Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
עצוב מאד מה שקורה, מדינה ריבונית באירופה פשוט מותקפת ללא סיבה ממשית ובלי לקבל סיוע צבאי מהמערב, זו חרפה.
אני לא מבין את צורת ההסתכלות הנאיבית הזאת.
האם אתה חושב שיש כאן פן מוסרי?
אלו יחסים בינלאומיים עם אינטרסים וכוחות שפועלים.
אתה לא תשלח את החיילים שלך למדינה זרה לפעול כשאין לך אינטרס ברור.
צורת ההסתכלות היא לא נאיבית, ולא דיברתי על מוסר (זו גם חרפה מוסרית לדעתי, אבל זה לא העניין).
אוקראינה לא חברה בבריתות הגנה ובארגונים בינ"ל כמו נאט"ו והאיחוד, אבל היא פרו-מערבית והיתה רוצה להיות. היא גובלת במדינות איחוד ובמדינות נאט"ו. היא ספקית מזון ושירותים משמעותית מאד למדינות איחוד ונאט"ו-היא היצואנית השלישית בגודלה בעולם של תירס והרביעית בעולם של חיטה, ומייצאת חשמל למדינות שכנות. לא להגן על מדינה כזו, מעבר לפגיעה הכלכלית, היא הפסד ישיר של האיחוד האירופי ושל נאט"ו ליריבה הפעילה הגדולה ביותר שלהן.
טוב, תחליט.
זו לא חרפה (חרפה קשורה לבושה שעכשיו המדינות האלו לכאורות אמורות להרגיש).
מה שאתה מתאר הוא חישוב קר.
אני חושב שזה ברור שהדבר האחרון שנאטו ובטח ארה"ב רוצים זו מלחמה עם רוסיה, לא משנה כמה תירס יש באוקראינה.
חוץ ממך, נדמה לי שאף אחד לא מופתע ממה שקורה כרגע.
השתדלתי לענות לך בנימוס ולעניין, אבל אני מבין שאתה בא לריב, וכרגיל בור מושלם ולא מסוגל להוסיף מיליגרם של ערך מוסף לדיון.
אז "חרפה" יכולה להיות גם חרפה צבאית ומדינית. יש בהיסטוריה כמה כאלה, אפילו כאלה שלמדת בתיכון אבל אתה כנראה מתקשה לעשות את ההקשר. כיבוש פולין במלחמת העולם השנייה, מכיר? צ'כוסלובקיה?
אף גורם מערבי לא "רוצה מלחמה", אבל מה הקשר ללרצות. אוקראינה מדינת חוצץ בין רוסיה לאיחוד, זה אינטרס מערבי ראשון במעלה שהיא תישאר פרו-מערבית. כן, היא גם ספקית חקלאית חשובה, אם היית מבין משהו מהחיים שלך היית יודע שגם לזה יש משמעות, אבל המלחמה היא לא על "תירס" אלא על מדינת חוצץ שאמורה להיות חשובה לאירופה.
לגבי מה מפתיע ומה לא, אתה כרגיל עושה את הדבר היחיד שאתה מסוגל לו (חוץ מלהגיב ב"יאפ", גלגול עיניים או לבכות שיורדים עליך), שזה לבוא בדיעבד ולהגיד שמישהו אחר טעה. כתבת איזשהי הערכה משלך? מנומקת? או יותר טוב מזה: יש לך דרך לצפות את המהלכים הבאים? מתי המערב כן יגיב ולאיזה פעולות? בבקשה, הבמה שלך מאסטרו.