סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 380 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 14, 2013 11:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם מדברים על בתי קפה וסנדוויצ'ים, אז למרות שהפחתתי מאד את הישיבה בבתי קפה בגלל המחירים המטורפים, השירות המחורבן לרוב והמוצרים הבנאליים/בינוניים במקרה הטוב, צריך להמליץ על אספרסו בר-או לפחות על 2 סניפים שלהם שישבתי בהם לאחרונה בתל אביב: יהודה מכבי ואבן גבירול.

מקום מעוצב יפה, אוכל טעים, שירות נחמד מאד, מחירים לא בשמיים. בהחלט רשת בתי הקפה המועדפת עליי כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 14, 2013 1:46 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
לא הבנתי, 320 שקל זה זול? אם כבר, יש סיכוי שהחבר שלך דפק אותך (אבל באמת תלוי כמה אכלתם, אני מניח שאם כ"א אכל שתי ראשונות ושתי עיקריות אז אולי לא).

לא הסתכלתי בתפריט, אז אני באמת לא יודע, אבל מכיוון שהמסעדה מאד נחשבת (נבחרה לאחרונה להיות הטובה בתל אביב) אז אני מניח שהמחירים שם הם גבוהים (מה זה גבוהים? ~40-50 שקל למנת פתיחה ופי 3 לעיקריות היקרות?). תוסיף לזה קינוחים (אין לי מושג כמה פר בנאדם, נניח אחד ושליש), 3 בקבוקי בירה (מרדסו, אני מניח שגם אתה בעניין), קוקטיילים שונים (לא יודע, נניח 2 לבן אדם) ואין סוף צ'ייסרים. אולי אני לא מבין כלום (ירושלמי, אחרי הכל) אבל לי נשמע שרק 3 בירות יעמדו סביב 80-90 שקל (אחרי ת'רד הבירה על המחירים בתל אביב - אולי אפילו יותר) האנטריקוט בעיקרית יביא אותנו סביב 200, ראשונה וקינוח יקרבו ל-320 מלמטה, והשאר ישאירו אותנו עם טעם טוב בפה (אה כן, 320 זה כולל טיפ).

אולי לא עשינו את עסקת חיינו, אבל אני מניח שהוא לא דפק אותנו. (איך הוא יכול לדפוק אותנו? לרשום מנות שלא אכלנו?). מספיק לי להסתכל בתמונה שחברה שלי אז-אשתי היום צילמה אותי, שוכב על הספה חצי ערום, כדי להזכר כמה טוב זה היה.

עריכה: בעצם, למה להעריך -
http://www.toto-rest.co.il/Gallery/User ... 112012.pdf

לא נראה לי שפספסתי הרבה. אם כבר אז מלמטה. נו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2013 10:19 am 
Freshman

מספיק שאכלת סטייק אחד וכבר כיסית את רוב ה-320, אין ספק שאם קיבלתם גם הרבה אלכוהול המחיר נמוך ממה שהייתם מוציאים במחיר מלא.
בביקור האחרון שלי שם אנטריקוט (על העצם!) עלה 58 ש"ח ל-100 גרם, בנאדם סביר צריך לפחות 400 גרם כולל עצם לארוחה.
אנחנו יצאנו עם 400 ש"ח לזוג כולל מנה ראשונה אחת (פיצה מעולה עם בייקון, גאודה וכמהין), שתי עיקריות (טורטליני זנב שור וניוקי, שתיהן היו טובות מאוד), קינוח שהיה מאכזב ושתי כוסות יין.
סה"כ הייתה ארוחה מצוינת פרט לקינוח היקר והסתמי. רוב המנות במסעדה מתומחרות מעט מעל מסעדות איטלקיות טובות אחרות בעיר, פרט לסטייקים שמתומחרים כמה עשרות אחוזים מעל מסעדות בשר מצוינות דוגמת מקום של בשר או NG.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:42 am 
Hall of Famer

טוב, טוטו נדגמה אתמול בערב גם מצדי.

הגענו ב21:30, אני וחבר, והושיבו אותנו בסקציה שליד הבר, שולחן ליד השולחן של אילנה ברקוביץ'-בלי אריק בנאדו אבל כנראה עם אנשים חשובים ו"כבדים", תכף אסביר למה זה היה רלוונטי.

נתחיל בשבחים לשירות: הוא מצוין, ממש נדיר בנוף הישראלי. נחמד אבל לא מתנחמד, ובעיקר מקצועי. המסעדה היתה מפוצצת והיו עיכובים קטנים בקבלת המנות (לא משהו הסטרי), ובכל חלק של הארוחה קיבלנו מהמטבח צ'ופר על ההמתנה. זה יפה.

הזמנו למנה ראשונה פיצה ביאנקה אחת לשנינו. אחד החלקים המוצלחים של הארוחה, טעים מאד והמנה בהחלט מספיקה לשני אנשים כפתיח. קיבלנו מהמטבח סלט חסה על חשבון הבית, שהיה-ובכן-סלט חסה, אבל נחמד מצדם וסגר לנו באופן מוצלח את הפתיחה.

לעיקריות הזמין שותפי לארוחה המבורגר, שמוגש בטוטו ללא לחמניה וברוטב יין אדום ופטריות. אני הזמנתי את מנת הדגל ההו-כה-מדוברת, טורטליני זנב שור. בשל ההמתנה, הוציאו לנו מהמטבח מנה של פסטה ממולאת באפונה וגבינה, טעים ונחמד.

מה היה פחות נחמד? שהשף ירון שלו ומנהל המשמרת שלו לא הפסיקו לכרכר סביב השולחן שלידנו. עיני לא צרה באף אחד, אבל כל הסועדים במסעדה הם האורחים שלך, ואם באחד מסבבי ההתחנחנות אתה מתיישב במעבר וחוסם את הדרך לשירותים לסועד אחר, להלן אני, אז זה לא צריך לקרות ובטח שלא שאתה ומנהל המשמרת תיכנסו שוב ושוב למרחב האישי (הדי קטן מלכתחילה במסעדה העמוסה) שלי כדי שתוכלו ללחוש ולהילחש על אוזנו של אותו אוליגרך.

נחזור לעיקריות, שהיו הנפילה של הארוחה. השותף, כאמור, הזמין המבורגר והזמין אותו מדיום-וול כשהוא מדגיש: "לכיוון הוול". אני סולד מבשר וול, אבל אם יש בבקשה כזו הגיון זה בבשר טחון, ובכל מקרה אם במסעדה לא מתכוונים להכין את הבשר כך, אז שפשוט יגידו לסועד שמדיום זו מידת העשייה המקסימלית, שזה מקובל. אבל הם לא אמרו את זה, והגישו לו את ההמבורגר כשהוא רייר-מדיום, מה שגרם ללא מעט חתיכות בשר לעבור ממנו אליי. הבשר טעים מאד, דרך אגב. גם הפטריות שמתלוות אליו. אבל למה לא לעשות מה שהלקוח ביקש?

וזו היתה הנפילה הקטנה. הנפילה הגדולה היתה עם הטורטליני. לאור השבחים התכוננתי למנת מאסטרפיס מתוחכמת. בפועל, המילוי היה-כמילותיו של עובד מהסביח-אגרסיבי עד מיליטנטי. טעם עז עד צורב, הכי רחוק שאפשר מעדינות. היות שזו הפעם הראשונה שאני אוכל את המנה, אני לא יודע אם נפלתי על יום רע או שזה הטעם הרגיל. אני מניח שזה הטעם הרגיל, ואז אני הקטן פשוט לא מבין ממה אנשים מתלהבים.

לקינוח הזמנו מילפיי מסקרפונה ערמונים והשירות התעלה על עצמו כשהביא לנו קינוח נוסף, טוטו פלאן (תיאור מתוך אתר המסעדה, כדי שלא אשמע פלצן מאד: "פלאן עם קוביות בריוש, גנאש שוקולד לבן קרמי, פטל אדום ורוטב פירות יער"). 2 קינוחים פגז, טעימים מאד ונדיבים בגודלם.

יצאנו עם חשבון של כ450 ש"ח על ראשונה, 2 עיקריות מחלק התמחור הלא-גבוה של העקריות, קינוח, פעמיים קפה פעמיים פרייה גדול ופעמיים זירו. הפינוקים שהרעיפו עלינו הפכו את זה למשתלם, אבל המסקנה שלי מטוטו היתה שזה מפעל מעולה ומקצועי לעשיית כסף ממזון, אבל ממש לא מקדש קולינרי אמיתי. המקום מפוצץ ביפים ויפות, עשירים ועשירות, נכונים ונכונות (כל הסקציות האלה, בד"כ, לא חביבות עליי במיוחד למרות שאני בהחלט שייך לראשונה מביניהן ;) ) אבל לתחושתי, "אין לו נשמה". המבחר של המנות, אגב, קטן יחסית ולא מעיד על יצירתיות קולנירית. ירון שלו פיצח את נוסחת הקסם להצלחה, אבל זה לא מקום לזכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:52 am 
Hall of Famer

במשך כשנה, אני וחבר טוב, דגמנו כמעט כל פיסת בקר לבישול ארוך, במטרה להכין את הצ׳ולנט המושלם.
זנב השור זכור לי כטעים, שומני, מזכיר מאד גרון הודו בצורתו, ובעיקר עז טעם.

מה שאני מנסה לומר הוא שבשביל טעמים עדינים, צריך חזה או כתף. לא זנב שור.

אגב למקרה שתהיתם:
1 אסאדו- ברור
2-3 לחי וזנב
4. כתף

למותר לציין שהחבר הפך לטבעוני בערך דקה אחרי תום הניסוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:52 am 
Junior

תודה נדב. גרמת לי לבטל את הכוונה ללכת לשם בשישי הקרוב.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 11:34 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נדב, אמנם לא שגיא כהן, אבל עם קצת ליטוש תוכל בהחלט להפוך מבקר מסעדות מדופלם.

לא שאני חלילה בא אליך בטענות, אבל סביר להניח שאני עצמי הייתי יוצא מאותה ארוחה בדיוק ומאותן החוויות בתחושה שאכלתי ארוחה עילאית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:30 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:

לא שאני חלילה בא אליך בטענות, אבל סביר להניח שאני עצמי הייתי יוצא מאותה ארוחה בדיוק ומאותן החוויות בתחושה שאכלתי ארוחה עילאית.

אני בהחלט מקווה לא להפוך לשגיא כהן, לא במראה, לא בכתיבה ולא בגישה. אבל תודה בכל מקרה ;)

כך או אחרת, אחרי הארוחה הלכתי לשתות משהו בבר הרגיל שלי, שבו עובד בחור שעבד במטבחים של מסעדות משובחות בתל אביב. כשהוא שמע שלא החזרנו את הטורטליני (כי זה לא היה טעים) ואת ההמבורגר (כי הוא לא היה עשוי) הוא ממש התעצבן עליי, ואמר שחובה לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:44 pm 
Junior

ראובן כתב:

שגיא כהן לא אבל הוא די מחקה את יעוז סבר שפעם ביקר מסעדות, סגנון התנסחות מאוד דומה, מטבעות לשון דומים עד זהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:47 pm 
Hall of Famer

לא זכור לי שאי פעם קראתי ביקורת מסעדות של יעוז סבר, אז להגיד שאני "מחקה" אותו זה קצת מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:48 pm 
Junior

אז אמרת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:52 pm 
Hall of Famer

רגע, הוא חשף אותי. אני חייב להתוודות: אני מעריץ אובססיבי וחקיין עלוב של ביקורות המסעדות של יעוז סבר, ועד כאן לא יכלתי להודות בזה. תודה ללאומית שהוציא אותי מהחושך.

(או במילים אחרות: וואו, איזה ג'קאס. מעניין אם יש נושא כלשהו שהוא לא מסוגל להפוך לויכוח מטופש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 3:04 pm 
Junior

אני יכול להביא טורים שלו אבל ואללה אין לי כח, זה גם לא כל כך מעניין אותי. הדמיון מדהים. אולי אתם סתם נשמות תאומות.
חבל על העצבים, איך אמר ראובן "עם עוד קצת ליטוש" תהיה בדיוק כמוהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 3:12 pm 
Hall of Famer

כל מה שיש לי לומר בעניין זה שנחמד לי לדעת שמה שאני משרבט בפורום אינטרנטי ב10 דקות יכול להחשב כביקורת של עתונאי מקצועי...

אני נשבע בהן צדקי שאני לא זוכר שאי פעם קראתי ביקורת מסעדות של יעוז סבר (שבכלל, השם שלו מוכר לי רק מפני שהוא כתב פעם גם על כדורסל, וגם מזה אני לא זוכר את הסגנון שלו). איפה הוא כותב בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 3:17 pm 
Junior

יעוז סבר היה מראשוני סלניוז כמדומני עד שעזב לחלוטין את הפורומים השונים.
ונדב, זה טריוויאלי להחזיר מנות שלא ענו על ההזמנה שלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 3:34 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
כל מה שיש לי לומר בעניין זה שנחמד לי לדעת שמה שאני משרבט בפורום אינטרנטי ב10 דקות יכול להחשב כביקורת של עתונאי מקצועי...

אני נשבע בהן צדקי שאני לא זוכר שאי פעם קראתי ביקורת מסעדות של יעוז סבר (שבכלל, השם שלו מוכר לי רק מפני שהוא כתב פעם גם על כדורסל, וגם מזה אני לא זוכר את הסגנון שלו). איפה הוא כותב בכלל?

בשעתו היה כותב במקומונים של מעריב.

היום יש לו משרד יח"צ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 4:13 pm 
מנהל פורום

הדבר היחיד שאני יודע על הביקורות של יעוז סבר זה שאחת מהן תלויה בסניף השכונתי של פלאפל שבח וזו הביקורת המטומטמת ביותר שאי פעם קראתי ושאני לא מבין איך לבעלים של המקום היתה בושה לפרסם אותה. ככה שבטח לא התכוונתי להשוות את נדב אליו. וגם ההשוואה לשגיא כהן נאמרה בדחילו ורחימו.

אבל אני עדיין מהמר שמה שלנדב היתה חוויה מאכזבת ברובה עבורי היתה תענוג מוחלט וזה בלי להתווכח על העובדות שמפורטות שם (אבל כמובן שמי שסולד ממידת עשייה צריך להחזיר את המנה. לפי שאר התיאורים של נדב אפשר גם להניח שההחזרה היתה מתקבלת בלי הינף עפעף).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 5:00 pm 
Hall of Famer

בוודאי שהיה צריך להחזיר את ההמבורגר, אבל אני לא בטוח לגבי הטורטליני. כל עוד המוצר בושל כהלכה אבל הוא רק ״לא טעים לי״ אני לא חושב שיש עילה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 6:17 pm 
מנהל פורום

מסעדות שמכבדות את עצמן (ואין לי ספק שטוטו היא כזו גם לפני הסופרלטיבים שנדב שפך על השירות בה) לא אמורות לשאול שאלות אם הסועד מחזיר מנה שהוא לא אהב. הייתי מהמר שבארה"ב זה יהיה אפילו יותר ברור (אבל גם בארץ עם תודעת השירות הדפוקה שלה זו נראית לי הנורמה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 6:48 pm 
Hall of Famer

ברור שזה טריויאלי להחזיר מנות, גם בעילת "לא טעים לי", אלא ש:

1. הפרטנר כבר היה די מפוצץ אחרי הפיצה ורוב ההמבורגר היה סבבה.

2. בתור נורמה אישית שלי, אני לא מחזיר מנות שהן רק "לא טעימות". ברור שזה לגיטימי ורצוי להחזיר, אבל זה אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 7:30 pm 
מנהל פורום

שני שיקולים לגיטמיים לגמרי שרק מחזקים את ההתרשמות הקודמת שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 9:35 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
שני שיקולים לגיטמיים לגמרי שרק מחזקים את ההתרשמות הקודמת שלי.

שנדב הוא לא יעוז סבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:00 pm 
Sophomore

אחלה ביקורת נדב, מסכים בהחלט עם הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 1:03 am 
Junior

נורטון כתב:
אגב למקרה שתהיתם:
1 אסאדו- ברור
2-3 לחי וזנב
4. כתף

אבל למה לבזבז אסאדו על חמין?

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2013 1:08 am 
Hall of Famer

זאת אכן שאלה מצוינת.

אגב, באמריקה המשכתי את הניסוי, אבל עם החמין הברזילאי (פג'ואדה - בעיקרון שעועית, נקניקים מעושנים למיניהם, ובשר חזיר או בקר, אני מעדיף בקר בגלל שנולדתי דוס, וגם כוסברה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 380 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: