סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 17, 2025 9:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:09 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
אני יודע שיש אנשים כאלה. אני גם יודע ששמחה גולדין מתייחס לגופת הבן שלו כלאדם חי במובנים מסוימים. אני לא מסכים איתם ואני לא מסכים איתו. זה לא הופך אף טיעון שלי לנסתר, רק ללא מוסכם.

ובכן, זהו, לדעתם של רבים זה כן, וההסברים שלך לא תופסים לגביהם, כי אין פה שאלה מורכבת לדידם. הסדר המוסרי שלהם שונה משלך. אתה לא מסכים איתם, ובזה אתה סוגר את הסיפור.
אז נאה דורש, נאה מקיים. יש לך סדר מוסרי מסוים, לא מסכימים איתך על נושא הבשר, ובזה נסגר הסיפור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ו' ספטמבר 21, 2018 1:23 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:21 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הממ..אתה לא כלכך עוקב כנראה.

כתבתי לנורטון כמה פעמים שאני לא שופט את המוסר שלו, אני מתאר אותו. ביקשתי ממנו למצוא פגמים בתיאור, ואו שהוא לא מצא או שלא היה לו כח לחפש, אבל אני מאמין שתיארתי אותו בדיוק. אני לא טוען לתיאוריית מוסר מושלמת שעל פיה כולם צריכים לנהוג, אז אתה קצת נובח על העץ הלא נכון. שיאכל בשר לבריאות, אני רק שואל אותו במה זה שונה מוסרית מלבעול עז.

ולא הראית עדיין סתירה אחת ב"תורה מלאת הסתירות" שלי. להגיד שיש דתיים שלא מסכימים איתי בנושא ההפלות זה לא סתירה ולא התחלה של סתירה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ו' ספטמבר 21, 2018 1:33 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:26 am 
Hall of Famer

לדעתי, מנקודת המבט המוסרית של אנשים רבים, דווקא הראיתי גם הראיתי.
ובכלל, לכל הדיון הזה הגענו אחרי שטענת שיש סתירה בין לא לרצות לראות סרטוני שחיטה לבין לאכול חיות. זה בדיוק כמו לטעון שיש סתירה בין לא לרצות לראות סרטוני גרידה לבין עדיין לתמוך בהפלות, גם במקרים שבהם אין סכנה ליולדת. אבל הראית בבירור שאין אצלך כזו סתירה. אז זהו, שבעיני אין סתירה לא בזה וגם לא בהוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:32 am 
Hall of Famer

וואלה, לא הראית.

ובוא נדייק: מה שאמרתי זה שאני תמה על האמירה של נורטון שקשה לו לראות משהו שהוא שלם איתו לגמרי מוסרית. אחרי זה אמרתי שאם זה רק נוגע לגועל הטבעי שדברים כאלה עשויים לעורר (נגיד, ניתוח זה דבר חיובי מבחינה מוסרית שאין לי שום חשק לראות)-אז ברור למה הוא מתכוון, אבל אם נכנסים למהות הסבל אז...וכו'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:36 am 
Hall of Famer

אתה חושב שלא הראיתי, כי למרות כל מה שאתה אומר אתה חושב שהסדר המוסרי שלך עליון על זה של אחרים, ומה שהם חושבים שהוא אבן בניין של המוסר לא מדבר אליך. אתה לא מסכים איתם וזהו. אז בנושא אחר לא מסכימים איתך וזהו.
ואת המשפט האחרון שלך, בדיוק כמו שהוא, אפשר עדיין להצמיד בדיוק כמו שהוא לגרידה של עובר בן חודשיים-שלושה או כמה שהרפואה מאפשרת היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:41 am 
Hall of Famer

טיעונים מעגליים בנוסח ראי. כיף.

אתה אומר לי למה אני מתכוון? באיזה קטע?

ואת המשפט האחרון שלי אפשר להשוות לגרידת עובר רק אם ממש מתאמצים לא להבין או ממש מתאמצים להתווכח גם כשאין על מה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 2:20 am 
Hall of Famer

חלילה לי שתתאמץ בשעה כה מאוחרת בלילה.
עובר בן חודשיים-שלושה הוא כבר בעל ניצני איברי אדם ומערכת עצבים מרכזית. הוא כבר חש סוג של כאב וסבל, ואם ראית את סרטוני הגרידה של אפרת עם העוברים המתפתלים והנחנקים אני מניח שלא תוכל לסתור שהם חשים סבל ומצוקה. ואם ראית את הסבל הזה ועדיין אתה תומך בהפלות לא רק במקרים של סכנת חיים או סכנה רפואית ליולדת, אז את אותה סתירה שאתה טוען שיש לנורטון יש גם לך, רק בנושא אחר.
אז אם תגיד שזה נוגע רק לגועל זה דבר אחד, אבל אם נכנסים למהות הסבל... וכו'.

ואם אתה לא מבין מה שאמרתי על הסולם המוסרי, אחבוש שוב את כובע הפרו לייפר שאני לא.
אתה אומר שאתה שם את חיי היולדת לפני חיי העובר, סבבה. גם אני הפרו לייפר מסכים עם זה. אין טעם בלהיות פרו לייפר כשאתה מסכן חיים.
אבל אתה הולך מעבר לזה, אתה שם לא רק את חיי היולדת לפני העובר, אלא תומך בהריגתו של העובר גם במקרים שאין ליולדת סכנת חיים או בעייה רפואית. הנוחות/הרווחה/אורח החיים/המצב הכלכלי/הנסיבות/ווט הב יו, של היולדת, כשעל כף המאזניים השנייה יש חיי אדם?! גם אם זה אדם לעתיד, זה חיים מול משהו שאמור להיות זניח לעומתם. לא אמורה להיות פה שאלה בכלל (אומר הפרו לייפר).
ואתה מדבר עם מישהו על חיים וסבל של חיות? אם זו לא סתירה, אין סתירות בעולם.
סוף ציטוט הפרו לייפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 2:38 am 
Hall of Famer

נדב, תיארת את מה שאמרתי. אז ברור שאני מסכים. כאמור לגבי הבעילה של העז, אגיד זאת כל, זה אולי מעשה בעייתי ומוזר אבל אני לא אקנוס אף אחד אם זה מה שבא לו לעשות. שיהיה לו בסבבה, הסוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 6:55 am 
Hall of Famer

ראי, נסיון להבין מה אמרתי בהודעות הקודמות היה חוסך ממך את ההודעה הארוכה האחרונה, שבה אתה חוזר בפעם החמישית-שישית על מה שכבר אמרת-ואני פשוט לא רואה טעם לעשות זאת. הכל כתוב. לרבות כל ההסברים על ההבדל בין חי ללא-חי, וגם העניין הפעוט הזה שאמרתי שהסבל לכשעצמו לא מספיק כדי לשלול אכילת בשר. וכך גם הסבל לכשעצמו של העובר לא מספיק כדי למנוע הפלה.

אבל היי, אתה זה שיודע מה אני באמת חושב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 9:19 am 
Freshman

נדב באמת העלה ניסוי מחשבתי מעניין בנוגע לבעילת בע״ח לעומת השחיטה שלו. אם תיאורתית יתגלגל סרטון שבו רואים אדם בועל כבשה או פרה אז אין לי ספק שכל הטוקבקים יקראו לו מתעלל וירצו לראות אותו נענש על כך, אותם אנשים שמעדיפים לאכול את החיה שהוא בעל יאמרו שהוא מתעלל בה ויקללו אותו בכל הטוב שבעולם.

העניין זה שגם המדינה שתומכת בשחיטה של אותו החיה אכן תעניש אותו על כך.

אפילו נלך על מצב תיאורתי של זאופיל שאשכרה מחשיב את החיה הזו לבת זוג רומנטית שלו (ויש כאלו הזיות הרי), אבל הוא לא אוכל בשר כלל והוא באמת מקיים אורח חיים שבה הוא דואג כמיטב יכולתו לחיה זו בין אם בתנאי המחייה שלה ובאוכל הכי מובחר וברווחה שלה, אז כן הוא גם בועל אותה אבל יש בכלל ספק שמבחינה מוסרית אם נסתכל על אספקט הצער בע״ח הוא הרבה יותר מוסרי מכל אוכלי הבשר? שהחיה תעדיף כל יום לחיות שם מאשר לעבור את גיהנום תעשיית הבשר?

אז כן, לראות סרטון שכזה זה דבר מגעיל, אני אפילו נוטה להסכים שעבור רוב האנשים זה יהיה יותר מגעיל וקשה לצפייה מאשר סרטון שחיטה של אותה חיה (אני אישית מעדיף לראות דבר כזה מאשר שחיטה של חיה גדולה, ברצינות), אבל ממתי מוסר נקבע ע״פ רמת הגועל? עובדתית לחיה עדיף להבעל מאשר להשחט אני טיים, והרי ההזרעה של הפרות היא בטח לא יותר נעימה להן מבעילה תיאורתית שכזו, רוב הסיכויים שאפילו גרועה יותר. ובכל זאת דבר אחד מותר והשני אסור ומעורר סלידה קשה.

זו דוגמא יפה לעד כמה המוסר האנושי הפכפך, מלא סתירות ומשולל היגיון באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 12:34 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי, נסיון להבין מה אמרתי בהודעות הקודמות היה חוסך ממך את ההודעה הארוכה האחרונה, שבה אתה חוזר בפעם החמישית-שישית על מה שכבר אמרת-ואני פשוט לא רואה טעם לעשות זאת. הכל כתוב. לרבות כל ההסברים על ההבדל בין חי ללא-חי, וגם העניין הפעוט הזה שאמרתי שהסבל לכשעצמו לא מספיק כדי לשלול אכילת בשר. וכך גם הסבל לכשעצמו של העובר לא מספיק כדי למנוע הפלה.

אבל היי, אתה זה שיודע מה אני באמת חושב.

הנה מה שכתבת:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
ראיתי סרטון של אנונימוס פעם אחת בחיים וזה הספיק לי לכל החיים, תודה. מוסרית אני מאד בסדר עם אכילת חיות אבל זה לא אומר שאני נהנה לראות אותן סובלות

הסיפא לא כ"כ מסתדרת לי. אני לא מצליח לחשוב על משהו שכרוך בסבל שאני לא יכול לראות אבל אני "מאד בסדר" איתו מבחינה מוסרית.

אז את אותו דבר בדיוק אפשר להגיד על עובר אדם בן חודשיים-שלושה, שכבר חווה כאב וסבל.
אז בסדר, הבנתי כבר שמבחינתך עובר אדם, גם בגיל כזה ורמת התפתחות כזו, הוא לא באמת אדם, וחייו אינם שקולים לא רק לחיי היולדת או בעייה רפואית שלה, אלא גם לנוחותה/רווחתה/נסיבותיה/מצבה הכלכלי/ווטאבר. נראה גם שלא שקול לחיי חיה. זה המוסר שלך, אני לא שופט אותו, רק מניח אותו כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:12 pm 
Hall of Famer

חביבי, אתה רץ סביב הזנב של עצמך. אין שום סתירה לוגית במה שכתבתי. אתה גם כנראה לא מצליח להבין מה אני כותב לך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:35 pm 
Hall of Famer

ולכן הבאתי את הציטוט שאיתו התווכחתי ככתבו וכלשונו, ישפטו הקוראים אם אמרת או לא אמרת בו שהסבל כשלעצמו אמור להספיק כדי לשנות את דעתך המוסרית על אכילת בשר.
וישפטו הוא ישים במקרים אחרים או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:59 pm 
Hall of Famer

אני לא מאמין שאני מבזבז על זה את הזמן, אבל כתבתי: "אני לא מצליח לחשוב על משהו שכרוך בסבל שאני לא יכול לראות אבל אני "מאד בסדר" איתו מבחינה מוסרית". אתה תירגמת את זה כ"הסבל לכשעצמו אמור להספיק כדי לשנות את דעתך המוסרית על אכילת בשר", ואתה בונה תלי-תילים של פסאודו טיעון סביב התרגום השגוי הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 2:08 pm 
Hall of Famer

בעיני המשפט המוצטט מאד פשוט - אמרת שאתה לא מבין איך אפשר להיות בסדר מבחינה מוסרית עם משהו שכרוך בסבל, כזה שקשה או לא נעים לראות. זהו, בלי תוספות. רק הסבל.
אכילת בשר הוא נושא הת'רד, כמו גם הנושא של המשפט שלו ענית, ולכן פירשתי את זה כמכוון לאכילת בשר - איך אפשר להיות בסדר עם אכילת בשר שגורמת סבל שקשה או לא נעים לראות. אם לא התכוונת לאכילת בשר במשפט שציטטתי אבקש את סליחתך על הפירוש המופרך שלי...

רק אומר שאת המשפט הזה בדיוק כמו שהוא, בלי שינויים ובלי תוספות, אפשר ליישם גם בדילמות מוסריות אחרות, כמו הפלות. גם אחרי החידוד שהוספת לאחר מכן, שזה לא סתם גועל טבעי מלראות קרביים אלא מראייה והבנה של מהות הסבל כשלעצמו, הוא עדיין ישים בדילמות מוסריות אחרות. אתה טוען שבמקרה ההפלות לדידך זה לא תופס במקרים מסויימים (שנמנעת מלפרט מהם, אבל לא רק במקרים מסכני חיים), מכל מיני נימוקים. מכאן אני משאיר את זה כמו שזה לשיפוט הקוראים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 5:09 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

לגבי תועלתנות, הנביא הגדול הוא ג'ון רולס, גם אם הוא לא ממצא הרעיון (שראיתי במקור אחד, לא מאומת, שהיה צמחוני). בכל מקרה, הנה העיקרון המנחה.
"רולס מציע את עקרון ה"מקסימין" (Maximin) ככלל מנחה אשר על פיו יחלקו אנשי המצב ההתחלתי את הטובין הראשוניים במדינה הצודקת. לפי עיקרון זה, בתנאי אי וודאות ייבחרו הפרטים באלטרנטיבה "הרעה במיעוטה", דהיינו הטובה ביותר מבין שאר התוצאות הגרועות אשר נובעות מהאלטרנטיבות המתחרות. כלומר, כאשר צריך לבחור בין חברה שמייצרת יותר אך הייצור מתחלק בצורה לא שוויונית, הפרט יהיה מעוניין לחיות בחברה סוציאל-דמוקרטית, בה הסך הכול יהיה קטן יותר, אבל חלקו של החלש ביותר יהיה הגדול ביותר האפשרי. לדעת רולס, עדיף את המצב המאוזן ביותר, כך שמצבו של הגרוע ביותר יהיה הטוב ביותר האפשרי."

סליחה על ההצתה המאוחרת, אבל ג'ון רולס ממש לא היה תועלתן. להיפך, הוא תקף את התועלתנות.
תועלתנות קובעת את ערכה של כל פעולה לפי התועלת הכללית שהיא נותנת.
לדוגמא - אם יש במדינה מיעוט שניתן לשעבד לעבדים אשר ישרתו את שאר אנשי המדינה, אזי זה דבר מועיל בסה"כ (זו אחת הביקורות של ניטשה).
רולס אומר בדיוק להיפך - התועלת מהפעולה נמדדת לא לפי האגרגציה של כל תועלות החברה ממנה, אלא לפי הערך המינימאלי שלה ברמת הפרט.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 5:39 pm 
Hall of Famer

אתה צודק בהגדרה היבשה, אני למדתי עליו כתועלתן מודרני

רולס טוען כי התועלתנות מנסה להרחיב באופן שגוי את המודל של התנהגות רציונלית של אדם בודד לחברה שלמה, ובכך היא "אינה לוקחת ברצינות את ההבדלים בין יחידים". כתוצאה מכך, היא מצדיקה הקרבת חירותו של מיעוט למען תועלת הרוב.[5] אף על פי שנקודת המוצא של רולס אינה תועלתנית, ניתן לראות ב"כלל המקסימין" הרחבה ראויה של המודל מהפרט לכלל. לפי כלל זה, כאשר נתונות מספר חלופות יש להעדיף את החלופה שתפעל לטובת אלה שמצבם הוא הגרוע ביותר בחברה באופן מקסימלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 8:38 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בעיני המשפט המוצטט מאד פשוט - אמרת שאתה לא מבין איך אפשר להיות בסדר מבחינה מוסרית עם משהו שכרוך בסבל, כזה שקשה או לא נעים לראות. זהו, בלי תוספות. רק הסבל.

לא, לא אמרתי את זה. שפר את הבנת הנקרא שלך ו/או לחלופין את יכולת נסיון הקריאה בין המילים שלך. כמו שאמרתי: אתה בונה פסאודו-טיעון על משהו שלא אמרתי. ואנחנו במעגל, בוא נשתחרר ממנו. אתה תמשיך לחשוב שאמרתי X, אני אמשיך לדעת שאמרתי Y, נתקדם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 10:06 am 
Hall of Famer

אז לשירות ולנוחות ביקורת הפורום על הבנת הנקרא שלי, הרי שוב המשפט שלך:
Hacohen כתב:
נורטון כתב:
ראיתי סרטון של אנונימוס פעם אחת בחיים וזה הספיק לי לכל החיים, תודה. מוסרית אני מאד בסדר עם אכילת חיות אבל זה לא אומר שאני נהנה לראות אותן סובלות

הסיפא לא כ"כ מסתדרת לי. אני לא מצליח לחשוב על משהו שכרוך בסבל שאני לא יכול לראות אבל אני "מאד בסדר" איתו מבחינה מוסרית.

והרי הבנתי את משמעותו:

ראי שעל הקיר כתב:

ומאחר שאני שותף לשאיפתך להתקדם, לא אוסיף עוד מילה, רק אניח את שני הציטוטים פה לטובת קוראים עם הבנת נקרא ו/או יכולת ראיית הנסתר משופרות משלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 10:11 am 
Hall of Famer

כן, הנחת את זה אי-אילו פעמים קודם, ועדיין לא הצלחת למצוא את ההבדלים בין מה שכתבתי לבין התרגום שלך. אפשר לפתוח על זה ת'רד: "חידת הגיון לראי".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 10:22 am 
Hall of Famer

ומאחר שכבר הסכמנו שההגיון שלי, הבנת הנקרא שלי, כמו גם צלילותי המחשבתית והקוהרנטיות שלי, אינם כתמול שלשום - אני מזמין את כל הפורום להיות לי לעזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 12:25 pm 
Hall of Famer

בבקשה. הצעת את זה קודם ולא קפצו על המציאה. אולי יקפצו בהמשך.

אגב, לא דיברתי על צלילותך, הקוהרנטיות שלך ועל תמול-שלשום . אפרופו תגובה על מה שלא נאמר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 12:49 pm 
Hall of Famer

אם כך אחת מהשתיים: או שזה לא מעניין אף אחד, ואז נאלץ לחכות לת'רד הטבעונות השנתי של 2019/20; או שחידת ההגיון קשה מדי אפילו לחברי הפורום בעלי ההגיון, הבנת הנקרא, והיכולת לקרוא בין השורות המשופרים משלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 2:28 pm 
Hall of Famer

סביר שזה לא מעניין אף אחד, אבל כמובן לא ציינת את האפשרות השלישית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 22, 2018 5:09 pm 
Hall of Famer

גם אני הבנתי כמו ראי. ועד היום לא מבין את החלוקה שלך נדב, בין הפלות לאכילת בשר, במיוחד כשבעיני אכילת בשר היא טריוויאלית יותר לאין שיעור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], rony, Shiver ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: