Shiver כתב:
ביטקוין לכאורה רץ על הטיקט של מטבע שדרכי הניהול שלו שקופות בניגוד למטבעות הקונונציונליים.
ביטקוין לחלוטין רץ על הטיקט של שקיפות, וקצת מפתיעות אותי השאלות שלך, ועוד יותר את חוסר יכולתיו של ראי לענות לך, אז אני אשתדל.
Shiver כתב:
בפועל אף אחד (מהמשתמשים בו) כנראה לא יודע איך הוא נוצר, באילו שרתים, מה כולל בדיוק אותו קוד...
להסביר לך במילים פשוטות יהיה מאוד קשה, אבל גם לא רלוונטי במיוחד. מה שכן רלוונטי זה שתוכנת הביטקוין שנוצרה ב-2009 על ידי סטושי יאקומוטו (מי שלא תהיה) היא תוכנת "קוד פתוח" (Open Source). כלומר, כל אחד יכול לקרוא ולהבין איך היא עובדת (אולי לא אני ולא אתה נבין בדיוק, אבל יש מספיק אנשים בתחום שעברו על התוכנה במלואה), ולא רק זה, כל אחד יכול אף לשנות את התוכנה כדי לשפר אותה ולהתאים אותה לכל עידן טכנולוגי שלא היה ניתן לצפות לו ב-2009. (עכשיו תשאל, אם כל אחד יכול לשנות, אז אולי יבוא מישהו נוכל וישנה את זה לטובתו - אז אתה צודק, הוא יכול לשנות את התוכנה, אבל הבעיה היא שאף אחד לא יוריד את העדכון שהוא יפרסם, והגרסא הנוכלית שלו תיעלם במהרה)
אם בכל זאת אתה מעוניין לדעת איך זה עובד - זה מבוסס על רשת Peer-to-Peer - שעובד כמו טורנט. כלומר הקבצים (במקרה שלנו הבלוקים) נמצאים על כל המחשבים של כל משתמשי הביטקוין.
הביטקוינים עצמם מצריכים שני "הרשאות" כדי שיהיה ניתן להעביר אותם מארנק אחד לשני - הראשון הוא הקוד של הביטקוין (קוד חשוף שכולם יכולים לראות) והשני הוא הקוד של הארנק (לא מדובר על הססמא להכינס לארנק, אלא על קוד ייחודי לארנק ששמור בקובץ הdate)
Shiver כתב:
על ידי מי...
פה אתה צודק. את יוצר הביטקוין אנחנו לא מכירים, ולפי מה שידוע לי אין לאף אחד מושג מיהו. אבל זה גם לא משנה. בגלל שהתכונה מנוהלת בקוד פתוח, אדם אחד לא יכול ל
Shiver כתב:
למה הוא צריך להסתבך...
כמו שראי אמר, כדי להתאים את עצמו לביקוש, פעולת הכרייה חייבת להסתבך ולהפוך קשה יותר ויותר, אחרת כל הביטקוינים היו נכרים על ידי ראשוני המשתמשים, ומי ששמע על היבטקוין מאוחר נדפק.
כלל שיש יותר אנשים שמנסים לכרות ביטקוין, ברור שפעולת הכריה עצמה תהפוך לקשה יותר ויותר כדי להתאים את עצמה לביקוש.
Shiver כתב:
האם יש מצב שליוצר המטבע יש איזו גישה לקטע קוד שיכול להוסיף לו פתאום מיליון מטבעות ולהעשיר אותו בלחיצת כפתור?...
כמו שכתבתי, אין מצב כזה. אי אפשר להחביא דבר כזה מגיקים נחושים שקוראים את הקוד. בטח לא כשהדבר כל כך פופולרי ואני בטוח שעבר ניתוח של מומחים במועצות הכלכליות של המדינות המאויימות.
מה עוד, שניתן לעקוב אחרי
כל הביטקוינים בכל רגע נתון כאן -
http://blockchain.info/ , אם יצוצו פתאום מיליון ביטקוינים משום מקום, ישימו לב.
Shiver כתב:
הנה עוד כתבה מהיום על הסכנות במטבע -
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... dcRef=ynet
אני לא יודע מי כתב את הכתבה הזאת, אבל ראוי שעיתונאי יעשה עבודת מחקר לפני שהוא לוחץ על כפתור ה-Publish
הטענות שלו כלפי ביטקוין הן:
1. הפסדים - הוא טוען שהמשתמשים לא מוגנים מפני הפסד. הוא צודק לחלוטין. אין הבדל בין הביטקוין לשוק הנדל"ן לצורך העניין.
2. הפיקוח נלחם בהלבנת ההון - הוא טוען בצדק שהביטקוין יכול לשמש מעלימי מס. הוא טועה כשהוא טוען באיזשהו שלב שברגע שרשויות האכיפה יבינו את זה הם יסגרו את ביטקוין. רק החודש
הודיעה רשות האכיפה האמריקאית שהיא חקרה את "תופעת המטבעות הוירטואליות" והיא החליטה לחוקק חוקים : מותר להשתמש בביטקוין כמטבע לכל דבר, מותר לקנות איתו ומותר לשכור בו. ברגע שסוחרים את המבטע מול מטבעות חוץ אחרים צריך לדווח לרשות המיסים. כך שכל החברות שממירות ביטקוינים לדולרים בארה"ב מדווחות הכל וחוקיות לחלוטין.
3. היקף מוגבל של עסקאות - כמו שכתבתי כאן אלפי פעמים בתגובה הזאת - קוד פתוח. ברגע שזו תהיה בעיה (וכמו שהכתב הדגיש, אנחנו רחוקים מהיום הזה), הקוד יותאם כדי לפתור את הבעיה בצורה שתהיה רלוונטית לתקופה.
4. היעדר שימושיות - כרגע זו הבעיה הגדולה, נראה שאנשים לא ממהרים להתשמש בביטקוינים שלהם. מזל שאנחנו בעולם שבו אנשים מאוד אוהבים להרוויח כסף. אני מאוד בטוח שברגעים אלו ממש קמים סטארטאפים של אנשים חכמים שידעו לפתור את הבעיה הזו ולהרוויח קצת כסף על הדרך.
אגב נורטון, אם אתה עוד קורא עד כאן, אשמח מאוד לשמוע למה "אין (לך) ספק שיום אחד הביטקוינים יפלו חזק וכואב". ברצינות מעניין אותי לשמוע את סיבותיך.