סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 2:57 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ברוב הדברים שרשמת אין שום כפייה. בעיקר עקרונות קפיטליסטיים של מקסום רווחים ע"י פנייה לרוב. נפלת קצת עם "כל החופים מופרדים או למשפחות צנועות". למה כל החופים? היום, עם הרוב החילוני, אין חופים בהפרדה - אפילו במעוזי הכופרים של גוש דן?

אם 99% מהמסעדות הן כשרות כי ככה נכון לבעלים שלהם או כי ככה רוב הקהל רוצה ולכן זה משתלם כלכלית - לא כפייה.
פקחים מטעם משרד הפנים שמסתובבים ונותנים קנסות לעסקים שפתוחים בשבת - כפייה.

99% מהעסקים לא מוכרים חמץ בפסח מבחירה/שיקול כלכלי - לא כפייה.
קנסות לחנויות שמוכרות/מציגות חמץ בפסח - כפייה.

פרסומות שמציגות רק דמויות גבריות כי ככה רוב הקהל רוצה - לא כפייה.
חוקים שאוסרים על הצגת דמות נשית לא צנועה בפרהסיה/שימוש באלימות (השחתה של שלטי חוצות, פגיעה פיזית בבתי עסק) - כפייה. (לצורך ההבהרה - דתיים שמחרימים קופת חולים שמציגה דמויות נשיות בפרסומות - זכותם ולא רואה בכך כפייה, רק התנהגות לא רציונלית שלא שייכת למאה ה-21, לפי השקפת עולמי)

וכו'

אגב, לאחרונה כל האוטובוסים בבאר שבע מכוסים בפרסומות של המשיח הקדוש של חב"ד (אוף-טופיק: מישהו יכול להסביר לי איך הזרם המשיחי של חב"ד עדיין נחשב חלק מהאורתודוקסיה היהודית?). להגיד לך שזה נעים לי בעין? ממש לא. מעורר בי תחושת קבס קשה בכל פעם מחדש. אבל אין בכך משום הכפייה. חוקי עזר עירוניים שהיו בעיר (לא יודע מה הסטטוס כרגע) וכפו על מסעדות (לא כשרות!) לסגור בשבת - כפייה לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 3:20 pm 
Sophomore

בסוף שורש הבעיה הוא שאין אפשרות לקיים יחסים של חיה ותן לחיות בין הציבורי החילוני לדתי-
את החילוני הממוצע ממש לא מעניין מה עושים הדתיים בבני ברק או בירושלים,
בעוד לדתי ההמוצע יש המון מה להעיר ולהחליט על איך החילוני צריך לחיות את חייו .
וכששני העולמות נפגשים, לדוגמא בצבא, אוטומטית מנסים לגשר על הפערים על ידי הנגשה של אותו מפגש שיתאים לאמונה של הדתי (הרי לחילוני ללכת לקראת הדתי זה מתוך כבוד, בעוד אם הדתי ילך לקראת החילוני זה בניגוד לאמונתו ואז זה ישר כפייה),
אבל זה רק מגדיל את הפערים, כי האמונה של הדתי ממש לא נגמרת ביחסים בינו לבין אלוהיו, אלא בכל מפגש שלו עם חילוני הוא עלול למצוא קונפליקט אמוני כזה או אחר (לדוגמא לשמוע אישה שרה חלילה),
ובדיוק בגלל שהאמונה של האדם הדתי דורשת גם מהסביבות שלו להתנהג בנורמות בו הוא מאמין , ככה אין אפשרות שהאדם הדתי יוכל לחתור לאורח החיים המתאים לאמונה שלו, בלי שהוא כופה על הסביבה שלו התנהגות מסוימת.

עכשיו ברור שנקודת המוצא של הדתי דורשת מהסביבה שלו הרבה יותר מזו של החילוני, אבל לפחות הייתי מצפה לאיזושהי הכרה שהעבודה שמדינת ישראל מנגישה כל כך הרבה דברים לדתיים שבה היא לא גזרה משמיים, אלא מגיעה מוויתורים כואבים של החברה החילונית. להגיד שבצבא על 99% מהחילונים לא נכפה כלום זה פשוט להגיד שמבחינתך וויתור של חילוני שווה לתחת כי רק וויתור על משהו שאתה "מאמין" בו נחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 3:39 pm 
Junior

לא מבין מה הצבא קשור לדיון - כל הצבא, מתחילתו עד סופו כפה עלי דברים שלא רציתי לעשות ועשיתי אותם כי לא רציתי להגיע לכלא (וכמובן בגלל התניות חברתיות). אתה לא רוצה להרים בחורה ואני לא רוצה לישון 3 שעות בלילה רק כי אני מחזור ראשון בקו (בלי שום הצדקה מבצעית). אתה לא רוצה לסוע באוטובוס בשבת ואני לא רוצה לתפוס עמדה 8 שעות. אתה לא רוצה לעשות מסעות עם בנות ואני לא רוצה לאכול אוכל כשר לפסח במשך שבועיים. צבא זה כולו כפיה אחת גדולה וכל עוד יש חוק גיוס חובה זה לא ישתנה.

בשורה התחתונה (אם נוציא את צה"ל מהענין) אין שום דבר שאסור על דתיים לעשות בעוד כל ההגבלות הקימות היום מונעות מהחילוניים לעשות דברים. איך שלא תסובב את זה הכפיה הדתית היא על החילונים עצמם, הכפיה החילונים (כפי שאתה מתאר אותה) היא למעשה אי כפיה דתית על החילוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 3:53 pm 
Junior

הדתיים לא חושבים שהסביבה צריכה ללכת בדרכם כדי לאפשר לחיות באמונתם. התגברנו בצהל על בעיות צניעות ושירים בשבת וקללות וכו. כמו שחילונים התגברו על טקס דתי ו"נהרג על קידוש ה'" ואזכרות לחללי צהל

זה גם לא קשור לאמונה. גם חילונים מאמינים בערכים מסוימים

הבעיה שאומרים לך לבצע משהו שאסור לך . לחלל שבת. לאכול ממטבח שלא כשר.

כשלחייל חילוני יגידו-תאכל קרבן פסח בצבא. תגנוב מערבי ציוד במעצר. אז תאכלו לטעון על כפייה דתית. כפייה של עשייה נגד אמונתך היא גרועה בהרבה בהימנעות מעשייה. בתורה ובחוקי המדינה יש עונש משמעותי על עשיית מעשה אסור (גניבה, חילול שבת וכו). ועונש מופחת, אם בכלל על הימנעות ממעשה שצריך.

ללמוד תורה בצבא. דתי לא מתלונן שלא מוקצה לו שעה ביום ללמוד. הוא מתלונן על מה שאסור לו לעשות. שבת כשרות וכו. כשהחילוני יתלונן שכופים עליו לבצע משהו אסור ע"פ אמות המידה החילוניות (גניבה, לשקר וכדו) יהיה אפשר להשוות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:14 pm 
Sophomore

אה? הרבה מהדוגמאות שלך כוללות דרישות מסוימות מהסביבה שלך (ים, נשים בצבא) והמון מהדוגמאות ביום יום - חמץ, נסיעה בשבת, מרכולים בשבת, עבודות של משרד התחבורה בשבת, בערך כל דבר שקורה בשבת.
הרי אם אין לך דרישות מהסביבה שלך, למה שאיזשהו משהו שחילוני עושה בסביבה שלך יפריע לך?
לא ברורה לי ההיתממות הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:35 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא הבנתי, זו תפישה דתית לגיטימית שמותר/צריך לגנוב מערבי במעצר ציוד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:39 pm 
Junior

לא ראובן זו היתה דוגמא היפוטית. אני מחפש בנרות מה אסור לחילונים, בלי להגיע ל"רצח אונס" שהם חמורים בהרבה מהדוגמא המקבילה.

D3 האמירה של הדתיים היא תנו לי להימנע מלעבור איסור
תנו לי חופים מוכרזים למשפחות צנועות. משאיר את רוב החופים לחילונים. שהאדם הפרטי יעשה כרצונו
תנו לי לשרת ללא מגע פיזי/ייחוד עם בנות, אל תגייסו אותי למסלולים שלא מאפשרים זאת. משאיר לחילונים יחידות שמבחינתי יעשו שם מסיבות קרחנה (עצוב לי, אבל אין מה לעשות), שהאדם הפרטי יעשה כרצונו

תנו לי לאכול כשר בצה"ל, אני רוצה מטבחים שחילוני לא יכול להטריף, ואם יטריף שנדע. תאכלו מה שתרצו מבחינתי, שהפרט יעשה כרצונו

הדתיים לא כופים דבר על אף אחד. אין תועלת, זה יוצר רק נזק.

לשאר הדוגמאות שלך, אנו מדינה יהודית, וגם הציבור החילוני ברובו הגדול הסכים מרצונו לשמור על צביון ציבורי מסוים של יהדות מינימלית בהקמת המדינה, כגון השבת הציבורית, הכשרות הציבורית והנישואין (הסטטוס קוו). זו מדינה יהודית במובן הכי מינימאלי, וכך החילונים והדתים החליטו לשתף פעולה.

הדתיים לא כופים על אדם פרטי לשמור שבת, לאכול כשר או לחיות עם אישה איזו שתרצה. תעשה מה שתרצה. מסיבות ענק, פרסומות, הופעות, חופים. אבל מסחר ותעשייה פומביים, וכן תחבורה ציבורית, היה מוסכם על הכול שהם סגורים בשבת.
לאחרונה יש מגמה של שוליים להכריז מלחמה על הפרהסיה הציבורית היהודית של המדינה, מניפים סיסמאות דמגוגיות על כפייה, הדתה ומדינת הלכה כביכול.

האמת היא הפוכה. אם העירייה או המדינה יממנו חילול שבת בתחבורה ציבורית ועבודות של משרד התחבורה על חשבון משלם המיסים - הן כופות חילול שבת על חשבוני. כפייה חילונית. ולכן הדתיים התעקשו שמוסדות המדינה עליהם אנו משלמים ישמרו שבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אבל זה בדיוק העניין. הבאת דוגמה שמוסרית וחוקית היא פסולה, אין כאן עניין של דתי/חילוני. זו לא דוגמה שמאלצת לאדם עם אמונה 'חילונית' לזנוח את אמונתו. בכל אופן כבר עכשיו כספי המסים שלך (ושל כל יהודי בעולם) מממנים חילול שבת. אני מבין את הרצון להימנע מכך ככל האפשר אבל עובדתית זה המצב. ותיקונים של משרד התחבורה בשבת התקיימו מאז ומעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:46 pm 
Sophomore

אתה לא יכול להגיד שאתה לא כופה דברים על הסביבה שלך, ואז להגדיר חילול כמעשים שהסביבה שלך מבצעת, או לדבר על ה"פרהסיה היהודית הציבורית" מתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:54 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
הדתיים לא חושבים שהסביבה צריכה ללכת בדרכם כדי לאפשר לחיות באמונתם. התגברנו בצהל על בעיות צניעות ושירים בשבת וקללות וכו. כמו שחילונים התגברו על טקס דתי ו"נהרג על קידוש ה'" ואזכרות לחללי צהל

כשלחייל חילוני יגידו-תאכל קרבן פסח בצבא. תגנוב מערבי ציוד במעצר. אז תאכלו לטעון על כפייה דתית. כפייה של עשייה נגד אמונתך היא גרועה בהרבה בהימנעות מעשייה. בתורה ובחוקי המדינה יש עונש משמעותי על עשיית מעשה אסור (גניבה, חילול שבת וכו). ועונש מופחת, אם בכלל על הימנעות ממעשה שצריך.

ללמוד תורה בצבא. דתי לא מתלונן שלא מוקצה לו שעה ביום ללמוד. הוא מתלונן על מה שאסור לו לעשות. שבת כשרות וכו. כשהחילוני יתלונן שכופים עליו לבצע משהו אסור ע"פ אמות המידה החילוניות (גניבה, לשקר וכדו) יהיה אפשר להשוות

כמה שאלות:
1) לדידך רק חילונים מקללים?
2) מהם הערכים המסוימים שלדעתך חילונים מאמינים בהם? או שהתכוונת לערכים דתיים/מסורתיים שחילונים גם מאמינים בהם?
3) מה זה קורבן פסח?
4) איך בדיוק אתה משווה בין לשרת עם נשים או לראות אוכל לא כשר או מה שלא הכריחו אותך לעשות בצבא לבין לגנוב מערבי ציוד?
5) אתה מודע לזה שבמדינות נורמליות צעירים בני 18 הולכים ללמוד באוניברסיטה, מה שישראלים לא יכולים לעשות בגלל חוק גיוס חובה? (אלא אם הם הולכים לעתודה ואז מחויבים לחתום קבע)

FLASH כתב:
אתאר לכם חיים במדינת ישראל מודל 2080 ותגידו לי האם יש ב2080 כפייה דתית או לא

כל גוש דן, פתח תקווה גבעתיים רמת גן תל אביב הרצליה רעננה וכו, מפוצץ ב90% חרדים וחרדל"ים. סמוטריצים וליצמנים למיניהם. כנ"ל כמעט כל מדינת ישראל. אנשים הולכים ברחוב ובמקום להציץ בפלפון כל דקה, הם פותחים את הגמרא תוך כדי הליכה, ולומדים באוטובוס. לכל אחד עשרה ילדים עם פאות, מלמד אותם תוך כדי הליכה הלכות יום טוב והלכות חציצה. זה הדיבור שאתם שומעים ברחוב. השירים באוטובוס שירי שבת, השירים במוניות וב90% מתחנות הרדיו באוטו שירי חסידיים ושיעורי תורה. הרחוב מפוצץ בחנויות שמוכרות תשמישי קדושה ספרי קודש ודיסקים של שירי קודש. כמעט כל חנויות הבגדים מפוצצות בגדים של דוסים. כל חופי הים או מופרדים או למשפחות צנועות. מי שהולכת בלבוש לא צנוע זוכה למבט מוזר אבל לא מעבר. מנסים לכבד. העיתונים גם הם מלאים בטסקטים תורניים של רבנים באווירה דתית. חידושים מהרב דויטש. ללכת למשרד הפנים? למשרד הרווחה? לדואר? כל מקום מדברים או ביידיש או דוחפים לך מימרות מחז"ל. מסביבך אנשים נפגשים ושואלים אחד את השני על סוגיות בש"ס. מיליוני ילדים עם פאות משחקים בחבל ביידיש ברחוב. בגיל 18 מקובל להתחתן בגיל 20 גיוס חובה לצבא שמתנהל על פי חוקי תורה (כמובן בהחרגות שמאפשרות שירות לחילוני כדוגמת מקררים אישיים לאוכל לא כשר, אפשר לחלל שבת , ואפשרות לשירות מעורב ביחידות מסוימות וכו). שלטי ענק בתל אביב עם תמונות של רבנים בגיל 80, בכל המחסומים

הכל מפוצץ בפרסומות של דוסים בעיתון ברחוב באוטובוסים בשלטי חוצות. המונים נוהרים לבית המקדש 3 פעמים בשנה להקריב קרבנות. במקום הופעות ענק באוירה חילונית, חגיגות ענק בכל תל אביב באוירה דוסית.

הדתי יגיד לחילוני, אבל לא כפיתי עליך שום דבר, מה אני כופה עליך בדיוק? תאכל מה שבא לך, תחלל שבת מצידי, אין כאן כפייה דתית !

יש כשל מהותי בסצנה שאתה מתאר - אנשים לא יציצו בפלאפון כל דקה כי לא יהיו פלאפונים... המדינה העתידית שאתה מתאר לא תהיה אומת הייטק. היא תהיה מדינת הלכה נכשלת, בורה וענייה שסובלת מפיצוץ אוכלוסין נוראי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 4:58 pm 
Junior

FLASH כתב:
לשאר הדוגמאות שלך, אנו מדינה יהודית, וגם הציבור החילוני ברובו הגדול הסכים מרצונו לשמור על צביון ציבורי מסוים של יהדות מינימלית בהקמת המדינה, כגון השבת הציבורית, הכשרות הציבורית והנישואין (הסטטוס קוו). זו מדינה יהודית במובן הכי מינימאלי, וכך החילונים והדתים החליטו לשתף פעולה.

אני משוכנע שאם תעשה משאל אצל החילונים יהיה לך רוב מהדהד לפתיחת מרכזים בשבת ואפשור נישואים אזרחיים (מה הכוונה בכשרות ציבורית?).

לצורך הענין - למה מפריע לך אם אני פותח את חנות הבגדים שלי בשבת או אם הביג בעיר שלי פתוח בשבת? מה איכפת לך איך אני מתחתן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 5:41 pm 
Junior

sir charles כתב:
FLASH כתב:

כמה שאלות:
1) לדידך רק חילונים מקללים?
2) מהם הערכים המסוימים שלדעתך חילונים מאמינים בהם? או שהתכוונת לערכים דתיים/מסורתיים שחילונים גם מאמינים בהם?
3) מה זה קורבן פסח?
4) איך בדיוק אתה משווה בין לשרת עם נשים או לראות אוכל לא כשר או מה שלא הכריחו אותך לעשות בצבא לבין לגנוב מערבי ציוד?
5) אתה מודע לזה שבמדינות נורמליות צעירים בני 18 הולכים ללמוד באוניברסיטה, מה שישראלים לא יכולים לעשות בגלל חוק גיוס חובה? (אלא אם הם הולכים לעתודה ואז מחויבים לחתום קבע)

FLASH כתב:
אתאר לכם חיים במדינת ישראל מודל 2080 ותגידו לי האם יש ב2080 כפייה דתית או לא

כל גוש דן, פתח תקווה גבעתיים רמת גן תל אביב הרצליה רעננה וכו, מפוצץ ב90% חרדים וחרדל"ים. סמוטריצים וליצמנים למיניהם. כנ"ל כמעט כל מדינת ישראל. אנשים הולכים ברחוב ובמקום להציץ בפלפון כל דקה, הם פותחים את הגמרא תוך כדי הליכה, ולומדים באוטובוס. לכל אחד עשרה ילדים עם פאות, מלמד אותם תוך כדי הליכה הלכות יום טוב והלכות חציצה. זה הדיבור שאתם שומעים ברחוב. השירים באוטובוס שירי שבת, השירים במוניות וב90% מתחנות הרדיו באוטו שירי חסידיים ושיעורי תורה. הרחוב מפוצץ בחנויות שמוכרות תשמישי קדושה ספרי קודש ודיסקים של שירי קודש. כמעט כל חנויות הבגדים מפוצצות בגדים של דוסים. כל חופי הים או מופרדים או למשפחות צנועות. מי שהולכת בלבוש לא צנוע זוכה למבט מוזר אבל לא מעבר. מנסים לכבד. העיתונים גם הם מלאים בטסקטים תורניים של רבנים באווירה דתית. חידושים מהרב דויטש. ללכת למשרד הפנים? למשרד הרווחה? לדואר? כל מקום מדברים או ביידיש או דוחפים לך מימרות מחז"ל. מסביבך אנשים נפגשים ושואלים אחד את השני על סוגיות בש"ס. מיליוני ילדים עם פאות משחקים בחבל ביידיש ברחוב. בגיל 18 מקובל להתחתן בגיל 20 גיוס חובה לצבא שמתנהל על פי חוקי תורה (כמובן בהחרגות שמאפשרות שירות לחילוני כדוגמת מקררים אישיים לאוכל לא כשר, אפשר לחלל שבת , ואפשרות לשירות מעורב ביחידות מסוימות וכו). שלטי ענק בתל אביב עם תמונות של רבנים בגיל 80, בכל המחסומים

הכל מפוצץ בפרסומות של דוסים בעיתון ברחוב באוטובוסים בשלטי חוצות. המונים נוהרים לבית המקדש 3 פעמים בשנה להקריב קרבנות. במקום הופעות ענק באוירה חילונית, חגיגות ענק בכל תל אביב באוירה דוסית.

הדתי יגיד לחילוני, אבל לא כפיתי עליך שום דבר, מה אני כופה עליך בדיוק? תאכל מה שבא לך, תחלל שבת מצידי, אין כאן כפייה דתית !

יש כשל מהותי בסצנה שאתה מתאר - אנשים לא יציצו בפלאפון כל דקה כי לא יהיו פלאפונים... המדינה העתידית שאתה מתאר לא תהיה אומת הייטק. היא תהיה מדינת הלכה נכשלת, בורה וענייה שסובלת מפיצוץ אוכלוסין נוראי.

כמובן אתה מנותק. אני לדוג' מהנדס תכנה, עתודאי לשעבר , בצבא מנהל פרויקטים בשווי מיליונים מול מגוון תעשיות בטחוניות . מהשחרור (וגם לפני הגיוס) לומד תורה רוב השבוע 5 שנים כבר. עובד בתכנות וניהול בחברה שמפיצה תורה. התחנכתי על ערכי התורה, מתגורר בהתנחלות, רוב הציבור כאן לומד תורה שנים רבות וגודל לשירות קרבי/משמעותי אחר וכניסה למגוון מקצועות לצד התורה. יש ביישוב שלי באזור 8 ילדים למשפחה. מעולם לא פגשתי משפחות טובות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 5:50 pm 
Junior

כמו שראובן אמר, יש פה מחלוקת בלתי ניתנת ליישוב.
לצד אחד יש כל מיני מחויבויות שכופות דברים לא רק עליו אלא גם על הסביבה שלו וצריך סכומי כסף אדירים כדי לעמוד בהן, בעוד הצד השני בסך הכל רוצה את החופש שלו, אבל כיוון שזה מגיע מתוך רצון ותפיסת עולם ולא מתוך ספר חוקים, זה לא חשוב באותה מידה. כל ניסיון לייצר פה סימטריה מראש נדון לכישלון.
היופי הוא שכל הדוגמאות של פלאש הן מהצבא, פרק זמן של שנתיים ושמונה במקסימום בו גם ככה כופים על כולנו לעשות המון דברים נגד רצוננו, ואילו הדוגמאות של הצד החילוני נמשכות חיים שלמים.
אה, וכיוון שאף אחד לא הגיב לזה, אני רק אגיד שגם אני בעוונותי הייתי בצבא ובחצי מהדברים שפלאש כתב מעולם לא נתקלתי. אבל בסדר, בואו נניח שמדובר בתועבה אחת גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 5:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
רק מחזק אותי במסקנה שהגעתי אליה מזמן - שתי מדינות לשני עמים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 5:58 pm 
Sophomore

FLASH כתב:

התיאור שלך יפה, אבל חסר המימד הטבעי בו -
יהיו גם אולמות כדורסל, פארקי ענק, שבילי אופניים, אגמים מלאכותיים וכו'.
ישראל תהיה מוקד עלייה לרגל לכל אומת העולם, ונהיה "אור לגוים" רציני יותר ממה שאנחנו היום.

התמונות ברחובות והרחובות יהיו אמנם גם של רבנים, אבל גם של נפלאות הבריאה וגם של דברים אחרים שהם יפים ונחמדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:02 pm 
Hall of Famer

זה כבר מתחיל להיות שלוש מדינות לשלושה עמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:03 pm 
Senior

יותר בכיוון של שתי מדינות ומוסד אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:11 pm 
Junior

3&D כתב:
אתה לא יכול להגיד שאתה לא כופה דברים על הסביבה שלך, ואז להגדיר חילול כמעשים שהסביבה שלך מבצעת, או לדבר על ה"פרהסיה היהודית הציבורית" מתנצל.

אני לא כופה דבר על הפרט. הפרט יכול לעשות כרצונו.

הדתיים והחילונים כפו עלינו מדינה יהודית בסטאטוס קוו. זה מתבטא בציביון ציבורי מינימאלי, שבת ציבורית, כשרות ציבורית, נישואין. אתה יכול להתלונן לסבא רבא של למה על בסיס זה קמה המדינה. ומי שרוצה לשנות נדרש לתפוס את ההגה ולעשות מעשה, אם יש לכך רוב (אני בספק, כי רוב המדינה אנשים מאמינים שלא מיוצגים בפורום. שקי רוב חילוני בעד משהו מעניין אותי, כמו שרוב דתי בעד משהו מעניין אותך)

צ'ארלס, אתה מסלף או לא קורא. כשתדייק בדברי אתייחס אליך.

ראובן, אני אכן אתעקש שכספי לא יגיע לחילול שבת. אני מאמין שסמוטריץ פועל עבור כך.

החילונים כופים על הפרט הדתי לעבור איסורים בצבא. הדתי לא כופה על החילוני לעשות מעשה כלשהו שנוגד את אמונתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:17 pm 
Hall of Famer

הפרט שאין לו אוטו יכול לנסוע באוטובוס בשבת לים? הפרט יכול להתחתן בישראל עם אהובתו שלא באה טוב בעין לממסד הדתי?
לא, רק שבעיניך זו לא כפייה למרות שזו תחיבת חוטמך במעשיו של האחר שהם לא באמת עניינך, ולכן אין בינינו באמת שיג ושיח בעניין.
שתי מדינות לשני עמים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' ינואר 12, 2021 6:19 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:18 pm 
Hall of Famer

והפרטית יכולה להתגרש מתי שהיא רוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:18 pm 
Sophomore

מה זאת אומרת לא כופה על הפרט? אתה מונע מהפרט להשתמש בשירותים כאלה ואחרים, ולחיות את חייו בצורה שבה הוא היה רוצה לחיות, רבאק אתה מתערב לו בדברים הכי אישיים כמו נישואין, אתה גם מונע מהמיסים שהוא משלם לתת לו את התרומה שהוא מצפה לה. אז לא, אני ממש לא יכול לעשות כרצוני.
והסיבה ההיסטורית נחמדה, אבל הקשר בינה להתכחשות המוזרה לכך שהציבור החילוני בישראל (גם כפרטים, אם אתה מתעקב לעשות את ההפרדה) עושה וויתורים כואבים לטובת הציבובר הדתי מקרי בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:45 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
FLASH כתב:

התיאור שלך יפה, אבל חסר המימד הטבעי בו -
יהיו גם אולמות כדורסל, פארקי ענק, שבילי אופניים, אגמים מלאכותיים וכו'.
ישראל תהיה מוקד עלייה לרגל לכל אומת העולם, ונהיה "אור לגוים" רציני יותר ממה שאנחנו היום.

התמונות ברחובות והרחובות יהיו אמנם גם של רבנים, אבל גם של נפלאות הבריאה וגם של דברים אחרים שהם יפים ונחמדים.

בדיוק כמו בבני ברק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 6:56 pm 
Junior

ודאי שהמרחב הציבורי כופה עלינו . זו הכפייה המינימלית שמאפשרת לחיות יחד.

הפרט יכול ללמוד רפואה במוסד דתי, בו הוא לא מושפע מתרבות חילונית? לא מדבר על מרכולים פעם בשבוע, מדבר על מקצוע ל50 שנה, המון מקצועות כיום חובה ללמוד אצל מרצים וחברה ותרבות חילונית 4-7 שנים. מה תגידו אם כל מוסד הרפואה היה באוניברסיטאות חרדיות / חרדליות?

הפרט יכול ללכת עם משפחתו לים שיש מציל? או שכל החופים המעורבים לחילונים בלבד? לא מדבר על ים פעם בשבוע למי שאין לו אוטו, אלא 80 שנה שכדי ללכת לים עם המשפחה צריך למעשה למצוא חוף לא מוכרז ריק ולסכן את המשפחה

הפרט יכול לבחור שלא יהיה מוקף מכל עבר בשלטי חוצות מלאים בתועבה באוטובוסים בכבישים בכל עיר כמעט?

המרחב הציבורי מחייב את כולנו לויתורים

עניין החתונה הוא כפייה דתית. והיא קריטית. נועד כדי שלא נתפצל לשני עמים. החשש הוא שאם יותר להתחתן לא דרך הרבנות, החילונים ילכו לחתונות אזרחיות סתם מנוחות, אף שאין להם בעיה להתחתן כדת משה וישראל. ויש חשש שהקידושין יחולו בקידושי ביאה כי הם תכלס רוצים להיחשב נשואים כדת. וכיוון שהם לא מודעים לכך, מתישהו אולי הם יתגרשו בהליך אזרחי, וינשאו מחדש, כשעל פי דין תורה הם עדיין נישואין כי לא התגרשו ע"פ דרך התורה. כך בעצם יוולדו מאות אלפי ממזרים (בן של אישה שנשואה לגבר אחר) שפסולים לנישואין עם מי שלא ממזר. ישנם עוד בעיות הלכתיות רבות שעלולות להיגרם. כך יווצר מצב שניאלץ לרשום שושלות משפחתיות ועם ישראל יתפצל לחילונים גמורים מול מסורתיים ודתיים שלא יתחתנו איתם ע"פ דין תורה. לעולם.

הדתיים לא מעוניינים לפצל את עם ישראל לשתיים והציגו את הבעיה לחילונים בהקמת המדינה. החילונים הגיבו כך:

"כל חברי ההנהלה מעריכים את רצינות הבעיה וקשייה הגדולים, ומצד כל הגופים שהנהלת הסוכנות מייצגת, ייעשה כל מה שאפשר למען ספק בנידון זה את הצורך העמוק של שלומי הדת, למנוע חלילה חלוקת בית ישראל לשניים"

מעריך שהאיום הערבי היה פעם יותר מוחשי מאיום הקידושין בחופה, והעדיפו להישאר מאוחדים. גם היום אני מעריך ש90% מהחילונים מעדיפים לחיות יחד בקידושין ולא להתפצל לשני עמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 7:03 pm 
Hall of Famer

כבר בנערותי (כנער "דתי-לאומי", אמנם מתל אביב רחמנא ליצלן) לא הבנתי האם קיום תחבורה ציבורית בשבת בהיקף מצומצם ב"אזורים חילוניים" - לא דווקא מקטין את חילול השבת במובן מסוים...
זה קצת התפלפלויות בסגנון - האם 30 אנשים שנוסעים באוטובוס "מחללים יותר" מאשר נניח מקרה מקביל של 10 רכבים פרטיים.
לאחרונה חבר (חילוני מן הסתם) סיפר לי שנסע במונית שירות בשבת, והיות שאי אפשר לשלם ברב-קו (דבר שאף עלה לכותרות מתישהו), אז מתנהל אותו מאורע ביזארי שאדם מהמושב האחורי מעביר את הכסף שלו דרך 3 אנשים עד הנהג. האם ניואנס זה של אי תשלום ברב-קו ממסדי - מצמצם חילול שבת?
הכי צרם לי תמיד (גם כי הכרתי מקרה טראגי ספציפי בו זה קרה) העניין של אי תחבורה ציבורית בליל שבת, שהיעדרו בין היתר גורם ללא מעט תאונות - שמן הסתם גורמות בסופו של דבר לחילול שבת גדול עשרות מונים (וכמובן אבידות בנפש, נכות, צער וכו').

האם המטרה צריכה להיות באמת ובתמים למנוע חילול שבת, או שמא למנוע רק למראית עין "חילול שבת מטעם המדינה", אף שברור לעיתים שבפועל זה רק מחמיר את המצב כפי שתיארתי?
מה שאני רוצה לומר אף מנקודת מבט של אדם דתי (שוב, מתל אביב - ברור לי שהפרספקטיבה שונה לאור איך שאדם מתחנכך ומה שהוא רואה מסביבו) - שלא הכל זה 1 או 0. לפעמים הגבלות "לא יעילות" יכולות רק להגדיל את חילול השבת, ואז לכאורה יצא שכרנו בהפסדנו...

בפרט בנושא הצבא, יצא לי אמנם לשרת בחיל האוויר (שם גם אני עושה מילואים כבר כעשור), ולא אחת הופתעתי בהחלט לטובה בהתחשבות בי כחובש כיפה (לעיתים יחידי) מתוך יחידה מצומצמת של אנשים, לעיתים אף הרבה מעבר ל"תקנות היבשות".
כמובן שלא הכל מושלם והרבה תלוי מי הקולגות והמפקדים שלך, אבל החוויה האישית שלי מזה היא לחלוטין לא טראומטית.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 12, 2021 7:37 pm 
Hall of Famer

פלאש, לא יודע מה קורה היום, אבל בטח שעד לפני כמה שנים היו לפחות שני חופים נפרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 138 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], רוני דיאון ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: