סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 4:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 01, 2017 10:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הפנגווינס ממשיכים להראות עליונות בדרך אולי לבק טו בק.
דווקא הפרדטורס הובילו אתמול בשליש הראשון, אבל היתרון שלהם לא החזיק הרבה כי שוב הגיע האקס פקטור ג'ייק גנצל, והשווה.
אחרי שליש שני ללא שערים בא הפיצוץ בשליש השלישי.
לקח בדיוק 10 שניות והפנגווינס עלו ל-2:1. ומי המבקיע? כמובן ג'ייק גנצל.
אחר בא בליץ של עוד שני שערים תוך 15 שניות, 4:1 בסיום, והפנגווינס לוקחים יתרון 2:0 בסדרה לנאשוויל.

ג'ייק גנצל הוא סיפור ענק בלי ספק. 12 שערים בפלייאוף, מתוכם כבר 3 בסדרת הגמר. שחקן שהתנדנד בין ה-NHL למיינורס הולך להיות ה-MVP של הפלייאוף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 04, 2017 9:03 am 
Hall of Famer

נאשוויל פרדטורס 2017 קורצה מחומר מיוחד, כבר אמרתי?
דווקא הפנגווינס הובילו בסוף השליש הרשון (שער של ג'ייק גנצל, אלא מי? 13 בפלייאוף, 4 בסדרת הגמר) אבל לפרדטורס יש השנה הרבה גיבורים. הפעם זה היה רומאן יוסי השווייצרי, שכבש שער ומסר שני אסיסטים בדרך ל-5:1 גדול של הפרדטורס. יש לו כבר 6 שערים ו-10 אסיסטים בפלייאוף, והוא בכלל מגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 06, 2017 2:17 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אז אני מבין שאני היחיד שיושב מהבוקר ולוחץ על F5 בציפיה לעדכון של ראי על זה שנשוויל השוו ל2-2...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 07, 2017 12:38 am 
Hall of Famer

לא סתם השוו, אלא עשו אתזה עם 4:1 גדול. אפילו מאט מארי המצוין, שהחזיק את פיטסבורג בפלייאוף (יחד עם השוער השני מרק אנדרה פלרי) לא יכל לעמוד בשני המשחקים. הפרדטורס הם הקבוצה הטובה יותר בגמר הזה (לא מאמין שאני אומר את זה), גם במשחקים שהם הפסידו, והולך להיות מעניין עד הסוף.
הכוכבים של הפרדטורס הם השבדים שלהם - קבוצה מרובת סקנדינבים יש להם. ומעל כולם פיליפ פורסברג, חלוץ בן 22 שנבחר ב-2012 דווקא ע"י הקפיטלס של אובצ'קין. הקפיטלס השאילו אותו לעונת חישול אחת בחזרה לקבוצה השבדית שממנה הגיע, ואז, בלי ששיחק בקפיטלס אפילו משחק אחד, עשו טרייד לא מובן והעבירו אותו לפרדטורס, שם הוא מככב מאז. בפלייאוף הזה יש לו כבר 9 שערים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 09, 2017 3:45 pm 
Hall of Famer

מכות לשער - שוויון 24.
שערים - 6:0 לפיטסבורג...
בשקט בשקט יש לפיטסבורג לא רק את האקס פקטור ג'ייק גנצל - יש לה גם את הכוכבים שעושים עבודה סולידית וטובה, ובעיקר את יבגני מלקין שנותן פלייאוף מצוין.
אבל עדיין, מי שבעיקר מחזיק אותה זה השוער מאט מארי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2017 8:22 am 
Hall of Famer

יש לנו בק טו בק ראשון במאה ה-21, בק טו בק ראשון בעידן תקרת השכר שנכנסה לליגה אחרי העונה האבודה של 2004/05.
זה חיכה ממש לסוף, עד ש-1:35 לסוף המשחק פטריק הורנקוויסט השבדי - הפרדטור לשעבר - השתלט על דיסקית מאחורי השער של הפרדטורס, ופשוט הכה אותו על הגב של פקה רינה, השוער הפיני המצויין של הפרדטורס שהפעם טעה ולא כיסה טוב את הפינה הקרובה. מהגב שלו הדיסקית נכנסה, שער האליפות.
הפנגווינס עוד הבקיעו שער שני אחרי שהפרדטורס הוציאו את רינה כדי לנסות להשוות.

סידני קרוסבי זכה בגביע קון סמיית', גביע ה-MVP של הפלייאוף, הפעם השנייה ברציפות. עם כל הכבוד, ויש הרבה - 6 שערים ו-19 אסיסטים בפלייאוף זה יפה - זו בחירה פופוליסטית שמזכירה קצת את ליאו מסי במונדיאל האחרון. התואר אמור ללכת לשוער מאט מארי, שהציל את הפנגווינס במשחקים רבים שבהם הייתה הקבוצה הפחות טובה גם בסדרה הזו וגם בסדרה מול וושינגטון; או לג'ייק גנצל, האקס פקטור שהגיע מהמיינורס וכבש 13 שערים בפלייאוף.

אפרופו עולה מהמיינורס - הרבה גבות הורמו כשהפנגווינס מינו את מייק סאליבן למאמן ב-2015, אחרי העונות המאכזבות שהיו לפני זה. הוא לא דמות חדשה בליגה, אבל לא היה לו שום הישג להראות. הוא אימן שנתיים את בוסטון ברואינס ונכשל שם באצמע העשור הקודם, ואחר כך היה עוזר מאמן בקבוצות שונות בליגה עד שהפנגווינס לקחו אותו לאמן את הקבוצה-הבת שלהם בליגת המיינור AHL. ב-2015, אחרי שהמאמן הקודם פוטר, העדיפו הפנגווינס להעלות את סאליבן מהמיינורס על פני מאמנים מנוסים ומעוטרים יותר. והנה הוא מביא שתי אליפויות בק טו בק בשתי עונותיו הראשונות בקבוצה.

תמה עוד עונת הוקי אדירה. בנובמבר הקרוב הליגה תחגוג 100 שנה להיווסדה, בתוך עונה חדשה כבר, עם קבוצה חדשה בפעם הראשונה בלאס וגאס. יהיה שמח.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יוני 12, 2017 11:01 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2017 9:21 am 
Senior

הייתי בפיטסבורג כששיחקו את המשחק החמישי (שוחק שם) והאווירה הייתה דומה למה שהלך שם כשהסטילרס שיחקו בפלייאוף. המון אוהדים ברחובות וצפירות מכל עבר עם כל גול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 12, 2017 10:32 am 
Hall of Famer

בפיטסבורג ההוקי פופולרי מאז שהקבוצה הצטרפה לליגה בשנות ה-60 ובטח מאז עידן מריו למיה ויארומיר יאגר בשנות ה-90, אז זה לא מפתיע.
אבל אני הייתי בלוס אנג'לס בשנה שעברה, לא בדיוק מעוז הוקי קלאסי, ואחת השאלות ששאלתי הייתה אם שתי הזכיות בסטנלי עשו באז בעיר. בהתחשב בעובדה שחלק מהתגובות בתקשורת בעיר היו "מה, יש לנו בעיר קבוצת הוקי?" ציפיתי לתגובה של אדישות יחסית. וממש לא. סיפרו לי שבסדרות הגמר העיר הייתה בטירוף, התהלוכות עם הגביע הוציאו מספרים של 6 ספרות של אנשים החוצה, והטירוף הזכיר את הימים בהם ויין גרצקי הגיע לקבוצה בסוף שנות ה-80.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 13, 2017 1:56 pm 
Hall of Famer

עם סיום העונה, תשומת הלב עוברת לדראפט - ועוד לפני זה, לאספנשן דראפט שימלא את הסגל של הקבוצה החדשה וגאס גולדן נייטס.
הנייטס גם צפויים להכריז על המדים שלהם לעונה הראשונה.
רשימת השחקנים המוגנים ואלה שייחשפו לאקספנשן דראפט ע"י קבוצותיהם הקיימות תיחשף ביום שני, ומיד אחרי כן האקספנשן דראפט שיימשך שלושה ימים. מספר ימים לאחר מכן ייערך הדראפט הרגיל של ה-NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 9:51 am 
Sophomore

רק אנקדוטה קטנה - אני שותף בסטארטאפ, ועובד מול איזה חברה אמריקאית קטנה בסירקיוז שהמנכ"ל בה חולה על הוקי. גם המנכ"ל שלי וגם הוא היו בשוק שידעתי שיש ישראלי במיינורס שקוראים לו דייויד לוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 12:18 pm 
Hall of Famer

יפה לך...
רק תיקון, לא במיינורס. הוא במייג'ור ג'וניור, ליגות הצעירים הגדולות.

במיינורס, כלומר הליגות המקצועניות שמתחת ל-NHL, כבר היו ישראלים בעבר, כולל ב-AHL (ליגת המיינור החשובה ביותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 18, 2017 10:20 pm 
Sophomore

וואלה, לא השתמשתי במונח מיינורס וטוב שכך, רק אמרתי שזה באיזו ליגה שהיא לא ה nhl.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 19, 2017 11:13 am 
Hall of Famer

בינתיים מתחיל היום האקספנשן דראפט של וגאס, רשימת השחקנים שחשופים לדראפט כבר התפרסמה. השם הבולט והצפוי הוא מרק אנדרה פלרי, השוער הוותיק של הפנגווינס שהיה חלק חשוב באליפויות של 2009 ושל שנה שעברה, וגם השנה היה טוב מאד, אבל השוער השני מאט מארי האפיל עליו בסוף הפלייאוף והוא זה שהועדף ע"י הפנגווינס.
יש לוגאס עד יום רביעי לסיים מו"מ עם פרי אייג'נטס, ולבחור שחקן אחד מכל קבוצה בדראפט.
לפלרי היה סעיף no movement בחוזה, ואם לא היה מוותר עליו אי אפשר היה לחשוף אותו. הוא העדיף לוותר על הסעיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 22, 2017 11:24 am 
Hall of Famer

אז אתמול בלילה היה האקספנשן דראפט, כמו שאפשר היה לצפות הנייטס לוקחים מהפנגווינס את השוער מרק אנדרה פלרי. יחד עם ג'יימס ניל, חלוץ טוב מאד מסגנית האלופה הטרייה נאשוויל, אלה הבחירות הבולטות שלהם לסגל החדש.
יום לפני זה נחשפו לראשונה גם המדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 22, 2017 4:27 pm 
Hall of Famer

הארנה בירושלים מתחילה להראות את ייעודה האמיתי:

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 22, 2017 11:21 pm 
Hall of Famer

לטובת מה זה ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 23, 2017 1:00 am 
Hall of Famer

טורניר ההוקי של המכביה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 24, 2017 12:38 pm 
Hall of Famer

לפני הדראפט דובר על שניים שייבחרו ראשונים, שניהם סנטרים. וההכרעה הייתה של ניו ג'רזי דווילס - את מי לבחור?
אז הדווילס הלכו עם ניקו הישייר השווייצרי שמשחק בהאליפקס, מליגת הצעירים של קוויבק (אחת מליגות המייג'ור ג'וניור בקנדה). השווייצרי הראשון שנבחר ראשון בדראפט. זה השאיר לפילדלפיה את נולן פטריק, הסנטר שמגיע מליגת מייג'ור ג'וניור אחרת - WHL, הליגה של החוף המערבי.
רק שוער אחד נבחר בסיבוב הראשון בדראפט, והוא בא דווקא מהמכללות בארה"ב. ג'ייק אוטינגר, השוער של אוניברסיטת בוסטון. גם מעט מאד וינגרים; כמעט כולן בחרו סנטרים ומגינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 26, 2017 4:08 pm 
Hall of Famer

עם תום דראפט 2017, מתחילים לצאת מוק דראפטים ל-2018. אני לא מתמצא בכלל בשוק השחקנים הצעירים, אבל הדיבורים בכל הפורומים מדברים על אחד הדראפטים האיכותיים ביותר אי פעם - מה שעומד לרעת דוד לוין, שנראה שהתחרות שלו קשה מאד.
בינתיים אם משקללים את המוק דראפטים שמתחילים לצאת, הוא ממוקם באזור אמצע עד סוף הסיבוב השני. הגיוני לאור המספרים הלא אדירים שלו (מספרים נחמדים, אבל לא מה שהיה אפשר לצפות מנבחר ראשון בדראפט של ליגת מייג'ור ג'וניור) ולאור החסרונות שלו - גוף קטן וכישורים שבכל זאת לא מהוקצעים עד הסוף, פועל יוצא מסיפור החיים שלו.
כמובן, יש לו גם הרבה יתרונות שמדברים עליהם בפורומים - מהירות, יכולת למידה והסתגלות מהירה, פוטנציאל גבוה מאד לאור עקומת הלימוד שהראה עד עכשיו. אבל הוא יצטרך לתת שנה מעולה כדי להתקדם בדראפט המאד קשה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 29, 2017 10:18 am 
Hall of Famer

זירת הקרח בארנה לקראת המכביה נחנכה אתמול רשמית, עם אימון ראווה של נבחרת ישראל בהוקי ומופע של ילדים מחליקים על קרח. ניר ברקת בחולצה של נבחרת ישראל נאם וגזר את הסרט.
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 48&lang=HE

אני מניח שמדובר על זירה בחצי גודל, הארנה עד כמה שאני יודע לא ערוכה לזירה בגודל מלא, וממילא אחרי המכביה היא אמורה להיות מפורקת. חצי גודל אומר שאת ההוקי כנראה ישחקו עם שחקן פחות בכל קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 29, 2017 10:42 am 
Senior

ראובן מוזמן להעלות את הקטע המופתי של קישון על נבחרת הוקי הקרח של ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 29, 2017 11:17 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
זירת הקרח בארנה לקראת המכביה נחנכה אתמול רשמית, עם אימון ראווה של נבחרת ישראל בהוקי ומופע של ילדים מחליקים על קרח. ניר ברקת בחולצה של נבחרת ישראל נאם וגזר את הסרט.
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 48&lang=HE

אני מניח שמדובר על זירה בחצי גודל, הארנה עד כמה שאני יודע לא ערוכה לזירה בגודל מלא, וממילא אחרי המכביה היא אמורה להיות מפורקת. חצי גודל אומר שאת ההוקי כנראה ישחקו עם שחקן פחות בכל קבוצה.

אתה יכול להרחיב אולי על התקנות לגבי גודל המגרש ומספר השחקנים התלוי בו ?
האם יש עוד ענף ספורט עם "מדיניות" דומה ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 29, 2017 11:28 am 
Hall of Famer

גודל זירה תקני בהוקי הבינלאומי הוא 60 על 30. היה שינוי בחוקה לפני שלוש שנים שאיפשר לשחק גם בזירות צרות יותר, בעיקר כדי שאפשר יהיה לקיים משחקים בינלאומיים באופן חוקי בזירות NHL שהן צרות יותר (85 פיט, בערך 26 מטר).
בישראל יש רק זירה תקנית אחת, הזירה הגדולה של מרכז קנדה במטולה. שם משחקים בהרכבים מלאים (5 מחליקים + שוער לכל קבוצה). יש גם זירה בגודל תקני באילת, באייס-מול - אבל אין בה איבזור להוקי אז היא לא רלוונטית.
אני לא יודע מה הכסות החוקית מבחינת ה-IIHF לשחק בזירות קטנות יותר, אני מניח שכדי לא ליצור חסמי כניסה גדולים מדי למדינות שאין בהן תשתית של זירות תקניות הם מאפשרים את זה. למשל, בישראל רוב משחקי הליגה (לפחות של הקבוצות של מרכז הארץ) מתקיימות באייס-פיקס בחולון כדי שלא יצטרכו לנסוע עד מטולה כל שבוע. בחולון הזירה היא שני-שליש אורך על שני-שליש רוחב (40 על 20), ומשחק בהרכב מלא על זירה בגודל כזה ייצור צפיפות בלתי אפשרית, אז משחקים עם שחקן אחד פחות בכל קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 29, 2017 12:30 pm 
Hall of Famer

מעניין מאוד , תודה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 30, 2017 11:32 pm 
Sophomore

אני לא מתעניין או מבין בהוקי בכלל, אבל עכשיו סיימתי לראות את הסרט Red Army שמתאר את נבחרת ההוקי הרוסית בשנות ה-80. מאד מומלץ גם אם לא מתעניינים בהוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: