סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 9:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Super Mario כתב:
אתר שנפתח לאחרונה https://www.bitsofgold.co.il
אפשר לקנות בכל המחירים בשקלים, אבל אי אפשר למכור.

אני לפני החג רכשתי שם כמות קטנה של ביטקוינים כדי לראות שהם אמינים וזריזים. אני אעדכן מחר אם הרכישה תתבצע כמו שצריך.

ראי - תודה.
סופר מריו - אשמח לעדכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 11:36 pm 
Freshman

אגב, במקביל למחיר הביטקוין שחצה היום את 100$, שווה לעקוב אחרי מחיר הלייטקוין.
הלייטקוין הוא מאין מטבע-בת של הביטקוין (לא בדיוק הבנתי מה השינויים העיקריים, אבל הוא מאוד דומה ועובד על אותם עקרונות בסיסים. חשוב רק לציין שהם לא קשורים או תלויים אחד בשני), מחירו עבר היום לראשונה את הדולר, והיום לייטקוין נסחר ב1.4 דולר ללייטקוין. הלייטקוין עולה באותו קצב כמו הביטקוין, ואני ציינתי פה שקניתי כמויות קטנות של הלייטקוינים לפני חודש בערך, היום הם שווים כמה מאות דולרים. שווה לעקוב אחרי זה, בעיקר למי שמעוניין להשקיע בסכומים נמוכים יחסית.
הבעיה היא שאני לא חושב שאפשר עדיין לרכוש אותם עם שקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2013 11:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הלייטקוין עולה למעשה יותר מהר מהביטקוין בימים האחרונים. רק ביומיים האחרונים הוא עלה ב-20% יותר מהביטקוין, ואת זה לשמחתי תפסתי.
ואין צורך לרכוש אותו בשקלים. תרכוש ביטקוין בשקלים, ואז תסחור בין ביטקוין ולייטקוין ב- BTC-E.
בקרוב מאד גם mtgox יתחילו לסחור בלייטקוין, משתמש זריז כבר עלה על ה-API שלהם לנושא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:03 am 
Freshman

כן, אני השתמשתי ב-
https://vircurex.com/welcome/index?referral_id=506-7461

ראי, אתה קונה את הביטקוינים מביטקויל או ישר מmtgox?
מאיזה סכום משתלם לעשות העברה בנקאית לחול? כמה זמן זה לוקח?

נערך לאחרונה על ידי Super Mario בתאריך ד' אפריל 03, 2013 1:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2013 12:13 am 
Hall of Famer

בסכומים הלא גדולים שאני קניתי בהם, ודאי לא היה משתלם להתחיל להתעסק בהעברות בנקאיות לבורסות הביטקוין, שכולן אגב מתבצעות דרך גוף שלישי - שירות מאובטח כלשהו (שגם הוא גוזר קופון בדרך). קניתי מביטקויל בזמנו בשתי הזדמנויות שונות. כיוון שהסכומים היו קטנים, אני חייב להודות שלא עשיתי תחקיר מעמיק מאילו סכומים זה משתלם יותר. דבר אחד ברור: אם אתה רוצה לסחור בשוק פורקס אמיתי בנושא, לנצל מגמות מינוריות של ירידות ועליות - אתה חייב להעביר כסף לחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 12:57 am 
Freshman

טוב, ציינתי שרכשתי ביום ראשון כמות קטנה של ביטקוינים מהאתר - bitsofold.co.il

אז לקח להם קצת זמן, אבל זה הגיע היום. הבעיה היא שבעל האתר כנראה לא שילם את ה-Fee המינימלי של 0.005BTC , מה שגורם להעברה לקחת הרבה זמן.

אבל אני רואה שהביטקוין בדרך אליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 9:22 am 
Hall of Famer

בינתיים דווקא הלייטקוין טס אפילו מהר יותר מהביטקוין. הדבר היפה הוא שנפח המסחר בין ביטקוין ולייטקוין ב-BTC-E (שהיא בורסת המסחר בין מטבעות וירטואלים הגדולה בעולם, לפחות עד ש-mtgox תיכנס ללייטקוין גם היא) הוא כבר גדול מספיק כדי ליצור גרף רציף, שנראה כמו גרפים מוכרים ממסחר רגיל. רואים שם מגמה יפה של עלייה עם תיקונים טכניים של מימושי רווחים בדרך, ואם אתה עירני מספיק אתה יכול לנצל את התיקונים הטכניים ולהגדיל עוד יותר את האחזקות שלך. ניצלתי את זה רבות בסוף השבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 10:58 am 
Junior

שאלה שלא הבנתי לאחר רפרוף בויקיפדיה בנושא הביטקוין ( ודומיו ) :

מי מנהל את זה? הרי כל תקופה מוסימת משתחרר לשוק עוד ביטקוין..ך. מי עושה את הפעולה הזאת? מה מבטיח שלא יהיו יותר מ21 מיליון ביטקוינים בעתיד ?

איך הביטקוין נכנס בכלל לשוק המסחר? מדוע אנשים פרטיים בהתחלה היו מוכנים לקבל כתשלום משהו שאין לו ערך? האם כל אחד יכול להנפיק מטבע ולנסות להחדיר אותו לשוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 12:14 pm 
Hall of Famer

אין מי שמנהל את זה. מדובר ברשת מבוזרת.
אז איך "מודפסים" ביטקוינים? מדובר על קוד שהולך ומסתבך, ומי שעושה את העבודה זה מחשבים חזקים מאד, בעיקר כאלה שיש להם אוסף גדול של מעבדים גרפיים (ועכשיו נכנס דור חדש של מעבדים ייעודיים לנושא). הפעולה הזו נקראת "כרייה" (mining). אם אתה משתתף בתהליך ככל שיש לך מחשב חזק יותר, החלק שלך בכרייה גדול יותר וכך גם התגמול. אם המחשב שלך לא חזק (ולא, כרטיס גרפי אחד זה לא חזק...) אז לא בטוח שזה משתלם לך, החלק שלך יהיה זניח ולא בטוח שתכסה את צריכת החשמל של כרטיס גרפי שעובד כל הזמן בהספק מלא.
כיוון שהקוד הולך ומסתבך והתגמול על פתרון שלו הולך ויורד, אפשר לדעת מראש איפה הגבול יעבור.
איך הביטקוין התחיל? אני מניח שמהשילוב שראית כאן אצל חלק מהמשתמשים, החל מאידאליזם מסוים (הוצאת הבנקים, הממשלות וחברות האשראי מהתהליך) ועד הזדמנות להשקעה. מי יותר מזה ומי יותר מזה.

מריו, לגבי bitsofgold - אני צריך לדבר איתם (יש טלפון ומייל באתר), אבל כללית אני לא אוהב את האתר שלהם. השערים שלהם לא ממש עוקבים אחרי mtgox, נראה שיש בהם אלמנט מסוים של שרירותיות. היום שער הקנייה שלהם ירד פתאומית, כשהשער ב-mtgox היה יציב כבר זמן. העמלות שלהם לא שקופות, או לפחות מוחבאות טוב טוב - אני לא הצלחתי למצוא איך הם מחשבים את השערים וכמה אחוז עמלה הם לוקחים. לצערי כרגע ביטקויל לא קונים ביטקוינים, ובמכירה ביטקויל יותר יקר. אז כנראה שאין אופציה מלבדם, אבל אני חייב לדעת יותר לפני שאני עובד דרכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 12:24 pm 
Hall of Famer

דיברתי היום עם BITSFORGOLD והם אמרו לי שבגלל בעיות (הם הזכירו את המילה אבטחה) הם לא נותנים שירות כרגע למשך 24 שעות לפחות. האמת היא שעד עכשיו עדיין לא הצלחתי לקנות ביטקוינים, והמקומות שאני מזמין מהם, לא חוזרים אליי, וזה מתחיל ממש לעצבן אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 12:56 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אין מי שמנהל את זה. מדובר ברשת מבוזרת.
אז איך "מודפסים" ביטקוינים? מדובר על קוד שהולך ומסתבך, ומי שעושה את העבודה זה מחשבים חזקים מאד, בעיקר כאלה שיש להם אוסף גדול של מעבדים גרפיים (ועכשיו נכנס דור חדש של מעבדים ייעודיים לנושא). הפעולה הזו נקראת "כרייה" (mining). אם אתה משתתף בתהליך ככל שיש לך מחשב חזק יותר, החלק שלך בכרייה גדול יותר וכך גם התגמול. אם המחשב שלך לא חזק (ולא, כרטיס גרפי אחד זה לא חזק.

לדעתי עם כל הכבוד למטבע החדש זוהי נקודת התורפה שלו. הנקודה הזו שנשארת מסתורית בביטקוין - איך בדיוק נוצר המטבע, מופץ וכו' - היא באופן אירוני בדיוק הנקודה עליה קורא המטבע תיגר מול הבנקים המרכזיים של העולם הקפיטליסטי. יש פה אלמנט מהותי של חוסר שקיפות. אף אחד לא יודע במה זה בדיוק אותו "קוד שמסתבך"? באיזה מאגר מאוחסנים ה"מטבעות"? ועוד ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 12:57 pm 
Junior

Shiver כתב:
אף אחד לא יודע מה זה בדיוק אותו "קוד שמסתבך".

ראי יודע.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 1:13 pm 
Hall of Famer

ובכלכלה של כסף רגיל אתה מתמצא עד הסוף?
לעצם העניין, אני לא מספיק מתמצא בקריפטוגרפיה כדי להגיד בדיוק איך בדיוק בנוי אותו קוד שמסתבך. מישהו שמבין בזה יותר יוכל להסביר לך יותר טוב ממני. אבל במקביל גם יורד הגמול על כל קוד שנפתר, ואת זה חוויתי על בשרי כשהשתתפתי בכרייה. כאן זה כבר מספרים פשוטים בנקודות קבועות (לפי כמות הביטקוינים בשוק). זו הסיבה להתנהגות האסימפטוטית של יצירת הביטקוין לעומת המשאבים שמושקעים בה.
גם אין "מאגר" שבו המטבע מאוחסן. אמרתי, זו רשת מבוזרת. כשנפתר קוד, או כשמתבצעת עסקה, הכסף מחולק ישירות לארנקים האלקטרונים של האנשים בתקשורת P2P.

לא אמרתי לרגע שאין פה סיכון. ודאי שיש, אני אומר את זה כל הזמן, ולמעשה יש כמה סיכונים שהבצעתי עליהם בעצמי שלא קיימים בכסף אמיתי. בכל השקעה יש סיכון, ויש מצב שבסוף הריצה המטורפת הנוכחית אני אממש קצת רווחים, לפחות את ההשקעה הראשונית פלוס קצת, וכבר לא הפסדתי (מבחינת כסף אמיתי לפחות).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אפריל 03, 2013 1:33 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 1:31 pm 
מנהל פורום

ביטקוין לכאורה רץ על הטיקט של מטבע שדרכי הניהול שלו שקופות בניגוד למטבעות הקונונציונליים. בפועל אף אחד (מהמשתמשים בו) כנראה לא יודע איך הוא נוצר, על ידי מי, באילו שרתים, מה כולל בדיוק אותו קוד, למה הוא צריך להסתבך ועוד. האם יש מצב שליוצר המטבע יש איזו גישה לקטע קוד שיכול להוסיף לו פתאום מיליון מטבעות ולהעשיר אותו בלחיצת כפתור?
יש פה הרבה שאלות מהותיות פתוחות וכסף הולך וגדל שנכנס למערכת. יכול להיות שזה הדבר הבא אבל הריח של זה לא טוב גם אם אנשים מרוויחים או חושבים שהם מרוויחים בטווח המיידי. כרגע זה נראה לי יותר כמו משחק מחשב גדול שבסופו להרבה אנשים יהיה game over...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 1:41 pm 
Hall of Famer

אין לי בעייה עם הגישה שלך ואני לא אומר קטגורית שאתה לא צודק. אולי זה יקרה בסוף, ואולי בסוף המערכת הבנקאית תעמוד על הרגליים האחוריות (ויש לה מספיק כוח להשפיע על מקבלי ההחלטות), ואולי הממשלות יוציאו אותו מחוץ לחוק בגלל ענייני הלבנת הון, לך תדע. ואולי אפילו בסוף נגלה שמישהו השתלט לגמרי על השוק, ואז הוא יממש רווחים בבת אחת (למרות שזה לא סביר, כי יש כבר קהילה מספיק גדולה). את כל אלה אמרתי אגב בעצמי. אומר רק שמי יוצר את הכסף (וזה כאמור מלא אנשים ביחד) - לא מעניין אותי, וגם לא ממש איכפת לי באילו שרתים הוא עובר בדרך. בשלב מסוים ייצרתי ממנו (כמויות קטנות מאד עד זניחות) בעצמי... לא איכפת לי אם קהילה של אלמונים יוצרת את הכסף, ולא חייב לדעת את הכללים עד הפסיק הכי קטן. אפשר לחשוב שההחלטות של ממשלות להדפיס כספים נעשים תמיד על פי כללים שאתה יודע.
בקיצור, אני לא חייב שדווקא ממשלה תדפיס לי את הכסף או שהוא יישב דווקא בבנקים. אני רק צריך שיהיה לי ממנו...

למה הקוד צריך להסתבך - הסברתי. כדי להפוך את המטבע למשהו יחסית קשה ומוגבל לייצור, כמו מתכת שכורים אותה והופכת יותר ויותר נדירה (ומכאן המונח "כרייה") ולא כמו כסף שמדפיסים בהחלטה שרירותית. האם יש איזה מתכנת עלום שיכול להתערב וליצור לעצמו בוחטה? גם כאן אני לא יכול להגיד קטגורית "לא", אבל אם היה יכול כבר היה עושה את זה לדעתי... מה שכן יכול לקרות, וגם קרה, זה האקרים שפורצים לבורסות או אפילו לארנקים פרטיים של אנשים וגונבים ביטקוינים. וזה סיכון שהצבעתי עליו, ומן הסתם ככל שהביטקוין נהייה יותר יקר גם הסיכון הזה גדל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אפריל 03, 2013 1:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 1:47 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון כתב:
דיברתי היום עם BITSFORGOLD והם אמרו לי שבגלל בעיות (הם הזכירו את המילה אבטחה) הם לא נותנים שירות כרגע למשך 24 שעות לפחות. האמת היא שעד עכשיו עדיין לא הצלחתי לקנות ביטקוינים, והמקומות שאני מזמין מהם, לא חוזרים אליי, וזה מתחיל ממש לעצבן אותי.

אני מציע לך שתתקשר לוויצ'יץ' ותקבל טיפים בנושא השקעות מסוכנות שלא חוזרות אליך. למרות שנראה לי שמצבך טוב משלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 3:24 pm 
Junior

היי! ראובן עשה וואן ליינר לנורטון!
מה השלב הבא? נדב מקפסט מסומו?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 3:31 pm 
מנהל פורום

הנה עוד כתבה מהיום על הסכנות במטבע -
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... dcRef=ynet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 3:38 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
נורטון כתב:

אני מציע לך שתתקשר לוויצ'יץ' ותקבל טיפים בנושא השקעות מסוכנות שלא חוזרות אליך. למרות שנראה לי שמצבך טוב משלו.

הסתובבתי היום כמה שעות באתרי ביטקוינים ואני יכול להגיד שאין לי ספק שיום אחד הביטקוינים יפלו חזק וכואב. השאלה לכמה הם יעלו יום לפני היום הזה וכמה אנשים יצליחו לממש את זה. אני בינתיים לא, כי אני עדיין לא מצליח לקנות את החרא הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 3:46 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לזאת ייקרא אנדרסטייטמנט:

ציטוט:
התומכים מפנים לאתר כמו BitcoinStore, שטוען כי בחודש שעבר רשם מכירות בגובה חצי מיליון דולר. אולם קשה לראות כיצד הכנסה צנועה זו יכולה להצדיק את השווי הנוכחי של הביטקוינים הפעילים, שעקף את המיליארד דולר

אם הדז'ה וו יתחזק עוד קצת, אני אוכל לחזור אחורה בזמן ולממש את כל האופציות שבסופו של דיבר מימשתי ב3 דולר (מחיר מצוין, חודש אח"כ זה ירד מתחת לדולר) כי הבטיחו לי שהקריסה היא רק זמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 03, 2013 6:03 pm 
Hall of Famer

אה נו, אין ספק שיהיו גם נפילות בביטקוין. בסופו של דבר זה פורקס, מתבסס על קניות ומכירות, וחשוף כאמור לסכנות לא קטנות. מי שמסתכל על הגרפים שלו לאורך השנים רואה למשל נפילה גדולה לפני איזה שנה וחצי-שנתיים כשהוא הגיע פעם ראשונה ל-30 דולר ונפל לאזור ה-5, בגלל פריצה של האקרים ל-mtgox כמדומני. ברור שיהיו כאלה גם בעתיד, והשאלה אם יתאושש או לא. מהקודמת הוא התאושש יפה מאד, הייתי אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 12:17 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אה נו, אין ספק שיהיו גם נפילות בביטקוין.

נבואה שהגשימה את עצמה תוך כמה שעות. הביטקוין התנפח היום לשער של 145 ואחרי מספר שעות התרסק לסביב 120. תנודות של כ-20% בשער תוך יממה. למה? בלי סיבה משמעותית נראית לעין. מעניין מה יש למספקלצים להגיד אחרי יום כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 12:57 am 
Freshman

Shiver כתב:
ביטקוין לכאורה רץ על הטיקט של מטבע שדרכי הניהול שלו שקופות בניגוד למטבעות הקונונציונליים.

ביטקוין לחלוטין רץ על הטיקט של שקיפות, וקצת מפתיעות אותי השאלות שלך, ועוד יותר את חוסר יכולתיו של ראי לענות לך, אז אני אשתדל.

Shiver כתב:
בפועל אף אחד (מהמשתמשים בו) כנראה לא יודע איך הוא נוצר, באילו שרתים, מה כולל בדיוק אותו קוד...

להסביר לך במילים פשוטות יהיה מאוד קשה, אבל גם לא רלוונטי במיוחד. מה שכן רלוונטי זה שתוכנת הביטקוין שנוצרה ב-2009 על ידי סטושי יאקומוטו (מי שלא תהיה) היא תוכנת "קוד פתוח" (Open Source). כלומר, כל אחד יכול לקרוא ולהבין איך היא עובדת (אולי לא אני ולא אתה נבין בדיוק, אבל יש מספיק אנשים בתחום שעברו על התוכנה במלואה), ולא רק זה, כל אחד יכול אף לשנות את התוכנה כדי לשפר אותה ולהתאים אותה לכל עידן טכנולוגי שלא היה ניתן לצפות לו ב-2009. (עכשיו תשאל, אם כל אחד יכול לשנות, אז אולי יבוא מישהו נוכל וישנה את זה לטובתו - אז אתה צודק, הוא יכול לשנות את התוכנה, אבל הבעיה היא שאף אחד לא יוריד את העדכון שהוא יפרסם, והגרסא הנוכלית שלו תיעלם במהרה)

אם בכל זאת אתה מעוניין לדעת איך זה עובד - זה מבוסס על רשת Peer-to-Peer - שעובד כמו טורנט. כלומר הקבצים (במקרה שלנו הבלוקים) נמצאים על כל המחשבים של כל משתמשי הביטקוין.

הביטקוינים עצמם מצריכים שני "הרשאות" כדי שיהיה ניתן להעביר אותם מארנק אחד לשני - הראשון הוא הקוד של הביטקוין (קוד חשוף שכולם יכולים לראות) והשני הוא הקוד של הארנק (לא מדובר על הססמא להכינס לארנק, אלא על קוד ייחודי לארנק ששמור בקובץ הdate)

Shiver כתב:
על ידי מי...

פה אתה צודק. את יוצר הביטקוין אנחנו לא מכירים, ולפי מה שידוע לי אין לאף אחד מושג מיהו. אבל זה גם לא משנה. בגלל שהתכונה מנוהלת בקוד פתוח, אדם אחד לא יכול ל

Shiver כתב:
למה הוא צריך להסתבך...

כמו שראי אמר, כדי להתאים את עצמו לביקוש, פעולת הכרייה חייבת להסתבך ולהפוך קשה יותר ויותר, אחרת כל הביטקוינים היו נכרים על ידי ראשוני המשתמשים, ומי ששמע על היבטקוין מאוחר נדפק.
כלל שיש יותר אנשים שמנסים לכרות ביטקוין, ברור שפעולת הכריה עצמה תהפוך לקשה יותר ויותר כדי להתאים את עצמה לביקוש.

Shiver כתב:
האם יש מצב שליוצר המטבע יש איזו גישה לקטע קוד שיכול להוסיף לו פתאום מיליון מטבעות ולהעשיר אותו בלחיצת כפתור?...

כמו שכתבתי, אין מצב כזה. אי אפשר להחביא דבר כזה מגיקים נחושים שקוראים את הקוד. בטח לא כשהדבר כל כך פופולרי ואני בטוח שעבר ניתוח של מומחים במועצות הכלכליות של המדינות המאויימות.

מה עוד, שניתן לעקוב אחרי כל הביטקוינים בכל רגע נתון כאן - http://blockchain.info/ , אם יצוצו פתאום מיליון ביטקוינים משום מקום, ישימו לב.

Shiver כתב:
הנה עוד כתבה מהיום על הסכנות במטבע -
http://www.calcalist.co.il/world/articl ... dcRef=ynet

אני לא יודע מי כתב את הכתבה הזאת, אבל ראוי שעיתונאי יעשה עבודת מחקר לפני שהוא לוחץ על כפתור ה-Publish
הטענות שלו כלפי ביטקוין הן:
1. הפסדים - הוא טוען שהמשתמשים לא מוגנים מפני הפסד. הוא צודק לחלוטין. אין הבדל בין הביטקוין לשוק הנדל"ן לצורך העניין.
2. הפיקוח נלחם בהלבנת ההון - הוא טוען בצדק שהביטקוין יכול לשמש מעלימי מס. הוא טועה כשהוא טוען באיזשהו שלב שברגע שרשויות האכיפה יבינו את זה הם יסגרו את ביטקוין. רק החודש הודיעה רשות האכיפה האמריקאית שהיא חקרה את "תופעת המטבעות הוירטואליות" והיא החליטה לחוקק חוקים : מותר להשתמש בביטקוין כמטבע לכל דבר, מותר לקנות איתו ומותר לשכור בו. ברגע שסוחרים את המבטע מול מטבעות חוץ אחרים צריך לדווח לרשות המיסים. כך שכל החברות שממירות ביטקוינים לדולרים בארה"ב מדווחות הכל וחוקיות לחלוטין.
3. היקף מוגבל של עסקאות - כמו שכתבתי כאן אלפי פעמים בתגובה הזאת - קוד פתוח. ברגע שזו תהיה בעיה (וכמו שהכתב הדגיש, אנחנו רחוקים מהיום הזה), הקוד יותאם כדי לפתור את הבעיה בצורה שתהיה רלוונטית לתקופה.
4. היעדר שימושיות - כרגע זו הבעיה הגדולה, נראה שאנשים לא ממהרים להתשמש בביטקוינים שלהם. מזל שאנחנו בעולם שבו אנשים מאוד אוהבים להרוויח כסף. אני מאוד בטוח שברגעים אלו ממש קמים סטארטאפים של אנשים חכמים שידעו לפתור את הבעיה הזו ולהרוויח קצת כסף על הדרך.

אגב נורטון, אם אתה עוד קורא עד כאן, אשמח מאוד לשמוע למה "אין (לך) ספק שיום אחד הביטקוינים יפלו חזק וכואב". ברצינות מעניין אותי לשמוע את סיבותיך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 12:58 am 
Freshman

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אה נו, אין ספק שיהיו גם נפילות בביטקוין.

נבואה שהגשימה את עצמה תוך כמה שעות. הביטקוין התנפח היום לשער של 145 ואחרי מספר שעות התרסק לסביב 120. תנודות של כ-20% בשער תוך יממה. למה? בלי סיבה משמעותית נראית לעין. מעניין מה יש למספקלצים להגיד אחרי יום כזה.

המקום שבוא אתה מתעדכן לגבי שער הביטקוין נקרא Mt.Gox. מט-גוקס הוא אתר חלופין למטבע.
זה אומר שהוא אתר שבוא אנשים סוחרים בינם לבין עצמם ביטקוינים תמורת דולרים.

אני לא יודע אם אתה מבין משהו בסחר במניות, אבל ברגע שבן אדם אחד מחליט למכור כמות נכבדת של מניה מסויימת, שערה נופל. עוד כמה שעות יבוא בחור נוסף שיבקש לקנות כמות נכבדת של ביטקוינים ושערה יתרומם שוב. כבר חודש+ שערך הביטקוין חווה עליות מטורפות, ירידות קטנות ליום-יומיים ועוד עליות מטורפות.

כתבתי אגב לפני מספר עמודים שידוע שהביטקוין עולה לשיאו בימי שני-שלישי (תחילת השבוע האמריקאי) ונרגע ואף יורד קלות לקראת סוף השבוע. רק כדי לחזור לעלות שוב בתחילת השבוע הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 04, 2013 1:18 am 
Hall of Famer

מה שהיה היום לא היה עלייה וירידה רגילה. הייתה פה עלייה גדולה מאד ביום אחד, משהו כמו מ-105 ל-147 דולר, נפילה גדולה בחזרה ועכשיו העסק נרגע פחות או יותר על רמות של 115. בדרך הייתה כנראה התקפה כלשהי על mtgox, או ווליום מאד מאד מאד גבוה, והוא היה למטה או לא ממש תיפקד במשך זמן לא קצר. הוא עדיין לא מתפקד מי יודע מה (הבוסרות הקטנות יותר עבדו כל הזמן). בכל אופן כרגע העסק נרגע סביב 115-120 (לפי הבורסות האחרות) שזה עדיין עליה יפה. גם הלייטקוין חווה נפילה ועלייה במקביל.
לפני כמה ימים, כשהביטקוין היה באזור 95, היה משהו דומה רק הפוך. קודם באה הירידה, ומיד באו קונים והעלו את המחיר בחזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: