סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ירח דבש
הודעהפורסם: ג' יולי 09, 2013 9:10 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בוסטון חלק ב׳
ויהי ביום השלישי בהיות הבוקר, ויהי קולות וברקים. 
טוב, אולי לא ברקים, אבל קולות של אורחים מתלוננים - בהחלט. 
בא בנאדם, לחופשה בבוסטון, מנסה לישון, ובתור בונוס מיוחד דופקים לו על הראש 22 טינאייג׳רס שההגדרה שלהם לתעסוקה מעניינת היא ״תעסוקה מרעישה ואם אפשר שגם תגרום נזק אז יותר עדיף״. 
אני יודע ש״יותר עדיף״ זה לא עברית, מה לעשות. אמריקאים. 
מדי לילה התקשר אורח אחר של המלון לשירותי האבטחה של המלון בכעס ואיים שהוא מזמין משטרה. 
אני לא אתפלא אם ביום שישי, כשיצאנו חזרה, מישהו במשטרת בוסטון פתח שמפניה ואמר: ״ברוך ה׳, הלכו היהודונים. שבוע הבא הם בוירג׳יניה, שהמשטרה שם תשבור את הראש״. 
קיצורו של עניין, ביום השלישי נסענו לאיזה מקום שבו משחקים משחקי פיינטבול. הפרוספקט מבטיח מקום שמתופעל בידי חיילי מארינס, אבל אחרי שראינו את הבעלים הבנו שהאנגלית שלנו לא משהו. 
הבעלים לא היה חייל במארינס, הוא היה צוללת. 
מכירים את האמריקאים הענקיים האלה? שבאים באריזות של גאלון? אז כזה. 
פחד פחדים. 
הפיינטבול הסתמן מהר מאד כפעילות הכי ציונית של השבוע. 
שי, צנחן ובייני״ש בעברו, כנראה עדיין סוחב את הטראומה הכבדה שנצרבה במוחו כשהחליט לחזור לישיבה ולא לצאת לקצינים. 
ברגע שהבחור קיבל נשק ליד - שום דבר בעולם לא היה יכול לעזור לילדונים האומללים מהקבוצה השניה. (כאן המקום להודות בשפל קול שאני הייתי המנהיג של הקבוצה השניה). 
פעם אחרי פעם מצאתי את עצמי לבד בשדה הקרב כשכל הילדודס שאמורים לשמש לי גיבוי מסתגרים בפחד בבסיס המוצא שלהם, ורק אני סופג את הכדורים של שי וחייליו. 
בכל קרב מחדש הגענו למצב שבו כולם מסוגרים בעמדת המוצא, שי מאיים עליהם עם הנשק, ואף לא אחד מעז לצאת. 
מזל שהתקשורת לא מצלמת בתוך בנייני פיינטבול. זה היה מוציא אותנו רע מאד בעולם. 
חזרנו מהפיינטבול חבולים אך רצוצים, ונסענו לאכול אצל רמי׳ס. 
רמי׳ס זו מסעדה ישראלית בבוסטון, שמוכרת פלאפל, שווארמה וטחינה. 
העובד הישראלי של רמי׳ס, בחור גבוה שמזכיר את עמוס תמם, נוהג לפתוח כל משפט ב״אח שלי״. 
״אח שלי, מה לשים לך בפיתה?״
״אח שלי, יש פה מישהו שעוד לא קיבל?״
״אח שלי, מה שלומכם חבר׳ה?״
כמעט התפתיתי לשאול אותו ״תגיד, מי ההורים שלך?״ כדי לראות אם הוא יענה ״אח שלי, אבא שלי ואמא שלי״, אבל התאפקתי. 
על שני העובדים האחרים לא ארחיב את הדיבור יען כי אשתי שתחיה קוראת את מה שאני כותב כאן, ולא בא לי לגרום לה שוב לבחילה עזה. 
בואו נדלג ליום רביעי בבוקר. 
התחלנו מנסיעה להיכל התהילה של הכדורסל. 
היכל התהילה נמצא בעיירה ספרינגפילד במדינת מסצ׳וסטס. קיוויתי לפגוש שם את הסימפסונים, אך למרבה הצער הם גרים כנראה בספרינגפילד אחרת. חבל. 
מקום מדהים ביופיו, מושקע פצצות, ומשעמם חושילינג. 
למטה היה מגרש עם כדורי NBA אמיתיים שאפשר להתאמן בהם על זריקות עונשין וכאלה. 
לקחתי את אחד החבר׳ה לשחק אחד על אחד, הדגמתי לו הוק שוט מדהים מחצי מרחק ושלשה על חסימה מטווח NBA, כשלפתע הגיע אלינו שומר ענק, בנדוד של מייקל ג׳ורדן או משהו כזה, ואמר לנו שאסור לשחק פה אחד על אחד. 
אני די בטוח שזה היה מקנאה, אם כי לא פסלתי סופית את האפשרות שזה היה מאנטישמיות. 
אחרי הכל מדובר במוזיאון כדורסל שלא מציג את ההישגים של קבוצת קשת המפוארת. התעלמות בוטה כזו היא לא דבר של מה בכך, תסכימו איתי. 
נטשנו את האנטישמיים האכזרים ונסענו לקליימב רוק, קיר טיפוס בכל זווית, אפשרית ובלתי. 
אני טיפסתי מטר ורבע ואז התייאשתי, אך בניגוד לפתגם המקובל דווקא לא טיפסתי על הקירות מרוב יאוש. סתם שכבתי על הרצפה והסתכלתי איך יהלי משאירה אבק לכל מדריכי הטיפוס המקועקעים. 
שי התלהב מלעשות מסלול מכשולים בגובה מטר ורבע שהיה נראה לי דבילי למדי, אז בשביל לא לבוא איתו שיקרתי לו שאני מפחד אבל שילך לבד אם הוא כל כך אמיץ.
היה משעשע לשכב על הרצפה ולראות את שי עושה אומגה של חצי מטר בהתלהבות אדירה. 
מת עליך, שי פוד. 
אחרי עוד ארוחה ברמי׳ס (״אח שלי! חזרתם!!!״) הלכנו לישון (שי יהלי ואני), ולהפריע לכל אורחי המלון (שאר החבורה) וקמנו נרגשים בבוקר יום העצמאות האמריקני. 
אמרנו הלל שלם בתפילה. 
סתם, אבא, תירגע. 
אמרנו חצי הלל. 
קיצר, לכבוד יום העצמאות של אמריקה הלכנו לראות משחק בייסבול. 
קחו לכם רבע שעה להסתכל על הקיר שלידכם.
מרתק, נכון?
יופי. אז זו בערך התחושה שמרגישים כשצופים במשחק בייסבול, בהבדל אחד. 
משחק בייסבול אורך ארבע שעות בערך. 
יא ריבון, ואני חשבתי שכדורגל זה משחק משעמם. 
הרגע הכי מרתק היה כשאיזה פרובוקטור הניף דגל של קנדה. שלושה אנשים מסביבו התחילו לצעוק בקצב USA! הוא נעלב וקיפל את הדגל. 
מרגש. 
אחר כך הלכנו לחגוג את יום העצמאות של אמריקה בצורה הכי אמריקאית שיש: אני לא מתכוון לזיקוקים, אני מתכוון לפקקי תנועה. עמדנו בפקק ענק יחד עם כל אוכלוסיית בוסטון, שמענו בומים שהעידו על כך שמישהו, איפשהו, יורה זיקוקים - וחזרנו למלון. 
ביום שישי בבוקר ארזנו את החפצים ונסענו בחזרה לעיירת הנופש דיל, שם עשינו את השבת. 
בדרך חזור גילינו משהו מעניין: בתחילת השבוע, אחד הילדים הביא איתו כרית מהבית, בשביל הנסיעות הארוכות. 
בדרך חזרה מבוסטון, הכרית - שכנראה הייתה בהיריון - ילדה עוד שתי כריות ובסך הכל היו באוטובוס שלוש כריות. 
ולחשוב שאחר כך מאשימים את הישראלים בגניבות מבתי מלון...
המשך יבוא, בעזרת הבורא יתברך. 

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 09, 2013 12:57 pm 
Sophomore

יש 34 מקומות שנקראים ספרינגפילד בארה"ב.
מזל טוב על הכריות- כן ירבה וכן יפרוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 09, 2013 5:45 pm 
Junior

אחר כך בדקנו באינטרנט, הדיונים בפורומים השונים בשאלה איזה ספרינגפילד זה ה-ספרינגפילד גורמים לדיוני קובי לברון להיראות עניניים.
המסקנה הרווחת היא שמדובר בספרינגפילד אורגון.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 09, 2013 6:06 pm 
Sophomore

למיטב זכרוני, כשיצא הסרט של משפחת סימפסון, יוצרי הסדרה (והסרט) עשו תחרות בין ערי הספרינגפילד השונות אצל מי ראוי להקרין את הקרנת הבכורה העולמית.
היו שם דברים מצחיקים אבל זה כבר מעבר למיטב זכרוני. אולי גוגל יעזור אחר כך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 11, 2013 5:39 am 
Junior

למה קוראים לסבן אילבן סבן אילבן?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 11, 2013 5:42 am 
Junior

עד שאתם זזים, ויקי כבר ענתה לי.

ציטוט:
תחילה היו החנויות פתוחות מהשעה שבע בבוקר ועד השעה אחת עשרה בלילה, ומכאן שם החברה שאומץ ב-1946. כיום רוב החנויות פתוחות 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 11, 2013 6:01 am 
Junior

אה, טעיתי בת׳רד.
אוף.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2013 3:24 am 
Junior

יום שני בבוקר, רחבת בית הכנסת בעיירת הנופש דיל. 
(עצירה של חמש שניות לטובת משחקי מילים שכוללים בתוכם כל התחכמות אפשרית עם המילה דיל.
עוד שלוש שניות בשביל הבדיחה הדוסית של ״בדיל ויעבור״.
סיימנו? יופי. בואו נמשיך). 
שוב שיירת רכבי השרד של הקהילה הסורית מגיעה ופורקת את הילדים. אומרים שלום, מתחילים לזהות פרצופים וקדימה-
על מי אני עובד? פרצופים עאלק. 
יש כובע, יש מצחיה, ומיד אחרי המצחיה מתחיל האייפד. שום פרצוף ושום בטיח. 
יש כאלה מהדרין מן המהדרין שביד אחת מחזיקים את האייפד ובשניה את האייפון. זה נראה לי קצת קשה לתמרן בין שני מסכים בו זמנית ועוד להביא את עצמך בזמן לאיפה שצריך להיות. 
אני עם מסך אחד בקושי מסתדר, תשאלו את יהלי.
קשה להיות ילד בקהילה הסורית. 
אל תבינו אותי לא נכון, זה לא שאני אומר שלהיות ילד בסוריה עצמה זה תענוג גדול, אבל זה מה יש. 
אגב, זו בדיוק הסיבה שאנשים לא מסתובבים עם צידניות ברחוב. כי החיים זה לא פיקניק. 
אחרי אי אילו שעות עם סטיבן (הולכת ומתגבשת בי ההבנה שאני צריך להקדיש לו פוסט מיוחד. האיש תופעה, בחיי) הגענו לוויליאמסבורג, וירג׳יניה. 
פורקים זריז במלון נחמד שמעוצב בהשראת מלחמת האזרחים (לא הודיעו לכם שנגמר?) עושים צ׳ק אין, והיידה לבוש גארדן. 
בוש גארדן הוא לונה פארק ענק, שאפשר לבלות בו במשך שבוע ברצף. 
מהמשפט הקודם נגזרות שתי מסקנות:
* הכרטיס לבוש גארדן הוא רב פעמי ובעל תוקף של שבוע. 
* הלו״ז לשבוע היה פשוט מאד. יום שני בוש גארדן, יום שלישי פארק המים בוש גארדן, יום רביעי שוב הבוש גארדן משלשום. מדהים אף מגוון. 
טו מייק א לונג שטורי סורט, הגענו לבוש גארדן וחיפשנו מגלשה שתהיה נמוכה מספיק בשביל שאני אעז לעשות אותה, וגבוהה מספיק בשביל ששי לא ירדם באמצע. 
בסוף מצאנו מתקן המתהדר בשם הקצר והקולע: קוד יו אסקייפ פרום פומפיי?! 
קודם כל, ספוילר קטן לכל המודאגים: אנחנו בריאים ושלמים, וברוך השם הצלחנו לברוח מפומפיי. פעמיים.
מה שכן, המתקן המטופש הזה מרטיב אותך עד ללשד העצמות (אחלה ביטוי זה), ואם לא נרטבת מספיק במהלך הבריחה הנועזת (נפל עלי פסל של זאוס!) אז יש בסוף אנשים שעומדים עם שפריצרים ומשפריצים עליך. 
הקטע הוא שהשימוש בשפריצרים האלה עולה דולר. אנשים אשכרה משלמים דולר בשביל לעמוד ולהשפריץ עליך כשאתה יוצא מהמתקן הזה. 
אמריקה מלאה אנטישמים, אני אומר לכם. 
אחרי שנרטבנו לגמרי והתלהבנו כמו ילדים ועשינו שוב כדי להתלהב פעם נוספת, החלטנו שמיצינו, והלכנו לחפש אטרקציה חדשה. 
עברנו ליד דוכני פרסים האלה שבהם צריך לעשות כל מיני משימות כדי לזכות בבובות. 
אולי אני אשמע מעט מתנשא, אבל לדעתי המתקנים האלה הם למעשה תרגיל עוקץ שקוף, עלוב ומגוחך. הקורבנות הם גברים חסרי ביטחון עצמי שמנסים להרשים את האישה שלהם ביכולות ההו-כה-מדהימות שלהם לקלוע חישוק לבקבוק או לנפץ צלחת חד פעמית עם כדור בייסבול, ואז להגיש לה באבירות את הבובה כמזכרת לאהבתם הנצחית וליכולות המדהימות שהם פיתחו בשוק פורים של חטיבת הביניים. 
משהו על הגבול שבין נלעג למעורר רחמים. 
בזבזתי שם 25 דולר. 
וכשאני אומר בזבזתי אני מתכוון בזבזתי. יעני לא זכיתי בכלום. לא יודע מה כל כך קשה לשבור שלוש צלחות עם כדור בייסבול אומלל, אבל זה מה היה. כל איזה ילד אמריקאי זב חוטם יצא משם עם בובה, ורק אני מבזבז את הירושה של הילדים שלי כמו עופר מקסימוב על שולחן פוקר ולא פוגע בכלום. 
