תודה על ההתייחסות.
קודם כל, לא צריך לחפש התנגשות כזו, זה בעיקר נאמר לגבי התקשורת, אבל גם לגבי טענה כזו. בשאלות מקצועיות, אסטרטגיות, צבאיות טהורות- אני מקווה שגם הרב שטיינמן לא רואה את עצמו כמבין יותר מהרמטכ"ל (גם אחרי הנגיעות האישיות שיש או אין לאנשי צבא בדרגות הגבוהות). בשאלות הלכתיות- אני מקווה שהרמטכ"ל מבין שהוא לא מבין. בשעות מלחמה, מה שנקרא פיקוח נפש- לא צריכה להיות שום התנגשות. ביום-יום גם לא צריכה להיות בעיה. הבעיה מתחילה כשהצבא מנסה להנחיל ערכים, עושה דברים של הווי (או שמא הבאי), אבל כבר כיום לרוב הדברים האלו יש פתרונות. עם רצון טוב אפשר גם לפתור הכל לדעתי.
באופן פרטי, ברור לי שהחייל החרדי (וגם הדת"לי) יקשיבו קודם כל לרב שלהם. ברור לי שהחייל החילוני (בכל דרגה שהיא) לא יהיה כפוף לרב בשום דרך. אבל באופן מערכתי, בהחלט אפשר לדאוג שלא יהיו התנגשויות, וזה לא רחוק כ"כ מהמצב בשטח.
ועוד דבר, יפה אמרת שצריך להיות רב אחד מוסכם על כולם (הרמטכ"ל והדתיים), אחרת זה מתכון לבעיות כמו שמתעוררות כיום. זה היה אמור להיות התפקיד של הרבצ"ר, אם אכן היו מקשיבים לו...
גם חוקי המדינה עניינם ציות וסמכות, ובכוחם לקחת את כספך ולשלול את עצמאותך. זה עדיין לא אומר שהם עוקרים את הסמכות של הרב ולא אומר שהם מתנגשים עם דברי הרב.
|