[quote="צוד"][quote="מכבי רעננה זל"]ספציפית בת'רד הזה דווקא אין כל כך תהיות על 'מה אנחנו עושים שם בכלל'.. אם כבר אז להפך..[/quote]
מה זה להיפך? תהיות על בכלל שם עושים אנחנו מה?
צ'ונסי, אני מאמין שרוב הסיפורים שלך אמיתיים.
ברור לי שיש מג"בניקים / יס"מניקים / חיילים / מתנחלים שהם מניאקים.
אני גם מסכים שהרבה פעמים מי שנפגע הוא החף מפשע.
אבל זה לא אומר כלום לגבי הלגטימיות של המחסומים והגדר.
יש גם שמאלנים מניאקים, ערבים כאלה, אוהדי מכבי חיפה כאלה ואנשים-עם-האות-ג-בשם כאלה.
המחסומים האלה נועדו לדבר אחד בלבד: למנוע רצח בדם קר של אזרחים ישראלים. סה טו.
אסור לשכוח את זה. אי אפשר לנתק את המחסומים מהקשרם.
גם אני הייתי שמח מאד אם לא היינו שולטים על כך וכך מיליון אנשים שהם בנים לעם אחר (הפיתרון שלי אגב הוא לתת להם סכום יפה של כסף ושיבנו לעצמם חיים בדובאי, אבל זה לא יעבוד, בעיקר כי למדינות ערב יש אינטרס לשמר את האומללות הזו שלהם). בהינתן המצב שבו אנחנו שולטים עליהם, אני חושב שמדינת ישראל מתנהלת באופן סופר מוסרי (שלא לומר אובר מוסרי) בכל הקשור לשליטה עליהם.
תראה לי עוד מדינה בעולם (לא סוריה ואירן, דמוקרטיה נאורה) שהייתה מאפשרת לאוכלוסיה שממנה יוצאים רוצחים לעבוד בשטחה, שהייתה ממשיכה לספק להם חשמל ומים וכן הלאה.
אי אפשר לדבר על המחסומים בלי להזכיר את הסיבה לקיומם, זה פשוט עיוות של המציאות.
מזכיר לי קצת מאמר שקראתי אתמול (ראובן יכול להביא לינק אם הוא רוצה) כתגובה למאמר של בן דרור ימיני. בלי להיכנס להררי המלל שנשפכו שם (תהיה בטוח שיש לי תשובה לכל משפט שם בערך, כמו שאני בטוח שלו יש תשובה לכל משפט שלי), צדה את עיני ההשוואה שהוא עשה בין פעילי זכויות האדם שכביכול "מתעסקים בעניינים לא להם" לחסידי אומות העולם.
אחלה השוואה, רק שהיא מתעלמת משתי עובדות קטנות.
א. יהודים לא פוצצו אוטובוסים גרמניים בחוצות ברלין בשנות ה30.
ב. מדינת ישראל, ב64 שנות קיומה, עדיין לא הפעילה קרימטוריומים ותאי גזים להשמדה המונית של פלסטינים.
חוץ מזה הכל נכון. הם חסידי אומות העולם ואנחנו נאצים.
הייל ביבי.
וראובן, אני מסכים איתך באלף אחוז.
השאלה היא בדיוק זו: מה אנחנו עושים שם? או אם לדייק: מה אנחנו עושים כאן?
באיזו זכות בא עם מפוזר ומפורד ומשתלט על פיסת אדמה במזרח התיכון?
או שזה שלנו, או שלא.[/quote]
א. אני לא חולק על כך שחלק מהמחסומים ומהגדר נולדו כתוצאה ממחשבה על ביטחון. באותה מידה אין לי ספק שחלק נכבד מהמחסומים ומהגדר נבנו כתוצאה משיקולים אחרים, כי זה מה שהמציאות מראה. מעל 400 ק״מ מתוך 720 של הגדר נבנתה על שטח פלשתינאי. לא צריך להיות שרלוק בשביל להבין שחלקה הארי של הגדר נבנה מתוך הרצון לקבוע עובדות בשטח, ואני חוזר על כך שחלקה הארי של הגדר בכלל לא מונעת כניסה לשטח ישראל מהעובדה הפשוטה שמהצד השני אין גדר, שהמחבל הדמיוני שיירצה להגיע לשטח ישראל בסך הכל ייצטרך ללכת ימינה במקום שמאלה כדי להימנע מאותה גדר ביטחון מהוללת. בקשר למחסומים, רבים מהם נמצאים בשטח פלשתינאי ולא קשורים כהוא זה להגנה על ישראלים אלא לפעולות שיטור וניטור בתוך האוכלוסייה, מחסומי פתע שקמים ויורדים לצד קבועים, מחסומים רבים שנועדים אך ורק לאכיפת כללי הדרך ברבים מהכבישים שבהם מותרת אך ורק נסיעת מתנחלים.
ב. האגדה על המים והחשמל היא אחת הדמגוגיות האהובות על הממשל, משום שאומץ בחום על ידי הציבור עוצם העין. לך לנאבי סלאח, וכמוהו עוד מאות כפרים ומאות אלפי אנשים, ספר להם שמדינת ישראל נותנת להם את הדברים האלה ושאל אותם למה הם לא מקבלים. עזוב לא מקבלים, קיימים תיעודים לעשרות סתימת בורות מים ע״י הצבא. בנאבי סלאח יש חשמל פעם בחודש. מים הם מקבלים מהמיכל שכל אחד שם על גג הבית.
ג. הבעיה לא נמצאת אצל מה שהגדרת כמניאקים, אלה הקטנים. הבעיה היא שהממשל, המערכת, היא המניאקית. כששוטרי יס״מ במשך שנים מורידים את תגי השם בהתקהלויות, ימין שמאל כדורגל, זאת שיטת עבודה ולא סתם כמה מניאקים, זאת שיטה שאומרת שמי שצריך להסתיר עצמו מראש יודע מראש שהוא הולך לבצע מעשים אסורים. כששבוע אחרי שבוע מתבצע ירי שמנוגד לחוקים, בכל הפגנה, ומדובר בירי מאסיבי, אלפי רימונים בכל יום שישי שנורים בכינון ישיר, זאת שיטת עבודה. כשנכנסים 3 לילות לפחות בשבוע, במשך חודשים, בליווי ירי רימונים וחיפושים במגירות בטענה לחיפוש אמל״ח למרות הידיעה שה״נשק״ היחיד של נאבי סלאח אלה אבנים, זאת שיטת עבודה. צורת הבנייה של הגדר, צורת ההפרדה ברחובות חברון, צורת ההשתלטות על עיר דוד, צורת ההפרדה בכבישים, ״שלטון החוק״ בשטחים, שמתואר נפלא בסרט זוכה הפרסים שלטון החוק, שיטת עבודה של המניאקים השולטים, המניאקים שהם וחבריהם צוברים כוח וכסף בשם הסכסוך והדם. הבעיה היא שיש חוק למתנחלים וחוק לישראלים, חוק לפלשתינאים וחוק לישראלים, חוק לאנשי משטר וחוק לפרולטריון. הבעיה היא שהמשטר המניאק אפילו לא מנסה למראית עין להראות שהוא לא כזה, אפילו בצורה בסיסית של להוציא מקרבו את המניאקים הקטנים. אם המקום פועל לפי חוק החוק תקף לכולם. אם אדם בשם שלום אייזנר תוקף ללא סיבה 4 אנשים העונש שלו צריך להיות כמו עונשי. שלום אייזנר תקף אנשים והשאלה הגדולה היא האם ימשיך בתפקידו או לאו, במקום לשפוט אותו כחוק על תקיפה, וזה עוד המקרה הטוב כמובן, במקרה מוסטפא טמימי, אפשר לקבל את זה בהיגיון שילד בן 19 חטף עצבים והחליט לירות רימון בפנים של בן אדם שלא היווה לו סכנה, אי אפשר לקבל את זה בהיגיון שהמערכת מחליטה שהאירוע יסתיים בחקירה שטחית עם מסקנת הצטדקות שנמצא קלע דוד בכיסו, עם אפס מסקנות.