סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1070 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  הבא

לו הייתי אמריקאי
דונלד טראמפ 31%  31%  [ 10 ]
ג'ו ביידן 69%  69%  [ 22 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:33 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
נביא בעירו כתב:
אין שום אינדיקציה מלפני הקורונה שטראמפ היה מנצח בקלות. חד משמעית. אם כבר להיפך: ניהול רבע נורמאלי של הקורונה היה עשוי להבטיח לו נצחון. אבל אדרבא: אתה אומר שאתה ״יכול למצוא מספר כתבות״, שחזו לו נצחון קל לפני הקורונה? תביא אותן.

למשל זה :

https://www.themarker.com/wallstreet/1.7992386

ופה אתה יכול לקרוא את הפסקה האחרונה :
https://www.institutmontaigne.org/en/bl ... econd-term

מוזמן להריץ קצת גוגל שרלוונטי לימים של 2019, תמצא מלא שאומרים שטראמפ הולך לקחת . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:42 pm 
Junior

ואתה מוזמן ״להריץ קצת גוגל״ לימים של חורף 2020...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:45 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
א. מה זה משנה מה היה קורה בלי הקורונה? הקורונה קרתה. אולי בלי מלחמת העולם השניה צ'מברליין היה נחשב לגדול ראשי הממשלה של בריטניה, מי יודע.
ב. מה זה משנה מה היתה הפופולריות של טראמפ, עם או בלי הקורונה? גם ככה הוא קיבל כמות מביכה של קולות. אז יש הרבה אמריקאים מטומטמים מסתבר.
ג. עוד לפני הקורונה אנשים טענו שטראמפ הוא אדם הזוי, עם יכולת חשיבה של ילד קטן, מכחיש מדע ומסרב להקשיב למדענים, מחזיק באמונות מסוכנות, שקרן חולני, ועוד כהנה וכהנה. עד הקורונה ארה"ב לא ניצבה בפני משבר אמיתי שאילץ לבדוק את הדברים הללו בפועל (ואת תוצאות ההתנהלות שלו מול צפון קוריאה או איראן נראה בעוד שנים), הקורונה גרמה לכל הדברים הללו להתעמת עם המציאות והתוצאה היתה כישלון צורב.
ד. כמובן שההתנהלות שלו מאז הבחירות מצליחה לגמד אפילו את ההתנהלות מול הקורונה. האיש אשכרה ניסה להטות תוצאות בחירות בדמוקרטיה החשובה בעולם, איים בצורה פלילית ופיטר כל מי שיכל, ותיבל לקינוח בניסיון הפיכה כושל. מרהיב.

אני אענה :
א. כמו שכתבתי מקודם, הרושם שלי פה מההודעות הוא שאנשים שונאים את טראמפ בלי קשר לקורונה, ושהמצב בארהב היה לא משהו איתו, כאשר הרושם שלי הפוך - מצבה של ארה"ב היה מעולה לפני הקורונה.
ב. רמת הפופולאריות של טרמאפ נטו פחות מעניינת, מה שמעניין זה רמת הפופולאריות שלו פה בפורום יחסית לזה שהמצב בארה"ב (עד לפני הקורונה) תחתיו כנשיא, היה סבבה.
חוץ מזה, לא מבין למה אתה מכנה אמריקאים "מטומטמים" אם הם בחרו בנשיא שהביא את הכלכלה שלהם למקומות יפים מאד (בפרמטרים מאד ברורים).
ג.
אני לא מתרגש מטענות של אנשים - גם אומרים על ביבי, פייגלין וסמוטריץ' דברים לא יפים, כאשר בפועל מדובר באנשים רמי מעלה (עם חסרונות מסוימים).
במקרה של טראמפ, יכול להיות שמצד האמת הוא כן "שקרן", "מכחיש מדע" וכו', אבל להאשים *רק אותו* בקורונה זו טעות.
עובדה שגם צרפת, בריטניה, איטליה, גרמניה וכו' וכו' וכו' נכשלו בקורונה. ושם אין ממש טענות רציניות שמדובר במנהיגים מטורללים.
ואני רק חוזר ומדגיש - טראמפ נכשל בטיפול בקורונה, אבל להטיל עליו את *כל* האשמה, זו טעות.
ד. יכול להיות שאתה צודק וזו התנהגות בעייתית, אבל שוב, ברמה הלאומית, הרושום שלי, שעד לפני הקורונה המצב בארה"ב היה סבבה לגמרי בהרבה פרמטרים.
אז לעיתים אפשר לנתק בין אישיות בעייתית של אדם, לבין היכולת שלו להנהיג מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:56 pm 
Hall of Famer

"מצבה של ארה"ב היה מעולה לפני הקורונה" - עובדה שהאמריקאים עצמם לא מסכימים (באופן יחסי).
ראה כאמור גרף הפופולריות של טראמפ אל מול שאר הנשיאים הקודמים ששיתפו כאן בלינק.
אנחנו נלמד את האמריקאים מה טוב להם?!

התמותה בארה"ב פר נפש גבוהה כמעט פי 2.5 מאשר בגרמניה. הזוי לדבר באותם המושגים על ניהול המשבר בשתי המדינות.
גם מצרפת כבר נפתחים אט אט פערים (לרעת ארה"ב).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:57 pm 
Junior

אני אנסה להסביר, אהוד:

א. לגבי הסיכויים שלו לפני הקורונה: אם הטענה שלך היא שהיו לו סיכויים לא רעים לנצח, או אפילו שהיו נקודות זמן במהלך הכהונה שלו שבהן הוא הייה פייבוריט להבחר לעוד כהונה, לא הייתי מתווכח. אתה אמרת שלפני הקורונה הוא היה פייבוריט מוחלט וזה, כמו שאמרתי קודם, פשוט לא אמת.
ב. לגבי העניין העקרוני: הדעה שטראמפ היה אסון לא ניתנת להפרכה על ידי זה שחצי מארה״ב היתה, ועדיין, בעדו, ואפילו לא על ידי הנתונים הטובים של הכלכלה בזמן הכהונה שלו. אם אני חושב, לדוגמה, שהוא היה נוראי, בין היתר בגלל הלגיטימציה והרוח הגבית שהוא נתן לשוליים הכי מחליאים של הימין האמריקאי ובגלל שהוא מחזיק באיבה בסיסית למדע ולאינטלקט, דבר שהפך לאסון אמיתי במהלך הקורונה, העובדה שהבורסה עלתה בתקופה שלו לא באמת תשנה את דעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 4:58 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
ואתה מוזמן ״להריץ קצת גוגל״ לימים של חורף 2020...

ביקשת אינדיקציות?
הבאתי אינדיקציות.

אני מאמין שגם אם אחפש כתבות בדצמבר ותחילת ינואר 2020, נמצא אינדיקציות לכך שטראמפ הולך לנצח.
מה לעשות שהמצב בארה"ב היה טוב מהרבה בחינות . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 5:18 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
"מצבה של ארה"ב היה מעולה לפני הקורונה" - עובדה שהאמריקאים עצמם לא מסכימים (באופן יחסי).
ראה כאמור גרף הפופולריות של טראמפ אל מול שאר הנשיאים הקודמים ששיתפו כאן בלינק.
אנחנו נלמד את האמריקאים מה טוב להם?!

התמותה בארה"ב פר נפש גבוהה כמעט פי 2.5 מאשר בגרמניה. הזוי לדבר באותם המושגים על ניהול המשבר בשתי המדינות.
גם מצרפת כבר נפתחים אט אט פערים (לרעת ארה"ב).

א. אני לא יודע מה בדיוק הגרף הזה דוגם. יכול להיות שהרבה אמריקאים חשבו שהוא "לא פופולארי" ברמה האישית, אבל בכל זאת
היו מצביעים לו כי בתקופתו פרמטרים כלכליים היו במצב מיטבי או יחסי החוץ היו במצב מיטבי וכו'.

ב. 1. אתה חוטא פה במשהו שלמיטב זכרוני אתה אמרת שאסור לחטוא בו - אמרת שאסור להשוות בין מדינות בעלי אוכלוסייה שאינה דומה בגודלה.
2. מכיוון שקשה להשוות בין ארה"ב למדינה אחרת כי אין מדינה עם אוכלוסייה דומה, אפשר להשוות ברמת ה State (למשל גרמניה לניו יורק)
ופה באמת רואים שהמצב במדינות האלו הוא לרעת ארה"ב, מול מרבית מדינות אירופה.
אבל שוב, אני לא טענתי שטרמאפ לא אחראי, הוא כן אחראי, ויש לו חלק באשמה.
אבל גם מושלי המדינות אחראיים, וגם האזרחים אחראיים (בשל "החופש" קשה לעשות שם סגרים).

קיצר, מה שאני אומר זה לא להשליך על טראמפ את כל הרפש, אלא לעשות חלוקה צודקת של האשמה.

טראמפ לא צריך להיות הנשיא הבא בגלל האחראיות שלו לקורונה, עם זה אני מסכים.
יחד עם זאת, ועם כל הבעיות שלו ברמה האישית, טראמפ אמור היה להיות הדבר הכי טוב לארה"ב אם הקורונה לא היתה מגיעה. זו דעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 5:26 pm 
Junior

א. יש הרבה מדדים לבחון נשיאות מלבד פרמטרים כלכליים (ואני מודה, אני מבין קטן מאוד בכלכלת ארה"ב). גם אם נצא מנקודת הנחה שכלכלת ארה"ב הייתה במצב מצוין (שוב, לא מספיק מבין בזה כדי להגיד אם זה נכון וכמה מזה לזכותו), זה עדיין לא אומר שארה"ב הייתה במצב מצוין, שלא לדבר על הנזק הכולל שהבן אדם יוצר עם התחברותו לכל מיני פנאטים, הכחשת משבר האקלים ועוד ועוד.
ב. הבאת שתי כתבות שבגדול, לא מראות כלום. הראשונה היא כתבה שמדווחת על איזשהי תחזית שמתבססת על נתונים כלכליים ותו לא, ואילו השניה היא בכלל לא כתבה אלא טור דעה. איפה נתוני הסקרים שמגבים את האמירה שטראמפ היה נבחר ללא בעיה? כאמור הביאו לך פה סקרי שביעות רצון שמראים בדיוק ההיפך.
ג. כהונה שנייה זה פחות או יותר ברירת המחדל בפוליטיקה האמריקאית. יש הרבה מאוד מחקרים שמדברים על פחד של אנשים משינוי (פחד שאנשים כמו טראמפ וביבי מלבים עם דיבורים על יריביהם הבוגדים והבולשביקים) ועד כמה רחוק בגדול אנשים מוכנים ללכת כדי להימנע ממנו. בגדול, בחירה לכהונה נוספת לא מעידה על עבודה טובה במיוחד כמו על זה שלא קרה משהו רע במיוחד. כמובן, עד שקרה משהו רע במיוחד.
ד. להגיד שהקורונה היא לא רק באשמתו של טראמפ או שמדינות אחרות גם התקשו בניהול המשבר זו דמגוגיה זולה ודי מרתיחה. הבן אדם באופן פעיל הפיץ דיסאינפורמציה לגבי המחלה, הקטין אותה ואת החשיבות של ללכת עם מסכה ואף ניסה למנוע ממדינות שונות ברחבי ארה"ב לטפל בה. להשוות את זה למה שקורה ברחבי אירופה זה פשוט שקר גס. הוא אחראי במו ידיו למוות של המוני אזרחים אמריקאים לא כי הוא לא טיפל במחלה באופן יעיל מספיק, אלא כי הוא הפיץ מידע שקרי לציבור לטובת האינטרסים הפוליטיים שלו. על זה הוא לא צריך להפסיד בבחירות, אלא להיכנס לכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 5:31 pm 
Sophomore

נביא בעירו כתב:
אני אנסה להסביר, אהוד:

א. לגבי הסיכויים שלו לפני הקורונה: אם הטענה שלך היא שהיו לו סיכויים לא רעים לנצח, או אפילו שהיו נקודות זמן במהלך הכהונה שלו שבהן הוא הייה פייבוריט להבחר לעוד כהונה, לא הייתי מתווכח. אתה אמרת שלפני הקורונה הוא היה פייבוריט מוחלט וזה, כמו שאמרתי קודם, פשוט לא אמת.
ב. לגבי העניין העקרוני: הדעה שטראמפ היה אסון לא ניתנת להפרכה על ידי זה שחצי מארה״ב היתה, ועדיין, בעדו, ואפילו לא על ידי הנתונים הטובים של הכלכלה בזמן הכהונה שלו. אם אני חושב, לדוגמה, שהוא היה נוראי, בין היתר בגלל הלגיטימציה והרוח הגבית שהוא נתן לשוליים הכי מחליאים של הימין האמריקאי ובגלל שהוא מחזיק באיבה בסיסית למדע ולאינטלקט, דבר שהפך לאסון אמיתי במהלך הקורונה, העובדה שהבורסה עלתה בתקופה שלו לא באמת תשנה את דעתי.

א. אתה צודק. הרושם שלי היה שהוא היה פייבוריט מוחלט, ועכשיו שעשיתי גוגל ראיתי שהוא היה בעל סיכוים גבוהים יותר, אבל לא פיבוריט מוחלט.

ב. גם פה אתה צודק. אין פה אמת אבסולוטית. אבל אני רק אומר שפה בפורום שנאת היתר כלפיו מוגזמת ולא ברורה. במיוחד לאור זה שהמצב בארה"ב היה טוב עד 2020.
ואגב, זה לא רק הבורסה - זה גם נתוני האבטלה, גם היחסים עם מדינת ישראל שהגיעו לשפל בימיו של אוסמה.
וכמובן יש עוד דוגמאות.
אגב, זה שהוא ברמה אישית בעל "איבה בסיסית למדע", גם אם זה נכון, זה כמעט חסר משמעות בפועל. אני לא זכור ששמעתי אותו מוציא צו לסגירת אוניברסיטאות.
ואין לי מושג למה אתה מתכוון שהוא בעל איבה בסיסית לאינטלקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 5:57 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
א. יש הרבה מדדים לבחון נשיאות מלבד פרמטרים כלכליים (ואני מודה, אני מבין קטן מאוד בכלכלת ארה"ב). גם אם נצא מנקודת הנחה שכלכלת ארה"ב הייתה במצב מצוין (שוב, לא מספיק מבין בזה כדי להגיד אם זה נכון וכמה מזה לזכותו), זה עדיין לא אומר שארה"ב הייתה במצב מצוין, שלא לדבר על הנזק הכולל שהבן אדם יוצר עם התחברותו לכל מיני פנאטים, הכחשת משבר האקלים ועוד ועוד.
ב. הבאת שתי כתבות שבגדול, לא מראות כלום. הראשונה היא כתבה שמדווחת על איזשהי תחזית שמתבססת על נתונים כלכליים ותו לא, ואילו השניה היא בכלל לא כתבה אלא טור דעה. איפה נתוני הסקרים שמגבים את האמירה שטראמפ היה נבחר ללא בעיה? כאמור הביאו לך פה סקרי שביעות רצון שמראים בדיוק ההיפך.
ג. כהונה שנייה זה פחות או יותר ברירת המחדל בפוליטיקה האמריקאית. יש הרבה מאוד מחקרים שמדברים על פחד של אנשים משינוי (פחד שאנשים כמו טראמפ וביבי מלבים עם דיבורים על יריביהם הבוגדים והבולשביקים) ועד כמה רחוק בגדול אנשים מוכנים ללכת כדי להימנע ממנו. בגדול, בחירה לכהונה נוספת לא מעידה על עבודה טובה במיוחד כמו על זה שלא קרה משהו רע במיוחד. כמובן, עד שקרה משהו רע במיוחד.
ד. להגיד שהקורונה היא לא רק באשמתו של טראמפ או שמדינות אחרות גם התקשו בניהול המשבר זו דמגוגיה זולה ודי מרתיחה. הבן אדם באופן פעיל הפיץ דיסאינפורמציה לגבי המחלה, הקטין אותה ואת החשיבות של ללכת עם מסכה ואף ניסה למנוע ממדינות שונות ברחבי ארה"ב לטפל בה. להשוות את זה למה שקורה ברחבי אירופה זה פשוט שקר גס. הוא אחראי במו ידיו למוות של המוני אזרחים אמריקאים לא כי הוא לא טיפל במחלה באופן יעיל מספיק, אלא כי הוא הפיץ מידע שקרי לציבור לטובת האינטרסים הפוליטיים שלו. על זה הוא לא צריך להפסיד בבחירות, אלא להיכנס לכלא.

אני אתייחס רק לסעיף האחרון שלך.
טראמפ טעה והטעה לגבי חומרת המחלה, למיטב זכרוני, רק בפברואר ובמרץ .
זה שהוא גם דיבר אחר כך שטויות על "להזריק אקונומיקה" וכו', זה כבר עניין אישי שלו, ולא השפיע על הציבור. . .

אבל שים לב, הרי החל ממרץ עם עשרות אלפי מתים בחוף המזרחי, הרי היה ברור לכולם שטראמפ דיבר שטויות.
אז איך אתה מסביר את זה שבקליפורניה, פנסילבניה וטקסס מתים כ"כ הרבה גם בימים האלו אחרי שברור לכולם שטראמפ דיבר שטויות?

תשובה : השטויות של טראמפ השפיעו אבל לא במידה רבה כמו שאתה מתאר אותו כ"אחרי במו ידיו למוות של המוני אזרחים אמריקאים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 6:01 pm 
Hall of Famer

הוא לא אחראי לקונה בעיניי, אלא הציבור האמריקאי. בכלל, אני לא מאשים מנהיגים בדרך כלל להתנהגות הציבור
הוא כן אחראי לכך שקשה להיבדק כאן, ועוד יותר לכך שאין חיסונים. לזה הוא אחראי מאד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 6:41 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
ב. 1. אתה חוטא פה במשהו שלמיטב זכרוני אתה אמרת שאסור לחטוא בו - אמרת שאסור להשוות בין מדינות בעלי אוכלוסייה שאינה דומה בגודלה.
2. מכיוון שקשה להשוות בין ארה"ב למדינה אחרת כי אין מדינה עם אוכלוסייה דומה, אפשר להשוות ברמת ה State (למשל גרמניה לניו יורק)
ופה באמת רואים שהמצב במדינות האלו הוא לרעת ארה"ב, מול מרבית מדינות אירופה.
אבל שוב, אני לא טענתי שטרמאפ לא אחראי, הוא כן אחראי, ויש לו חלק באשמה.
אבל גם מושלי המדינות אחראיים, וגם האזרחים אחראיים (בשל "החופש" קשה לעשות שם סגרים).

קיצר, מה שאני אומר זה לא להשליך על טראמפ את כל הרפש, אלא לעשות חלוקה צודקת של האשמה.

טראמפ לא צריך להיות הנשיא הבא בגלל האחראיות שלו לקורונה, עם זה אני מסכים.
יחד עם זאת, ועם כל הבעיות שלו ברמה האישית, טראמפ אמור היה להיות הדבר הכי טוב לארה"ב אם הקורונה לא היתה מגיעה. זו דעתי.

אתה מאוד עדין עם טראמפ, גם כשאתה מבקר אותו.
האם בעוד מדינה ("מערבית" אם אפשר, לא ברזיל והמטורלל שם) המנהיג כינס בעצמו עצרות בהשתתפות עשרות אלפי משתתפים בשיא התחלואה? ליגלג על המדענים והאזרחים הנשמרים מפני הידבקות? שעדיין לא מובן מאליו להיבדק ולהתחסן שם?

בארצות הברית יש לערך רבע מסך המאומתים בעולם, ולא רחוק מהכמות בכל אירופה למשל.
אז נכון שזה גם נובע מכמות גבוהה מאוד של בדיקות פר-נפש שם (אבל לא סופר יוצאת דופן, פחות מאנגליה למשל, וגם מישראל מן הסתם), ותת אבחון ודיווח בחלק מהמדינות האחרות - אבל זה נתון די מביש.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 7:04 pm 
Junior

ehud כתב:
הוקיץ' כתב:

אני אתייחס רק לסעיף האחרון שלך.
טראמפ טעה והטעה לגבי חומרת המחלה, למיטב זכרוני, רק בפברואר ובמרץ .
זה שהוא גם דיבר אחר כך שטויות על "להזריק אקונומיקה" וכו', זה כבר עניין אישי שלו, ולא השפיע על הציבור. . .

אבל שים לב, הרי החל ממרץ עם עשרות אלפי מתים בחוף המזרחי, הרי היה ברור לכולם שטראמפ דיבר שטויות.
אז איך אתה מסביר את זה שבקליפורניה, פנסילבניה וטקסס מתים כ"כ הרבה גם בימים האלו אחרי שברור לכולם שטראמפ דיבר שטויות?

תשובה : השטויות של טראמפ השפיעו אבל לא במידה רבה כמו שאתה מתאר אותו כ"אחרי במו ידיו למוות של המוני אזרחים אמריקאים".

אני לא יודע אם אתה משקר בבוטות או מדבר מתוך בורות, אבל טראמפ הטעה את הציבור הרבה אחרי מרץ. אפילו אחרי שהוא חלה הוא אמר שזו מחלה קלה ואין ממה לפחד. להגיד שלכולם ברור שהוא מדבר שטויות ואין לזה השפעה על הציבור האמריקאי (ראינו אתמול עד כמה לשקרים שלו אין השפעה על אף אחד) זה לעשות מעצמך מטומטם.
בגדול אתה מנסה פה לכופף עובדות בכוח כדי להראות שטראמפ בעצם סבבה וזה עוד איכשהו נסבל, אבל אחרי שקראת לברק אובמה "אוסמה" די חשפת את פרצופך הגזעני האמיתי. כנראה שאחרי שכינית את סמוטריץ' "איש רב מעלה" הייתי צריך לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 7:05 pm 
Junior

נורטון כתב:
הוא לא אחראי לקונה בעיניי, אלא הציבור האמריקאי. בכלל, אני לא מאשים מנהיגים בדרך כלל להתנהגות הציבור
הוא כן אחראי לכך שקשה להיבדק כאן, ועוד יותר לכך שאין חיסונים. לזה הוא אחראי מאד

כן, כי אין קשר בין מה שהציבור יודע ומאמין לו לבין מה שהנשיא מספר לו.
בעצם, לא אתה אמרת שאתה ליברטריאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 7:16 pm 
Hall of Famer

בדיוק, אני ליברטריאן. ובדיוק כפי שאם איזה טרוריסט פוצץ מישהו, אני מאשים אותו בעיקר, ולא את המסגד, כך אם מישהו התעלם מהנחיות והדבק בקורונה, הוא האשם העיקרי
האשם הוא הציבור האמריקאי ששם זין על הנחיות, כפי שחזיתי בוניס ביץ' רק לפני שבוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 7:38 pm 
Junior

Enough said.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 7:45 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:

אני לא יודע אם אתה משקר בבוטות או מדבר מתוך בורות, אבל טראמפ הטעה את הציבור הרבה אחרי מרץ. אפילו אחרי שהוא חלה הוא אמר שזו מחלה קלה ואין ממה לפחד. להגיד שלכולם ברור שהוא מדבר שטויות ואין לזה השפעה על הציבור האמריקאי (ראינו אתמול עד כמה לשקרים שלו אין השפעה על אף אחד) זה לעשות מעצמך מטומטם.
בגדול אתה מנסה פה לכופף עובדות בכוח כדי להראות שטראמפ בעצם סבבה וזה עוד איכשהו נסבל, אבל אחרי שקראת לברק אובמה "אוסמה" די חשפת את פרצופך הגזעני האמיתי. כנראה שאחרי שכינית את סמוטריץ' "איש רב מעלה" הייתי צריך לדעת.

א. אם הוא אמר שזו "מחלה קלה" אחרי שהוא התשחרר, אז דיברתי מבורות.
אשמח לקבל את הציטוט המלא. נשמע לי מוזר שאדם שהיה מאושפז כמה ימים בבית חולים אומר כל מחלה שהיא "קלה".
כמו שאתה טוען. אני קראתי תרגום של הציוץ שלו, בו כתוב שהוא אמר "שלא צריך לסגור את המדינה", אבל מצד שני הוא כן אומר ש"הוא לא הרגיש טוב".
אגב, גם פה בארץ לא חסרים רופאים שאומרים שלא צריך לסגור את המדינה.

אז אני ממתין בקוצר רוח להבאת דברים שבהם אדם שהיה מאושפז בבית החולים אומר שמדובר ב"מחלה קלה".
ושוב, במידה ולא ידעתי זאת, מדובר בטעות. אבל, בא נראה.

ב. אם היה לך רבע מהאהבה שלי כלפי ערבים ומוסלמים, מצבך היה טוב.
אני קורא בצחוק ל"אובמה" "אוסמה", בדיוק כמו שאני מסתלבט על ערבים שאומרים "ברבר" במקום "פרפר" או קורא גם למגזרים אחרים בשמות מצחיקים וכו'.
מקריאה של הודעתך בדיונים שבהם השתתפתי, נראה לי דווקא שאתה הגזען והאנטישמי, אבל אני לא אומר את זה סתם.
אני מרגיש ומאמין שאתה באמת שונא (שונא ממש) חובשי כיפות, מתנחלים וכו'. וכמובן, בלי סיבה רצינית.

אז יופי, זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך שאתה קורא למישהו אחר גזען, אז סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:15 pm 
Senior

זה כמו שאני קורא לך אדולף במקום אהוד. בחיבה, בגלל השורש א.ו.ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:28 pm 
Sophomore

Yuval כתב:

לא נכון.
"אובמה" ו -"אוסמה" משתלב יפה מבחינה לשונית, ולא אמור ליצור שום אסוציאציה לבן לאדן (אם זה מה שהתכוונת אליו),
אלא רק להזכיר את זה שהוא מוסלמי (ואין פה שום גזענות להזכיר שהוא מוסלמי).

אגב, הינה מקור קצר שמראה ש"הוקיץ'" דיבר שטויות :

https://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-52145270

טראמפ טעה (והוא אשם במידה), והוטעה כנראה על ידי מיעוט של רופאי "יורם לס" של ארה"ב.

אבל מאוחר יותר הוא עשה תשובה ולקח אחראיות על חומרת המחלה, ואף עדכן את כל הציבור האמריקאי בכך.
זה שהוא אמר שלא צריך "לסגור את המדינה", זה לגיטימי לגמרי.
גם בישראל יש רופאים לא מעטים שחתמו על עצומות שסגר זה דבר גרוע.

עדיין, אני חושב שעל הטעויות שהוא עשה, טוב שהוא שילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:30 pm 
Senior

טוב אדולף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:35 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
טוב אדולף

עזוב את זה שזה לא מצחיק.
לא אכפת לך שאולי יש פה כאלו שנפגעים מדבר כזה (למשל נכדים של ניצולי שואה וכו') ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:38 pm 
Senior

אדולף כתב:
Yuval כתב:
טוב אדולף

עזוב את זה שזה לא מצחיק.

אדולף אל תכעס. זה בחיבה. זה כמו שתגיד שיש נפגעי טרור פה שיעלבו מזה שאתה קורא לנשיא ארה״ב הקודם אוסמה.

אני ואתה, אדולף, נגד כל הפוליטיקלי קורקט.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ה' ינואר 07, 2021 8:46 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:44 pm 
Senior

אדולף כתב:
Yuval כתב:

לא נכון.
"אובמה" ו -"אוסמה" משתלב יפה מבחינה לשונית, ולא אמור ליצור שום אסוציאציה לבן לאדן (אם זה מה שהתכוונת אליו),
אלא רק להזכיר את זה שהוא מוסלמי (ואין פה שום גזענות להזכיר שהוא מוסלמי).

אובמה אגב נוצרי פרוטסטנטי אדוק, כפי שאתה ודאי יודע אדולף.

אני מקווה שיעיפו אותך מהפורום הזה כבר, אבל כל עוד אתה פה אתה תקרא אך ורק אדולף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:50 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ehud כתב:
Yuval כתב:
טוב אדולף

עזוב את זה שזה לא מצחיק.

אני נכד לניצולי שואה ולא נעלבתי.
מה לגבי קרובים של נפגעי 9/11, אתה לא חושש שמא הם עלולים היו להיפגע כשקראת לאובמה אוסמה?
ותגיד, אתה לא חש מבוכה עם הבורות הבלתי תיאמן שאתה מפגין פה חדשות לבקרים? מאיפה הבאת את זה שאובמה מוסלמי?
בעצם מה אני מתאמץ... אתה אשכרה חושב שזה מצחיק להסתלבט על ערבים שאומרים ברבר במקום פרפר משל היית ילד בן 8.

עריכה: עכשיו ראיתי שיובל כבר הקדים אותי בחלק מהדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 07, 2021 8:51 pm 
Sophomore

Yuval כתב:
אדולף כתב:
Yuval כתב:
טוב אדולף

עזוב את זה שזה לא מצחיק.

אדולף אל תכעס. זה בחיבה. זה כמו שתגיד שיש נפגעי טרור פה שיעלבו מזה שאתה קורא לנשיא ארה״ב הקודם אוסמה.

אני ואתה, אדולף, נגד כל הפוליטיקלי קורקט.

זה אותו הדבר, ואתה יודע את זה.
אני מאד מבקש שתחדל מזה.

ואין שום סיבה שיעיפו אותי מהפורום בגלל הדעות שלי,
אם כבר כדאי שיעיפו אותך - אתה איש מדנים שמעמת פה עם כולם.
האמת שגם בכדורסל אתה לא כ"כ מבין, אבל זה ניחא . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1070 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shiver ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: