סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 10:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 11:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
סביר יותר להניח שהוא נפל ונהרג איפשהו בטיול. אבל הכל אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 11:50 am 
Hall of Famer

5 ימים מאז ההעלמות ולא נאמר כלום ע"י המחבלים שהם חטפו אותו? נשמע קצת לא תואם את התבנית הקלאסית שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 12:00 pm 
Junior

המחבלים גם לא אמרו כלום על 3 החטופים, למעשה לקיחת האחריות על 3 החטופים נאמרה בדרך אגב בנאום של החמאס רק לפני שבוע בערך...
אין לי מושג האם הוא באמת נחטף או לא, בטוח שהטיעון על חוסר לקיחת אחריות לא רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 12:34 pm 
Junior

בכל מקרה, ההתעלמות התקשורתית לא ראויה.

לענין אחר:

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 12:50 pm 
Hall of Famer

רן כתב:
המחבלים גם לא אמרו כלום על 3 החטופים, למעשה לקיחת האחריות על 3 החטופים נאמרה בדרך אגב בנאום של החמאס רק לפני שבוע בערך...
אין לי מושג האם הוא באמת נחטף או לא, בטוח שהטיעון על חוסר לקיחת אחריות לא רלוונטי.

בוודאי שהם לא אמרו, מהסיבה הפשוטה שבדיעבד התברר שהם לא היו חטופים. לקחו אותם, ירו להם בראש באוטו אחרי כמה דקות וקברו אותם בשטח פתוח.
רוצה לומר שכשהם חוטפים לנו אנשים למטרות מיקוח הם בד"כ מהר מאוד, בטווח של יממה-שתיים, מודיעים על כך. זה לא קרה עם הנערים מן הסתם (ואחרי יומיים-שלושה כבר הנחתי שהם הרגו אותם לאור השתיקה), וזה לא קורה עם החרדי שנעלם. אני לא אופתע אם לא עלינו הוא אכן נרצח ע"י מחבלים. אבל חטיפה נראית לי שלא ארעה כאן מהסיבה שציינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 1:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גינות, לפי כל הדיווחים האחרים הם מקבלים את המשכורות, וגם הכנסה של חומרי בנייה (תנחש לאן ילכו).
לגבי הנמל ושדה התעופה, בעוד חודש כשלא יקבלו אותם יירו. או שיתחילו לבנות אותם בלי לשאול אף אחד.
ישראל - מה קיבלה? שקט לחודש. אולי בשבילך, שחושב שנגזר עלינו לחיות תחת אש באזור הזה, מדובר בהישג משמעותי.
ישראל גם קיבלה דה פקטו את מרות ממשלת האחדות הפלסטינית בעזה, הדבר שנתניהו כל כך התנגד לו.

ובכלל, אל תהייה נאיבי. אם ההסכם היה כזה טוב, דוברי הממשלה לא היו שותקים בצורה גורפת כל כך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אוגוסט 27, 2014 2:27 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 1:59 pm 
Junior

גינות מיכאל כתב:

לענין אחר:

]

הרשימה הזאת מגוחכת.
זה לא משנה מה אורך הרשימה, זה משנה מה התוצאה של המלחמה לעומת המצב שקדם לה.
אם הם היו על הנייר דורשים 30 דברים במקום 10, היית אומר שהבסנו אותם ללא תנאי?
אם הדרישות שלהם היו רק 3 סבירות והם היו מקבלים את כולן היית אומר שהם ניצחו בפער עצום?

מה שקובע זה שהם יצאו לקרב מול צבא שעדיף טכנולוגית, כמותית ועם מודיעין עדיף. בשורה התחתונה הם נשארו עם 14000 מתוך 15000 חיילים.
הם יקבלו דברים שבמו"מ של אבו מאזן מולנו היה לוקח להם 5 שנים להשיג במקרה הטוב, הם הוכיחו שוב שרק נשק/טרור מביא להשגים במזרח התיכון.
הם יקבלו מליארדים לשקם את השכונות בעזה שלא היו שוות 100 מליון קודם.
הסיבה שהם מסיימים עכשיו זה פשוט כי נגמרה להם מרבית התחמושת ולכן הם נואשים לסיים כדי שיוכלו להתחיל לייצר ולהבריח תחמושת חדשה כדי שנוכל לשחק את המשחק הזה שוב עוד שנה עם ציוד טוב יותר ועם הפתעות חדשות.

הדבר היחיד שהוא הישג משמעותי מבחינתנו זה הסיכול של חלק יפה משדירת הפיקוד שלהם ואם נגיע באמת למצב שאבו מאזן ישתלט על עזה.
כל השאר זה ספין מטופש.

יש רק קריטריון אחד למדוד מלחמה. האם הצד שניצח נמצא במצב טוב יותר מאשר לפני המלחמה והאם הצד שהפסיד נמצא במצב גרוע יותר מאשר לפני המלחמה ולא היה כדאי לו בכלל לפתוח אותה.

די בבירור היה כדאי להם העימות הזה מהרבה מאד בחינות. אנחנו אלו שאיבדנו אנשים שאכפת לנו מהם ונשלם 20 מליארד שקל לכסות את החשבון.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ד' אוגוסט 27, 2014 2:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 2:12 pm 
Hall of Famer

אפשר קצת פירוט לגביי המשכורות?
מתי זה נעצר? למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 2:21 pm 
Hall of Famer

עד כמה שאני מכיר את הסיפור:
כשנחתמה ממשלת האחדות הפלסטינית, כל תשלום המשכורות של עובדי הממשלה החדשה עבר לידי אבו מאזן. הרבה מאד עובדים (מדברים על 40000) של ממשלת חמאס הישנה נשארו בחוץ. היה ריב בין חמאס לאבו מאזן על העסקתם בעבודות יזומות או המשך תשלום המשכורות שלהם בלי שהם עובדים, לתקופת ביניים או לתמיד, אני לא בדיוק יודע. אבו מאזן סירב לשלם למי שלא עובד או שהממשלה החדשה לא זקוקה לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 2:57 pm 
מנהל פורום

רן כתב:
גינות מיכאל כתב:

לענין אחר:

]

הרשימה הזאת מגוחכת.
זה לא משנה מה אורך הרשימה, זה משנה מה התוצאה של המלחמה לעומת המצב שקדם לה.
אם הם היו על הנייר דורשים 30 דברים במקום 10, היית אומר שהבסנו אותם ללא תנאי?
אם הדרישות שלהם היו רק 3 סבירות והם היו מקבלים את כולן היית אומר שהם ניצחו בפער עצום?

מה שקובע זה שהם יצאו לקרב מול צבא שעדיף טכנולוגית, כמותית ועם מודיעין עדיף. בשורה התחתונה הם נשארו עם 14000 מתוך 15000 חיילים.
הם יקבלו דברים שבמו"מ של אבו מאזן מולנו היה לוקח להם 5 שנים להשיג במקרה הטוב, הם הוכיחו שוב שרק נשק/טרור מביא להשגים במזרח התיכון.
הם יקבלו מליארדים לשקם את השכונות בעזה שלא היו שוות 100 מליון קודם.
הסיבה שהם מסיימים עכשיו זה פשוט כי נגמרה להם מרבית התחמושת ולכן הם נואשים לסיים כדי שיוכלו להתחיל לייצר ולהבריח תחמושת חדשה כדי שנוכל לשחק את המשחק הזה שוב עוד שנה עם ציוד טוב יותר ועם הפתעות חדשות.

הדבר היחיד שהוא הישג משמעותי מבחינתנו זה הסיכול של חלק יפה משדירת הפיקוד שלהם ואם נגיע באמת למצב שאבו מאזן ישתלט על עזה.
כל השאר זה ספין מטופש.

יש רק קריטריון אחד למדוד מלחמה. האם הצד שניצח נמצא במצב טוב יותר מאשר לפני המלחמה והאם הצד שהפסיד נמצא במצב גרוע יותר מאשר לפני המלחמה ולא היה כדאי לו בכלל לפתוח אותה.

די בבירור היה כדאי להם העימות הזה מהרבה מאד בחינות. אנחנו אלו שאיבדנו אנשים שאכפת לנו מהם ונשלם 20 מליארד שקל לכסות את החשבון.

רן, אני לא משוכנע מי ניצח בעימות הקיצי הזה.
מצד שני, אחרי לבנון השנייה כולם הכריזו על יום אבל לאומי, הפסד של ישראל לטרוריסטים, וכהנה וכהנה.
לפי הקריטריון שלך, אין שום ספק שאנחנו ניצחנו שם והחיזבאללה הפסיד. אפילו נסראללה הודה שאם היה צופה את תגובתנו, הוא לא היה פותח במלחמה.
אני חושב שמכיוון שהעסק כרגע בהולד של חודש ולא ממש נגמר, מוקדם קצת לדבר על מנצחים ומפסידים.

ובכלל, אני חושב שהמטרה של מיטוט החמאס היא לא עניינית לחלוטין. מעבר למספר האבידות העצום שהיה לנו, ולאור זה שלא היה לנו שום רצון להישאר בשטח, אני לא רואה איזו טובה הייתה צומחת לנו מזה.
איום המנהרות היה משהו טקטי-אסטרטגי שהיה חשוב לטפל בו, האיום הרקטי (בעיקר ארוך הטווח) קיבל מענה עם כיפת ברזל.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 3:28 pm 
Hall of Famer

אני דוקא רואה מאד את הטובה שהייתה צומחת לנו מהפלת החמאס, לגמרי עניינית, וחושב שהשארתו היא האופציה הכי גרועה לישראל. פירטתי בת'רד למה אני חושב ככה, אבל התלוננו שאני חוזר על עצמי, אז אם תרצה תחפש ותקרא.

וכיפת ברזל נותנת מענה לאיום הרקטי מבחינת פגיעות גוף ונפש ופגיעות ישירות ברכוש (גם כן, לא מושלם) אבל האיום הרקטי, והאיום הטילי שיבוא בעקבותיו, משתק לך את המדינה. קיבלת חצי מדינה כמעט משותקת כלכלית, בפעם הבאה תקבל את זה בכל המדינה. הקיץ הזה קיבלת את זה בקטנה - כולה עברת קיץ בלי שום פעליות תרבותית בינלאומית ובלי פעילות ספורטיבית, שזה קטנה. קיבלת גם חצי סגר אווירי על ישראל למשך כמה ימים. כשזה יקרה בזמן שנת לימודים, אז תקבל גם פעילות חינוכית משותקת - מה שיגרור גם הורים שחייבים להישאר בבית עם הילדים.
מעבר לזה, כיפת ברזל היא סוג של אשלייה. היא מאפשרת לך לחשוב שאתה יכול לחיות עם זה, שהאיום הזה לא חייב פעולה התקפית מסיבית כדי להפסיק אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 3:37 pm 
Junior

דרך אגב, אנחנו ממש לא חיסלנו חלק ארי מההנהגה שלו. מתוך רשימה של 35-40 מבוקשים כבדים שמהווים את הנהגת החמאס צבאית ומדינית הרגנו באופן רשמי שניים ובתקוה 3 אם מחמד דיף אכן מת. שום דבר יותר מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 6:48 pm 
Junior

מצטער על הקופי פייסט המוגבר בימים האחרונים, אבל:

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 7:37 pm 
Hall of Famer

מעניין מעניין, בתור הדלפה של משהו שמשעל אמר לבכיריו אני מוצא את זה בערוץ ישראלי. כמה שחיפשתי, לא מצאתי לזה אזכור באף ערוץ ערבי או בינלאומי, כולל כאלה שלא ממש מתים על חמאס.
בקיצור, מתגנב חשד מסויים לליבי, שלא מקטאר באה ההדלפה הזו.

בפוקס ניוז, שבטח אי אפשר לחשוד בו בנטייה אנטי ישראלית בסכסוך הזה או רצון להראות שחמאס ניצח, טוענים שההסכם גם יתיר להעביר סחורות בין עזה לגדה. גם זו הייתה דרישה של חמאס, מסיבות מובנות - שעכשיו מן הסתם תתממשנה. אם זה נכון - ואני מסייג, כי רק שם ראיתי את זה בינתיים - הרי שמדובר בתקדים, למיטב זכרוני לא היה כדבר הזה מאז שחמאס השתלט על הרצועה.

ונעבור לפינה הקומית של היום (YNET):
ציטוט:
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם ראש מועצת מרחבים שי חג'ג' ואמר כי "אם הירי יימשך, כל ירי, נגיב בצורה קשה ונכה בחמאס מכה אנושה".

איזה גבררררר!!!! משפט כה מקורי שהוכיח את אמינותו לאורך השנים!
כל זה כנראה אחרי בירור שהיורה אינו:
1. מארגון סורר.
2. מארגון לא סורר, אבל בחור סורר.
3. בחור לא סורר מארגון לא סורר, אבל כזה שהיה תקוע במנהרה ולא יכלו להודיע לו שיש הפסקת אש.
4. חייל יפני שהתחבא בג'ונגלים באוקינאווה 70 שנה וחושב שמלחמת העולם השנייה עדיין נמשכת.
אני הייתי מתבייש להגיד את זה לראש מועצה אזורית שאכל את הדרעק הזה 14 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 8:21 pm 
Sophomore

אני שוב אחזור שכל ראש ממשלה היה תוקף בערך באותה דרך את עזה וזה כולל את בנט, ליברמן, לנדאו מימין ואת הרצוג, ליבני, יחימוביץ משמאל.
ראי, אתה רוצה מכה מוחצת בעזה כולל כיבוש? רק אחד כמו בן ארי יכול לעשות זאת. הבעיה היא, שוב, שיתכן והוא יהפוך את המדינה למדינה דתית. אם הבנאדם היה חילוני, אין לי ספק שהוא היה מקבל לפחות 10 מנדטים, במיוחד אחרי סיבוב מלחמה כזה מגומגם של הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 8:57 pm 
Hall of Famer

יעלון מתחשבן כאחרוני הפוליטקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 9:00 pm 
Sophomore

אגב לגביי דף, לא חושב שיש סיכוי שהוא אכן חוסל, לאור ההכחשות הגורפות של החמאס. כן, ברור לי שהחמאס לא בדיוק ידוע באמינותו הרבה, אבל אני לא רואה שום סיבה בשלב הזה להמשיך לטעון בנחרצות שדף בחיים. חוץ מזה אנחנו כבר מכירים אותם ויודעים שלאחר כל חיסול של בכיר אצלם הם מרימים הלוויות ועצרות מפוארות, ולא נראה לי שכשמדובר בדמות כ''כ משמעותית שם הם יוותרו על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 9:12 pm 
Hall of Famer

פוציץ, אני לא יודע. יכול להיות שאתה צודק. יכול להיות שלא. אני חושב שאולמרט למשל היה מאד קרוב לעשות את זה.
בכל אופן, למעט אפשרות האג שהזכרתי, אף אחד מהאדונים והגברות הנכבדים שהזכרת לא ינשל את נתניהו מכיסאו. כך שלעולם לא נדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 9:27 pm 
Hall of Famer

הדבר המדהים ביותר שאמר נתניהו במסיבת העיתונאים הוא שבעצם הפסקת האש הזו היא כמו כל קודמותיה.
שום הסדר שום דבר.
יכול להיות מופר מחר בבוקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 10:05 pm 
Junior

...

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ה' אוגוסט 28, 2014 4:12 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 27, 2014 11:27 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אני דוקא רואה מאד את הטובה שהייתה צומחת לנו מהפלת החמאס, לגמרי עניינית, וחושב שהשארתו היא האופציה הכי גרועה לישראל. פירטתי בת'רד למה אני חושב ככה, אבל התלוננו שאני חוזר על עצמי, אז אם תרצה תחפש ותקרא.

וכיפת ברזל נותנת מענה לאיום הרקטי מבחינת פגיעות גוף ונפש ופגיעות ישירות ברכוש (גם כן, לא מושלם) אבל האיום הרקטי, והאיום הטילי שיבוא בעקבותיו, משתק לך את המדינה. קיבלת חצי מדינה כמעט משותקת כלכלית, בפעם הבאה תקבל את זה בכל המדינה. הקיץ הזה קיבלת את זה בקטנה - כולה עברת קיץ בלי שום פעליות תרבותית בינלאומית ובלי פעילות ספורטיבית, שזה קטנה. קיבלת גם חצי סגר אווירי על ישראל למשך כמה ימים. כשזה יקרה בזמן שנת לימודים, אז תקבל גם פעילות חינוכית משותקת - מה שיגרור גם הורים שחייבים להישאר בבית עם הילדים.
מעבר לזה, כיפת ברזל היא סוג של אשלייה. היא מאפשרת לך לחשוב שאתה יכול לחיות עם זה, שהאיום הזה לא חייב פעולה התקפית מסיבית כדי להפסיק אותו.

קראתי את תיאוריית הכאוס הסומלי שלך, אני מאוד לא מסכים איתה.
אני מניח שנסכים שלא להסכים בנקודה הזאת.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 28, 2014 9:20 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מעניין מעניין, בתור הדלפה של משהו שמשעל אמר לבכיריו אני מוצא את זה בערוץ ישראלי. כמה שחיפשתי, לא מצאתי לזה אזכור באף ערוץ ערבי או בינלאומי, כולל כאלה שלא ממש מתים על חמאס.

מאידך, השתיקה שלו מאז ההכרזה על הפסקת האש והיעדר הנאומים על "הניצחון ההירואי של ההתנגדות" בלה בלה, שהיו גם היו בכל המבצעים הקודמים , נותנים אינדיקציה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 28, 2014 9:26 am 
Junior

גינות, כקונטרה למשעל תוכל להביא מובאות מדברי בכירים ישראלים האם ניצחנו במלחמה ? מעניין אותי מאוד דעתם של בנט וליברמן למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 28, 2014 9:43 am 
Hall of Famer

לאומית כתב:
דרך אגב, אנחנו ממש לא חיסלנו חלק ארי מההנהגה שלו. מתוך רשימה של 35-40 מבוקשים כבדים שמהווים את הנהגת החמאס צבאית ומדינית הרגנו באופן רשמי שניים ובתקוה 3 אם מחמד דיף אכן מת. שום דבר יותר מזה.

שום דבר יותר מזה? זה שקול לזה שהחמאס היה מצלליח להתנקש בשר הביטחון (או הרמטכ"ל), שר האוצר, אלוף פיקוד דרום ועוד איזה תת-אלוף. לא לזלזל בבקשה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 28, 2014 9:57 am 
Junior

לאומית, נובמת.

חלק מנביאי הזעם כאן משוכנעים מבצע עופרת יצוקה היה הצלחה גדולה של ישראל וודאי בהשוואה למבצע הנוכחי, תוכל למצוא מאותה תקופה נאומי ניצחון מפוארים של משעל שלא יביישו את אלבומי הרהב של סיום מלחמת ששת הימים בצה"ל, כך שהענין צריך להימדד בהתאם לאנשים ולאופי השיח.

שוב, לדעתי, חלק מתחושת ה"נכשלנו" במלחמה נובעת מיהירות יתר ותחושה לפיה חמאס הוא ארגון קיקיוני וחלש (ביטוי תמוה שנתקלתי בו כמה פעמים לאחרונה), לא כך היא דעתי, חמאס הוא ארגון שנהנה בחמש השנים האחרונות מאספקה בלתי נגמרת של כסף ותחמושת, ונערך בדקדקנות למבצע מעין זה, יש לו גם נקודת יתרון מובהקת וכמעט חסרת תקדים בהיסטוריה של המלחמות בדמות היכולת להסתתר מאחורי אזרחים והיעדר כל מחויבות לכללים בינלאומיים, כאשר הצד השני (=צה"ל) מוגבל מאוד בשל מחויבותו לכללים הנ"ל, ומכאן מסקנותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: