סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 11, 2024 1:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1220 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 28, 2019 11:31 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ואם תרצה להישאר בכל זאת בבוקרשט. בגפי, הייתי מחפש הוסטל טוב עם אפשרות למס ערך מוסף מהאנשים שתפגוש. תקרא קצת על podstel, תראה אם מתאים לך..

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 29, 2019 3:50 am 
Hall of Famer

מגניב, תודה רבה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 04, 2019 6:55 am 
Sophomore

מילאנו, סופ''ש זוגי. נוחתים חמישי אחה''צ, ממריאים חזרה בשני בצהרים. כל המלצה/טיפ/דיס (לא סן-סירו וכדורגל) יתקבלו בברכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 12, 2020 4:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראי שעל הקיר כתב:
סיכום פיליפינים חלק ראשון:

1. מנילה - בלי ספק העיר הכי מגעילה שהייתי בה, בדרגות מעל כל האחרות. מכוערת, מוזנחת, מלוכלכת, מתפרקת, צפופה (העיר הכי צפופה בעולם), בנויה טלאי על טלאי, המים לא ראויים לשתייה, האוויר לא ראוי לנשימה. ואלה שגרים בטלאי על טלאי הם עוד בני המזל כי העיר מלאה הומלסים, כולל עשרות עד מאות מהם שישנים בפארק ריזאל שזו עוד הנקודה היחסית שפויה בעיר. לא נשארנו בה שנייה מיותרת והיא שימשה לנו רק בסיס לשינה וטיולי יום.

2. מפל פגסנחאן - טיול יום ממנילה, שעתיים וחצי נסיעה לדרום מזרח. כשמגיעים לשם שטים בקאנו עם משיטים מקומיים שבחלק מהדרך צריכים אשכרה לצאת מהסירה ולגרור אותה עם הידיים. נהר פגסנחאן היה אתר צילום של "אפוקליפסה עכשיו" (חלק מסצינות המסע בנהר וכל סצינות המחנה של קולונל קורץ) וזה בהחלט נראה כך. המסע אל המפל היה לטעמי יפה ומרשים יותר מהמפל עצמו.
כשמגיעים למפל אתה יכול לשבת על רפסודה ולשוט ממש מתחתיו.

3. הר הגעש טאל - עוד טיול יום ממנילה, כשעתיים נסיעה לדרום. מדובר על פנינת טבע ייחודית: בתוך אגם טאל יש אי שהוא הר הגעש, בלוע שלו יש עוד אגם, ובתוך אותו אגם יש עוד איון שגם הוא הר געש צעיר...
מגיעים לעיירה שנקראת טגטאי על שפת האגם ושטים אל מרגלות הר הגעש. העלייה אליו לא קלה, שביל לא קצר ולא פשוט באדמה מלאה באפר געשי. אנחנו העדפנו לעשות את המסע על סוסים נהוגים בידי מקומיים, היה חם נורא והמון אבק שעולה מהאפר שעל האדמה. המראה למעלה בהחלט מאד יפה.

4. טראסות האורז של בנאווה - אני מאד שמח שלא ויתרנו ועשינו את המקום הזה למרות קשיי התחבורה. בהחלט מקום מדהים שאסור לוותר עליו. אנחנו דאגנו מראש לסיור מודרך בטראסות הגדולות והמפורסמות באזור הכפר באטאד. האופציה שכתבתי עליה של הטיסה לקאוואיאן התגלתה כלא משתלמת - משדה התעופה עדיין צריך לנסוע כ-4 שעות לבנאווה, צריך לדאוג לתחבורה משם ולשם, ויחד עם הפרוצדורות של שדות תעופה וטיסות זה לא חוסך הרבה זמן וכמובן יקר הרבה יותר. אוטובוס הלילה ממנילה עדיף על זה, משתלם יותר והרבה פחות מסובך. אני אתייחס לעניין הטיסות הפנימיות בפיליפינים בת'רד נפרד.
מסיפור התחבורה אתם יכולים להבין שבנאווה עיירה די מפגרת מבחינת תשתיות אפילו יחסית למקומות אחרים בפיליפינים. האנשים מאד נחמדים ועוזרים אבל העסק שם לא קל וצריכים להתכונן לזה. אבל הנופים מדהימים ובהחלט אסור לוותר.
עוד תוספת: בתחתית אזור הטראסות של בטאד יש מפל בשם טפיאס, מפל מאד יפה שאפשר גם להתרחץ בבריכה שלו. הירידה אליו, והטיפוס בחזרה, מפרכים - מאות מדרגות ענקיות בצלע ההר. אבל שווה בהחלט.

