ראובן כתב:
א. מה זה משנה מה היה קורה בלי הקורונה? הקורונה קרתה. אולי בלי מלחמת העולם השניה צ'מברליין היה נחשב לגדול ראשי הממשלה של בריטניה, מי יודע.
ב. מה זה משנה מה היתה הפופולריות של טראמפ, עם או בלי הקורונה? גם ככה הוא קיבל כמות מביכה של קולות. אז יש הרבה אמריקאים מטומטמים מסתבר.
ג. עוד לפני הקורונה אנשים טענו שטראמפ הוא אדם הזוי, עם יכולת חשיבה של ילד קטן, מכחיש מדע ומסרב להקשיב למדענים, מחזיק באמונות מסוכנות, שקרן חולני, ועוד כהנה וכהנה. עד הקורונה ארה"ב לא ניצבה בפני משבר אמיתי שאילץ לבדוק את הדברים הללו בפועל (ואת תוצאות ההתנהלות שלו מול צפון קוריאה או איראן נראה בעוד שנים), הקורונה גרמה לכל הדברים הללו להתעמת עם המציאות והתוצאה היתה כישלון צורב.
ד. כמובן שההתנהלות שלו מאז הבחירות מצליחה לגמד אפילו את ההתנהלות מול הקורונה. האיש אשכרה ניסה להטות תוצאות בחירות בדמוקרטיה החשובה בעולם, איים בצורה פלילית ופיטר כל מי שיכל, ותיבל לקינוח בניסיון הפיכה כושל. מרהיב.
אני אענה :
א. כמו שכתבתי מקודם, הרושם שלי פה מההודעות הוא שאנשים שונאים את טראמפ בלי קשר לקורונה, ושהמצב בארהב היה לא משהו איתו, כאשר הרושם שלי הפוך - מצבה של ארה"ב היה מעולה לפני הקורונה.
ב. רמת הפופולאריות של טרמאפ נטו פחות מעניינת, מה שמעניין זה רמת הפופולאריות שלו פה בפורום יחסית לזה שהמצב בארה"ב (עד לפני הקורונה) תחתיו כנשיא, היה סבבה.
חוץ מזה, לא מבין למה אתה מכנה אמריקאים "מטומטמים" אם הם בחרו בנשיא שהביא את הכלכלה שלהם למקומות יפים מאד (בפרמטרים מאד ברורים).
ג.
אני לא מתרגש מטענות של אנשים - גם אומרים על ביבי, פייגלין וסמוטריץ' דברים לא יפים, כאשר בפועל מדובר באנשים רמי מעלה (עם חסרונות מסוימים).
במקרה של טראמפ, יכול להיות שמצד האמת הוא כן "שקרן", "מכחיש מדע" וכו', אבל להאשים *רק אותו* בקורונה זו טעות.
עובדה שגם צרפת, בריטניה, איטליה, גרמניה וכו' וכו' וכו' נכשלו בקורונה. ושם אין ממש טענות רציניות שמדובר במנהיגים מטורללים.
ואני רק חוזר ומדגיש - טראמפ נכשל בטיפול בקורונה, אבל להטיל עליו את *כל* האשמה, זו טעות.
ד. יכול להיות שאתה צודק וזו התנהגות בעייתית, אבל שוב, ברמה הלאומית, הרושום שלי, שעד לפני הקורונה המצב בארה"ב היה סבבה לגמרי בהרבה פרמטרים.
אז לעיתים אפשר לנתק בין אישיות בעייתית של אדם, לבין היכולת שלו להנהיג מדינה.