ido כתב:
ושוב, שמואליקי - אתה (וגם התקשורת) מדבר כאילו האקדמיה מתנהלת באטימות וחוסר התחשבות, כאשר זה לא קרוב בכלל להיות המצב. לפחות בבן גוריון - יש פתרונות לאוכלוסיות בסיכון. יש התייחסות לאנשים שאינם מרגישים בטוב (מתוך ידיעה שבוודאי יהיו אלה שינצלו זאת). יש צמצום של מס' הבחינות המתקיים, ומעבר לשיטות הערכה אחרות בקורסים בהם זה אפשרי. יש הקלות קולקטיביות. יש הכנות לקיומם של מועדים מיוחדים נוספים, באופן נרחב וחריג.
לכל אורך הסמסטר נעשה מאמץ גדול ואמיתי להבטיח שסטודנטים לא ייפגעו מהמצב, כאשר העיקר הוא שלא יקרה שסטודנטים "יפסידו סמסטר" בגלל הקורונה. גם במקרים בהם זה הביא לפגיעה בלתי נמנעת באיכות הקורס. מרצים ומתרגלים השקיעו מאמץ רב, מחשבה ושעות עבודה בשביל שהעסק יעבוד בצורה המיטבית.
חוץ מזה, כל ניהול הבחינות מוכוון לפי הנחיות הכי מחמירות של משרד הבריאות. אין שום סיבה שהבחינות במתכונת עליה הוחלט (חיטוי מוגבר, שמירת מרחק בכיתות, ניהול מוקפד של תנועת הסטודנטים בקמפוס) יהפכו למוקדי הדבקה, כל עוד הסטודנטים ההו-כה-מודאגים יתנהגו בהתאם.
ודובי צודק, בהחלט הייתה פגיעה מסוימת בתנאי העבודה של מרצים באקדמיה. ואל תשכח שאחוז המרצים שהם "אוכלוסייה בסיכון" בוודאי גבוה מאחוז הסטודנטים
קודם כל, בסוף על המצב אחראים הקודקודים למעלה. אם הם לא עושים כלום (ולא רק בתחום הזה מן הסתם) ומעבירים את כל האחריות למוסדות עצמם - הרי שהם חלק בלתי נפרד מהמצב.
אני באמת שמח לשמוע על המצב בבן-גוריון. ברור לי שכל הכללה היא מוגזמת ממילא, ואם אתה למשל אחראי על קורס שהולך רבות לקראת הלומדים בו - שאפו.
על פניו בת"א מהמיילים הרשמיית שאני מקבל מהאונ'/אגודה (שהם מן הסתם עוד מוטים לצד השני בתיאור והילול הפיתרונות שנמצאו) והחבר'ה שאני מכיר - זה לא המצב.
באופן אישי אגב אני התאכזבתי קשות מהיחס אלי בצוק איתן (שהוזכר פה במקרה...), ומאז אני "מריר כלפי המערכת":
רצה הגורל ועשיתי אז רק 6 ימי מילואים, אבל הם היו כמעט ברצף ובסמוך לאחת הבחינות. אז הייתי אפילו נשאר במשמרות אקסטרה שעות מהנדרש ממני, רק כדי למצוא את הכמה שעות הקצת שקטות בלילה ולנסות ללמוד תוך כדי (בבור בקריה זה אפשרי...), ואחר כך לחזור הביתה לישון ביום - וחוזר חלילה.
אז אני ניגש, עובר את הבחינה אבל עם ציון נמוך, אבל לא נלחץ יותר מדי כי הובטח לנו שיהיה "עובר בינארי" (בהינתן שעברת את הבחינה - תוכל לבחור שלא להכניסה לממוצע הציונים) למי ששירת במילואים.
לאחר זמן לא קצר סוף סוף התפרסמו הפרטים - 2 עוברים בינאריים למי שביצע 7 ימי מילואים ומעלה.
הגשתי בקשה מיוחדת לקבלת עובר בינארי (יחיד!) על סמך 6 ימ"מ, לא היה לי ספק שזה hתקבל כי זה כל כך הגיוני (אם נותנים 2 עבור 7, "לא יכולים" לא לתת 1 עבור 6).
לא רק שזה לא התקבל, אלא שגם לא היה מענה רציני מהגורמים השונים אלא סתם "צר לנו, אינך עומד בקריטריונים שנקבעו"...