המשך יבוא. בפרק ב' יבוא סיכום פלאוון וקורון. פרק ג' יוקדש לנושא התחבורה, האוכל, ומזג האוויר.

רק לעדכן שהר הגעש טאל, שמצוין באייטם מספר 3, הוא לא אופציה לזמן הקרוב... הוא התפרץ היום.
בינתיים רק אפר, אבל ההר וכל הכפרים שסביבו פונו, והאפר סגר את שדה התעופה במנילה. מתברר שהוא היה בלתי יציב כבר כמעט שנה, היו רעידות אדמה קטנות לידו במשך תקופה. כולם מחכים עכשיו להתפרצות "אמיתית" עם לבה והכל. מן הסתם, הוא אידה לגמרי את האגם שהיה בלוע שלו שכתבתי עליו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 4:10 pm 
Sophomore

חושבים לנסוע בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר לשבועיים בארה''ב. מעדיפים טבע על פני ערים, מכוונים לטיול עם רכב. התחלנו לקרוא, חושבים מצד אחד על החוף המערבי, מצד שני על ניו-אינגלנד (האם זו עונת השלכת?). המלצות לכאן או לכאן? אופציות אחרות? ואם ניו אינגלנד, האם עדיף לנחות בניו יורק או בבוסטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 4:13 pm 
Senior

זה עונת השלכת. שני האיזורים מהממים. קליפורניה משמעותית גדולה יותר ומצריכה יותר שעות נהיגה. יהיה גם הרבה יותר חם באיזורים מסוימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 4:22 pm 
Hall of Famer

סוף ספטמבר תחילת אוקטובר אם זה לא ורמונט או מיין עדיין אין הרבה שלכת ועלים אדומים. זה נפוץ יותר בתקופה הזו בורמונט שהיא קרה יותר ובקנדה (אפשר לשלב עם אונטריו וקוויבק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 4:30 pm 
Senior

זה תלוי בכמה חם היה בספטמבר, אבל כן התכנית צריכה להיות להתחיל כמה שיותר צפונה ולרדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 5:14 pm 
Sophomore

תודה על התשובות. בחוף המזרחי של קנדה הייתי לפני כ-12 שנים, בקיץ. הנופים של ניו-אינגלנד דומים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 5:38 pm 
Senior

ני אינגלנד בשלכת מדהימה. זה לא כזה משנה אם היית בקיץ. בנוסף במיין (שלא טיילתי בה) יש המון מה לראות כולל נשונל פארק אחד.

בקליפורניה אפשר לעשות בשבועיים מסלול מעגלי מסן פרנסיסקו לסן פרנסיסקו שיהיה מאוד מהנה, אבל חלק מהאטרקציות של יוסמטי למשל הן פחות מרשימות בספטמבר אוקטובר (כמו המפלים). זה עדיין אחד המקומות הכי יפים בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 06, 2020 6:17 pm 
Hall of Famer

כאחד שגר בשני האזורים, אני ממליץ על ניו אינגלנד בשביל הנוף בתקופה הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 03, 2021 9:28 pm 
Hall of Famer

ובכן, דובאי.

נסעתי לחמישה ימים. בארץ טילים, כולל צבע אדום בנתב"ג שעתיים לפני ההמראה.

כבר בהגעה מורגש הוייב של המקום: ביזנס אנד סרוויס אוריינטד. אנשים שהעבודה שלהם בחיים זה לסמן לך לאיזה דלפק לגשת בביקורת הדרכונים (יש להם חברים שהעבודה שלהם זה לסמן למוניות בחניה של הקניון לאן להתקדם).

שדה התעופה ממוקם במיקום די נוח וקרוב לעיר, כך שבין אם תשהו בדאונטאון (קרוב מאד לשדה) ובין אם במרינה (עוד רבע שעה נסיעה), ההגעה למלון תהיה חלקה ופשוטה.

80% מתושבי האמירויות הם זרים, כמובן שהם כל נותני השירותים מסוג נהגים/עובדי מלונות וכדומה. בעיקר הודים. רמת ידע על ישראל: איפה זה בדיוק על המפה? כמה שעות טיסה מכאן? (כ3.5, בערך מה שלוקח להגיע מדרום הודו לדובאי)? באיזו שפה מדברים?

בגדול העיר מתחלקת לשלושה איזורים: הדאונטאון/ביזנס ביי (בו שהינו) שהאטרקציות המרכזיות בו הן הבורג' חליפה וקניון דובאי שהוא אחד הגדולים בעולם, המרינה שזה איזור החופים/ספורט ימי ודובאי העתיקה. אני לא איש קניונים אבל קניון דובאי זה משהו מיוחד, עצום בגודלו, חנויות ברמה הגבוהה ביותר לכל דבר מביגוד ועד שוקולד. יש שם גם אקווריום ענק עם שימור מאגר גנטי של כרישים וגן חיות חביב. מסעדות כמובן. המחירים יקרים למדי אבל התמורה איכותית ובגלל הגודל העצום והמבחר, תמיד אפשר למצוא סייל. השירות לעילא כמובן. הבורג' עצמו מרשים מאד, התצפית ממנו נחמדה (קצת ווג'ראס לעלות).

במרינה יצא לנו ללכת לים, מים מלוחים ושמנוניים משהו שמזכירים את ים המלח, חוף סופר נקי ושקט, רמת בטחון אישי מקסימלית (השארנו על החוף תיק עם כסף ודרכונים והיה ברור שאף אחד לא ייגע). עשיתי את הxline, אומגה מפורסמת בין הבניינים של המרינה, גובה 170 מטר, מסלול של קילומטר, מגיע עד 80 קמ"ש מהירות. נחמד.

דובאי העתיקה כבר מרגישה כמו מקום אוריינטלי, סימטאות של שווקי זהב ותבלינים, קניתי שם קצת מתנות כולל זעפרן אירני אמיתי לאמא שלי מסוחרים פקסיטנים והסתפרתי אצל גלב הודי שעבד חצי שעה על הגילוח שלי תמורת כ15 שקל.

הדירהם המקומי שווה 0.9 שקל כך שזה נוח לחשב, את האיסלם כמעט ולא מרגישים-שומעים מואזין בשעות התפילה אבל לא בקקפוניה, ונשים זרות מסתובבות בלבוש חושפני ביותר.

עשינו גם ספארי מדברי מקוצר של כשלוש שעות, שכלל רכיבה על טרקטורונים בדיונות, סקי חול, רכיבה על גמל וכיוצ"ב. יש כאלה שעושים את זה חצי יום כולל ארוחת עקב וריקודי בטן, פחות היה הקטע שלנו.

לאבו דאבי תכננו לנסוע ליום טיול ו-ויתרנו, אמורה להיות שווה יום ביקור עם המסגד הגדול ומלון ארמון האמירויות המפורסם.

חוויה טובה ומעניינת, מקום שעוד אשוב אליו אני מאמין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 05, 2021 4:21 pm 
Sophomore

צפון מערב ארה"ב (ילוסטון גליישר ושינגטון סטייט ואולי אורגון) בסוף הקיץ , שבועיים +-, המלצה לאיך הכי כדאי לעשות את זה לוגיסטית (איפה להשכיר את הרכב ואיפה להחזיר אותו, ואם במקרה ידוע מה העלות של ההחזרה שלא במקום ההשכרה)? והמלצות על מקומות קצת פחות מוכרים שאסור לפספס? רצוי כאלה ששוברים את הנסיעות הארוכות שיש.

תודות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 05, 2021 4:36 pm 
Hall of Famer

לגבי הרכב, פשוט תשכיר ותחזיר בשדות התעופה שתנחת ותמריא מהם. נראה לי הכי נוח. בכל שדה תעופה נורמלי יש נקודות השכרה של כל החברות הידועות.
בהנחה שאתה לא עושה מסלול מעגלי, אני לא בטוח שיש טעם להתחיל להתחשבן על להחזיר את הרכב איפה שלקחת אותו. המרחקים גדולים מדי.
איפה אתה בוושינגטון סטייט? אם אתה באזור סיאטל הייתי בודק אפשרות לעשות מעקף לונקובר, זו העיר הכי יפה שהייתי בה בצפון אמריקה ושווה להקיש יום עבורה ועבור ונקובר האי, הסמוך לעיר, והעיר ויקטוריה. ונקובר נמצאת כשלוש שעות נהיגה מסיאטל. השאלה שצריך לבדוק היא מה מצב המעבר בין ארה"ב לקנדה בימי הקורונה ובכמה לוגיסטיקה זה כרוך, הכל היום תלוי בזה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' יוני 05, 2021 4:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 05, 2021 4:38 pm 
Sophomore

לא הייתי ממש ברור, השאלה זה בין היתר באיזה שדות לנחות ולהמריא. הכיוון בהתחלה היה מעגלי מסיאטל, אבל זה שורף המון שעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 05, 2021 4:43 pm 
Hall of Famer

לא הייתי בילוסטון אף פעם, לפי מה שקראתי שדה התעופה הקרוב הוא של בוזמן, מונטנה. יש לשם קונקשנים מכל הערים הגדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 06, 2021 2:47 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ובכן, דובאי.

כבר בהגעה מורגש הוייב של המקום: ביזנס אנד סרוויס אוריינטד. אנשים שהעבודה שלהם בחיים זה לסמן לך לאיזה דלפק לגשת בביקורת הדרכונים (יש להם חברים שהעבודה שלהם זה לסמן למוניות בחניה של הקניון לאן להתקדם).

שדה התעופה ממוקם במיקום די נוח וקרוב לעיר, כך שבין אם תשהו בדאונטאון (קרוב מאד לשדה) ובין אם במרינה (עוד רבע שעה נסיעה), ההגעה למלון תהיה חלקה ופשוטה.

80% מתושבי האמירויות הם זרים, כמובן שהם כל נותני השירותים מסוג נהגים/עובדי מלונות וכדומה. בעיקר הודים. רמת ידע על ישראל: איפה זה בדיוק על המפה? כמה שעות טיסה מכאן? (כ3.5, בערך מה שלוקח להגיע מדרום הודו לדובאי)? באיזו שפה מדברים?

בגדול העיר מתחלקת לשלושה איזורים: הדאונטאון/ביזנס ביי (בו שהינו) שהאטרקציות המרכזיות בו הן הבורג' חליפה וקניון דובאי שהוא אחד הגדולים בעולם, המרינה שזה איזור החופים/ספורט ימי ודובאי העתיקה. אני לא איש קניונים אבל קניון דובאי זה משהו מיוחד, עצום בגודלו, חנויות ברמה הגבוהה ביותר לכל דבר מביגוד ועד שוקולד. יש שם גם אקווריום ענק עם שימור מאגר גנטי של כרישים וגן חיות חביב. מסעדות כמובן. המחירים יקרים למדי אבל התמורה איכותית ובגלל הגודל העצום והמבחר, תמיד אפשר למצוא סייל. השירות לעילא כמובן. הבורג' עצמו מרשים מאד, התצפית ממנו נחמדה (קצת ווג'ראס לעלות).

במרינה יצא לנו ללכת לים, מים מלוחים ושמנוניים משהו שמזכירים את ים המלח, חוף סופר נקי ושקט, רמת בטחון אישי מקסימלית (השארנו על החוף תיק עם כסף ודרכונים והיה ברור שאף אחד לא ייגע). עשיתי את הxline, אומגה מפורסמת בין הבניינים של המרינה, גובה 170 מטר, מסלול של קילומטר, מגיע עד 80 קמ"ש מהירות. נחמד.

דובאי העתיקה כבר מרגישה כמו מקום אוריינטלי, סימטאות של שווקי זהב ותבלינים, קניתי שם קצת מתנות כולל זעפרן אירני אמיתי לאמא שלי מסוחרים פקסיטנים והסתפרתי אצל גלב הודי שעבד חצי שעה על הגילוח שלי תמורת כ15 שקל.

הדירהם המקומי שווה 0.9 שקל כך שזה נוח לחשב, את האיסלם כמעט ולא מרגישים-שומעים מואזין בשעות התפילה אבל לא בקקפוניה, ונשים זרות מסתובבות בלבוש חושפני ביותר.

עשינו גם ספארי מדברי מקוצר של כשלוש שעות, שכלל רכיבה על טרקטורונים בדיונות, סקי חול, רכיבה על גמל וכיוצ"ב. יש כאלה שעושים את זה חצי יום כולל ארוחת עקב וריקודי בטן, פחות היה הקטע שלנו.

לאבו דאבי תכננו לנסוע ליום טיול ו-ויתרנו, אמורה להיות שווה יום ביקור עם המסגד הגדול ומלון ארמון האמירויות המפורסם.

איך חוויית הטיסה מבחינת קורונה? מה הפרוצדורות שצריך לעשות לפני, תוך כדי ואחרי? יש הבדל אם אתה מחוסן או לא? כמה עולה כל העסק?
אני אוהב לטייל ונסעתי המון, אבל די נרתע מחוויית הטיסה בימים אלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 06, 2021 4:46 pm 
Sophomore

שמעתי על זוג שנעצרו בדובאי על גילויי אהבה קלים בציבור (לא התמזמזו או קרוב לזה). המעצר נעשה ע״י שוטרים סמויים, שהבהיל אותם והם חשבו שזאת חטיפה. בסופו של דבר, הם בילו 3 שעות בתחנת המשטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 07, 2021 7:13 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ובכן, דובאי.

איך חוויית הטיסה מבחינת קורונה? מה הפרוצדורות שצריך לעשות לפני, תוך כדי ואחרי? יש הבדל אם אתה מחוסן או לא? כמה עולה כל העסק?
אני אוהב לטייל ונסעתי המון, אבל די נרתע מחוויית הטיסה בימים אלה.

נדרשנו לבדיקת קורונה שלילית 72 שעות לפני הטיסה מהארץ (עשינו במתחם קופת חולים בדקה וחצי), בנחיתה בדובאי לפני ביקורת הדרכונים עושים לך בדיקה (אין חובת בידוד). אתה נדרש להציג בדיקה שלילית חדשה של 72 שעות לפני הטיסה מדובאי-יש מרכזי בדיקות אבל אנחנו הזמנו שירות פרטי במלון, היה כפול במחיר (כ300 שקל לאדם) אבל חסך נסיעה, תורים וכאב ראש. כשהגענו לנתב"ג עשו עוד אחת ביציאה מהשדה.

המחירים של טיסות/מלונות/מוניות זולים ביחס לארץ. אנחנו טסנו פליידובאי כולל מזוודה בשעות מאד נוחות (צהריים מוקדמים הלוך, ערב חזור) ועלה משהו כמו 250 דולר לאדם הלוך ושוב. שהינו במלון טאג' בדאונטאון, מלון עסקים מצוין, עם ארוחת בוקר חדר זוגי עולה כ500 שקל ללילה.

עם זאת לא מומלץ לטוס בעונת הקיץ שמתחילה בערך עכשיו. חם מדי. ספטמבר וצפונה יהיה סביר יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 07, 2021 10:18 am 
Senior

3&D כתב:
צפון מערב ארה"ב (ילוסטון גליישר ושינגטון סטייט ואולי אורגון) בסוף הקיץ , שבועיים +-, המלצה לאיך הכי כדאי לעשות את זה לוגיסטית (איפה להשכיר את הרכב ואיפה להחזיר אותו, ואם במקרה ידוע מה העלות של ההחזרה שלא במקום ההשכרה)? והמלצות על מקומות קצת פחות מוכרים שאסור לפספס? רצוי כאלה ששוברים את הנסיעות הארוכות שיש.

תודות

יש בחורה בשם ענת שיש לה בלוג שמדבר על טיולים בארה"ב. היא מאוד אינפורמטיבית ומועילה זה הלינק
כאן היא מדברת על גליישר
היא יודעת הרבה אבל יש כל מיני דברים שאני פחות מסכים איתה בקשר אליהם, אני מניח שאין אמת אחת.

אלה העצות הלוגיסטיות שלי, אני מסתכן שמה שאני אומר לך הוא לא רלוונטי. היה רלוונטי לפני שלוש שנים בערך.

אני חושב ההאב האידיאלי לשלושת היעדים האלה היא סיאטל, האב אפשרי נוסף היא פורטלנד אבל למעט הקירבה לאורגון, אין לה באמת יתרונות. עדיף לנסוע ארבע שעות ברכב מאשר להסתבך עם מגוון דל יותר של טיסות ורוב הסיכויים שיותר יקרות. אפשרות נוספת ולא רעה בכלל היא סולט לייק סיטי אבל אני פחות מכיר את האפשרויות משם. כללית אורגון קצת מסבכת את העניינים כי היא רחוקה מהשנים האחרים.
לי אישית נראה ששבועיים זה ממש מעט לכל שלושת היעדים אבל אני מאסכולת המרחיבים. לכל יעד הייתי מקצה שבוע ולזה כמובן צריך להוסיף את הטיסות וההתארגנויות וביקור גם בעיר עצמה או בערים עצמן, חודש לפחות, הייתי אומר יותר. בכל מקרה, אם אתם באמת נוסעים לשבועים או אפילו שלושה, זה אומר שאת המרחקים הגדולים תעשו בטיסות ולא בנהיגה. קח בחשבון שאלה לרוב טיסות לא זולות.

לגבי גליישר וילוסטון, מה שהייתי עושה זה אחד משנים
או מסלול כוכב. נסיעה מההאב הלוך חזור כל פעם. על המפה זה לא נראה הגיוני אבל אני די בטוח אין טיסות ישירות בין פארק לפארק ואם אתה טס, בכל מקרה תצטרך לעשות קונקשן איפה שהוא, אולי אפילו בסיאטל.
או טיסה לאחד הפארקים (או נהיגה אם זה מסולט לייק סיטי), ואז נהיגה מאחד לשני (שמונה שעות ברוטו).

שדות התעופה הרלוונטיים של ילוסטון הם ג'קסון WY שליד השער הדרומי (ואז אפשר לשלב ביקור גם בגרנד טייטון שהוא באמת יפה מאוד) או באמת בוזמן MT שהוא טיפה רחוק יותר מצפון הפארק (כשעה נסיעה אבל יפה). אני מתקשה להאמין שתוכל למצוא מקום לינה בתוך הפארק אבל בווסט יילוסטון שנמצאת ממש על השער לשמורה (בצד האידהוי שלה) אפשר למצוא מלונות סבירים. אנחנו ישנו בה והיה מאוד מוצלח
שדה התעופה הרלוונטי של גליישר הוא קליספל מונטנה. אני מניח שאתה מתכנן רק על החלק האמריקאי של הפארק ואז הכי פשוט יהיה לישון ליד הכניסה המערבית, אבל אם לא, יכול להיות שתעדיף לישון בצד המזרחי, סט מארי או מני גליישר. שם לדעתי הרבה יותר יקר. האמת שדעתי האישית היא שהצד המערבי גם יותר יפה. לגבי לינה, אנחנו לקחנו שם דרך airbnb בקתה באמצע היער, חצי קילומטר מהכניסה והיה ממש טוב.

לגבי אורגון, הייתי מסתפק בצפון עם כל הצער שבדבר ודוחה את קרייטר לייק ואת קלאמאת' לפעם אחרת שכמובן אולי לא תגיע אף פעם אבל ככה זה. אם באמת ההאב שלכם בסיאטל, הכי פשוט זה לרדת בנהיגה דרך השמורה של הרייניר ששווה יום אחד לפחות ואז יורד לנהר קולומביה שבסביבתו יש ממש מלא מפלים ומקומות יפים, קופץ להר הוּד שהוא ממש יפה ואולי גם מקדיש יום אחד לפורטלנד עצמה.

לסיכום, הייתי מציע לך לוותר על אחד הפארקים, אם לא היית באף אחד מהם אף פעם הייתי מוותר על הגליישר למרות שהוא ממש יפה. ילוסטון יותר מגוון ויש בו יותר אפשרויות. כאמור גראנד טייטון שממש צמוד אליו מדרום נותן גם כן כמה אתרי טבע מוצלחים. בהנחה שאתה לא רוצה רק לטייל בטבע, הייתי משתמש בסיאטל כהאב, זו עיר שיש בה די הרבה מה לראות ולעשות למרות שתופעת ההומלסים ברחובות מגיעה כבר למימדים סן פרנציסקואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 07, 2021 11:53 am 
Sophomore

רק מחזק את התגובה הקודמת - אחי היה בילוסטון ובחר בסולט לייק סיטי כבסיס. הרבה עושים את זה וה"עיר הרבה יותר נוחה מבחינת טיסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 09, 2021 12:47 pm 
Sophomore

תודה לכולם על התשובות.
מכיוון שהטיול נבנה סביב ילוסטון וגליישר הם פחות ניתנים לוויתור, אבל באופן עקרוני אנחנו פחות אנשים של להיות שבוע שלם באותו מקום אז השיקולי זמנים שלנו שונים.
באופן כללי התכנון כרגע הוא כזה-
נחיתה בסולט לייק סיטי - גרנד טיטון - ילוסטון - גליישר - סיאטל (ומפה יש כל מיני אפשרויות שעוד לא נסגרנו עליהם) (זה תוספת של בערך 300 דולר לא להחזיר באותו מקום)
מודעים לזה שהמרחקים גדולים אבל אנחנו כבר די מתורגלים בנסיעה ויום של 6-7 שעות נסיעה פעם בשבוע לחלוטין אפשרי מבחינתנו.
ונקובר ובכללי BC ממש יפה, אבל בטיול הזה אנחנו מעדיפים לא לחצות את הגבול.

אם יש טיפים לעצירות ששוה לעשות בין ילוסטון לגליישר או בין גליישר לסיאטל מאוד אשמח לשמוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 09, 2021 1:06 pm 
Senior

לא כל כך הבנתי, אם אתה לא נשאר שבוע באותו מקום ("מקום" ילוסטון זה בערך שליש מדינת ישראל וגליישר גם כן לא קטן), תהיה לך נסיעה של 6-7 שעות כל כמה ימים, לא כל שבוע. אני חושב שזו טעות כי זה באמת המון זמן על הכביש.

בכל מקרה, בין גליישר לסיאטל זה משהו כמו 11 שעות נהיגה ברוטו, אולי 9 נטו ואין נטו בעולם כלל.
אם אתה מחליט בכל זאת לנהוג, משלב מסוים מערבה מונטנה הופכת לדי מישורית ומשעממת. תוכל לעצור בסביבות אגם פלאטהד (בערך שלושת רבעי שעה מגליישר) אבל חוץ מזה לא הרבה ויש כל מיני כבישים יפים אבל החל משלב מסוים זה פשוט לעבור את זה. אם אתה רוצה להאריך אתה יכול לנסוע דרך ה SR2 שהוא יותר הררי ויפה. אידהו יותר יפה אבל אני פחות מכיר. בצפון יש את סנדפוינט שיושבת על אגם והיא עיר די תיירותית (תיירות מקומית כמובן) ובדרום יש עיר נחמדה - קרובה מאוד לגבול עם וושינגטון - שאני לא זוכר את השם שלה אבל נקראת משהו כמו קוט ד'אור (אבל לא קוט ד'אור כמובן). זו סביבה עם הרבה מאוד פעילויות חוץ, מסלולים נחמדים וכו'.
כביש 90 בוושינגטון עצמה, מספוקיין ועד, נניח, איסטון כשמתחילים לעלות על הקסקיידס זה פחות או יותר הכביש הכי משעמם שיצא לי לנהוג בו. אני מאוד ממליץ לעצור בספוקיין. עיר אוניברסיטאית (גונזגה כמובן) עם דאונטאון חביב ופארק עם אשדות די מרשימים ויפים באמצע העיר. אפילו הייתי שוקל לישון שם. משם כאמור יש לך איזה חמש או שש שעות של שיממון וכשמתקרבים יותר לסיאטל יש מליון אפשרויות. אם לעצור, אני הייתי עוצר במפלי סנוקוולמי אבל האמת היא שבשלב הזה כל מה שתרצה זה להגיע אז תמיד אפשר לקחת חצי יום מסיאטל ולקפוץ לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 09, 2021 9:47 pm 
Senior

תומר (או כל אחד אחר שמכיר) - אשמח להמלצות בסיאטל עצמה והסביבה הקרובה (עד שעתיים נסיעה נניח). אם יש לך הערכות גם מה מתאים לילד בן 4 זה יהיה אקסטרה מועיל.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 09, 2021 10:55 pm 
Hall of Famer

יש שם מוזיאון נפלא של אמן זכוכית ששכחתי את שמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1220 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: