3&D כתב:
צפון מערב ארה"ב (ילוסטון גליישר ושינגטון סטייט ואולי אורגון) בסוף הקיץ , שבועיים +-, המלצה לאיך הכי כדאי לעשות את זה לוגיסטית (איפה להשכיר את הרכב ואיפה להחזיר אותו, ואם במקרה ידוע מה העלות של ההחזרה שלא במקום ההשכרה)? והמלצות על מקומות קצת פחות מוכרים שאסור לפספס? רצוי כאלה ששוברים את הנסיעות הארוכות שיש.
תודות
יש בחורה בשם ענת שיש לה בלוג שמדבר על טיולים בארה"ב. היא מאוד אינפורמטיבית ומועילה
זה הלינקכאן היא מדברת על גליישרהיא יודעת הרבה אבל יש כל מיני דברים שאני פחות מסכים איתה בקשר אליהם, אני מניח שאין אמת אחת.
אלה העצות הלוגיסטיות שלי, אני מסתכן שמה שאני אומר לך הוא לא רלוונטי. היה רלוונטי לפני שלוש שנים בערך.
אני חושב ההאב האידיאלי לשלושת היעדים האלה היא סיאטל, האב אפשרי נוסף היא פורטלנד אבל למעט הקירבה לאורגון, אין לה באמת יתרונות. עדיף לנסוע ארבע שעות ברכב מאשר להסתבך עם מגוון דל יותר של טיסות ורוב הסיכויים שיותר יקרות. אפשרות נוספת ולא רעה בכלל היא סולט לייק סיטי אבל אני פחות מכיר את האפשרויות משם. כללית אורגון קצת מסבכת את העניינים כי היא רחוקה מהשנים האחרים.
לי אישית נראה ששבועיים זה ממש מעט לכל שלושת היעדים אבל אני מאסכולת המרחיבים. לכל יעד הייתי מקצה שבוע ולזה כמובן צריך להוסיף את הטיסות וההתארגנויות וביקור גם בעיר עצמה או בערים עצמן, חודש לפחות, הייתי אומר יותר. בכל מקרה, אם אתם באמת נוסעים לשבועים או אפילו שלושה, זה אומר שאת המרחקים הגדולים תעשו בטיסות ולא בנהיגה. קח בחשבון שאלה לרוב טיסות לא זולות.
לגבי גליישר וילוסטון, מה שהייתי עושה זה אחד משנים
או מסלול כוכב. נסיעה מההאב הלוך חזור כל פעם. על המפה זה לא נראה הגיוני אבל אני די בטוח אין טיסות ישירות בין פארק לפארק ואם אתה טס, בכל מקרה תצטרך לעשות קונקשן איפה שהוא, אולי אפילו בסיאטל.
או טיסה לאחד הפארקים (או נהיגה אם זה מסולט לייק סיטי), ואז נהיגה מאחד לשני (שמונה שעות ברוטו).
שדות התעופה הרלוונטיים של ילוסטון הם ג'קסון WY שליד השער הדרומי (ואז אפשר לשלב ביקור גם בגרנד טייטון שהוא באמת יפה מאוד) או באמת בוזמן MT שהוא טיפה רחוק יותר מצפון הפארק (כשעה נסיעה אבל יפה). אני מתקשה להאמין שתוכל למצוא מקום לינה בתוך הפארק אבל בווסט יילוסטון שנמצאת ממש על השער לשמורה (בצד האידהוי שלה) אפשר למצוא מלונות סבירים. אנחנו ישנו בה והיה מאוד מוצלח
שדה התעופה הרלוונטי של גליישר הוא קליספל מונטנה. אני מניח שאתה מתכנן רק על החלק האמריקאי של הפארק ואז הכי פשוט יהיה לישון ליד הכניסה המערבית, אבל אם לא, יכול להיות שתעדיף לישון בצד המזרחי, סט מארי או מני גליישר. שם לדעתי הרבה יותר יקר. האמת שדעתי האישית היא שהצד המערבי גם יותר יפה. לגבי לינה, אנחנו לקחנו שם דרך airbnb בקתה באמצע היער, חצי קילומטר מהכניסה והיה ממש טוב.
לגבי אורגון, הייתי מסתפק בצפון עם כל הצער שבדבר ודוחה את קרייטר לייק ואת קלאמאת' לפעם אחרת שכמובן אולי לא תגיע אף פעם אבל ככה זה. אם באמת ההאב שלכם בסיאטל, הכי פשוט זה לרדת בנהיגה דרך השמורה של הרייניר ששווה יום אחד לפחות ואז יורד לנהר קולומביה שבסביבתו יש ממש מלא מפלים ומקומות יפים, קופץ להר הוּד שהוא ממש יפה ואולי גם מקדיש יום אחד לפורטלנד עצמה.
לסיכום, הייתי מציע לך לוותר על אחד הפארקים, אם לא היית באף אחד מהם אף פעם הייתי מוותר על הגליישר למרות שהוא ממש יפה. ילוסטון יותר מגוון ויש בו יותר אפשרויות. כאמור גראנד טייטון שממש צמוד אליו מדרום נותן גם כן כמה אתרי טבע מוצלחים. בהנחה שאתה לא רוצה רק לטייל בטבע, הייתי משתמש בסיאטל כהאב, זו עיר שיש בה די הרבה מה לראות ולעשות למרות שתופעת ההומלסים ברחובות מגיעה כבר למימדים סן פרנציסקואים.