הכי מעצבן היה החיוך הזחוח של אליסיה, המפעילה של הדוכן (מפעילה עאלק, לקחת מאנשים כסף ולדחוף לפאוצ׳ זה לא נקרא ״להפעיל״). היא הייתה כל כך מרוצה בכל פעם שהחטאתי זריקה, שלדעתי לקראת הסוף היא כבר ממש התאפקה לא להדליק את האורות המנצנצים מסביב לדוכן כל פעם שפספסתי שוב. 
בסופו של דבר החלטתי לשנות את חוקי המשחק ופשוט לזרוק על האנטישמית הזאת את שלושת הכדורים. 
בשלב הזה יהלי לקחה אחריות על עתיד המשפחה וגררה אותי מהדוכן ההוא. 
אבל אל תחשבו שיצאתי בלי בובה, בדוכן ליד היה אתגר אחר, לקלוע שלושה סלים בשלושה נסיונות. 
קלעתי אמנם רק אחד וגם זה בנסיון החמישי, אבל מייקל, המפעיל של הדוכן (אגב, שם יפה למפעיל דוכן כדורסל) התרשם מהסיפור על הזוג מישראל שנמצא פה בירח דבש והשתכנע לתת לנו במתנה דובון חמוד שזכה לשם דיפסי. 
עכשיו, ברור לי שיש קוראים שיטענו שזה לא נחשב שזכיתי בבובה, כי לא באמת קלעתי את הסל באחד משלושת הנסיונות הראשונים, לקוראים הללו יש לי רק שני דברים להגיד:
א. כל אחד צריך לשחק על היתרונות הטבעיים שלו. אם היכולת הבולטת שלך היא דווקא בתחום החירטוט ולא בתחום הכדורסל, סלמתאק. עוף על זה. 
ב. מניסיון החיים שלי - יכולת החירטוט חשובה ושימושית בהרבה מאשר יד רכה מחצי מרחק. 
לאחר שהאגו הגברי שלי נרגע מעט, שי ויהלי הלכו לעשות רכבת הרים בגובה האייפל, ואני התיישבתי בצד ותכננתי איך להרוג את אליסיה, הבחורה מדוכן ״שבור-את-הצלחת״. 
מכיוון שהתחייבתי לחזור לעבודה בשישי בגולן לא יכולתי להרשות לעצמי להרוג את אליסיה ולשבת בכלא, אז החלטתי לנקום בה בדרכי הייחודית. 
ניגשתי אליה בעודי מחייך את החיוך המקסים שלי ושאלתי אם אפשר לשאול משהו. אליסיה ענתה באדיבות שבטח. 
שאלתי אותה אם כל העובדים בפארק הם משפחה אחת. 
- לא, למה? שאלה אליסיה. 
- כי על התג שלך כתוב ״אליסיה וירג׳יניה״, על התג של הבחור בדוכן לידך כתוב ״מייקל וירג׳יניה״, ועד כמה ששמתי לב - כל העובדים בפארק שייכים למשפחת וירג׳יניה. 
-אהה, ענתה לי המאור הגדול, וירג׳יניה זה לא שם המשפחה, זה שם המדינה. 
- איזו מדינה? שאלתי. 
- וירג׳יניה, היא ענתה. 
- אבל וירג׳יניה זו לא מדינה, זה שם המשפחה שלך! התעקשתי. 
- לא, זה השם של המדינה שבה אני נמצאת. 
- ולמה כל המדינה נקראת על שם המשפחה שלך? אבא שלך הוא המושל?
בשלב הזה אליסיה החלה להתבלבל מעט:
- כל העובדים בפארק הם כמו משפחה גדולה. היא אמרה, שולפת לי משפט שנלקח מהשיעור הראשון בהדרכת עובדים. 
- אז אתם כן משפחת וירג׳יניה! צהלתי בקול. 
- נראה לי. היא מלמלה, תוהה לעצמה איך הגענו לכאן. 
- אז למה אמרת שלא? זה לא יפה לשקר, את הבת של המושל, את צריכה להוות דוגמה. 
בשלב הזה אליסיה וירג׳יניה הצטערה כבר על זה שדווקא היא הייתה במשמרת היום בדוכן הבובות. ועל זה שהיא עובדת בפארק. ועל זה שהיא נולדה. 
אבל אני לא התכוונתי להרפות. תבינו, זה לא היה אישי. הבחורה הזו אנטישמית וכבוד עם ישראל מונח על כתפי. 
- אליסיה, אני אשאל רק עוד פעם אחת, ואני מבקש שלא תשקרי לי. מהו שם המשפחה שלך?
- וירג׳יניה. היא בכתה. 
- ומהו שם המדינה בה אנחנו נמצאים? 
- וירג׳יניה. 
- מה אכלת היום לארוחת בוקר?
- וירג׳יניה.
שי ויהלי חזרו מהרכבת וגררו אותי משם שניה לפני שצמצמתי את אוצר המילים שלה למילה אחת בלבד. 
אחר כך עמדנו על הגשר וצפינו במופע הפיירוורקס המרהיב של הבוש גארדן תוך פיזום השיר ״זיקוקים״ של משה פרץ. 
חזרנו לישון במלון, בלי לדעת איזה יום רטוב מחכה לנו מחר. 

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2013 7:52 am 
Hall of Famer

ענק! ;;-)))
צוד האחד והיחיד 8)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 7:57 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
ענק! ;;-)))
צוד האחד והיחיד 8)

:oops: תודה...

וויליאמסבורג חלק שני + בולטימור. 
יום שלישי בבוקר, אנחנו יוצאים לבוש גארדן והפעם לפארק המים. 
אחרי כמה ״סטיבונים״ (שם כולל להתברברויות מוזרות) שכללו הגעה לבית מגורים פרטי (מה לעזאזל?!) ועמידה מול גדר בתקווה שהיא תפתח (עוד יותר מה לעזאזל?!) הגענו לפארק המים. 
יהלי מיד תפסה כסא נח ועוד לפני שהספיקה להגיד לנו ״תיהנו״ צללה אל מחוזות השינה המתוקים. 
שי ואני יצאנו לחפש אטרקציות מעניינות. 
אלא מה? שי החליט שבגלל שאנחנו בתשעת הימים אסור ללכת לבריכה ממש אלא רק למגלשות מים. 
נו, אם רבאיי אורים אומר - רבאיי אורים יודע. שיהיה. ויתרנו בצער על בריכת הגלים והלכנו לחפש משהו אחר לעשות. 
התחלנו ממתקן שבו אתה אמור ללכת על המים (ישועי במקצת, אני יודע), בעודך פוסע על פלציב שמעוצב בצורת גזע עץ, ובעזרת חבל שנמצא מעל הראש שלך ואפשר להיאחז בו. 
שי פחד לעלות על המתקן, אז עליתי לבד. 
אולי זה המקום לציין שהמתקן היה מיועד לילדים בגיל חמש בערך. 
אני לא אומר את זה כדי שתבוזו לשי על זה שהוא פחד לעלות על המתקן, אני אומר את זה כדי שתעריכו את המאמצים שעשיתי:
קודם כל, הפלציב בנוי להחזיק משקל של ילד בן 5, כשאני עליתי עליו הוא התחיל לזוז ולשקוע אל תוך המים. בנוסף, החבל היה בגובה של מטר וחצי מעל הפלציב, ככה שהייתי צריך להתכופף ולאחוז בו. 
באמצע הדרך כבר הבנתי שזה לא בדיוק המתקן המתאים ליהודי מכובד כמוני, כתב בעיתון מקומי רב תפוצה וכן הלאה, והחלטתי לעשות סיבוב פרסה.
אבל האחראי על המתקן סירב לאשר לי את העניין. זה היה כנראה וואן ווי פלציב. מכיוון שכך, לא נותרה לי ברירה וזינקתי אל תוך המים, 80 סנטים גובה. 
אחרי שיצאתי מהבריכה בשלום הלכנו לעשות מגלשה אחרת, חמודה בסך הכל, אבל אחת כזו שהתור אליה גומר לך תשעים אחוז מזמן הבילוי בפארק. 
סיימנו עם פארק המים של הבוש גארדן, התנגבנו (מה שהתברר כטעות מצערת) ויצאנו לחכות לסטיבן בחניה. 
פתאום, משום מקום, כמו שרק באמריקה יכול לקרות - נפתחו ארובות השמיים וגשם עז ניתך ארצה. 
קורוזיה לעצמות הדבר הזה. בחיי. 
עלינו לאוטובוס נוטפים ומטפטפים, הלכנו להחליף בגדים במלון ויצאנו לגו קארטס. 
מדהים, מטורף ומשעמם חושילינג. 
שלושה מסלולי מירוץ מכוניות: אחד לילדים, אחד לילדים קטנים ואחד לפעוטות. 
לא יודע למה אבל שי התלהב לאללה ממירוץ המכוניות ועשה הכל כדי לסיים ראשון. אני לכשעצמי חיפשתי בעיקר להתנגש בו, למרות שאמרו לנו שאסור. 
בסוף המירוץ ניגש אלי האחראי ובפנים קודרות ורציניות הסביר לי שמכיוון שעברתי על חוקי המקום, אין לו ברירה אלא לתת לי אזהרה, ואם שוב אבצע עבירת תנועה, ישלל רישיוני לאלתר. 
השתדלתי לעצור את הדמעות, והושטתי לו את יד הצמיד שלי. האיש כתב עליה בטוש שחור את המספר 23, הנהן אלי בפרצוף חמור, ושיחרר אותי. 
אני עושה הפסקה רגע בתיאור העלילה, כדי להרגיע אתכם. 
לא הורחקתי. 
ועדיין, התחושה הזו של לחיות על הקצה, לדעת שאתה במרחק של אזהרה אחת מהרחקה סופית - הוסיף מימד פסיכי של אדרנלין מטורף לכל האטרקציות. 
האמת היא שהיו רגעים שחששתי שלא אעמוד בלחץ, אבל אז הסתכלתי על המספר 23 וחשבתי על מייקל. אם הוא עמד בלחץ והכניס את הזריקה ההיא מול יוטה, 6 שניות לסיום, גם אני יכול. 
חזרה לגו קארטס: מלבד מסלולי המכוניות היו שם גם רכבת הרים מטורפת בגובה של מטר ועשרה, סירות מתנגשות עם שפריצרים (למי שהתבאס מזה שאנחנו יבשים כבר שעה ורבע ברצף), ומתקן שמשלב קרוסלה, ספינת פיראטים, צלחת מעופפת ואת ארוחת הצהריים והערב שלך. 
המלצה שלי - אל תנסו. 
חזרנו למלון ועל המיטה חיכה לנו פתק ״לא סידרתי את החדר כי היו דברים אישיים על המיטה. שירות חדרים״. 
הדברים האישיים היו מטען של גלאקסי וחולצת פיג׳מה, כן? 
טוב, כנראה שבוויליאמסבורג וירג׳יניה מכבדים את פרטיות האדם יותר. יפה מצידם. 
למחרת יצאנו שוב לבוש גארדן היבש (לא לפני שדאגנו להוריד מהמיטה את חפצינו האישיים). לא אלאה אתכם בתיאור הרכבות שלא עשיתי, המתקנים שלא עליתי עליהם והפרסים בהם לא זכיתי. מה שכן, ראינו שם מופע ריקודי סטפס מהמם. אין מה לומר, החבר׳ה שם יודעים את העבודה. 
אחרי הבוש גארדן הלכנו לשחק כדורסל במגרש שהיה בסביבה. במגרש היו שני סלים. אחד עקום ואחד סבבה. 
בעיקרון תכננו לשחק 3 על 3 בסל הטוב, אבל כשהגענו גילינו שחבורה של שחומי עור הקדימה אותנו ותפסה את הסל השווה. 
ניסינו לנחם את עצמנו שמקצוענים אמיתיים משחקים דווקא על סל כזה, כדי לאתגר את עצמם. 
לא עבד. 
בסוף נשברנו והלכנו לשחק פוטבול בדשא. הייתי מסביר לכם את החוקים של המשחק, אבל אני בעצמי לא הבנתי אותם. מה שאני כן יודע להגיד זה שניצחנו. תודו שעכשיו אתם מתרגשים. 
חזרנו למלון ולהפתעתנו גילינו מכתב חדש מהגברת שירות חדרים: ״לא סידרתי את החדר כי המיטות צמודות זו לזו״.
וואלה. ואתמול מה? לא היו צמודות?
חבל שלא נשארנו שם עוד לילה, ממש סיקרן אותי לדעת מה היא הייתה כותבת ביום חמישי. ״לא סידרתי את החדר כי...״ החלון פתוח? יש מגבות על הרצפה באמבטיה? הזווית בין מרקורי לשבתאי לא מתאימה?
לעולם כבר לא נדע. חבל. 
כפי שנרמז בפסקה הקודמת, ביום חמישי התחלנו לצמצם חזרה לכיוון דיל, ונסענו לבולטימור, מרילנד. 
אנשי בולטימור אוהבים את עצמם מאד (או כהגדרתה של יהלי: ״מתלהבים יותר מהקשתים״), ועל כל ספסל בבולטימור כתוב שהיא ״העיר הכי טובה באמריקה״. גם העובדה שחלק נכבד מהספסלים האלה מאוכלס בהומלסים לא ממש משנה להם. העיר הכי טובה וזהו. 
היינו במשחק בייסבול של האוריולס, הקבוצה המקומית. אם יש משהו יותר משעמם ממשחק בייסבול, זה משחק בייסבול של האוריולס. 
רגע השיא של המשחק היה בהמנון האמריקאי, שמכיל את ההברה ״או!״ מתישהו, אז כל האוהדים צועקים ״או!״ (הבנתם? יעני אוריולס. מתוחכם!)
משם והלאה - שממה ושיממון. 
הלכנו לישון במלון הכי טוב בעיר הכי טובה במדינה הכי טובה בארץ, ועוד שבוע של ירח הדבש חלף והלך לו. 
נתראה בשבוע הבא. 

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 11:45 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
כפי שנרמז בפסקה הקודמת, ביום חמישי התחלנו לצמצם חזרה לכיוון דיל, ונסענו לבולטימור, מרילנד. 
אנשי בולטימור אוהבים את עצמם מאד (או כהגדרתה של יהלי: ״מתלהבים יותר מהקשתים״), ועל כל ספסל בבולטימור כתוב שהיא ״העיר הכי טובה באמריקה״. גם העובדה שחלק נכבד מהספסלים האלה מאוכלס בהומלסים לא ממש משנה להם. העיר הכי טובה וזהו. 

"הפשע מהווה בעיה עצומה בבולטימור. בשנת 2009 נרצחו 238 בני-אדם בעיר; זוהי ירידה ממספר מקרי הרצח הגבוה ביותר בתולדות העיר שנרשם ב־1993 (353). בעיה חברתית חמורה נוספת בבולטימור היא שימוש בסמים; בולטימור נחשבת כמרכז מסחר ההרואין והאקסטזי בארצות הברית. העירייה הקימה קמפיין שנקרא "האמן" (BELIEVE) במטרה לעודד ולהחיות את תושבי העיר.
סדרת הטלוויזיה הסמויה מתרחשת כולה בבוליטמור על רקע מקרי הפשע והרצח הרבים שבה, כך גם הסדרה רצח מאדום לשחור, שגוללה את סיפורו של מחלק רצח במשטרת בולטימור".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 11:51 am 
Junior

ובקטנה, ישועי, הוא מונח שונה קצת ממה שהגדרתו אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 2:05 pm 
Junior

נדב, לא ידעתי שזה עד כדי כך, אבל זה בהחלט בולט. נגיד המלון שהיינו בו - הוא בלב הדאון טאון של העיר. כשראינו את הסביבה (וגם בעקבות אזהרות מוקדמות שקיבלנו) אמרנו לילדים - קחו את התיקים מהבגאז׳ וכנסו מיד למלון. אין להסתובב בחוץ.

גינות, התכוונתי ״ישואי״.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 2:07 pm 
מנהל פורום

מתחתן היום בערב... כותב בסלניוז ב14:00 :ps_ih:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 2:12 pm 
Sophomore

מזל"ט!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 2:23 pm 
Junior

למי מכם ששמע על האיש והאגדה רבי גדליה נדל, הנה סיפור קצר:

ביום חתונתו הוא הלך לישון, וביקש מאחד הרמי"ם להעירו כרבע שעה לפני מועד היציאה, אותו ר"מ (שבמקרה היה הרב שך בתפקידו בישיבת לומז'א), תהה למועד היקיצה המאוחר, והעירו כחצי שעה לפני המועד המבוקש, בתגובה, הביט הרב נדל בשעונו וחזר לשנתו.

מי שקצת בקיא בביוגרפיה של הרב בכלל לא יתפלא לסיפור הנ"ל.

שיבר, ראה חיים עם אשה אשר אהבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 2:36 pm 
Junior

מזל טוב שיבר!

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 4:34 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
למי מכם ששמע על האיש והאגדה רבי גדליה נדל, הנה סיפור קצר:

ביום חתונתו הוא הלך לישון, וביקש מאחד הרמי"ם להעירו כרבע שעה לפני מועד היציאה, אותו ר"מ (שבמקרה היה הרב שך בתפקידו בישיבת לומז'א), תהה למועד היקיצה המאוחר, והעירו כחצי שעה לפני המועד המבוקש, בתגובה, הביט הרב נדל בשעונו וחזר לשנתו.

מי שקצת בקיא בביוגרפיה של הרב בכלל לא יתפלא לסיפור הנ"ל.

שיבר, ראה חיים עם אשה אשר אהבת.

ומי שלא בקיא? כלומר כל הפורום למעט אותך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 4:52 pm 
Sophomore

מי שלא בקיא - יתפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:13 pm 
Hall of Famer

או שיתהה למה זה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:21 pm 
Junior

נורטון, האמת היא שכשכתבתי את ההודעה חשבתי עליך, משום שזכרתי משהו. (ההודעה הבאה נכתבה על ידך בת'רד ועדת פלסנר).
נורטון כתב:
את השם של נדל שמעתי, אבל אף פעם לא מעבר לכך. מעיון בויקי, הוא ...

שיערתי שזה מספיק בשביל להכיר את הביוגרפיה של האיש, הזיכרון כבר לא מה שהיה?

(ולמי שלא הבין, ההערה באה כאיזכור אגבי לעובדה שחתן מתעסק בענינים "שוליים" בעצם יום חתונתו).

לגופו, אני מתעקש שמדובר באישיות מרתקת מאוד גם במבט חילוני, ומי שיתור אחריו לא יתחרט. למעשה, מבחינה חרדית הוא היה מנודה קמעה, מסיבות מסוימות.

נערך לאחרונה על ידי גינות מיכאל בתאריך א' יולי 28, 2013 5:27 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:25 pm 
Sophomore

למען האמת,אני גם "מכיר" מהצצה בויקיפדיה.אולי תרחיב מעט את הערך שם?

אה,ונדב - אותי זה מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:39 pm 
Junior

ממה שאני מכיר על שני האישים, מדובר בהעתק קרוב מאוד למר שושני, כולל מאפיינים קרובים מאוד, שיעורי הפילוסופיה הביתיים והסודיים, הידע הנרחב, התפיסות המהפכניות, המראה החיצוני המטעה, הצנעה והבריחה מפרסום, מוזרות מסוימת, רדיפת אמת קיצונית, ודחיפת תלמידיו לחשיבה מקורית.

ולמי שלא על שמע על מר שושני, אני כבר בהחלט לא אחראי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:49 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני שמעתי על בר שושני מהפורום ועל פרופ' שושני שהיה מנכ"ל של איזשהו משרד ממשלתי (חינוך?). אני מניח שלא התכוונת לא לזה ולא לזה. דווקא הסיפור על הרב נדל היה מגניב (אני מציע לשיבר בהחלט לנסות את זה היום, אם לא איחרתי את המועד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2013 5:52 pm 
Sophomore

גינות מיכאל כתב:
ממה שאני מכיר על שני האישים, מדובר בהעתק קרוב מאוד למר שושני, כולל מאפיינים קרובים מאוד, שיעורי הפילוסופיה הביתיים והסודיים, הידע הנרחב, התפיסות המהפכניות, המראה החיצוני המטעה, הצנעה והבריחה מפרסום, מוזרות מסוימת, רדיפת אמת קיצונית, ודחיפת תלמידיו לחשיבה מקורית.

ולמי שלא על שמע על מר שושני, אני כבר בהחלט לא אחראי.

על מר שושני קצת קשה לשמוע מאחר והוא לא השאיר אחריו חומר כתוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 187 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: