סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 3:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 104  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נגיף הקורונה
הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 1:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ובינתיים פיצוץ בישיבת קבינט הקורונה לאחר עימות מילולי בלתי פוסק בין אנשי משרד הבריאות לאנשי משרד האוצר בקשר לאולמות האירועים.
משרד הבריאות רוצה סגירה מלאה.באוצר מוכנים לשמוע על הגבלה של 100-150.בעלי האולמות טוענים שעם פחות מ200 איש לא משתלם להם לפתוח את האולמות.
יצטרכו בכל מקרה לתמרן בין הכלכלה לבריאות.לא מקנא במקבלי ההחלטות
מחר שוב יתקיים דיון והפעם מקווים שהוא גם יסתיים עם החלטות

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך א' יוני 28, 2020 1:30 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 1:28 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
אז עולה היום (כי כמובן שנזכרו ברגע האחרון) לדיון סוגיית המבחנים הפרונטלים באוניברסיטאות (להעביר אותם למבחני בית).

כרגע המצב זה שהמבחנים מתחילים ממש בימים אלו.
ועד כמה שאני יודע באוניברסיטת תל אביב, בטכניון, בעברית, בבר אילן, בבן גוריון וכנראה בעוד הרבה מוסודות,
מתכננים בחלק מהפקולטות (כולל רפואה, גם לשנים מתקדמות שכבר עובדים בבתי חולים, באופן פסיכי לגמרי) כרגע לעשות את המבחנים פרונטלים.

זה באמת חלם מוחלט
הנושא על השולחן (כלומר הסטודנטים העלו אותו) כבר ממזמן.
לא הייתה שום סיבה לא להיערך כמו שצריך למבחני בית רציניים ו/או עבודות (שמי שעשה כמה כאלה יודע שדווקא הם אלו התורמים יותר ידע ומיומניות לנבחן, ולא כל מיני מבחנים אמריקאיים ממוחזרים שבהם עושים מניפולציות וניחושים מושכלים), רק כרגיל שמרנות ועצלנות של המערכת - הרי שיקולים כספיים משמעותיים אין פה.
היה גם ניואנס (שאני לא סגור איך התפתח) שיצאה הודעה לפני כמה שבועות שמרצים ואנשי סגל לא יהיו חייבים להגיע פיזית ולעזור בהעברת הבחינה עליה הם אמונים (כל עוד הם מוצאים מחליף שיעשה זאת) - שזו החלטה סבירה בפני עצמה, אבל במקביל לא הוצע שום פיתרון לסטודנטים חולים/מבודדים/בעלי מחלות רקע - וזה בהחלט צרם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 2:05 pm 
Freshman

שאלה..
אדם שנדבק בקורונה לפני חודשיים/שלושה, לא פיתח תסמינים או פיתח קלים, לא נבדק ולא ידע בכלל שהוא נשא את הנגיף, מאז החלים לחלוטין ולא נושא את הנגיף.
השבוע עשה בדיקה מסיבה כזו או אחרת, מה התוצאה שלו? יודעים להגיד אם היה נשא בעבר וכעת לא? הוא נספר איכשהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 2:14 pm 
Sophomore

daniel כתב:
שאלה..
אדם שנדבק בקורונה לפני חודשיים/שלושה, לא פיתח תסמינים או פיתח קלים, לא נבדק ולא ידע בכלל שהוא נשא את הנגיף, מאז החלים לחלוטין ולא נושא את הנגיף.
השבוע עשה בדיקה מסיבה כזו או אחרת, מה התוצאה שלו? יודעים להגיד אם היה נשא בעבר וכעת לא? הוא נספר איכשהו?

לא. הבדיקה משקפת את המצב ביום הבדיקה - אם נדבק לפני 3 חודשים סיכויים קלושים שיימצא חיובי.
להבדיל, בדיקה סרולוגית יכולה גם להראות שחלה בעבר.

נערך לאחרונה על ידי ביזאד סופריאן בתאריך א' יוני 28, 2020 2:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 2:36 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
3&D כתב:
אז עולה היום (כי כמובן שנזכרו ברגע האחרון) לדיון סוגיית המבחנים הפרונטלים באוניברסיטאות (להעביר אותם למבחני בית).

כרגע המצב זה שהמבחנים מתחילים ממש בימים אלו.
ועד כמה שאני יודע באוניברסיטת תל אביב, בטכניון, בעברית, בבר אילן, בבן גוריון וכנראה בעוד הרבה מוסודות,
מתכננים בחלק מהפקולטות (כולל רפואה, גם לשנים מתקדמות שכבר עובדים בבתי חולים, באופן פסיכי לגמרי) כרגע לעשות את המבחנים פרונטלים.

זה באמת חלם מוחלט
הנושא על השולחן (כלומר הסטודנטים העלו אותו) כבר ממזמן.
לא הייתה שום סיבה לא להיערך כמו שצריך למבחני בית רציניים ו/או עבודות (שמי שעשה כמה כאלה יודע שדווקא הם אלו התורמים יותר ידע ומיומניות לנבחן, ולא כל מיני מבחנים אמריקאיים ממוחזרים שבהם עושים מניפולציות וניחושים מושכלים), רק כרגיל שמרנות ועצלנות של המערכת - הרי שיקולים כספיים משמעותיים אין פה.
היה גם ניואנס (שאני לא סגור איך התפתח) שיצאה הודעה לפני כמה שבועות שמרצים ואנשי סגל לא יהיו חייבים להגיע פיזית ולעזור בהעברת הבחינה עליה הם אמונים (כל עוד הם מוצאים מחליף שיעשה זאת) - שזו החלטה סבירה בפני עצמה, אבל במקביל לא הוצע שום פיתרון לסטודנטים חולים/מבודדים/בעלי מחלות רקע - וזה בהחלט צרם.

סלח לי, שמואליקי, אבל זו הצגה מאוד לא הוגנת - וגם לא נכונה - של הסיטואציה. ואני אומר את זה בתור מישהו בנמצא משני צדי המתרס פה (סטודנט מצד אחד, מתרגל מצד שני). אני לא יודע מה מתנהל באוניברסיטאות אחרות, אבל אני כן יודע שאצלנו בבן גוריון ניתנה אפשרות למרצים לבנות תוך כדי הסמסטר, בהתאם להתפתחות המצב, שיטת הערכה חלופית לבחינה. וגם כשהמדינה החליטה שהכל טוב ואפשר והקורונה מאחורינו ופותחים את המשק (ולהזכירך, היו לחצים מסוימים שהאקדמיה תחזור להוראה פרונטלית בכיתות, למרות שלא הייתה לכך שום סיבה טובה שכן ההוראה המקוונת עובדת לא רע בכלל), השאירו את ההחלטה בידי המרצים. עבור קורסים שבהם הוחלט לקיים מבחנים - האוניברסיטה הוציאה סט שלם של הנחיות לניהול נכון של הסיטואציה בימי קורונה. יש גם מיני הקלות והתחשבויות בסטודנטים (למשל, הציון הממוצע בבחינות חייב לעבור נרמול כך שלא יהיה נמוך מהממוצע בקורס בשנים קודמות). אני גם יכול להגיד לך שיש קורסים שבהם עבודה היא דרך הערכה מתאימה, ויש כאלה שפחות. המנחה שלי, למשל, בחרה לבטל את הבחינה ולתת במקום עבודה בקורס תואר שני שהיא מעבירה (בו אני משתתף), אך בקורס שהיא מעבירה לתואר ראשון, שהוא קורס מבוא חשוב ומאוד פיזיקלי במהותו - לעבודה אין הרבה ערך. מבחן בית, תסלח לי, זה בכלל חרטא. בתור מישהו שזכה לעשות כזה בקורס שנחשב קשה בעקבות אחד המבצעים בעזה (אאז"נ צוק איתן). אין מצב שאנשים לא מעתיקים, השאלה היחידה היא האם הם עושים את זה מספיק חכם בשביל לא להיתפס. וזה אולי יפתיע אותך, אבל עדיין יש אנשים באקדמיה שבאמת אכפת להם וחשוב להם שסטודנטים ייצאו מהקורס שלהם עם ידע ויכולת, ומשקיעים לא מעט בכתיבת מבחנים שיישקפו זאת (ולא "כל מיני מבחנים אמריקאיים ממוחזרים שבהם עושים מניפולציות וניחושים מושכלים")

כל זה לא בא להגיד שהתנהלות המדינה בנושא הייתה חכמה או הגיונית. למעשה, התנהלות שכזו פשוט לא הייתה - האוניברסיטאות הן אלו שהושארו להחליט. מבחינת המדינה הייתה אמורה להתבצע חזרה מלאה לשגרה לפני כחודש בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 4:21 pm 
Hall of Famer

אתה צודק
הייתי צריך לסייג שאני יותר מעודכן במה שקורה באונ' ת"א (וגם לא בהכרח בכולה, מן הסתם קהל חבריי ומכריי מוטה יותר לפקולטות מסוימות), וקצת חשוף בפיד הפייסבוק למה שקורה במקומות אחרים (למשל כרגע במקרה אני מדבר ברמה היומיומית עם יותר חבר'ה מבר-אילן לעומת בן-גוריון, בניגוד לעבר), אם כי מטבע הדברים איני מעמיק בכל פוסט ופוסט...
התנצלותי על כך

לגבי מבחני בית (וזה כבר דיון כללי יותר), הכל תלוי פקולטות, רמת הרצינות של סטודנטים וכו'
יצא לי ללמוד במדעים מדויקים שם הסטודנטים לקחו את מטלות/מבחני הבית מאוד ברצינות (גם בתואר ראשון), וגם שיתופי הפעולה (שברור שהיו ותמיד יהיו) היו די מינוריים, ואני בטוח שחלק ניכר מהסטודנטים (ואני בתוכם, כן?) הפיקו רבות מאותם מבחני בית ועבודות (למשל היה קורס בתורת המשחקים עם מטלה של כתיבת ערכי וויקיפדיה מקצועיים בעברית - אז סטודנט חוקר לעומק מונח מסוים, מחפש מקורות רלונטיים וכו' - טוב מאוד, ככה לומדים באמת), ולא בהכרח פחות ממבחנים פיזיים בכיתות (על יתרונותיהם וחסרונותיהם השונים).
מנגד בחוג לכלכלה - רק אגיד שהאווירה ממילא בשיעורים ובמבחנים הייתה "מעט שונה", אז שם בהחלט מבחני בית נראה כמו פתח ל-...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 4:30 pm 
Sophomore

עבודות הן בהחלט דבר טוב, שיכול להתאים לקורסים מסוימים. עדיין, יש קורסים - בוודאי בתואר ראשון, בוודאי במדעים המדויקים - בהם למבחן שבודק באמת ובצורה רוחבית את הבנתו של הסטודנט את החומר שהועבר בכיתה יש ערך גדול שעבודה לא יכולה לשחזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 4:38 pm 
Junior

מעבר לזה שלא ניתן לתת בכל הקורסים עבודות, חסרון נוסף הוא הבדיקה שהיא הרבה יותר קשה למרצה/מתרגל וגם ככה הסמסטר הזה לא היה פשוט עם הלמידה המקוונת ואני לא חושב שמישהו ירצה להוסיף כסף על זה.

תסלחו לי שאני לא קונה את הדאגה של הסטודנטים מהתחלואה העולה, אולי 20% באמת דואגים, השאר רק רוצים מהבית בשביל שיהיה להם קל יותר (העתקה/חוסר לחץ וכו וכדו).
מספיק להציץ בסטורי באינסטגרם ולראות אותם במסיבות, חתונות ושלל אירועים עם אפס הקפדה על הכללים. פתאום שמגיעים לאקדמיה. ששם הכללים נשמרים בהקפדה, מתחילים החששות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 4:55 pm 
Sophomore

נכון.

הסתכלתי קצת על הדיווחים בתקשורת, ובהחלט אפשר להגיד שהתמונה המוצגת בהם היא לא מדויקת (לפחות ביחס להערכות בבן גוריון, כאמור. לא יודע מה קורה במקומות אחרים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 4:59 pm 
Hall of Famer

אם יש "20% שבאמת דואגים" (להם עצמם/לקרוביהם וכו') - זה לא מספיק בשביל להגיב עם פיתרונות כלשהם?
אני אגב לא מדבר פה מ"פוזיציה" אישית - פשוט שומע הרבה תחושות לא טובות בנושא

המרצים והמתרגלים באוניברסיטה זו אוכלוסייה נהדרת שחייבים לטפח (לא בציניות).
אבל אני אביא אנלוגיה מ"משבר המורים" - כל המשק קורס, אנשים מפוטרים, חלק גדול ממי שלא מפוטרים - היקף עבודתם קטן/משכורתם מקוצצת/חוששים מפיטורים/עצמאים שלא יודעים מה יעשו עוד חודש. אז אם יש קבוצת אוכלוסייה שהם "עובדי ציבור, רואים בכך שליחות וכו'", ללא חשש ממשי למקום עבודתם והורדת שכר - אז שגם הם יקריבו מעצמם את האקסטרא-מייל בשביל לעזור הן נקודתית לתלמידים והמשפחות התלויים בהם ישירות, והן ברמת המאקרו למשק.
אז אני לא נכנס לויכוח טכני האם הגיוני לדרוש שיושקעו עוד x שעות בהערכת כל קורס, או עוד 9 ימים מצד המורים - אבל ויתורים בהחלט צריכים להיעשות כאן, בפרט מאוכלוסיות אלו (שמצבם רחוק מלהיות הכי גרוע כעת) - בכדי לעזור לשאר הצדדים במשוואה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 5:27 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אם יש "20% שבאמת דואגים" (להם עצמם/לקרוביהם וכו') - זה לא מספיק בשביל להגיב עם פיתרונות כלשהם?
אני אגב לא מדבר פה מ"פוזיציה" אישית - פשוט שומע הרבה תחושות לא טובות בנושא

המרצים והמתרגלים באוניברסיטה זו אוכלוסייה נהדרת שחייבים לטפח (לא בציניות).
אבל אני אביא אנלוגיה מ"משבר המורים" - כל המשק קורס, אנשים מפוטרים, חלק גדול ממי שלא מפוטרים - היקף עבודתם קטן/משכורתם מקוצצת/חוששים מפיטורים/עצמאים שלא יודעים מה יעשו עוד חודש. אז אם יש קבוצת אוכלוסייה שהם "עובדי ציבור, רואים בכך שליחות וכו'", ללא חשש ממשי למקום עבודתם והורדת שכר - אז שגם הם יקריבו מעצמם את האקסטרא-מייל בשביל לעזור הן נקודתית לתלמידים והמשפחות התלויים בהם ישירות, והן ברמת המאקרו למשק.
אז אני לא נכנס לויכוח טכני האם הגיוני לדרוש שיושקעו עוד x שעות בהערכת כל קורס, או עוד 9 ימים מצד המורים - אבל ויתורים בהחלט צריכים להיעשות כאן, בפרט מאוכלוסיות אלו (שמצבם רחוק מלהיות הכי גרוע כעת) - בכדי לעזור לשאר הצדדים במשוואה.

דבר ראשון בחלק לא קטן מהמקומות (אם לא בכולם) נעשה קיצוץ בשכר למרצים.
דבר שני המרצים והמתרגלים (שבמוסדות פרטיים הם לא עובדי ציבור) כבר נתנו את האקסטרה שלהם עם השיעורים בזום והמסתעף וזאת למרות הורדת השכר. צריך גם לזכור שהקורונה לא פסחה גם עליהם מכל הבחינות.

דבר שלישי ועיקרי, 20% זה נתח משמעותי והמוסדות נותנות מענה לעניין ולפחות אצלי מטפלים בכל מקרה באופן פרטני גם כשיש מאות מקרים פרטניים כאלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 5:30 pm 
Junior

אוסיף ואומר שיש לי תחושה שהמהלך של אדלשטיין ואלקין הוא יותר פופוליסטי וכדי להיות נחמדים בעיני הסטודנטים מאשר דאגה כנה לשלומם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 5:40 pm 
Sophomore

ושוב, שמואליקי - אתה (וגם התקשורת) מדבר כאילו האקדמיה מתנהלת באטימות וחוסר התחשבות, כאשר זה לא קרוב בכלל להיות המצב. לפחות בבן גוריון - יש פתרונות לאוכלוסיות בסיכון. יש התייחסות לאנשים שאינם מרגישים בטוב (מתוך ידיעה שבוודאי יהיו אלה שינצלו זאת). יש צמצום של מס' הבחינות המתקיים, ומעבר לשיטות הערכה אחרות בקורסים בהם זה אפשרי. יש הקלות קולקטיביות. יש הכנות לקיומם של מועדים מיוחדים נוספים, באופן נרחב וחריג.
לכל אורך הסמסטר נעשה מאמץ גדול ואמיתי להבטיח שסטודנטים לא ייפגעו מהמצב, כאשר העיקר הוא שלא יקרה שסטודנטים "יפסידו סמסטר" בגלל הקורונה. גם במקרים בהם זה הביא לפגיעה בלתי נמנעת באיכות הקורס. מרצים ומתרגלים השקיעו מאמץ רב, מחשבה ושעות עבודה בשביל שהעסק יעבוד בצורה המיטבית.
חוץ מזה, כל ניהול הבחינות מוכוון לפי הנחיות הכי מחמירות של משרד הבריאות. אין שום סיבה שהבחינות במתכונת עליה הוחלט (חיטוי מוגבר, שמירת מרחק בכיתות, ניהול מוקפד של תנועת הסטודנטים בקמפוס) יהפכו למוקדי הדבקה, כל עוד הסטודנטים ההו-כה-מודאגים יתנהגו בהתאם.

ודובי צודק, בהחלט הייתה פגיעה מסוימת בתנאי העבודה של מרצים באקדמיה. ואל תשכח שאחוז המרצים שהם "אוכלוסייה בסיכון" בוודאי גבוה מאחוז הסטודנטים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 5:41 pm 
Hall of Famer

מצב ביניים בעולם בדיוק חצי שנה אחריי שהתגלה המקרה הראשון של הקורונה בסין

כ10 מיליון נדבקים וכחצי מיליון מתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 5:48 pm 
Sophomore

בתור סטודנט (ששומר על ההנחיות והאמת לא כל כך להוט על רעיון הבחינת בית) הביקורת היא חלילה לא על צוות ההוראה, ואפילו לא על האוניברסיטה שמבחינתה עושה מעל ומעבר אל מול ההנחיות גם שהן משתנות,
אלא על אותן ההנחיות, ואני אגב חושב שלמתרגלים ולמרצים יש אינטרס גדול יותר לא לקיים בחינות פרונטליות.

ואני לא רואה איך זה מסתיים בלי הדבקה המונית, זה הרבה יותר גרוע מהחזרה ללימודים של תלמידי בית הספר בעיניי מבחינת אפשרויות הדבקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 6:12 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
ושוב, שמואליקי - אתה (וגם התקשורת) מדבר כאילו האקדמיה מתנהלת באטימות וחוסר התחשבות, כאשר זה לא קרוב בכלל להיות המצב. לפחות בבן גוריון - יש פתרונות לאוכלוסיות בסיכון. יש התייחסות לאנשים שאינם מרגישים בטוב (מתוך ידיעה שבוודאי יהיו אלה שינצלו זאת). יש צמצום של מס' הבחינות המתקיים, ומעבר לשיטות הערכה אחרות בקורסים בהם זה אפשרי. יש הקלות קולקטיביות. יש הכנות לקיומם של מועדים מיוחדים נוספים, באופן נרחב וחריג.
לכל אורך הסמסטר נעשה מאמץ גדול ואמיתי להבטיח שסטודנטים לא ייפגעו מהמצב, כאשר העיקר הוא שלא יקרה שסטודנטים "יפסידו סמסטר" בגלל הקורונה. גם במקרים בהם זה הביא לפגיעה בלתי נמנעת באיכות הקורס. מרצים ומתרגלים השקיעו מאמץ רב, מחשבה ושעות עבודה בשביל שהעסק יעבוד בצורה המיטבית.
חוץ מזה, כל ניהול הבחינות מוכוון לפי הנחיות הכי מחמירות של משרד הבריאות. אין שום סיבה שהבחינות במתכונת עליה הוחלט (חיטוי מוגבר, שמירת מרחק בכיתות, ניהול מוקפד של תנועת הסטודנטים בקמפוס) יהפכו למוקדי הדבקה, כל עוד הסטודנטים ההו-כה-מודאגים יתנהגו בהתאם.

ודובי צודק, בהחלט הייתה פגיעה מסוימת בתנאי העבודה של מרצים באקדמיה. ואל תשכח שאחוז המרצים שהם "אוכלוסייה בסיכון" בוודאי גבוה מאחוז הסטודנטים

קודם כל, בסוף על המצב אחראים הקודקודים למעלה. אם הם לא עושים כלום (ולא רק בתחום הזה מן הסתם) ומעבירים את כל האחריות למוסדות עצמם - הרי שהם חלק בלתי נפרד מהמצב.
אני באמת שמח לשמוע על המצב בבן-גוריון. ברור לי שכל הכללה היא מוגזמת ממילא, ואם אתה למשל אחראי על קורס שהולך רבות לקראת הלומדים בו - שאפו.
על פניו בת"א מהמיילים הרשמיית שאני מקבל מהאונ'/אגודה (שהם מן הסתם עוד מוטים לצד השני בתיאור והילול הפיתרונות שנמצאו) והחבר'ה שאני מכיר - זה לא המצב.

באופן אישי אגב אני התאכזבתי קשות מהיחס אלי בצוק איתן (שהוזכר פה במקרה...), ומאז אני "מריר כלפי המערכת":
רצה הגורל ועשיתי אז רק 6 ימי מילואים, אבל הם היו כמעט ברצף ובסמוך לאחת הבחינות. אז הייתי אפילו נשאר במשמרות אקסטרה שעות מהנדרש ממני, רק כדי למצוא את הכמה שעות הקצת שקטות בלילה ולנסות ללמוד תוך כדי (בבור בקריה זה אפשרי...), ואחר כך לחזור הביתה לישון ביום - וחוזר חלילה.
אז אני ניגש, עובר את הבחינה אבל עם ציון נמוך, אבל לא נלחץ יותר מדי כי הובטח לנו שיהיה "עובר בינארי" (בהינתן שעברת את הבחינה - תוכל לבחור שלא להכניסה לממוצע הציונים) למי ששירת במילואים.
לאחר זמן לא קצר סוף סוף התפרסמו הפרטים - 2 עוברים בינאריים למי שביצע 7 ימי מילואים ומעלה.
הגשתי בקשה מיוחדת לקבלת עובר בינארי (יחיד!) על סמך 6 ימ"מ, לא היה לי ספק שזה hתקבל כי זה כל כך הגיוני (אם נותנים 2 עבור 7, "לא יכולים" לא לתת 1 עבור 6).
לא רק שזה לא התקבל, אלא שגם לא היה מענה רציני מהגורמים השונים אלא סתם "צר לנו, אינך עומד בקריטריונים שנקבעו"...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 6:29 pm 
Sophomore

בבן גוריון נתנו עוברים בינאריים לכולם בתקופת "צוק איתן", לא רק למשרתי המילואים וללא תנאים - אך כמובן שזו סיטואציה שונה, שכן ב"ש הייתה תחת הפגזה רציפה והלימודים לא יכלו להתקיים כלל.
מצער אותי לשמוע שהמצב באוניברסיטאות אחרות שונה. אני באמת חושב שצריכה להיות פה התנהלות אחידה של כל המוסדות האקדמיים. כן מציק לי שבתקשורת מציגים תמונה לא מדויקת ומוטה משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 7:27 pm 
Hall of Famer

התנהלות האוניברסיטאות לא סבירה ואני מקווה בשבילם שהם מקבלים שהם לוקחים חשיפה אדירה בעצם קיום מבחנים פרונטלים.
מספיק סטודנט אחד שידביק או יכריח אחרים להיות בבידוד, והנה כל הבחינות נזרקות לפח + תביעה נגד האוניברסיטה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 8:10 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
התנהלות האוניברסיטאות לא סבירה ואני מקווה בשבילם שהם מקבלים שהם לוקחים חשיפה אדירה בעצם קיום מבחנים פרונטלים.
מספיק סטודנט אחד שידביק או יכריח אחרים להיות בבידוד, והנה כל הבחינות נזרקות לפח + תביעה נגד האוניברסיטה.

ההתנהלות נעשית על פי הנחיות משרד הבריאות.

מה אתה מציע? שיעשו מראש טקס תארים בזום ונסיים עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 10:22 pm 
Hall of Famer

מציע שאם מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק ועוד כמה חברות קטנות מהעולם החדש עברו באופן די מלא לעבוד מהבית, אז גם אוניברסיטאות ימצאו את הדרך לא לסכן את הבריאות של הסטודנטים שלהן.

הרי הסיפור של הנחיות משרד הבריאות הוא הבלוף הכי גדול ובכלל לא רלבנטי.
אם סטודנט שנדבק בקורונה מגיע לבחינה ומדביק אחרים, אז אחרים יכולים לתבוע את האוניברסיטה על הנזקים שנגרמו להם כתוצאה מכך.
ואז תישאל שאלת האדם הסביר. והתשובה היא שאדם סביר (או מקום עבודה או מוסד לימודי סבירים) שיודע שהוא נושא באחריות על בריאות ציבור הסטודנטים שלומדים אצלו, יעשה כל מה שרק ניתן כדי לצמצם סיכונים וחשיפה, לרבות מציאת פתרון להיבטי טוהר בחינות וכד'.
אגב, זה לא שאנחנו המדינה היחידה בכל העולם הזה עם משבר קורונה. די בטוח שיש עוד איזה 2-3-70 מדינות שמתמודדות עם אותם אתגרים לרבות באוניברסיטאות השונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 28, 2020 11:21 pm 
Junior

יש בעיה קשה עם טוהר הבחינות במצב הקיים בשוק.
בקיצון יש תוכנות שעולות 15 דולר לראש למבחן וזה יוצא סכומים עצומים (וגם הן לא הרמטיות ב100%, אבל גם במבחן פרונטלי זה לא הרמטי 100%)
באמצע יש מבחנים עם זום פתוח אבל זה גם לא כל-כך יעיל וגם פוגע בפרטיות
ו קיצון השני יש ׳לסמוך על יושרת הסטודנטים׳ ו/או לתת עובר מנהלי.

מילא במקצועות כמו כלכלה ומנעל עסקים, ואפילו מחשבים, עוד אפשר לחיות עם זה, אבל אצה היית רוצה שינתח אותך רופא שעבר בעובר מנהלי או העתיק? שיטפל ביקרים לך פסיכולוג שסמסטר שלם לא למד מילה ועבר בזכות תשלום 500₪ למישהו שיודע את החומר ופתר במקומו?

כאמור, יש דברים שניתנים לפתרון על ידי עבודות ויש דברים שלא.

המוסדות האקדמיים קיבלו את הקורונה בהפתעה כמו כולם והם מתארגנים תוך כדי תנועה עם שלא בעיות אקדמיות, מנהלתיות וכספיות. אולי מחר יצוץ הפתרון הגאוני לקיום מבחנים מרחוק בדרך שמשמרת את הרמה הנדרשת ומקנה מהימנות וערך לבחינה. כרגע אין פתרון סביר כזה.
אין השוואה בין עבודה מהבית בגוגל ומיקרוסופט לסטודנט שרוצה לראות את עצמו אחרי בחינה באלגברה לינראית או תורת המחירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2020 12:19 am 
Hall of Famer

כאמור, לא ביקשו פה להמציא את הגלגל.
יש עוד עשרות מדינות באותה סיטואציה כמוך. צא ולמד, תרתי משמע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2020 12:20 am 
Junior

יצאו ולמדו וכתבתי לך את הגישות העיקריות,
או לשלם סכומים שאף אחד לא יכול לעמוד בהם
או לסמוך על הסטודנט

2 האופציות לא משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2020 1:04 am 
Hall of Famer

אף אחד לא אמר שחיים בעולם אידיאלי.
אבל בין זה לבין לסכן חיי אדם נראה לי שהבחירה ברורה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2020 7:53 pm 
Hall of Famer

מישהו הבין מה הסיפור עם המתווה החדש של הבחינות על פי משרד הבריאות, ואיך חלק מהאוניברסיטאות פשוט מתכוונות לצפצף על כך?
אני מבולבל כבר...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2587 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 104  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], קרטמן ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: