סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 16, 2025 11:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 175 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 8:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מאסטר כתב:
מה לעזאזל זה לכתוב שיש שם קורונה כרגע עם 15 מתים סה"כ בכל החודש האחרון (וגם זה לא בטוח, מחלות רקע וכו'), ומספר "מאומתים" נמוך בהרבה ביחס למדינת פייזר, הסגרים והחיסון הקדוש.
מה לעזאזל זה להביא כתבה על "המגבלות" של שבדיה שמאפשרות אורח חיים רגיל לחלוטין להוציא אירועי ספורט גדולים מאוד או פסטיבלים של מוזיקה בהיקף של 4000+
מדהים אותי כל פעם מחדש איך מרוב הפחד למות, והתעסקות אובססיבית בוירוס עם אחוז תמותה אפסי, אנשים שכחו מה זה לחיות, ופשוט לא מוכנים לשחרר ולהמשיך הלאה בחייהם.

אנחנו מדברים על השוודים שכרגע מודאגים מתחילה של עליה נוספת בתחלואה? שהיו אמורים להודיע בימים הקרובים על הסרת חלק מההגבלות הקיימות וכנראה יבטלו את ההקלות שתכננו ואולי אפילו יחמירו אותן? אלו שהאריכו שוב את תקנות הקורונה שמאפשרות לממשלה להטיל הגבלות? השוודים האלו שאצלם, בניגוד ל-"מדינות פייזר", 90% מהמבוגרים מעל גיל 60 ו-80% מעל הבגירים כבר קיבלו לפחות מנה ראשונה של חיסון? השוודים האלו?

https://www.thelocal.se/20210812/in-num ... in-sweden/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 8:59 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אפרופו העניין עם האמון במספרים שמנפקות דיטטורות, אפשר להכיל את האמון הזה גם על דיקטטורות דה פקטו כמו רוסיה כנראה.
לפי YNET היום, ממשלת רוסיה הודתה רשמית בכ-170 אלף מתים מקורונה, אבל שירות הסטטיסטיקה הפדרלי של המדינה - כלומר, לא מישהו פרטי, אלא גוף אחר של המדינה - הודיע כבר על כ-315 אלף מתים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 12:44 pm 
Hall of Famer

כרגע המגפה מכה בצורה הכי קשה בעולם באיראן ויש שם קריסה טוטאלית של מערכת הבריאות.נזכיר שמיום שני י כל העולם אדום מבחינת ישראל וצריכים להיות בבידוד 7 ימים חוץ מ4 מדינות אוסטריה.הונגריה.צ'כיה ומולדובה.
ישראל אמנם מנסה להימנע מסגר כללי אבל על פי בכירים במשרד הבריאות כנראה כבר משבוע הבא יהיו הגבלות התקהלות משמעותיות גם תחת התו הירוק והחשש הוא מהתפרצות במגזר הערבי כבר בימים הקרובים שם שיעור אחוז החיסונים הוא הנמוך בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 4:39 pm 
Hall of Famer

הצמרת העולמית בכמות חולים קשים פר 10 מיליון תושבים
ברור שיש מדינות עם תת אבחון ודיווח (במכוון או שלא), אבל עדיין מפתיע איך מכל אירופה - דווקא אנחנו הגענו למעמד הזה...

קולומביה 1584
איראן 860
תאילנד 802
ארגנטינה 782
קפריסין 756
קוסטה ריקה 738
ירדן 678
הונדורס 665
ארה"ב 605
ישראל 562
צ'ילה 531
טוניסיה 527
פרו 470
ספרד 411
ערב הסעודית 384

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 15, 2021 11:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נראה לי שהממשלה קצת בהלם מההודעה של משרד הבריאות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 3:48 am 
Junior

sheky כתב:
Yuval כתב:
אני לא מבין את עניין החיסונים. עניין הסגרים ברור לי

זה הקטע, שאתה לא מבין את עניין הסגרים (של מאסטר וחבריו).

אתה, כמו האדם הסביר, לא בטוח אם סגר הוא הכלי שיש לבחור ממספר סיבות. לא ברור מה היענות הציבור אליו, לא ברור אם הפגיעה במשק שווה את זה, לא ברור מה מידת הסיכון שהוא חוסך.

מאסטר מצד שני טוען שסגר לא יכול לעזור כי לסגור אנשים בבית לא מונע הדבקה! הטיעון שהגלים הם אקראיים לחלוטין ואין שום קשר למה שתעשה. הדיון על הסגר הוא בכלל לא על האם הוא כלי מוצלח או לא, הוא פשוט טוען שהסגר הוא פיקציה מוחלטת ושלסגור אנשים בבית לא באמת מונע הדבקה במחלה ויראלית!

אז אתה באמת מבין את הקטע שלהם עם הסגרים?

כל העניין שאין דבר כזה לסגור אנשים בבית בצורה הרמטית. אם תרתך לאנשים את הדלתות ותמנע מהם לצאת כמה שבועות מהבית, אז כן סגר יכול לעשות את העבודה. כל תרחיש אחר עושה הרבה יותר נזק מתועלת.
מעבר לכך, אתה פשוט מתכחש לעובדה שוירוסים באים בגלים ויכולים להיעלם לתקופה ללא שום אמצעי או סגר ואז לחזור או להיעלם לגמרי. שפעת לדוגמא נעלמת וחוזרת ללא שום סגר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 3:53 am 
Junior

Yuval כתב:
לא, אני מבין אבל את היכולת של אנשים מטומטמים לחפש סיבות למה משהו שמוריד את איכות החיים שלהם הוא לא טוב. וסגרים זה דיי קקי.

מה שאני לא מבין זה למה הם לא עפים על חיסונים. הרי זה הפתרון האולטימטיבי עבורם. חמש דקות להחנות את האוטו, לא צריך לצאת אפילו, מקבלים זריקה וסיימת עם הקורונה. זה שאין מאה אחוז מחוסנים בקרב אנשים כאלו זה טירוף בעיני. זה כל כך קאונטר פרודקטיב למטרה שלהם.

היה לי פעם מרצה דרום אמריקאי באוניברסיטה שהיה טועה בקרוב למאה אחוז מהזכר והנקבה בעברית. ותמיד תהיתי איך הוא מצליח להגיע למספרים האלו ולמה לא לבחור אחד ולרוץ איתו פשוט. ככה זה עם המטומטמים האלו. איך אפשר לקבל מאה אחוז החלטות גרועות?

סיימת עם הקורונה :lol: אתה שם לב למה שקורה סביבך או לגמרי מנותק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 6:42 am 
Sophomore

כן, גמרת עם הקורונה. אתה זה שמנותק. ראית את אחוזי המקרים הקשים אצל מחוסנים ואצל לא מחוסנים?

להגיד שוירוסים באים בגלים זה כמו להגיד שקובי ברייאנט זכה באליפות בגלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 7:15 am 
Junior

מאסטר כתב:
מעבר לכך, אתה פשוט מתכחש לעובדה שוירוסים באים בגלים ויכולים להיעלם לתקופה ללא שום אמצעי או סגר ואז לחזור או להיעלם לגמרי. שפעת לדוגמא נעלמת וחוזרת ללא שום סגר.

למה אני צריך להתכחש לעובדה הזאת? זה שיש וירוסים עונתיים זה אחלה. זה לא אחד מהם.
גם יש וירוסים קטלניים, זה אומר שהקורונה הוא כמו אבולה אבעבועות שחורות?

אני באמת לא מצליח להבין איך בנאדם שרואה את הגרפים של הסגרים\הגבלות ומצד שני את הגרפים של התמותה\מחלה קשה יכול לטעון שזה כלי שלא עובד ( עלות מול תועלת זה דיון אחר לגמרי). להגיד שהם לא קורלטיביים זה הזוי לגמרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 7:59 am 
Hall of Famer

שלא לדבר על הגרפים הנוכחיים בפלורידה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 10:10 am 
Hall of Famer

די מדהים שאנשים ממשיכים עם ההשוואה המופרכת בין קורונה לשפעת. מילא בחודשים הראשונים כשעוד לא היה ברור לגמרי מה זה הוירוס הזה ואיך הוא יתנהג לאורך זמן, אבל אנחנו כבר עוד מעט שנתיים לתוך הקורונה, ברור לגמרי שזה לא וירוס עם מאפיינים עונתיים שמזכירים בכלל את השפעת והדבר היחיד שבו ניתן *לקוות* שהוא יהיה דומה בו לשפעת זה במקרה של השפעת הספרדית, שנעצרה, כנראה, בזכות וריאנט מדבק יותר אבל פחות קטלני שהתחיל להתפשט והפך את המחלה מכזו שקוטלת מיליונים למשהו הרבה יותר שפוי שניתן להכיל אותו. בינתיים אף וריאנט של הקורונה עוד לא הציג התנהגות כזו, אז זה בעיקר בגדר משאלת לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 10:18 am 
Junior

השאלה אם במצב היום שרוב האוכלוסיה מחוסנת (נגיד שנתחסן כל חצי שנה אם זה מה שצריך) הקורונה שונה בהרבה משפעת למחוסנים.

אתה רואה את ההסתברות למחלה קשה ואת פילוג הגילאים ונראה שתחת חיסון אפקטיבי הקורונה כרגע (כמובן תלוי וריאנטים) היא אולי באמת לא הרבה יותר משפעת עבור המחוסנים (גם שפעת הורגת הרבה כל שנה, כן?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 11:25 am 
Hall of Famer

כרגע מתקיים דיון במשרד הבריאות על הווריאנט הקולמבינאני ועל הווראינט מפרו שהתחילו להתפשט ברחבי העולם וכאמור הוא יותר מסוכן מהדלתא וחיסוני פייזר ומודרנה עם יעילות נמוכה נגדו על פי מחקרים בארה'ב
על פי משרד הבריאות, נכון לעכשיו, מקסיקו, גיאורגיה, ברזיל וטורקיה הן המדינות בעלות הסיכוי הגבוה ביותר לדחוק את וריאנט הדלתא לטובת הזן החדש. מדינות נוספות שהנוכחות של הוריאנט הדרום אמריקני בהן עולה הן ארצות הברית, דרום אפריקה, אוסטריה וקניה.
זן חדש, מדבק ביותר, התגלה לראשונה בפרו, וחוששים שלא יעצור. בפרו הוא מהווה לפחות 85% מהריצופים הגנטיים, ובצ'ילה כ-40%. לאחרונה דווח שזיהו אותו גם ביפן ובארה"ב. הערכה: הוא עתיד להגיע לאזורים נוספים בעולם
החשש הגדול שזה רק עניין של זמן עד שהזן של פרו והזן של קולומביה יגיעו לישראל......

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך ב' אוגוסט 16, 2021 12:33 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 12:31 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
ברור שיש מדינות עם תת אבחון ודיווח (במכוון או שלא), אבל עדיין מפתיע איך מכל אירופה - דווקא אנחנו הגענו למעמד הזה...

קולומביה 1584
איראן 860
תאילנד 802
ארגנטינה 782
קפריסין 756
קוסטה ריקה 738
ירדן 678
הונדורס 665
ארה"ב 605
ישראל 562
צ'ילה 531
טוניסיה 527
פרו 470
ספרד 411
ערב הסעודית 384

אגב, אפרופו איסלנד והישראלים שנדבקו שם - אני פתאום רואה שרשום שיש להם כעת 31 חולים קשה, וזה במדינה זעירה של 350 אלף תושבים, ובסך הכל עם 30 מקרי מוות עד כה!
מעניין הסיפור

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 12:35 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:

קולומביה 1584
איראן 860
תאילנד 802
ארגנטינה 782
קפריסין 756
קוסטה ריקה 738
ירדן 678
הונדורס 665
ארה"ב 605
ישראל 562
צ'ילה 531
טוניסיה 527
פרו 470
ספרד 411
ערב הסעודית 384

גם בכמות במאומתים ביחס לגודל אוכלוסיה אנחנו נכנסנו אתמול לטופ 12 ועל פי התחזיות נהיה עד סוף החודש בטופ 3 בכמות במאומתים בעולם.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 6:57 pm 
Sophomore

https://mobile.twitter.com/Itai_Leshem/ ... 82018?s=19

להיות מחוסן זה מעולה לעומת להיות לא מחוסן.
ועדיין כמות המחוסנים שמתים היא מזעזעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 7:55 pm 
Sophomore

"מתים יותר מחסונים מלא מחוסנים, החיסונים לא עובדים בפנים שלכם כבשים" זו רמת טמטום חדשה של הכת וברוך השם לא חסר טמטום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 16, 2021 9:11 pm 
Hall of Famer

אגב, יש לי חבר שהוא דוקטורנט למתמטיקה, וכזה "מתנגד משטר" באופיו
אפילו הוא נופל פעם אחר פעם בכל הצגות הנתונים הדמגוגיות וכו'
זה מדהים עד כמה שמאמינים במשהו - זה מטה את כל ה"תודעה" שלך לטובת הנושא - ויהי מה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 1:33 am 
Junior

yoya כתב:
כן, גמרת עם הקורונה. אתה זה שמנותק. ראית את אחוזי המקרים הקשים אצל מחוסנים ואצל לא מחוסנים?

יפה. אז מרוב שהחיסון נהדר:

1. נהירה המונית למנה שלישית ללא שום מחקר ונגד ההמלצה של הרשויות הרגולטוריות.
2. לפי נתוני הקודש של משרד הבריאות, מצבנו באוגוסט 2021 מבחינת כמות מאומתים, חולים קשים ונפטרים רע יותר מאוגוסט 2020 שם לא היו חיסונים כלל.
3. ככל הנראה סגר בחגים ודחיית הפתיחה של שנת הלימודים.

אבל איזה יופי, גמרנו עם הקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 2:00 am 
Hall of Famer

למה דווקא להשוות את אוגוסט אל מול אוגוסט - מה ההיגיון בכך?
שנשווה חודשים אחרים בהתאמה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 2:11 am 
Junior

sheky כתב:
למה אני צריך להתכחש לעובדה הזאת? זה שיש וירוסים עונתיים זה אחלה. זה לא אחד מהם.
גם יש וירוסים קטלניים, זה אומר שהקורונה הוא כמו אבולה אבעבועות שחורות?

אני באמת לא מצליח להבין איך בנאדם שרואה את הגרפים של הסגרים\הגבלות ומצד שני את הגרפים של התמותה\מחלה קשה יכול לטעון שזה כלי שלא עובד ( עלות מול תועלת זה דיון אחר לגמרי). להגיד שהם לא קורלטיביים זה הזוי לגמרי

אני גם לא מצליח להבין איך מבין המדינות שלא דגלו בסגרים והגבלות מחמירות לא מצאת אחת שקרסה והוכחדה, או לחליפין שללא הסגר המושיע היא סבלה מתמותה ותחלואה קשה לאורך הקיץ בניגוד למדינות הסגרים והמגבלות, שעל זה הדיון כאן בעצם.

חוץ מזה, קביעה יפה שלך בתור וירולוג בכיר. "זה לא אחד מהם".
רק נזכיר שקורונה זה נגיף נשימתי ממשפחת ה-COLD VIRUSES. המשפחה הזו באה לבקר אצלנו בכל חורף בתור הצטטננות כבר עשרות שנים, ואז בקיץ נעלמת ללא סגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 2:39 am 
Junior

rony כתב:
די מדהים שאנשים ממשיכים עם ההשוואה המופרכת בין קורונה לשפעת. מילא בחודשים הראשונים כשעוד לא היה ברור לגמרי מה זה הוירוס הזה ואיך הוא יתנהג לאורך זמן, אבל אנחנו כבר עוד מעט שנתיים לתוך הקורונה, ברור לגמרי שזה לא וירוס עם מאפיינים עונתיים שמזכירים בכלל את השפעת והדבר היחיד שבו ניתן *לקוות* שהוא יהיה דומה בו לשפעת זה במקרה של השפעת הספרדית, שנעצרה, כנראה, בזכות וריאנט מדבק יותר אבל פחות קטלני שהתחיל להתפשט והפך את המחלה מכזו שקוטלת מיליונים למשהו הרבה יותר שפוי שניתן להכיל אותו. בינתיים אף וריאנט של הקורונה עוד לא הציג התנהגות כזו, אז זה בעיקר בגדר משאלת לב.

שאלת תם: לאן השפעת נעלמה?

כמה שאלות נוספות: מה אחוז התמותה מקורונה במדינת ישראל? מה הגיל הממוצע של המתים מקורונה? מה האחוז להיות חולה קשה ביחס למספר המאומתים?
(וזה עוד אם מתבססים על הנתונים של משרד הבריאות אותם צריך לקחת בעירבון מוגבל מאוד)

והנה עזרה קטנה ממני:

תמונה

רוצו לחסן את הילדים מהר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 2:42 am 
Junior

ehud כתב:
https://mobile.twitter.com/Itai_Leshem/status/1427189014096982018?s=19

להיות מחוסן זה מעולה לעומת להיות לא מחוסן.
ועדיין כמות המחוסנים שמתים היא מזעזעת.

https://mobile.twitter.com/y1shaul/stat ... 1350198275

הנה סתירה יפה לקביעה המלומדת של "פי 7 יותר סיכוי למות אם לא התחסנת".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 6:57 am 
Junior

מאסטר כתב:
אני גם לא מצליח להבין איך מבין המדינות שלא דגלו בסגרים והגבלות מחמירות לא מצאת אחת שקרסה והוכחדה, או לחליפין שללא הסגר המושיע היא סבלה מתמותה ותחלואה קשה לאורך הקיץ בניגוד למדינות הסגרים והמגבלות, שעל זה הדיון כאן בעצם.

חוץ מזה, קביעה יפה שלך בתור וירולוג בכיר. "זה לא אחד מהם".
רק נזכיר שקורונה זה נגיף נשימתי ממשפחת ה-COLD VIRUSES. המשפחה הזו באה לבקר אצלנו בכל חורף בתור הצטטננות כבר עשרות שנים, ואז בקיץ נעלמת ללא סגרים.

אני מת על יכולת הסקת המסקנות שלך, זה פשוט מדהים!
דבר ראשון , זה או שהחיסון מחסל את המגיפה בכלל או שהמגיפה מחסלת את האנושות! אין חיסון שיעיל הרבה יותר מלא-חיסון ואין מגיפה שרק הורגת ופוגעת בחלק לא קט מהאכולוסיה! או ניצחון מוחלט או השמדת העולם. היגיון סופר מצוין. ( "אבל פעם אמרו שניצחו את המגיפה ולא ניצחו אז כולם שקרנים והכל תאגידי ענק וממשלות שרוצים להפוך אותנו לעבדים!!!").

ספר לי מי המדינות שלא נקטו בשום אמצעי זהירות כהוא זה ולא נרשמה אצלהם תמותה עודפת ונוכל לדון ולנסות להבין. תראה לי מדינות שבהם היו גלי תחלואה שנעלמו בלי הגבלות ובלי סגרים ובלי חיסונים בכלל.

זה לא אחד מהם כי הוא לא עונתי! איזה עונה הוא שייך? ינואר עד דצמבר? ספר לי על מה העונות שלו בבקשה...
וכאמור, השורה האחרונה היא מה שאני כל כך אוהב בך, יכולת הסקת מסקנות מופלאה! בגלל שתפוח זה פרי וענבים זה פרי אז המסקנה המתבקשת שתפוחים גדלים בגפנים ואפשר להכין מהם יין !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 17, 2021 7:33 am 
Senior

נראה שהת'רד הזה שונה לחלוטין מהקודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 175 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: itay2 ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: