברשותו, שמע ממנו דבר אחד: המחויבות היא בראש ובראשונה לשר התחבורה. השאר יקבלו את השאר.

http://www.israelhayom.co.il/article/342017

ועדיין אני לא רואה אותו מפרק ממשלת ליכוד על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 8:28 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה ממנו. יש לו שאיפות כמו לכל איש פוליטי, וזה כשלעצמו לגיטימי לגמרי. הוא ניהל את הקרב הפוליטי הפנימי שלו בצורה שלא פגעה באף אחד חוץ מנתניהו - אותה החלטה להעביר את הסמכויות למזכירות הליכוד. גם זה לגיטימי לגמרי ואפילו הגיוני, מלחמה פנימית שנעשית בזירה הפנימית, כמו שצריך להיות ובלי לפגוע באזרחים. את הצעד הנגדי שתקע הבוקר מאות אלפי אנשים עשה נתניהו והוא בלבד.

עצם העובדה שהוא נכנס לקרבות פוליטיים היא חלק (קטן) מהסיבה שהציבור נפגע. אני באופן אישי מצפה מנבחרי ציבור בכלל ושרים בפרט שטובת הציבור תהיה לנגד עיניהם, כדי ששר התחבורה יוכל לשרת את הציבור בצורה טובה, הוא צריך לנהל שיתוף פעולה עם ראש הממשלה שתחתיו הוא מכהן, לא להילחם בו. ושוב, הרוב הגדול של האחריות כאן הוא על ביבי והחרדים, אבל גם כץ לא נקי לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 04, 2016 10:24 pm 
Hall of Famer

מתי, לדידך, כן מותר לשר או מישהו אחר שרוצה להיות יו"ר המפלגה במקום ראש הממשלה המכהן לקרוא תיגר עליו? שלא לדבר על זה שכל מה שכץ עשה הוא להפוך שינויים שביבי עשה, לפי מה שהבנתי, שנתנו לו כוח דיקטטורי במפלגה.
מי שהגיב ופגע באזרחים היה ביבי ולא אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 6:29 am 
Hall of Famer

לדידי, נבחר ציבור צריך להשקיע את זמנו בטובת הציבור ולא במלחמות פנימיות ואם כתוצאה ממלחמה פנימית שלו על כוח מול פוליטיקאי אחר הציבור נפגע, אז יש לו אחריות מסוימת בנושא, ספציפית במקרה של כץ האחריות נמוכה משמעותית מהאחריות של ביבי, אבל היא קיימת. זכותך לא להסכים איתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 05, 2016 10:01 am 
Hall of Famer

תעשו מה שאתם רוצים. רק אל תדפקו לי את הקאונטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: stavs ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה