אני חיב להפריע ורגע להבין משהו על הציבור שמצביע לגנץ
אחרי הראיון הסופר דופר מביך של גנץ ליונית, סבך של מלמולים והשתנקויות והתנשמויות שאתה בשוק ששוב כל האגף השמאל-מרכז לא מצליח למצוא את ברק או אולמרט החדש וכבר 10 שנים כל פעם מתעלה על עצמו בבדיחת השנה החדשה - לבני, לפיד, הרצוג, ועכשיו מר גנץ. אבל נו... אפשר לתרץ ולהסביר שהוא היה ביום רע מול יונית וכו' . למרות שמהרגע שהוא פתח את הפה היה ברור שמדובר בחתיך הורס לוחם ציוני ג'נטלמן, אבל לא חכם שפשוט לומד טקסטים ופולט אותם בלי להיות מודע בכלל למשפטים שאמרו לו לפלוט. אבל מילא - הבנתי שאפשר לתרץ את מחשבת השמאל
עכשיו אני רואה את הראיון לטלי מורנו בערוץ 13 שהיה מביך כמעט באותה רמה
https://www.youtube.com/watch?v=ESPW3hZ-fHMוהשתכנעתי סופית. אם הוא ייבחר זה פשוט אסון למדינה. אדם מובל, טמבל אמיתי, חלש שכלית וחלש ברמה הבינאישית התקיפה הבסיסית הנדרשת מסתם חבר כנסת שולי. בטח מראש ממשלה. גנץ לא בנוי לפוליטיקה בשום צורה. אני לא רואה אותו מצליח לעמוד בכנסת ולהעביר רעיון קטנטן אפילו, מול כל ההפרעות שם. טלי ליטפה אותו ונתנה לו להשלים את כל המשפטים הסתמיים שלא אומרים כלום, חלק גדול מהם לא תקניים ברמת כיתה ד'
פתיחת הראיון לפני שטלי דיברה:
"לפני שאת שואלת אותי....... ................. שקט מוזר ......................... מההה...... כל שאלה שתרצי, אני מבקש לחזק את ידי... את אזרחי מדינת ישראל במיוחד בעוטף אבל בעצם בכל מקום ... ראינו שההשפעה של הרקטות מגיעות לכל מקום במדינת ישראל (באמת? הרקטות עוד לא מגיעות לכל מקום, אבל נניח . שולי. ההשפעה מגיעות לכל מקום? באיזה שפה זה?) כשלא הגיבו קודם אז הנה עכשיו זה חוזר פעם נוספת (עוד משפט מעוך. מתי תוציא משפט נורמלי?) אני מניח שכרגע נלך לחיזוק ההרתעה זה דבר מאוד חשוב, זה יכול להתפתח (קצת פחות מעוך, אבל עדיין לא ככה מדברים, רצית להגיד שההרתעה יכולה להתפתח? לא יכולת להרכיב משפט אחד טוב??) נדרשת עמידה.. נדרשת גיבוי (נדרשת גיבוי? WTF קורה לבןאדם הזה?) ולכן צריך להיות כרגע עם אורך רוח (עוד משפט מכיתה ז'. *עם* אורך רוח ? באמת שדיברתי יותר טוב בגיל 15) ולהיערך למערכה בהמשך ככל שתתפתח (WOW! עברית תקנית! כפיים לטוען לכתר!!)"
אני ממש ציטטתי כל מילה בדקה הראשונה של הראיון
איום ונורא
וככה זה ממשיך לאורך הראיון. היו דקות יותר טובות, אבל גם בהם נראה שהוא יותר עסוק בלהרכיב משפטים סבירים, גם אם מאוחר יותר יתברר שזו לא עמדתו. אני לא מבין איך הבןאדם הזה היה רמטכל
היו דקות שהזכירו שוב את הראיון מול יונית שהוא משתמש במצב הבטחוני כדי להתחמק מלענות לשאלות פשוטות, חצי ראיון התחמקות. היו עוד לא מעט רגעים שהראו שמדובר באדם לא חכם, עילג יחסית למוביל מפלגה. אני בספק אם הוא קרא מעל 20 ספרים בחייו. אדם שלא יודע להיות אגרסיבי , וכנראה לא יודע להתמודד מול קהל אא"כ מכניסים לו טקסטים מראש ולא מפריעים לו לדבר.
עוד פנינים, רק מהדקות הראשונות...
"בטח לא משלם פרוטקשן ולא עושה שום פעולה שמביאה אותנו בדיוק למקום שאנחנו נמצאים כיום: שילמנו פרוטקשן... לא הגנו, לא היינו בעוצמה" וואלה. לא הייתי משלם פרוטקשן כדי לא להגיע למצב שאתה משלם פרוטקשן? הוא מאלתר ככ גרוע...אין לו בכלל הבנה מה הוא רוצה לומר
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. "לא היינו בעוצמה"?. מה נסגר? לרגע המראיינת מפריעה לו והוא עונה 10 שניות לעצמו: "ואחר כך.. ואחר כך תמר.. ואחר כך תמר.. אחר כך ברשותך.. " בלי הפרעה מצידה. ממש משחזר את הראיון עם יונית. ואז תמר מסבירה לו שקוראים לה טלי ולא תמר. "האם לכבוש את הרצועה או לא.. זו שאלה שצריך להסתכל אל מול המטרות"
בהמשך: "אני לא מאשים את ראש הממשלה באף אחד" מעורר רחמים. האיש בבהלה.
האיש לא יכול להיות ראש ממשלה, זה אסון. הוא ייצג את ישראל בצורה ככ חלשה בארץ ובחול, הוא משדר חולשה, בורות, חוסר יכולת בסיסית.
אני לא מאמין שזה מה שיש לכל אגף השמאל-מרכז להציע. אני לא מאמין שהם רוצה לשים מדינה בידיים האלו. ואני שואל את השמאל - האם "רק לא ביבי" מצדיק להריץ את הבושה הזו לראשות הממשלה?