סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' פברואר 21, 2025 2:20 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2012
הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 5:32 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ציטוט:
לפני - ישראל מחזיקה בשטחי סיני המלאים בנפט.

קצת להרחיב על השליטה הישראלית בנפט בסיני: כעקרון היו 2 אזורי נפט עיקריים בסיני- שניהם לחופי מפרץ סואץ. הצפוני, שהיה אולי העיקרי, היה באבו-רודס ("שלהבת") וישראל פינתה אותו במסגרת הסכם הביניים עם מצרים בסוף 1975. השני היה בעיירה שהייתה נטושה דאז: א-טור. עליה ישראל ויתרה בהסכמי השלום, כאשר א-טור פונתה בנובמבר 1979.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 5:34 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
ehud כתב:
5. הסכם השלום עם מצרים.
אחרי - שלום קר, כאשר מצרים לא מהססת לתקוע לנו סכין בגב ולגנות אותנו בכל עניין מדיני.

נובמת, זה כבר אפילו לא מצחיק. מה עם: לפני - מלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור?

אני מניח שאהוד מדבר על כך שבין הפרדת הכוחות עם מצרים ממרץ 74' ועד ביקור סאדאת בנוב' 77 היה שקט מוחלט בגבול המצרי. אבל להסיק מהשלוש וחצי שנים פלוס הללו שזה היה נמשך לאורך זמן (כמו לדוגמא בגבול הסורי) - אני לא הייתי מסיק כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 5:35 pm 
Sophomore

אני לא בטוח שבמתי מעט הכוונה היא לשני ערבים (עם כינור גדול) אלא לאחוזים בודדים שלא יוכלו לערער על היותה של מדינת ישראל מדינה יהודית (וזאת בניגוד למצב היום או לפחות בעוד 20 שנה).

דווקא אני רואה בזה לא מעט היגיון- מה הטעם בהסכם שלום מול הפלסטינאים אם יום למחרת ההסכם יקומו מליון ומשהו ערבים ישראלים מהנגב ומהגליל וידרשו דרישות לאומיות שילוו במרי אזרחי?
הבעיה היא בפיתרון- אין סרט של חילופי שטחים בלי טרנספר שלא כולל איום קיומי על מדינת ישראל, שנובע מאיום על כל סנטימטר במדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 5:37 pm 
Senior

יוטה כתב:
תומר כתב:
יוטה כתב:
אתה מתכוון חוץ מהסיבה שהיא מרוויחה 35 אלף בחודש מכספיי הציבור ופועלת נגד אותו הציבור ?

מי זה הציבור הזה שהיא פועלת נגדו? לפחות חלק מאותו ציבור (זה שבוחר בה) לא חושב כמוך וכנראה שגם לא חושב שהיא פועלת נגדו.

היא פועלת נגד הציבור היהודי במודע ונגד הציבור הערבי שלא במודע.
במה הועילה חנין זועבי לציבור הערבי ?
היא רק עשתה נזק וליבתה את היצרים מכל קצוות העם.

שוב - אתה משקף דעה אחת, מה שיפה בדמוקרטיה הוא (בין היתר) מגוון הדיעות. לא חסרים אנשים שישמחו להגיד אותם דברים על ביבי לצורך העניין, ודאי שאין פה שום עילה לפסילת זכותה לכהן כח"כית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 6:39 pm 
Sophomore

תומר כתב:

שוב - אתה משקף דעה אחת, מה שיפה בדמוקרטיה הוא (בין היתר) מגוון הדיעות. לא חסרים אנשים שישמחו להגיד אותם דברים על ביבי לצורך העניין, ודאי שאין פה שום עילה לפסילת זכותה לכהן כח"כית.

מי שפסל את כהנא מלרוץ לכנסת לא חשב כך.
(אני חושב שזה היה צעד מוצדק בשעתו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 6:59 pm 
Hall of Famer

את כהנא לא פסלו כי הוא פעל נגד ציבור מסויים במודע ונגד ציבור אחר שלא במודע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 7:02 pm 
Senior

מה קשור כהנא בכלל?
יוטה לא טען שהעמדות של זועבי אינן עומדות בקריטריונים אלמנטריים של הומניות אלא שזועבי "פועלת נגד אותו הציבור"

לדעת חלקים מסוימים מהציבור היא לא פועלת נגדו, זה לא באמת כל כך מורכב להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 8:52 pm 
Hall of Famer

בג"ץ שבר היום שיא חדש והחליט להתערב במערכת הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 8:57 pm 
Hall of Famer

אם כבר זה הועלה: אפשר לעשות קצת סדר בפרשת השכונה בבית אל?
תקנו אותי אם אני טועה- השכונה לא הוקמה באישור המדינה בשנת 2000? הרי לא מדובר כאן במקרה של אנשים שתפסו גבעה ושמו עליה קראוונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 9:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
oren_80 כתב:
ראובן כתב:
ehud כתב:
5. הסכם השלום עם מצרים.
אחרי - שלום קר, כאשר מצרים לא מהססת לתקוע לנו סכין בגב ולגנות אותנו בכל עניין מדיני.

נובמת, זה כבר אפילו לא מצחיק. מה עם: לפני - מלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור?

אני מניח שאהוד מדבר על כך שבין הפרדת הכוחות עם מצרים ממרץ 74' ועד ביקור סאדאת בנוב' 77 היה שקט מוחלט בגבול המצרי. אבל להסיק מהשלוש וחצי שנים פלוס הללו שזה היה נמשך לאורך זמן (כמו לדוגמא בגבול הסורי) - אני לא הייתי מסיק כך.

ואני מניח שהוא פשוט מדבר שטויות (ממילא ה"אחרי" שלו הוא לא רק שלוש שנים).

ואגב, אמנם היה שקט בגבול הסורי, אבל ודאי שלא היה שקט עם סוריה עצמה. מאז 73 ישראל היתה במלחמה ישירה אחת עם סוריה (מלחמת לבנון הראשונה), וכמובן שלסוריה יש קשר ישיר גם לעימות הפיזי מול לבנון מאז וגם עם הפלשתינים (בהתחשב בזה שהנהגת החמאס ישבה בסוריה עד לא מזמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 07, 2012 11:01 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
בג"ץ שבר היום שיא חדש והחליט להתערב במערכת הבחירות.

נכון אני לא מבין מהחיים שלי...
אבל יש לי שאלה, למה הבג"ץ יותר מחליט מהממשלה/כנסת?

עריכה: לא לגבי הנושא הזה ספציפית, בכלל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 1:52 am 
Hall of Famer

יא אולוהים - ביבי שוב נופל על הרגלים.
ממשלת אחדות עם קדימה.
קואליציה של 93 חכי"ם.
הבנאדם קוסם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 5:33 am 
Junior

מתקשה לנחש את הסיבה לזיגזג של ביבי. בטח נגלה בקרוב. או שהוא רוצה מלחמה עם איראן. או שאולי תאוריית הקונספירציה ארוכת השנים אצלי בראש לגבי ברק וביבי אמיתית.. ( ברק היה המפקד של ביבי בצבא. זה לא משהו זניח אצל אנשים כאלה. אני מדמיין את השיחה שלהם, כמה חודשים לפני שחרורו של ברק מכס הגנרל, ואת הברית שהמפקד ופקודו לשעבר כרתו, אתה משתלט על הליכוד, אני על העבודה, שתי המפלגות הגדולות של ישראל שלנו ואנחנו הולכים לשלוט יחד במדינה הזאת לדורות.)
בדרך התפקששו כמה דברים, כמו למשל העובדה שאף אחד לא נתן סיכוי לברק להיכנס לכנסת הקרובה, וששלשום ביבי ניסה להשתלט על ועידת הליכוד, לפי הערכות, בין היתר, כדי שיותר לבצע שיריונים ברשימה. פורסם שדנון הבטיח להסיר התמודדות ולאפשר את הבחירה של ביבי באם האחרון יצהיר ויתחייב בפניו שלא יהיו שיריונים. ביבי סרב. יום אחר כך פתאום יש ״ממשלת אחדות״.

מעבר לשתי סיבות אלה, מתקשה להבין את המהלך הזה מהבחינה הפוליטית. הליכוד היה בדרך לניצחון בפער מבטיח ועם אפשרות להקים ממשלה נוחה. עכשיו הוא נותן זריקת החייאה לקדימה שהייתה בדרך להתרסקות בבחירות, נותן לעבודה את תפקיד יו״ר האופוזיציה שהיא כל כך אוהבת לצמוח ממנו, נותן חתיכת זריקת עידוד למחאה שהייתה נראית על מסלול של אש קטנה בקיץ בגלל הבחירות, נכנס לשנה וחצי אחרונות של התפקיד כשכל התחזיות צופות את הכלכלה הישראלית בדרך לנסיגה רצינית עד מיתון חריף.

אני מהמר על שתי הסיבות גם יחד. וגם על כך שעד הקיץ יימאס לי וארצה לברוח מפה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 5:43 am 
Hall of Famer

כמובן שאת הסיבה הפחות צינית אפילו לא הזכרת, כמה מפתיע (רצון לחסוך בעלות הבחירות, רצות לאחד את העם ולקבל החלטות עם קונצנזוס רחב. כאלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 7:19 am 
Sophomore

מהלך גאוני, פוליטית, מצד נתניהו. הוא השיג מה שרצה- ממשלה שתשלוט בכנסת ברוב שלא תלוי בשותף קיצוני כזה או אחר. הוא קיבל את זה לעוד שנתיים כמעט, ובלי להמר בקזינו של הבחירות (ובחירות בישראל הן סוג של הימור כבר כמעט 20 שנה). אני לא חושב שיש בישראל פרשן, עיתונאי, מומחה, שאתמול בצהריים אפילו חשד ברמז שזה הכיוון. מבריק, לא פחות.

את ההגיון של מופז אני מבין פחות. כל הישג של הממשלה הזו יזקף לזכות נתניהו. קדימה תהיה שותפה לכשלונות. המהלך הזה סוגר סופית את הסיפור של קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 7:50 am 
Sophomore

מישהו ראה בYNET את הסטטוס מהפייסבוק של מופז עלזה שהוא לא יכנס לממשלה וכו'? מעניין מה מי שיצביע לקדימה חושב עלזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 8:08 am 
Hall of Famer

אורליאן כתב:
מהלך גאוני, פוליטית, מצד נתניהו. הוא השיג מה שרצה- ממשלה שתשלוט בכנסת ברוב שלא תלוי בשותף קיצוני כזה או אחר. הוא קיבל את זה לעוד שנתיים כמעט, ובלי להמר בקזינו של הבחירות (ובחירות בישראל הן סוג של הימור כבר כמעט 20 שנה). אני לא חושב שיש בישראל פרשן, עיתונאי, מומחה, שאתמול בצהריים אפילו חשד ברמז שזה הכיוון. מבריק, לא פחות.

את ההגיון של מופז אני מבין פחות. כל הישג של הממשלה הזו יזקף לזכות נתניהו. קדימה תהיה שותפה לכשלונות. המהלך הזה סוגר סופית את הסיפור של קדימה.

בטח שיש פרשן. צ'ונסי והקונספירציות המבריקות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 9:39 am 
Hall of Famer

King Chauncey כתב:
מעבר לשתי סיבות אלה, מתקשה להבין את המהלך הזה מהבחינה הפוליטית. הליכוד היה בדרך לניצחון בפער מבטיח ועם אפשרות להקים ממשלה נוחה. עכשיו הוא נותן זריקת החייאה לקדימה שהייתה בדרך להתרסקות בבחירות, נותן לעבודה את תפקיד יו״ר האופוזיציה שהיא כל כך אוהבת לצמוח ממנו, נותן חתיכת זריקת עידוד למחאה שהייתה נראית על מסלול של אש קטנה בקיץ בגלל הבחירות, נכנס לשנה וחצי אחרונות של התפקיד כשכל התחזיות צופות את הכלכלה הישראלית בדרך לנסיגה רצינית עד מיתון חריף.

אתה באמת "מתקשה להבין את המהלך הזה מהבחינה הפוליטית"? נתניהו הוא נכון ליום שאחרי המהלך הזה אחד הפוליטיקאים החזקים בעולם הדמוקרטי. "זריקת החייאה לקדימה"? "העבודה תצמח מראשות האופוזיציה"? נו, בחייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 9:46 am 
Sophomore

הנפגעות המרכזיות- העבודה, ש"ס ויש עתיד.
שלי תאבד מומנטום חיובי שהיה לה. האמת שמבחינה חוקית בכלל לא בטוח שהיא תהיה ראש האופוזיציה- מסתבר שיו"ר האופוזיציה הוא הח"כ שמפלגות האופוזציה מסכימות עליו. אם 11 ח"כים מהמפלגות הערביות יצליחו לעשות איחוד היסטורי לפחות בדבר הזה, יש סיכוי שאחמד טיבי יהיה יו"ר האופוזיציה...
ש"ס כבר לא יכולים לשבור את הכלים בכל מה שנוגע לחוק טל.
יאיר לפיד יהיה חייב להתחיל להגיד דברים ברורים- אתה לא באמת יכול במשך שנה וחצי להפריח סיסמאות. מה גם שלהשפיע על הפוליטיקה מחוץ לכנסת ולהישאר רלוונטי לאורך זמן זה דבר שהוא קשה מאוד עד בלתי אפשרי. מזל (מבחינתו) שיש לו את 7 ימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 9:47 am 
Sophomore

אחת המרוויחות היא הבית היהודי- היא ממש לא הייתה מוכנה לבחירות לסיכוי גבוה שהיא הייתה נמחקת. קיבלה עוד צ'אנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 9:54 am 
Sophomore

מכבי רעננה זל כתב:
יאיר לפיד יהיה חייב להתחיל להגיד דברים ברורים- אתה לא באמת יכול במשך שנה וחצי להפריח סיסמאות. מה גם שלהשפיע על הפוליטיקה מחוץ לכנסת ולהישאר רלוונטי לאורך זמן זה דבר שהוא קשה מאוד עד בלתי אפשרי. מזל (מבחינתו) שיש לו את 7 ימים.

לא קצת מסריח הקטע הזה שיש לו טור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 9:59 am 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
יא אולוהים - ביבי שוב נופל על הרגלים.
ממשלת אחדות עם קדימה.
קואליציה של 93 חכי"ם.
הבנאדם קוסם.

אם אתה רוצה לעודד את רוחו של מופז (אני לא יודע מה יהיו ההשלכות הפוליטיות של המהלך הזה, אבל זה שמופז באופן ספציפי הפך לבדיחה נראה לי חתום וגמור), שלח לו את ההודעה הזו כהוכחה לזיכרון הקצר של הבוחר. ביבי ה"קוסם" עדיין לא הצליח ולו פעם אחת להיבחר לראשות ממשלה כמפלגת השלטון, ויש לו אחריות אישית ישירה לשלוש התבוסות של הליכוד מאז שהוא נכנס לפוליטיקה (ב92, ב99 וב2005).

אני סה"כ מאוד מרוצה מהמהלך הזה. הרעיון של בחירות בספטמבר כי אין לי חשק להעביר תקציב ואת חוק טל המחודש היה מגוחך לחלוטין, ועם כל צערי על שיאיר לפיד יצטרך לחכות עוד קצת, אני מניח שאני אתגבר. מצד שני, ממשלה של 94 ח"כים זה בידור מהלך, ודאי וודאי כשזה כרוך בקריסה הצפויה של קדימה. חבל רק שהיא לא תישאר 94 ח"כים (לפחות פרישה של ליברמן זה דבר כמעט הכרחי) עוד הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 10:02 am 
Sophomore

בהנחה שאכן יעבירו חוק שיחליף את חוק טל ושהוא באמת יהיה מכה קשה לחרדים, למה שליברמן יפרוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 10:29 am 
מנהל פורום

אני חושב שתכנית העבודה של כולם היא שתהיה פרישה. מפלגה של 28 מנדטים לא נכנסת לממשלה כדי לקבל שר אחד בלי תיק, גם אם במצבם המגוחך של קדימה.

כרגע הכותרות מדברות על "ביבי ומופז יקדמו חוק לגיוס לכולם", אין שום סיכוי שליברמן ייתן להם לקחת בעלות על הדבר הזה. כשהחוק יכיל סעיף בלי "גיוס בלי כפייה" או כל דבר אחר שאפשר להציג אותו ככניעה לחרדים, זו תהיה עילה מספקת עבורו לפרק את הממשלה ולעבור להיות ראש האופוזיציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 08, 2012 10:39 am 
Hall of Famer

אני ממש לא חושב שאתה צודק.
ליברמן ידע להציג את עצמו כשושבין של החוק אם וכאשר יבוא להצבעה.
הפרישה תגיע מכיוון ימין-דתיים.
קשה לי להאמין שהחרדים יוכלו לחיות עם כל דבר שמופז יוכל לראות בו הישג.
גם עונת פינויי מאחזים בפתח ועכשיו נתניהו באמת יכול לעשות מה שהוא רוצה.
הבית היהודי לא יוכלו להשאר בממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 229 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: