סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 321 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יולי 02, 2011 8:35 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
matan 2.0 כתב:
בינתיים נאדאל בשלבי פירוק של מארי הנחנק.

אחרי מה שאמא של מארי כתבה על פליסיאנו לופז, מעניין מה היא אמרה על נאדאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2011 12:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
חכה, היא עוד לא פגשה את דלונטה ווסט.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2011 5:31 pm 
Hall of Famer

מדהים מה שקורה בינתיים (למרות שפספסתי את ההתחלה).
אני מהאנשים האלה שפסחו על ההתלהבות מפדרר או נדאל בעשור האחרון, דג'וקוביץ' למעשה הוא השחקן הראשון שמרגש אותי מאז ימי סמפראס ואגאסי, ובינתיים הוא עושה אותי שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 03, 2011 7:18 pm 
Sophomore

דג'וקוביץ' נתן שתי מערכות ראשונות מדהימות, והייתי בעדו מלכתחילה, אבל בפעם הראשונה אי פעם רפא עורר אצלי איזושהי סימפטיה. אולי זה כי סופסוף מישהו הצליח להציג אותו באור אנושי (בניגוד לרובוט שרירי על ספידים) מה שגורם לי לראות את הקריירה שלו באור קצת אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:18 am 
Hall of Famer

השחקן הגדול בהיסטוריה?

אז בעקבות הנצחון המלהיב של דג'וקוביץ' היום רציתי לבדוק אם אפשר להגיע סטטיסטית למסקנה - מי השחקן הגדול בהיסטוריה.
עם קצת מזל גם הת'רד הזה יישאר יחסית הרבה זמן, כי בכל זאת ת'רד הטניס המרכזי (ואני מקווה שפשוט ימשיכו את הת'רד הזה גם לעונה הבאה, כי בשביל מה לפצל כל עוד אין מאגר מידע בפורום).
נתחיל מהתחלה: אין לי מספיק נתונים מלפני שנות השבעים. כלומר, לפני שהיה דירוג מס' 1 בעולם. מה שאומר שרוי סטנלי אמרסון, קן רווזוול ובעיקר רוד לייבר בחוץ, וגם ג'ון ניוקוב לא זוכה לכבוד הראוי, למרות שסביר מאד להניח שלפחות לייבר שווה את אחד מעשרת, אם לא אחד מחמשת המקומות הטובים בהיסטוריה.
נשארו 25 שחקנים שדורגו 1 בעולם, מתישהו, כך שהיה להם איזשהו קייס. מכאן הייתי צריך לבנות מודל סטטיסטי.
בסוף החלטתי להוסיף את כל השחקנים שזכו לפחות בטורניר גדול (גרנד סלאם או מאסטרס) אחד, בנוסף ללפחות עשרה טורנירים. שיהיה מעניין ויהיה דירוג מקיף, לפחות משנות השבעים. שאולי גם יאפשר לענות סוף סוף על השאלה הגדולה מכולם – סמפראס או פדרר.

הבעיה היתה, איך לוקחים נתונים שונים לגמרי, ומשווים ביניהם. כך למשל, מה הקשר בין נצחון בטורניר לבין מקום ראשון בעולם. איך אפשר להשוות בין השניים.
ואז הגעתי למסקנה – יש ארבעה גרנד סלאמים בשנה, יש גם 52 שבועות בשנה – מבחינתי אם כן, תואר בגרנד סלאם, שווה ערך פחות או יותר ל 13 שבועות בראשות הדירוג. זאת הנחה סבירה לדעתי.
הבעיה השניה היתה, איך מכמתים סתם נצחון בטורניר. מכיוון שטורניר אפשר להשוות לטורניר, החלטתי להשוות בין גרנד סלאם לבין טורניר סתם. לקחתי את כל הזכיות של טורנירים של 25 החבר'ה האלה וחילקתי במספר הגרנד סלאמים הכולל שלהם. מה שיצא הוא שגרנד סלאם אחד שווה בערך ל – 8.1 זכיות בטורניר.
מכיוון שכך, המסקנה הנובעת מ (1) ועוד (2) היא שכל שבוע במקום הראשון בדירוג העולמי = 0.62 נקודות. ומכאן.

שבוע בודד במקום הראשון בעולם = 0.62 נקודות.
זכייה בטורניר = 1 אחת.
זכייה בטורניר גראנד סלאם = 8.1 נקודות.
זכייה במאסטרס מבחינתי שוות ערך מבחינת הפרסטיז' פחות או יותר לטורניר גרנד סלאם, כלומר = 8.1 נקודות גם כן.
נותר טורניר ה WCT ששוחק עד סוף שנות השמונים, והיה יוקרתי פחות מהמאסטרס. מכיוון שהמשמעות שלו קטנה לשאלה החשובה באמת – מי יותר טוב, סמפראס או פדרר – החלטתי שרירותית לתת לזכייה בו חצי מהנקודות של זכייה בגרנד סלאם או מאסטרס. כלומר 4.05 נקודות. בכל מקרה, אין לזה חשיבות לגבי השאלה הבוערת של סמפראס מול פדרר.
הדבר האחרון שהייתי צריך לכמת בשביל המודל, הוא מקום ראשון בסיום שנה. ברור שמקום ראשון בסיום שנה הוא חשוב יותר מאשר סתם מקום ראשון באיזה שבוע בודד. מצד שני, בכמה באמת יותר? התשובה פשוטה.
היו 25 שחקנים במקום הראשון בעולם, אבל רק 15 שחקנים סיימו במקום הראשון בעולם בסוף השנה. כלומר כל מקום ראשון בסיום שנה שווה פי 1.66 מסתם מקום ראשון. ומכאן שכל מקום ראשון בסיום שנה – (1.66X0.62) שזה בערך 1.04 נקודות.

נראה לי אם כן שכל בחירה שהיתה לי מנומקת היטב, חוץ אולי ממספר הנקודות של ה WCT, אבל בכנות, אין לי מושג בדיוק מה זה היה.

אני כן מודע לעובדה שאני לא משקלל כאן נצחון בטורנירים מסבב המאסטרס לעומת סתם זכייה בטורנירים. אני מודע גם לעובדה שהיו שחקנים בעיקר עד שנות התשעים שזכו בכל מיני טורנירים שלא היו שייכים לסבב ה ATP הרגיל ולא חישבתי את הטורנירים האלה בכלל, כי לא היה לי איך. אני גם מודע לעובדה שאני לא נותן פה שום מקום לגמרים וכאלה, זה היה מסבך את המודל מאד. ואיך בכלל נותנים נקודות באופן מנומק למשהו כזה. גם אין משמעות למקום שני בעולם. יש רק משמעות למקומות ראשונים כאן. מה לעשות.
ובנוסף – שיקול אחד נוסף. הדירוג הזה כולל רק את מה שהיה עד היום. ברור שנדאל עוד יכול לעלות בדירוג עוד ועוד. ברור גם שבורג, לו לא היה פורש בגיל 26 ועם הדומיננטיות שלו, היה כנראה עולה מספר מקומות. אבל אי אפשר לדרג דברים שלא היו.

הנוסחה הסופית: (0.62Xמספר שבועות במקום הראשון בעולם + 1X מספר טורנירים ששחקן זכה בהם (נקי מזכיות בגרנד סלאם) + 8.1 X (מספר הזכיות בגרנד סלאם+ מספר הזכיות במאסטרס) +(4.05Xמספר הזכיות ב WCT) + (1.04 X מספר הפעמים ששחקן סיים את השנה במקום הראשון).

ולהלן התוצאות:
1. רוג'ר פדרר - 404 נקודות.
2. פיט סמפראס – 386 נקודות
3. איבן לנדל - 372 נקודות.
4. ג'ימי קונורס – 354 נקודות
5. ג'ון מקנרו – 281 נקודות
6. ביורן בורג – 231 נקודות (חבל שפרש בגיל 26. אני מניח שהיה עובר לכל הפחות את מקנרו בדירוג, אם לא גם עוד כמה)
7. אנדרה אגאסי – 189 נקודות.
8. רפא נדאל – 184 נקודות (אבל הוא עדיין צעיר והוא הולך לעבור עוד הרבה שחקנים עד הסוף, וכנראה יסיים קריירה לפחות במקום הרביעי)
9. סטפן אדברג – 140 נקודות (השחקן האהוב עליי בכל הזמנים, אגב. אין על סרב אנד וולי)
10. איליה נסטאסה – 130 נקודות
11. בוריס בקר – 127 נקודות
12. לייטון יואיט (!!!!) - 111 נקודות.
13. גיירמו וי(ל)אס – 99 נקודות. והשחקן הראשון ברשימה הזאת שלא הצליח להגיע למקום הראשון בעולם.
14. מאטס וילאנדר – 96 נקודות
15. ג'ים קורייר – 89 נקודות
16. ג'ון ניוקומב – 87 נקודות
17. גוסטבו קוורטן – 77 נקודות
18. סטאן סמית' – 62 נקודות, גם הוא שחקן שמעולם לא הגיע למקום הראשון בעולם.
19. ארתור אש – 58 נקודות. עוד אחד שלא הגיע למקום הראשון בעולם, אבל יש לו מקום של כבוד בהיסטוריה של המשחק.
20. נובאק דג'וקוביץ' - 56 נקודות. הוא כבר בין העשרים הראשונים, וגם הוא יקפוץ לא מעט מקומות עד סוף הקריירה.
21. תומאס מוסטר – 55 נקודות, סחתיין על האוסטרי הקשוח.
22. מיגל אורנטאס – 47 נקודות. הספרדי שזכה בזמנו במאסטרס והיה שחקן משמעותי בשנות השבעים
23. אנדי רודיק – 46 נקודות.
24. יבגני קפלניקוב – 44 נקודות
25. מייקל צ'אנג – 41 נקודות. קטן, תזזיתי, זכה ברולאן גארוס ובהמון טורנירים, מעולם לא הגיע למקום הראשון.
26. ויטאס גורלייטיס – 36 נקודות. השחקן הצבעוני המנוח.
27. מראט סאפין – 35 נקודות.
28. מייקל שטיך – 33 נקודות. לא הגיע למקום הראשון, אבל זכיות בווימבלדון ובמאסטרס.
29. יאניק נואה – 30 נקודות. האבא של, גם הוא לא הגיע למקום הראשון בעולם.
30. יאן קודס – 29.3 נקודות. הוא ולא פטר קורדה, הוא הצ'כי הטוב בכל הזמנים למרות שלא היה במקום הראשון בעולם.
31 גוראן איבניסביץ' – 29.1 נקודות. גם הוא לא היה במקום הראשון, אבל אחחח. ... כמה נוסטלגיה.
32. קרלוס מויה – 28.3 נקודות.
33-34. סרגי ברוגרה, 28.2 נקודות. פעמיים הזוכה ברולאן גארוס. לא היה במקום הראשון.
33-34 – ג'ון קריק – 28.2, אמריקאי בכיר בשנות השבעים, לא היה במקום הראשון.
35. אנדרס גומז – 28 נקודות. האקוואדורי הגדול מכולם. לא היה במקום הראשון, אבל כן לקח את הרולאן גארוס.
36. חואן קרלוס פררו – 27 נקודות
37. פטריק ראפטר – 26 נקודות
מכאן, כל השחקנים פרט לריוס, לא היו במקום הראשון בעולם מעולם.
38. אלכס קורצ'ה – 25 נקודות. השחקן הראשון ברשימה הזאת שגם לא היה במקום הראשון, וגם לא זכה בגרנד סלאם. אבל כן זכה במאסטרס ובעוד 11 טורנירים.
39-40. ריצ'רד קרייצ'ק – 23 נקודות, מי שעצר את רצף הזכיות המרשים של סמפראס בווימבלדון.
39-40. רוסקו טאנר – 23 נקודות. היה בצמרת העולמית בשנות השבעים.
41. מרסלו ריוס – 22 נקודות. האמת, לא סבלתי אותו בכלל כשהוא שיחק. השחקן הכי לא מוצדק שהצליח להגיע למקום הראשון בעולם. ביזיון.
42-43. דוד נלבנדיאן – 19 נקודות לאחד מחביבי הפורום הזה שנמצא כאן כי הוא זכה פעם במאסטרס.
42-43. אלברטו קוסטה – 19 נקודות, והוא נמצא כאן בגלל הרולאן גארוס.

זהו, זאת הרשימה.

מסקנות:
1. השחקן הגדול בהיסטוריה, הוא, מה לעשות ולמרות אהבתי והעדפתי אל סמפראס– רוג'ר פדרר
2. אדברג גדול מבקר – יש!!

אבל השאלה הגדולה יותר, ואחת הסיבות שעשיתי את הבדיקה הזאת, היא גם כדי לבדוק האם נכונה הטענה שלפדרר היתה פשוט פחות תחרות מאשר לסמפראס, ולכן הוא זכה ביותר גרנד סלאמים. כאמור, אני בעד סמפראס, אבל אני מקבל את הסטטיסטיקה כאן. והיא:
היריבים הגדולים של סמפראס בתקופתו – אגאסי (7), אדברג (9) למרות שהם רק חפפו בתחילת השלטון של סמפראס. בקר (11) קורייר (15). קוורטן (17), מוסטר (21), קפלניקוב (24), צ'אנג (25), שטיך (28), איבניסביץ' (31) , מויה (שמשותף גם לפדרר) (32). בורגרה (33), ראפטר (37), קורצ'ה (38), קרייצ'ק (39), ריוס (41), קוסטה (42).
בסך הכל: 17 שחקנים.

היריבים הגדולים של פדרר בתקופתו: אגאסי (7) – אבל חובה לציין שבאופן הרבה הרבה פחות אינטנסיבי ומשמעותי מאשר כיריב לסמפראס. נדאל (8 ועוד יעלה) יואיט (12), דג'וקוביץ' (20 ועוד יעלה), רודיק (23), סאפין (27), פררו (36), נלבנדיאן (42)
בסך הכל: רק שמונה שחקנים. פחות מחצי מהיריבות שהיתה לסמפראס. אם כי חובה לציין כמובן שנדאל גדול מכל מי שסמפראס שיחק מולו כולל אגאסי.
חובה גם לציין שיש כאן חפיפה, כי השליטה של נדאל ושל פדרר בטניס העולמי גרמה לכך, שהרבה פחות שחנים זכו בטורנירים ובטח ובטח שבטורנירי גרנד סלאם, ועדיין. יש לתוצאה משמעות.

המסקנה שלי היא שאין לי מסקנה. פדרר מוביל על סמפראס במספר גרנד סלאמים, ובנקודות לפי הדירוג הדי אובייקטיבי הזה. אבל נופל ממנו בשנים בהן הוא סיים במקום הראשון בעולם (הבדל של שנה) בשבועות של שהייה במקום הראשון בעולם (הבדל של שבוע!) ובעיקר במספר היריבים המשמעותיים שהיו לו. מה שכן ברור הוא שפדרר לא בבירור במקום הראשון בהיסטוריה. למרות שלכו תדעו, עוד גרנד סלאם אחד (שלדעתי לא יקרה) וכבר באמת לא תהיה כאן שאלה, כי ג'וקוביץ' ונדאל בשיאם, זה כבר וואחד אופוזיציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:32 am 
Hall of Famer

ובחיפוש קצר בגוגל גיליתי שרק לאחרונה התפרסם מחקר מתמטי שהגיע למסקנות המבריקות האלה לגבי השאלה הזו:

RANK PLAYER QUALITY WINS PRESTIGE SCORE
1 Jimmy Connors 178 95.4
2 Ivan Lendl 134 83.6
3 John McEnroe 129 68.3
4 Guillermo Vilas 93 63.5
5 Andre Agassi 79 60.3
6 Stefan Edberg 78 56.1
7 Roger Federer 39 55.7
8 Pete Sampras 87 55.5

אני חושב שדי ברור ששלי קצת, רק טיפ טיפה, יותר הגיוני מהשטות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:34 am 
Hall of Famer

אתה לא שם לב לפרדוקס בניתוח שלך?
יש כאן משחק סכום אפס.אם ליריבים יש נקודות, למועמד יש פחות.
הסיבה שהניקוד של אנשים בתקופתו של פדרר נמוך הוא בגלל שהוא היה כל כך עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:42 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
. חובה גם לציין שיש כאן חפיפה, כי השליטה של נדאל ושל פדרר בטניס העולמי גרמה לכך, שהרבה פחות שחנים זכו בטורנירים ובטח ובטח שבטורנירי גרנד סלאם, ועדיין. יש לתוצאה משמעות.

.

או במילים אחרות כן, שמתי לב.
אבל אם אתה רוצה, אפשר לנתח את זה יותר לעומק. ולקחת חצאי גמר גרנד סלאם למשל כמדד לשחקנים אחרים. אתה מאתגר אותי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 7:53 pm 
Hall of Famer

סחתיין על ההשקעה, בהחלט מרשים מאוד (אם כי קצת מאכזב לאור היותי מעריץ מושבע של סאמפרס, מפדרר אף פעם לא התרגשתי). מה שכן, ואני מודע לכך שזה היה מסבך דירוג מסובך אפילו יותר, אולי היה מקום להוסיף גם את גביע דיוויס למשוואה איכשהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:00 pm 
Hall of Famer

אז במיוחד בשבילך רוני, (וגם בשבילי) ולתשומת לבך אבימאל. הוכחה מתמטית פשוטה שהתקופה של סמפראס היתה בכל זאת תחרותית יותר.

מה שעשיתי, היה לקחת את השנים הדומיננטיות של השניים בלבד, וזאת כדי שאפשר יהיה להשוות בין שתי תקופות שוות. בעבור סמפראס זה היה 93-99. בתקופה הזאת הוא זכה ב 12 מתוך 14 הגרנד סלאמים שלו, ובכל תארי המאסטרס שלו. בכל השנים האלה, פרט לשנה האחרונה הוא גם סיים את הדירוג במקום הראשון.
זאת לעומח שבע השנים הדומיננטיות של פדרר. 2004-2010. בתקופה הזאת הוא זכה בכל 16 תארי הגרנד סלאם שלו (מה לעשות, הקריירה של סמפראס היתה קצת יותר ארוכה ופרושה על פני שנים. פדרר נכנס מאוחר) וגם בכל תארי המאסטרס שלו. בחמש מתוך השנים האלה, הוא גם סיים במקום הראשון בעולם. לדעתי זאת השוואה הוגנת.

מכאן, בוא נבדוק כמה שחקנים בסך הכל, בתקופה הזאת, הגיעו לחצאי גמר בגרנד סלאם. אני מניח שרירותית שכדי להיחשב לשחקן קונסיסטנטי צריך לכל הפחות להגיע לשלושה חצאי גמר במשך התקופה.

93:99. לא פחות מ 15 שחקנים הגיעו לשלושה חצאי גמר ויותר: סמפראס, אגאסי, צ'אנג, קורייר בקר, מרטין, שטיך, קפלניקוב, ברוגרה, פיולין, איבניסביץ', ראפטר, אדברג, מויה וקרייצ'ק.
12 מהם, כלומר פרט לשלושת האחרונים עשו יותר מארבעה חצאי גמר.
ששת הראשונים עשו לפחות חמישה
ארבעת הראשונים עשו לפחות שישה.

2004:2010: רק תשעה שחקנים עשו שלושה חצאי גמר. פדרר, נדאל, דג'וקוביץ', רודיק, מארי, דוידנקו, יואיט, סאפין ונלבנדיאן.
רק שבעת הראשונים עשו לפחות ארבעה.
ורק ארבעה מהם עשו לפחות חמישה.

עד כה, אין הוכחה אמיתית. כי הרי פדרר ונדאל הגיעו ליותר חצאי גמר מאשר סמפראס ואגאסי, כלומר - הם לקחו יותר מקומות במשבצות האלה, והותירו פחות ליריבים שלהם. מאשר סמפראס ואגאסי.

אלא שכאן מגיע הקסם. כי אפשר להשוות בצורה מאד הוגנת את סך מספר הפעמים שהשחקנים שהגיעו לפחות לשלושה חצאי גמר, הגיעו בסך הכל לחצאי גמר בתקופה, וכאן כבר מתגלה משהו יותר מעניין

בתקופה של סמפראס: 15 שחקנים עשו לפחות שלושה חצאי גמר ובסך הכל 79 מתוך 112 חצאי הגמר של שבע השנים האלה.
לעומת זאת, בתקופה של פדרר רק 73 מתוך 112 חצאי הגמר נתפסו על ידי שחקן שעשה לפחות שלושה חצאי גמר. וזה כבר הפרש לטובת סמפראס.

נמשיך עם לפחות ארבעה: בתקופה של סמפראס, השחקנים שהגיעו לארבעה חצאי גמר, עשו בסך הכל 70 חצאי גמר ביחד. לעומת זאת, בתקופה של פדרר - השחקנים שעשו לפחות 4 חצאי גמר, עשו רק 67 חצאי גמר ביחד.

ועוד נקודה אחת, פדרר נהנה למעשה משנתיים שלמות שבהן לא היה לו יריב אמיתי. נדאל היה שחקן של יותר מרק רולאן גארוס רק בשנת 2006. כלומר, פדרר היה נטול תחרות אמיתית למשך שנתיים שבהן הוא עשה חלק גדול מהנזק שלו.

לסמפראס, לא היתה הפריבלגיה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 9:46 pm 
Hall of Famer

ונקודה נוספת.

על פי הדירוג המתמטי הזה, שהראיתי קודם, וכאמור התפרםס לפני רק שלושה חודשים:

Here's how the top 30 rank:

1.Jimmy Connors
2.Ivan Lendl
3.John McEnroe
4.Guillermo Vilas
5.Andre Agassi
6.Stefan Edberg
7.Roger Federer
8.Pete Sampras
9.Ilie Năstase
10.Björn Borg
11.Boris Becker
12.Arthur Ashe
13.Brian Gottfried
14.Stan Smith
15.Manuel Orantes
16.Michael Chang
17.Roscoe Tanner
18.Eddie Dibbs
19.Harold Solomon
20.Tom Okker
21.Mats Wilander
22.Goran Ivanišević
23.Vitas Gerulaitis
24.Rafael Nadal
25.Raul Ramirez
26.John Newcombe
27.Ken Rosewall
28.Yevgeny Kafelnikov
29.Andy Roddick
30.Thomas Muster

כאמור, אני חושב שהרשימה מחורבנת, כי היא נותנת הרבה יותר מדי כוח, לשחקנים עם קריירות ארוכות, ועם זאת בכל מזאת מדובר בחוקר מבית ספר להנדסה נחשב בנורת'ווסטרן (אחת מעשר האוניברסיטאות הטובות בארה"ב). כך שצריך לתת לזה איזשהו משקל.
ובסופו של דבר, סמפראס שיחק מול שבעה משלושים הגדולים על פי הדירוג הזה כשהם עדיין היו שחקנים טובים, כלומר אם נוציא שחקנים כמו מקנרו ולנדל בסיום הקריירה שלהם
פדרר? רק מול שניים.

אני רק חושב בשביל לסגור את הנושא. אני לא הוכחתי שסמפראס טוב יותר, יש מספיק סיבות להניח שפדרר הוא השחקן הגדול בכל הזמנים, אבל כן הראיתי שוב ושוב שלסמפראס בהחלט יש קייס רציני ושאי אפשר להכריע בקלות בשאלה הזו. ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 04, 2011 11:53 pm 
Sophomore
סמל אישי של המשתמש

למה אתה בכלל טורח לצטט רשימה שמדרגת את מר נדאל במקום ה24? האם זאת סוג של בדיחה או רשימה מ2006? כי כבר ב2006 אני דיי בטוח שהוא נכנס לטופ 20.

We went from Princeton offense to Lower Merion offense.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2011 1:12 am 
Hall of Famer

אני מוחה על הביטוי "חסר תחרות".
בשנתיים האלה פדרר קרע לגזרים את רודיק, ההבטחה הגדולה של פרה-עידן פדרר.
אם פדרר לא היה בסביבה, בשנתיים האלה רודיק היה לוקח 3-4 גראנד סלאמים כמו כלום.
גם אז הוא לא היה נחשב בעיניך?

עזוב אותך, על מה הויכוח.
יפה שעה אחת של צפיה בפדרר 2005 בעולם הזה , מכל חיי העולם הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2011 1:58 am 
Hall of Famer

אבל זה טיעון סובייקטיבי, כי אישית, הרבה יותר נהניתי לראות את סמפראס מאשר את פדרר.

לכן, ניסיתי שוב ושוב ושוב כאן לנסות להגיע להוכחות מתמטיות, עד כמה שאפשר. בסופו של דבר, פדרר זכה אצלי בדירוג שבניתי ליותר נקודות מאשר סמפראס הוא גם הגיע ליותר חצאי גמר וגמרים של גרנד סלאמים בחיים מאשר סמפראס. הרבה יותר. והוא גם עשה דברים ברולאן גארוס שסמפראס לא חלם עליהם.
אבל מצד שני, מתמטית לכל הפחות - התחרות של סמפראס היתה קשה יותר. כך שיש לו לכל הפחות קייס לגיטימי לתואר הטוב בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2011 5:46 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהשאלה ההוגנת היא האם שחקני הדרג השני (שטיך, קפלניקוב, ברוגרה, פיולין, איבניסביץ', ראפטר, מויה וקרייצ'ק) היו מצליחים לתפוס איזה פרור בימי פדרר-נדאל.
האם הם טובים משמעותית מרודיק,יואיט (שהוא בן שנתון של פדרר, לא להאמין) סאפין ודיוקו בגרסה הצעירה שלו?

אני הייתי חושב על הדרך הבאה:
צריך לבדוק כמה "תקנים פנויים" לחצי גמר היו בימי פדרר-נדאל?
אם הם מתחלקים בצורה מאוד לא סבירה (זאת אומרת על פני מעט מאוד שחקנים או הרבה מאוד שחקנים ), זה יכול לתת אינדיקציה לרמת השחקנים שהם לא פדרר ולא נדאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 05, 2011 7:00 pm 
Hall of Famer

i thought i did that. what's wrong with my analysis above, listing how many plaers in both eras got to the semi finals?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 06, 2011 2:55 pm 
Junior

נולה, מאחוריך.

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 70&Lang=he

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2011 3:48 pm 
Hall of Famer

רחוק מהעין ורחוק מהלב החלו משחקי רבע גמר גביע דייויס. חבל, כי יש באמת משחקים ענקיים.

ארגנטינה 2 - קזחסטן 0 (חימר, חוץ): דל פוטרו, חואן מונקו, צ'לה, אדוארדו שוונק - גולובב, קוקושקין, יורי שוקין, יבגני קורולב. למרות ההפתעה מול צ'כיה, לא נתנו הרבה סיכוי לקזחים החביבים (שכולם בעצם מתאזרחים רוסים) על החימר בארגנטינה, ואכן דל פוטרו ומונקו מנצחים בקלות את גולובב וקוקושקין. המשחק נערך בחמישי עד שבת, ולא בשישי עד ראשון. מעניין למה.

שבדיה - סרביה (מגרש קשה, אולם): לינדשטט, אספלין, ועוד שניים - ג'וקוביץ', טרויצקי, טיפסרביץ', ננאד זימוניץ'. אאוץ', זה יכאב. ללא סודרלינג, וכנראה גם איתו, אין לשבדיה מה למכור אולי חוץ מהזוגות.

גרמניה - צרפת (חימר, חוץ): מאייר, קולשרייבר, פצ'נר, קאס - צונגה,גאסקה, מונפיס, לודרה. אחלה משחק. צרפת עם כל התותחים, צונגה ישובץ לזוגות עם לודרה. גרמניה עם פלוריאן מאייר, אחד המשתפרים של התקופה האחרונה, ועם קולשרייבר הלוחם הוותיק, יחד עם פצ'נר וקאס בזוגות. כרגע המשחק הראשון, מאייר לקח שתי מערכות על גאסקה אבל בדרך להפסיד את השלישית.

ארה"ב - ספרד (קשה, אולם): פיש, רודיק, הבראיינים - פרר, ורדסקו, לופז, גרנויירס. נו, לא סבבה? רודיק חוזר כמס' 2 של פיש, נדאל כדרכו איננו. איזה משחק, חבל"ז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2011 4:57 pm 
Hall of Famer

גרמניה 0 - צרפת 1: משחק מצוין היה כאן. תצוגה אדירה של גאסקה בשתי המערכות האחרונות, והוא חוזר מפיגור 2:0 כדי לתת לצרפת נקודה, ואולי לסגור מוקדם את הסיפור. מונפיס אמור לנצח את קולשרייבר במשחק השני, קולשרייבר הוא שחקן שאני מאד מחבב - עובד קשה מאד, לוחם עשוי ללא חת, אבל לא יודע אם היום יש לו את מה שצריך כדי לנצח.

בינתיים, לאור היריבים הקלים, ג'וקוביץ' לא ישחק מול שבדיה למרות שהוא רשום בסגל. טיפסרביץ' ישחק במקומו גם ביחידים וגם בזוגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2011 6:04 pm 
Hall of Famer

כל אוהבי פדרר יכולים לראות אותו עכשיו בגמר האזורי מול פורטוגל.
http://123116.sport2you.org/iframe/live2.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 08, 2011 8:45 pm 
Hall of Famer

שבדיה 0 - סרביה 2. שבדי אלמוני #1 נלחם ולקח מערכה, אבל טרויצקי גדול עליו. שבדי אלמוני #2 פרש במערכה השנייה מול טיפסרביץ'. באמת לא צריך אלוף וימבלדון בשביל זה.

גרמניה 0 - צרפת 2. קולשרייבר כצפוי נלחם והיה קרוב - מונפיס כצפוי היה טוב יותר וניצח.

ארגנטינה 3 - קזחסטן 0. נצחון קליל גם בזוגות, ארגנטינה מטיילת לחצי הגמר.

ארה"ב - ספרד, המשחק הראשון בין פיש ולופז יתחיל ב-10 שעון ישראל.

בסוף השבוע הזה משוחקים גם הגמרים האזוריים, שהמנצחות בהם עולות לפלייאוף הבית העליון. אחד כזכור כבר התקיים - ישראל ניצחה את פולין.

אוסטרליה מתקשה יותר מהצפוי מול סין. 1:1 אחרי היום הראשון אחרי שמרינקו מטוסביץ' הופתע. גם טומיץ' לא ליקק דבש אבל ניצח ב-4 מערכות. ליום האחרון, תרשו לי לנחש, הם יעלו את יואיט.

שווייץ באה בהרכב מלא ומובילה 2:0 על פורטוגל עם נצחונות של וברינקה ופדרר. פדרר למרות הנצחון נראה עייף וחסר חשק, הרבה לטעות, ושחקן יותר מוכשר מרוי משאדו היה מנצח אותו.

משחק מעניין בין הולנד לדרום אפריקה. הולנד ללא תיימו דה באקר. רובין האשה ניצח ב-5 מערכות את ריק דה ווסט, אבל קווין אנדרסון השווה על תומס סחורל.

1:1 צפוי בין יפן ואוזבקיסטן, אחרי נצחונות של דניס איסטומין וקיי נישיקורי.

ברזיל מובילה 1:0 באורוגוואי. עוד אין תוצאה במשחק בין איטליה וסלובניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2011 4:55 pm 
Junior

ראיתי רק את סיום המערכה הראשונה במשחק בין רודיק לפרר. יוצא מן הכלל. רודיק עם 0-40 ו-4-5 במשחקונים (כלומר, שלושה סט-פוינטס) מאבד את ההגשה. נכנס לפיגור 5-6 אבל מצליח לשבור חזרה ולקחת את זה הסט לשובר שוויון. בשובר השוויון פרר בצ'אלנג' מוצלח על נקודה שנתנה לרודיק את המערכה, כששני השחקנים כבר בדרך לכסאות, מחזיר את השנים למגרש ומנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2011 5:21 pm 
Junior

זיו, אם פרר שבר במשחקון העשירי, אז לא יכול להיות שרודיק שבר במשחקון ה-12. או שלא הבנתי אותך נכון...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2011 6:15 pm 
Junior

אכן, צודק. בילבול שלי. עם הגב לקיר, אבל הגשה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 09, 2011 9:33 pm 
Hall of Famer

ארה"ב 0 - ספרד 2. שני משחקים מצויינים, לופז לוקח בחמישית את פיש, פרר מכריע את רודיק.

שבדיה 1 - סרביה 2. לינדשטט ואספלין נותנים מנה של אשליה לשבדים, אבל גם הם יודעים שחבל להם לעלות ביום האחרון. אני במקום תומס אנקוויסט שוקל להעלות את לינדשטט ואספלין גם ליחידים, אין לו מה להפסיד.

גרמניה 0 - צרפת 3. לודרה וצונגה מנצחים את פצ'נר וקאס, וצרפת מחכה כנראה לספרד.

ארגנטינה השלימה את ה-5:0 על קזחסטן, ומחכה כנראה לסרביה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 321 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: