Shiver כתב:
ehud כתב:
הפתרון הוא הבנה של כל ערביי יו"ש, וכן של אנשים כמוך במדינה, שיש כבר קרוב למיליון יהודים ביו"ש (בע"ה הלוואי שאני אבנה את בייתי שם),
ואי אפשר למנוע את נוכחותנו הנצחית שם.
מישהו פה חי בהכחשה עמוקה. אתה יודע שביו"ש רבתי יש מעל 2.5 מיליון פלסטינים. הם לא הולכים לשום מקום גם אם תעודד עזיבה.
אתה צריך להבין שהנוכחות שלהם בגדה היא "ניצחית" בדיוק כמו הנוכחות של ההתנחלויות. אלא אם אתה מתכוון לטפל בנוכחות שלהם ע"י טרנספר בכוח או השמדה... יש כאלה שבעד.
אהוד, האם הפתרון שלך כולל המשך שליטת ושיטור על הפלסטינים?
האם העלת בדעתך שחוסר הסימטריה בסכסוך הזה לטובת ישראל, והעובדה שחייהם של הפלסטינים נפגעים על בסיס יומי בעוד חייהם של מרבית היהודים כולל בהתנחלויות מתנהלים על מי מנוחות, היא אחת הסיבות לגילויי האלימות הרבים יותר של האוכלוסייה הפלסטינית מול זו היהודית?
אני לא מסתכל רק על יו"ש, אלא על סך המצב בין הים לירדן.
וסך הכל המצב הוא לא כ"כ טוב. מספרית, יש יתרון קל ליהודים, וזהו.
אני כן מאמין שעידוד הגירה ערבית המונית (לא רק מיו"ש, אלא לכל הערבים) בהסכמה עולמית זה הפתרון.
אם רק נציע לעולם, אני מאמין שיש מדינות שיתמכו. אבל זה תלוי בהצהרה אמונית-דתית שלנו (נושא שעדיף לא להיכנס אליו פה).
ולכל המצקצקים לגבי "ויתור אזרחות" -
היום אנשים מוותרים על אזרחות בשביל לחסוך כמה דולרים בטיסות, אז בשביל שלום עולמי על ארץ הקודש, והרבה כסף כפיצוי, לא יוותרו?
לאחר מכן, למי שיישאר ואין אזרחות, נותנים תושבות.
כמובן שהוא צריך להבין שהוא חי במדינת היהודים ולהיות נאמן בפועל. לא רק שאתה לא עושה פיגועים או זורק אבנים, אלא אתה גם נוהג בזהירות בכבישים,
לא גונב ציוד משטחי מילואים, לא מצית או עושה פרוטקשן לחקלאים, לא גונב רכבים וכו'.
אני יודע שיש כאלו שחושבים שזה נשמע הזוי, אבל אני חושב ש:
א. לא ניסינו את זה מעולם, אז חבל לחשוב שמדובר בהזיה.
ב. הזיה יותר גדולה לחשוב שאיזה הסכם יעשה פה קסם ביחסי ערבים-יהודים. זה פשוט עמוק ושורשי מלחשוב שאיזה הסכם יעשה פה שלום של אמת.
יש עוד שתי אפשרויות -
1. להתבסס בבינוניות שאנחנו חיים בה היום- סך הכל אנחנו חיים ופה, וגם הם חיים פה. לחטוף שם קאסם ופה בלון תבערה, פה סבב, ושם עוד יידויי אבנים.
2. מלחמה שתתפתח פה יום אחד מעבר לשליטתנו (מקווה שלא), ויכול להיות שהתוצאות יהיו כמו ששת הימים או העצמאות, שבשורה התחתונה הן טובות,
אבל הן יגרמו סבל מיותר לשני הצדדים. מה לעשות - בעיות שלא קוטעים אותן מוקדם, רק מחמירות