סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:12 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2021
הודעהפורסם: ב' ינואר 25, 2021 10:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא יכולתי עדיין שלא לתהות חרף כל הניסוחים כמה ג'ובים ופנסיות זה מוסיף.

אני עדיין תחת הזעזוע מהכתבה הבאה מהסופ"ש - המדינה כבר 23 שנה משלמת ביודעין פנסיות לא חוקיות ל"מקורבים":
https://www.msn.com/he-il/money/other/% ... li=BBqrXX3

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 25, 2021 10:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אוקיי, סבבה, מעניין לדעת. אגב, לפי הניסוח פה מותר להם ארבעה עוזרים במשרת אמון פלוס נהג, כלומר חמישה. אבל זה עדיין מבדל אותם משר "רגיל".
אבל מי שאתה קורא "השר במשרד הבטחון" - אני מניח שזה מיכאל ביטון - הוא היום גם השר לעניינים אסטרטגים, שזה משרד לכל דבר גם אם מומצא. הוא עדיין מסתפק בחצי תקן שר? אני ממש מתרשם...

ולדעתי, בתקופת בני בגין כשר ללא תיק - שזה היה נקודת המוצא של תת הדיון הזה - שרים ללא תיק נחשבו לשרים לכל דבר וקיבלו הטבות מלאות. זה היה עוד לפני שהמוסד הזה בוטל, באופן מאד מאד זמני...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 25, 2021 11:17 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אוקיי, סבבה, מעניין לדעת. אגב, לפי הניסוח פה מותר להם ארבעה עוזרים במשרת אמון פלוס נהג, כלומר חמישה. אבל זה עדיין מבדל אותם משר "רגיל".
אבל מי שאתה קורא "השר במשרד הבטחון" - אני מניח שזה מיכאל ביטון - הוא היום גם השר לעניינים אסטרטגים, שזה משרד לכל דבר גם אם מומצא. הוא עדיין מסתפק בחצי תקן שר? אני ממש מתרשם...

ולדעתי, בתקופת בני בגין כשר ללא תיק - שזה היה נקודת המוצא של תת הדיון הזה - שרים ללא תיק נחשבו לשרים לכל דבר וקיבלו הטבות מלאות. זה היה עוד לפני שהמוסד הזה בוטל, באופן מאד מאד זמני...

לגבי בגין - הציטוט שהבאתי הוא משנת 2004, על תקנות שנקבעו מתישהו כמה שנים קודם (לא מצאתי מתי, כתוב שבעקבות דוח המבקר מ1994, אבל לא מצאתי אותו ולא נשמע לי הגיוני).
לגבי מיכאל - זה נכון, אבל גם אם היה רוצה למנות - אי אפשר, הנציבות לא מאשרת כי בחירות...

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 1:04 am 
מנהל פורום

ראיתם את הריאיון של שרקי עם האברך?
https://e.walla.co.il/item/3413670

אנחנו לא רחוקים ממלחמת אזרחים. החילונים צריכים להתעורר ומהר.
ההתבטאויות שלו משקפות ציבורים רחבים ולא רק איזה עשבים שוטים.
הוא אדם חכם ואינטיליגנטי ועדיין חשוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 10:57 am 
Junior

בוקר טוב
החילונים ידעו את זה מאז ומעולם, ידעו את זה בהקמת המדינה, הקימו על בסיס זה מדינה יהודית מתוך רצון ליהדות. הערכת חלק מהחילונים השתנתה.
מה שהאברך ראש הכולל אומר בסוף בנסיעה ביחס לקורונה ובכלל יחסי חרדים-חילונים במדינה גם ידוע, והזוי לחלוטין. ציבורים מסוימים בעולם החרדי וודאי הדתיים לאומיים יתנגדו בצורה נחרצת. הוא לא מייצג את הדת.

מה שכן, מפתיע אותך שהוא אינטיליגנט? זו חברה שמקדשת מגיל 3 עד 100 להיות שקוע בספרים שכל כולם שכל שכל ושכל.. מן הסתם הם מאוד חכמים גם בלי לימודי ליבה. התלמוד יותר מתוחכם וקשה להבנה וידיעה מספרי הנדסה ומתמטיקה שלמדתי בתואר ראשון ושני . עכשיו תן לכל החברה החילונית ללמוד כל החיים מתמטיקה והנדסה ללא לימודי ליבה, מן הסתם זו תהיה חברה אינטיליגנטית? תחליף את זה בתלמוד, קיבלת את החברה החרדית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 11:43 am 
Sophomore

בוקר אור

באמת? זו רק הערכת חלק מהחילונים שהשתנתה? הציבור החרדי של היום זה אותו ציבור חרדי של 48? של לפני 30 שנה ?
אז אני יכול לקיים היום אורח חיים חילוני איפה שהוריי והוריהם קיימו? טוב לדעת
אחוז החרדים שלא מתגייסים אותו דבר? אחוז האלה שנמצאים בשוק העבודה? האחוז שלהם באופן כללי באוכלוסיה? וואלה מפתיע.
בכיתה של אבא שלי הבנות (והמורות רחמנא לצלן) לבשו מכנסונים, גם היום זה בסדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 11:56 am 
Junior

א. אותו ציבור חרדי כמעט לגמרי
ב. אתה יכול לקיים את אורח החיים המדויק שקיימו לפני 70 שנה וגם הם. לא חל שום שינוי
ג. אחוז החרדים המתגייסים היה ונשאר קטן מאוד.
ד. החרדים יותר נכנסים לשוק העבודה
ה. אחוז החרדים באוכלוסיה עלה ובזה אתה צודק, אבל גם את זה החילונים ידעו מראש.
ו. גם היום בסדר ללבוש מכנסונים במרבית המוסדות חינוך בארץ למיטב ידיעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 12:03 pm 
Sophomore

וואלה? פעם אחרונה שבדקתי אם נניח הייתי רוצה להיכנס עם רכב בשבת לאיפה שהם גרו אז לא הייתי יכול, מרגיש לי משהו די בסיסי
והכוונה הייתה ביחס לאוכלוסיה כמובן, לא ביחס לעצמם

והטיעון עם זה שהחילונים ידעו מראש הוא בכלל מוזר ולא מבין איך הוא קשור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 12:07 pm 
Sophomore

ובמקום ללכת סחור סחור, השורה התחתונה היא שהיום הציבור החרדי כציבור כולל, מקבל מהמדינה הרבה יותר ממה שהוא קיבל פעם, אממה, הוא לא נותן הרבה יותר, משמע על הציבור החילוני העול גדול יותר מפעם.
נשמע לי שזה גורם הרבה יותר גדול מאשר איזשהו שינוי הערכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 12:15 pm 
Junior

לפני 30 שנה רכב בשבת היה מקבל אבנים לחלון במאה שערים. אני זוכר את זה כילד.

אני לא חולק עליך. החרדים צריכים להתגייס ולתרום (בצורה שתאפשר להם לשמור תורה ומצוות). ה"תתעוררו", "אנחנו לא רחוקים ממלחמת אזרחים" כאילו יש פה משהו חדש זה מצחיק. סתם ניתוק של החברה החילונית המתחדשת, שפתאום קלטה בקורונה מה שהסבא ידע מזמן.

הטיעון של כך היה מלכתחילה קשור, דבר לא השתנה מהקמת המדינה חוץ מגודל החברה החרדית. זה הסטאטוס קוו המפואר. כדי לשנות מה שמקימי המדינה החילונים קבעו, החילונים צריכים לעלות לשלטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 12:32 pm 
Sophomore

כן, רק שהיום זה לא רק מאה שערים, אלא גם רמות, רמות אשכול, קריית משה, נלך דור אחורה וגם בבני ברק ומאה שערים חיו חילונים, כמות המחסומים שיש היום בשבת גדלה (וממשיכה לגדול ) מאוד.

אה, אין ספק שהקורונה שמה חתיכת זרקור על הבעיות הקיימות, והעירה הרבה אנשים משנת החורף שלהם, אבל הבעיות הקיימות הן לא כי החילונים שינו את היחס שלהם לחרדים, אלא כי החרדים כבר מזמן מהווים חלק גדול מידי באוכלוסיה בשביל אוכלוסיה שלוקחת יותר ממה שהיא נותנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 12:33 pm 
Sophomore

ולפרוטוקול אני נגד גיוס חרדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 1:21 pm 
Junior

הכמות גדלה והאבנים ירדו. גרתי בצומת בר אילן 25 שנה בירושלים, כילד, רכב הגיע וקיבל גל אבנים. זה היה אטרקציה לילדים משועממים

היום רכב מגיע, יוצא מהאוטו, מזיז את המחסום וממשיך ליסוע, או נוסע הפוך לכיוון בנתיב ליד. אין מצב שאין רכבים ברמות, רמת אשכול וכו. יש רכבים בבר אילן. בבר אילן וצפונה עד יפו רכב יקבל זעקות שבעס אבל אבנים בשבת לא ראיתי מהילדות (למעט התפרעויות בהפגנות). המשטרה יותר באזור בשבת וכנראה מרתיעה. ברמות לא מאמין שהיו אבנים. וכנראה פחות זעקות. ברמת אשכול החרדים אמריקאים חביבים אוהבי כל יהודי באשר הוא, רכוב בכיפור עם חזיר בפגוש. בקרית משה מדובר בחרדל"ים שלא יפגעו בציפור. אגב, התקשרת פעם לעירייה לשאול מה פשר המחסומים? לו הייתי חילוני זה מה שהייתי עושה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:29 pm 
Junior

דעותיי על הציבור החרדי ידועות, אבל חייב לשאול אתכם מה דעתכם על הקמפיין הזה (שלי אישית גרם קצת להקיא בפה):

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:32 pm 
Sophomore

כדי לבחון את הקמפיין באמת רצוי להביא את הקמפיין באמת, משמע כולל את הכיתוב שמופתיע מתחת לאותה תמונה כשהיא מפורסמת ע"י החשבונות של מרצ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:40 pm 
Junior

מקבל (ובאמת לא קראתי לפני כן).

גם לאחר שקראתי אני לא בטוח כמה דעתי משתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:46 pm 
Sophomore

לא השתנתה בכלל?
כאילו אני יכול להבין גם למה עם הטקסט יש פה טעם לפגם, אבל ההבדל בין להציג את התמונה בלי הכיתוב, לבין שאתה מבין על מי מדובר ושספציפית עליו הכיתוב נכון לחלוטין הוא דיי גדול לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:51 pm 
Junior

לא הייתי אומר שבכלל לא, אבל צריך עוד קצת זמן לגבש דעה סופית. בכל מקרה הכיוון הוא עדיין שלילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:51 pm 
Sophomore

אגב זה שהתמונה בעייתית מבחינתנו כן מראה על גזענות\בורות מסוימת לדעתי
אם היית רואה אותו דבר בדיוק לדוגמא עם אלי אבידר או ליברמן, אני לא חושב שהתגובה שלי או שלך הייתה זהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:55 pm 
Sophomore

ונגיד אם זה היה ליצמן בתמונה, אני חושב שזה היה יותר בעייתי מליברמן, אבל פחות מהאדמור, ככה שבאופן כללי זו סוגייה מעניינת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:56 pm 
Senior

מה הכיתוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:57 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
אם היית רואה אותו דבר בדיוק לדוגמא עם אלי אבידר או ליברמן, אני לא חושב שהתגובה שלי או שלך הייתה זהה

לא צריך להיות תומך גדול בחרדים בשביל להבין למה תמונה של יהודי חרדי והכתרתו כמסוכן לבריאות הציבור יכולה להיות עניין מאוד רגיש, אפילו אם מחליטים בסוף לומר שזה לגיטימי. זה בהחלט מזכיר קריקטורות ותמונות ממקומות אחרים , ובעיקר מתקופות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 4:58 pm 
Sophomore

תומר כתב:
מה הכיתוב?

סליחה על האגואסיטיות, אני לא יודע להטמיע תמונה אז -

"
תראו אותם. האדמו״ר מויזניץ׳ רוצה לפתוח את תלמודי התורה מחר בבוקר כאילו המגיפה עובדת אצלו. הם פשוט לא רואים ממטר אף אחד. לא אכפת לעסקנים החרדים מאף אחד חוץ מעצמם.
למה זה קורה? כי הם יכולים. הנכד של הרב קנייבסקי קובע מתי פותחים בתי ספר. ליצמן קובע למי ומתי פותחים את הגבולות. אריה דרעי לא קובע שום דבר. הוא פשוט שפוט של ביבי.
רק עלינו במרצ אפשר לסמוך שנעמיד סדרי עדיפויות אחרים ושנדאג שיהיה חוק אחד לכולם. רק עלינו אפשר לסמוך שנילחם בכפייה הדתית.
"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 5:05 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
3&D כתב:

לא צריך להיות תומך גדול בחרדים בשביל להבין למה תמונה של יהודי חרדי והכתרתו כמסוכן לבריאות הציבור יכולה להיות עניין מאוד רגיש, אפילו אם מחליטים בסוף לומר שזה לגיטימי. זה בהחלט מזכיר קריקטורות ותמונות ממקומות אחרים , ובעיקר מתקופות אחרות.

אבל זה לא סתם תמונה של יהודי חרדי, זו תמונה של אדמור שהחליט שהחינוך של תומכיו חשוב מבריאות הציבור, ועל כן לכיתוב יש בסיס לכל הפחות.
ושוב, אני מסכים שגם לי זה צרם בעין, אבל השאלה זה האם יש הבדל ענייני בין פוסט כזה לפוסט עם תמונה של אבידר או ליצמן לצורך העניין, או שההבדל הוא יותר ריגשי (במובן של הקריקטורות שהוא מזכיר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 5:10 pm 
Junior

אני חושב שאורן התכוון שהתמונה צורמת אם מתעלמים מקיומו של הכיתוב הנלווה לה. רוב הציבור לא רואה אדמו"ר מפורסם כזה או אחר, הוא רואה חרדי. זה שאני במקרה שמעתי את ההתבטאות שלו לפני כמה ימים והבנתי מי זה, לא אומר שרוב האנשים גם הבינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: