סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:13 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 4:05 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
FLASH כתב:
אין ציבור כזה

לא התייחסת למכתב רבנים בנושא קצב?
אין עדיין ציבור "העומד" מאחורי מוטי אלון? מאחורי ברלנד? מאחורי פינטו (עבירות מסוג אחר אמנם)?

FLASH כתב:
וכן בענייני עבירות מין בכלל
איזה נחמד להמציא שטויות מהשרוול ועוד לכתוב "לא חסרות דוגמאות". קשקוש חסר שחר

האם אין מקרים שכאלו שהקהילות השונות מעדיפות לטייח, ועדיין להכיל בתוכן את מבצע העבירה? הרי על זה בדיוק החל הדיון פה, נדב העלה תהייה על היחס כלפי עוברי עברות שונות, ואפשר להוסיף להשוואה אף חזרה בשאלה ושירות בצבא למשל.
למי מהנ"ל לא יתנו למשל לעלות לתורה?
מי ילדיו/נכדיו אולי חלילה יחשבו "פסולי חיתון" (אפילו באופן מצומצם)?
אני שואל ברצינות כי איני מעורה, וזה נושא מעניין לדיון - היחס אל העבירות השונות בחברה כולה, והאם בחלק ממנה "המדרג" הוא שונה.

אפרופו הדיון פה, ב"ציונות הדתית" שאני חלק ממנה וחשוף אליה - התל-אביבית (עד כמה שהיא שונה/מוגדרת בכלל, סתם מצאתי לנכון לציין זאת), אני לא חושב שיש תפיסה או יחס פחות טוב כלפי הערבים למשל (כלפי חילונים זה ברור שאין - הם הרי רוב מה שאנחנו רואים מסביב...). אותי זה מאוד משמח מן הסתם, והייתי רוצה להאמין שזה יותר נפוץ ממה שאנחנו רואים בהקצנה הפוליטית של השנים האחרונות (אם נשווה אל מול המפד"ל היותר "ממלכתי" של לפני 10-20 שנה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 4:18 am 
Hall of Famer

מה שאני הכרתי הוא כזה
95 אחוז מהישיבות החרדליות הגבוהות מחזיקים בדעות האלה (שבי חברון, קרית ארבע, מצפה יריחו)
אולי חצי ואולי קצת פחות מהישיבות המזרחי הקלאסיות וההסדר גם מאמינים בזה (נתיב מאיר, מעלות) אבל כמעט כל הרבנים בישיבות האלה
אבל התחושה שלי היא שכמה שנים אחרי, רוב הבוגרים מתחתנים הרבה יותר
ו90 אחוז משאר המזרחי (כלומר, המקום ממנו נדב הגיע להבנתי, בתי ספר מעורבים וחלק גדול מבני עקיבא) לא מחזיקים בדעות הללו

מה שאני לא יודע הוא היחס באוכלוסיה של שלוש הקבוצות האלה. אם כי לתחושתי זה משהו כמו 10-40-50 (10 חרדל, 40 הסדר וכו')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 2:10 pm 
Junior

שמוליקי, יש 0 הכלה בציונות הדתית לעבירות מין מכל סוג שהוא, מדמויות כלשהן מכל תפקיד שהוא. השמות שציינת לא קשורים לסרוגים/מוקעים אחרי המעשים

אין כזה דבר טיוח עבירות בקהילות הדתיות.
יש לזה יותר הכלה באגף החילוני. זה גם קורה שם בודאות במספרים גבוהים יותר, עבירות מהסוג הזה

המספרים שנורטון כתב קרובים למה שאני מכיר. אני כן אומר שוב שכל שנה רוב החינוך הסרוג לא ממשיך לישיבת הסדר או גבוהה. וכמובן השאלה מה זה עליונות. המונחים החילוניים לעליונות הם לא המונחים הדתיים. רחוק מכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 3:28 pm 
Hall of Famer

אם עושים ביחס ל"יחס לעבירות" את החלוקה לציונות הדתית בלבד - אז בגדול אסכים איתך.
בתמונה הכללית (ופה פחות מטריד אותי באיזה מגזר בדיוק מדובר) זה מרתיח אותי שכמה וכמה רבנים (שהייתי מצפה מהם להרבה יותר ריחוק אף מ"אבק" של עבירה פוטנציאלית) שסרחו בגדול - לא מוקעים באופן גורף. לי אישית זה הרבה יותר כואב מאשר כל פרסום על זמר/במאי/כדורגלן עם עבירות דומות.
וודאי שגם בציבור החילוני יש בעיות "מוסריות/אתיות" לא מעטות. אנחנו רואים את זה בדיוק בימים אלו עם המסיבות הפרועות חרף כל ההנחיות (הם חייבים לחגוג דווקא בפורים? לא יכולים לשים כוכב של ליצן עוד כמה שבועות נניח?!)

יש מאחורי הקלעים איזו "מטריצת מעבר" מרתקת עם הסתברויות למעבר בין כל "מגזר ומגזר" - החל מהחרדים הכי אדוקים, ועד לחילוניות גמורה, ועם כל התחנות באמצע של הסדר/חרד"לים/סרוגים/מסורתיים וכו'.
מהמחזור שלי (כיפות סרוגות, בית ספר ממלכתי דתי, בני עקיבא, צפון ת"א) בערך בשיעור שווה היו כאלה שהלכו קצת יותר רחוק בהקפדות לעומת הבית בו גדלו (בין היתר הלכו למכינות רציניות וכו'), החלק הארי נשאר פחות או יותר אותו הדבר, וחלק מטבע הדברים הורידו את הכיפה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 3:55 pm 
מנהל פורום

אין כזה דבר "יותר הכלה לעבירות מיניות בציבור החילוני". זה קשקוש אווילי. בטח שלא במקביל חברה החרדית והחרד"לית. הציבור החילוני ככלל יותר פרוגרסיבי מהציבור הדתי ככלל, מה שעומד ביחס הפוך להכלה לעבירות מיניות.
האם יש כמות מטורפת של פגיעות מיניות בחברות חילונית שונות? ברור. האם סלחנים כלפיהן יותר מידי? ברור שכן. האם בציבור הדתי המצב טוב יותר? זין בעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 4:07 pm 
Sophomore

אתה לא יודע שהקמפיין לניכוי שמו של אופק בוכריס והאשמת הקורבנות נוהל ע"י חילונים כופרים ?

והאמת שאין לי מושג באיזה חברה סלחניים יותר לפגיעות מיניות של ממש, לפחות לא באופן ברור, מה שאני כן יודע שהציבור הדתי שמרן הרבה יותר מהחילוני (או בהפוך על הפוך, אנטי פרוגרסיבי), וככזה לחלוטין חלקים גדולים יותר בו התנגדו מתנגדים ויתנגדו לשינויים כאלה ואחרים שיהפכו את העולם למקום בטוח יותר ומכבד יותר לנשים. מספיק לשמוע את קלמן ליבסקינד משווה בין תמיכה לבין גביר לתמיכה במירב מיכאלי בשביל להבין את זה, או אם לחילופין הייתי משנה את כל הגוף השלישי בהודעה הזו ללשון נקבה, בטוח שדתי ממוצע היה נע בכסא באי נוחות, אולי אפילו כועס, הרבה יותר מחילוני ממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 4:50 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
שמוליקי, יש 0 הכלה בציונות הדתית לעבירות מין מכל סוג שהוא, מדמויות כלשהן מכל תפקיד שהוא. השמות שציינת לא קשורים לסרוגים/מוקעים אחרי המעשים

אין כזה דבר טיוח עבירות בקהילות הדתיות.
יש לזה יותר הכלה באגף החילוני. זה גם קורה שם בודאות במספרים גבוהים יותר, עבירות מהסוג הזה

המספרים שנורטון כתב קרובים למה שאני מכיר. אני כן אומר שוב שכל שנה רוב החינוך הסרוג לא ממשיך לישיבת הסדר או גבוהה. וכמובן השאלה מה זה עליונות. המונחים החילוניים לעליונות הם לא המונחים הדתיים. רחוק מכך.

רק לצורך הויכוח, בוא וספר לי עד כמה ניסן סלומינסקי, נניח שהיו נגדו לפחות 10 תלונות שונות מנשים, חלקן חמורות ביותר, לא הוכל בציבור הציוני דתי, אם תרצה אני בטוח שבגוגל יש עוד דוגמאות כהנה וכהנה.

https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-612469

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:03 pm 
Junior

פחחחחחחחח איזה ציטוט פייק... עלאק יפרק את הקהילה. איזו קהילה בדיוק? מדובר בקהילה שמוקיעה כל מעשים מהסוג הזה, אני חוזר, הרבה יותר מהחילונים. אם יש מספרים לשאלה הזו הם ודאי יראו את זה, הדתיים מגינים על נשים פי אלף מהתרבות החילונית

זו האמת
https://m.maariv.co.il/news/politics/Article-566885
הרבנים קראו לו להשעות את עצמו להתנצל פומבית להודות במעשים וכו.

כנל בוכריס

הקשקשת רצה פה מרתון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:13 pm 
Sophomore

כן כן אין ספק שאופק בוכריס מיד הוקע מהחברה, זה לא שהיה קמפיין שיימניג אגרסיבי למתלוננות נגדו, קמפיין תמיכה ענק בו, זה לא שהמפקד שלו לשעבר (לא חילוני עד כמה שאני זוכר) השווה את הסיפור לדוד ובת שבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:15 pm 
Sophomore

ואם כבר, הרעש התקשורתי העצום שהיה נגדו ונגד העסקה היה לחלוטין מהצד החילוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:18 pm 
Hall of Famer

והוא כל כך הוקע שהתלונה הוגשה ב-2016 ולקח לו רק 3 שנים לפרוש מהחיים הפוליטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:23 pm 
Sophomore

והאמת, בלי המהפכה הפרוגרסיבית (שרק התחילה) שלחלוטין מזוהה עם הצד החילוני, וזוכה לעיתים לבוז גדול בציבור הדתי, ייתכן שבכלל לא היו מתלוננות נגדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:31 pm 
Hall of Famer

יש עוד גורם שאתם שוכחים
ועם או בלי הסיכון להישמע גזען אגיד זאת - המשפחה החצי חרדית אמריקאית אשכנזית שלי, שוביניסטית הרבה הרבה פחות מהמשפחה הצפרוקאית של אשתי. ותבינו מזה (וממישהו כמו אייל גולן) מה שתרצו לגבי המורכבות של העניין שלא רק מסתכמת בדתי או לא דתי

וכדי להבהיר, ברור שאני לא מכליל אבל אגיד את זה - ספרדים ופרענקים הם לא מילים נרדפות (וכאמור, אני נשוי לספרדיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:33 pm 
Sophomore

נראה לי שקוראים לגורם הזה שמרנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 5:44 pm 
Hall of Famer

אפשר גם להזכיר את הצלם החובב נתן אשל שאמנם התפטר משירות המדינה, אך ממשיך לנהל את ענייניו של ראש הממשלה כולל אחריות על ניהול המו"מ הקואליציוני אחרי הבחירות האחרונות, וזאת למרות שהציבור הדתי לאומי עשה הכל, או שמא יש לומר-כלום, כדי להוקיע אותו ולמנוע ממנו להמשיך בפעילות ציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 6:09 pm 
Junior

טוב על סולמיאנסקי כבר בלבלו תמוח בהאשמות הזויות ומופרכות כאילו מישהו מהציבור הדתי הגן עליו

אפשר לשמוע איזו קהילה דתית הגנה על בוכריס? על אשל? יש גם תימוכין לשטויות או שאנחנו עדיין בעיצומו של המרתון?

הם בכלל משויכים לקהילה דתית כלשהי או שסתם התפלקה להם כיפה על הראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 6:13 pm 
Sophomore

אה? אתה טענת שיש 0 הכלה בציבור הדתי.
אתה מכחיש שלאופק בוכריס הייתה תמיכה רחבה? כולל בציבור הדתי? שנתן אשל ממש אבל ממש לא הוקע מתפקידו בציבור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 6:20 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
נראה לי שקוראים לגורם הזה שמרנות

פרימיטיביות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 11:53 pm 
מנהל פורום

האמת שזה התברר לי פתאום, מכיוון שבחברה הדתית נהוג ומקובל ורצוי ללמד ילדים קטנים על ידי זה שבישיבות הרב אונס אותם כל הזמן, הרי שזה לא נתפס כעבירה מינית, ואכן, אני מניח שכלפי כל מה שחמור מזה יש באמת אפס הכלה לעבירות. זה רק שמה שנחשב עבירות אצל חילונים, נחשב לנורמה אצל דתיים, ולכן הטענה של פלאש הגיונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 12:09 am 
מנהל פורום

אם אני זוכר גם מול מוטי אלון הייתה סלחנות מופלגת וניסיון למזער ולטייח את החשדות הראשוניים, עד שזה כבר נהיה ברור לכולם והוא נאלץ לצאת "לגלות".

ההבדלים העיקריים בין "החילונים" לשאר זה עניין השבטיות, החמולתיות והמגזריות שיש במגזרים מסוימים כמו החרדי, חרד"לי, ערבי וכו'. זה מצד אחד נותן הרבה כח לקהילה, ומהצד השני הטיוח של כאלה מעשים זו תופעה בלתי נפרדת. כי ברגע שאתה חלק מקהילה, ובטח אם אתה דמות בכירה בה, אז כתם עלייך זה בעצם כתם על הקהילה, ולכן יש לה כקהילה את כל האינטרסים בראש ובראשונה להכחיש, אחר כך לנסות להגיד שהפגיעה בעצם קטנה מאוד, ולבסוף לכבס את הכביסה המלוכלכת בבית ללא מעורבות רשויות החוק ובענישה פנימית, "סולחות" או הסכמי שתיקה.

החילונים הם לא קהילה באותו סגנון, לטוב ולרע. יש הכרה באינדיבידואליזם של האנשים. לי כחילוני אין בעיה להוקיע חילוניים אחרים שעושים מעשים מתועבים (למשל המעשים שמיוחסים לאחרונה לעמוס עוז). כתם עליהם זה לא כתם עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 12:27 am 
מנהל פורום

יש בזה משהו, רואים את זה נניח בקיבוצים ובהתמודדויות שם עם מקרים בעבר של מעשי אונס קבוצתי וכיו"ב. הקהילה מתאחדת מסביב לפוגעים וכנגד הקורבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 12:35 am 
מנהל פורום

אכן הקיבוצים הם דוגמה מצוינת לטיוח של מקרים כאלה בציבור החילוני.

בציבור החילוני שהוא יותר סטנדרטי ועירוני, אין בדרך כלל כזאת קהילה מגובשת, אז אין כמעט סיבות שמישהו יגן אחד על אחר אם הוא עשה מעשים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 12:41 am 
מנהל פורום

אה, לא ממש, אני לא מתכוון לשבת כאן ולטעון שבציבור החילוני אין יחס מקל מידי לכך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 2:11 am 
Hall of Famer

מוטי אלון זו דוגמה קלאסית לטיוח מופלג. מרוב שנזהרו בכבודו, עוד כמה קורבנות נפגעו ככה על הדרך. שלחו אותו ל"גלות" במגדל, אבל לא אמרו למה. שלא יתחלל שם שמיים ברבים, חלילה. אבל אשכי קטינים? דווקא אפשר לחלל. שלא לדבר על מלאכי עליון כמו דרוקמן, שבכלל התייחס אליו כמו בן מקורב ואהוב עד שהתפרסמו עוד כמה מקרים וכבר אי אפשר היה להכחיש. אופס, טעה.

ומשה קצב, אדם שהוא אנס, נואף ושקרן, זכה למכתב תמיכה רבני רחב. למה? מה היה דחוף להם? יש לזה אח ורע בתרבות הכללית שאדם כזה זוכה לתמיכה אחרי שהורשע בדין? וכמה אנשים יסרבו להתפלל עם קצב במניין בהיותו האנס, הנואף והשקרן שהוא?

וכן, יש מנגד מקרים כמו עזרא שיינברג שהועף ממעמדו, אבל כנראה יש גבול כמה אנשים מהקהילה מוכנים שכבוד הרב ממש יבעל את נשותיהם. לא יכול להתעסק עם אשכים של קטינים כמו מוטק'ה או זאביק, לא יכול לגהור על איזו עמיתה לעבודה כמו מוישל'ה או ניסל'ה? מה זה כאן, הפקר?!

אגב להערתו של ציפה, פדופיליה זה יותר מנהג חרדי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 8:10 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
טוב על סולמיאנסקי כבר בלבלו תמוח בהאשמות הזויות ומופרכות כאילו מישהו מהציבור הדתי הגן עליו

אפשר לשמוע איזו קהילה דתית הגנה על בוכריס? על אשל? יש גם תימוכין לשטויות או שאנחנו עדיין בעיצומו של המרתון?

הם בכלל משויכים לקהילה דתית כלשהי או שסתם התפלקה להם כיפה על הראש?

שוב, כדי שיהיה ברור, התלונות נגד סלומיאנסקי עלו ב-2016, הוא המשיך לכהן כח"כ ויו"ר ועדת הכספים מטעם מפלגת הבית היהודי עד לפיזור הכנסת בינואר 2019, איזה מחיר בדיוק הוא שילם? אתה שואל מי הגן עליו? נפתלי בנט שלא דרש ממנו להתפטר הגן עליו, רבני הציונות הדתית שלא הקימו קול צעקה שאדם כזה מייצג אותם בכנסת גם הגנו עליו, כל חברי הכנסת של מפלגת הבית היהודי הגנו עליו (פרט לשולי מועלם אאז"נ). בקיצור, הוא נשאר עמוק בחיבוק של הציונות הדתית גם שנים אחרי שהתפרסמו ההטרדות.

לגבי אשל, הוא ניהל את המו"מ הקואליציוני מטעם נתניהו בשנתיים האחרונות בערך, אתה זוכר איך אנשים כמו בנט או סמוטריץ' נזעקו כשנדרשו לשבת איתו? ולהגיד שלנתן אשל, שבמשך 16 שנה ניהל את עיתון "הצופה" והיה חבר מרכז המפד"ל ש-"התפלקה לו כיפה על הראש" זה בכלל בדיחה לא מוצלחת.

לגבי אופק בוכריס, אני זוכר בזמנו התגייסות לא קטנה בציבור הדתי לאומי כדי להגן על הגיבור הגדול, סתם דוגמה אחת:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 20,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: