סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 7:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מה שקשור פה זה הנסיון להגיע להסדר. היוונים הם לא בדיוק צדיקים תמימים בסיפור הזה. הארכיבישוף מקריוס ניסה בזמנו לקדם בכל כוחו את ה"אנוסיס"-הסיפוח ליוון. התושבים הטורקים היו מדוכאים יחסית, ובאופן כללי קפריסין התנהגה כמו מחוז יווני לכל דבר. אז נכון שהפלישה הטורקית היתה לא לגיטימית, והעולם אכן התייחס אליה ככזו, אבל אם טורקיה באה ואומרת: "חבר'ה, אנחנו לא רוצים שם מדינה עצמאית, אנחנו תומכים במצב של מדינה דו-לאומית עצמאית שלא תקפח את המיעוט שלנו שם", זה די הוגן.

אבל הלכנו רחוק עם קפריסין, זה כאמור לא קשור לכלום. אם קפריסין היתה מדינה חברה בנאטו ובאיחוד בזמן שטורקיה הלא-חברה בנאטו (והיא כן, אבל רק לצורך הדוגמא) היתה פולשת אליה, זה היה דומה. אתה לוקח מקרה מלפני 40 שנה ומנסה להשליך ממנו לעכשיו, לדעתי לא בצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 9:36 pm 
Sophomore

פוטין יסתפק בסיפוח של קרים. הוא לא יקח את כל אוקראינה. את הצעד הבא שלו, אם בכלל, הוא יבצע ברפובליקות האסיאתיות הרחוקות, או בקווקז. אני לא מאמין שהוא יבצע עוד מהלך באירופה גופא. יש לו ביצים גדולות, אבל הוא לא טיפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 10:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדב, השאלה על מי ניסה להגיע להסדר ומי מנע אותו, או מה היו הנסיבות שבגללן הטורקים כבשו את צפון קפריסין, לא קשורות בשיט לכלום, כי הן לא מעניינות את אירופה או את ארה"ב.

ואני לא לוקח "מקרה מלפני 40 שנה", כי אם אתה מציג את זה ככה זה כאילו המקרה הזה היה ונגמר לפני 40 שנה. אני מדבר על מצב נתון היום, ב-2014. והמצב הנתון היום, ב-2014, הוא כדלהלן - שטח ששייך בראיית האיחוד (והעולם כולו כמעט) למדינה חברת האיחוד, מוחזק בכוח כשטח כבוש על ידי מדינה אחרת שאינה חברת איחוד. זה המצב עכשיו, ב-2014. מה התגובה האירופית הכה נחרצת? לשפר באופן זוחל את יחסיה עם המדינה דה פקטו שהכובשים הקימו על השטח הכבוש. אכן, אירופה הראתה להם מה זה!!
זה מה שקורה עכשיו, ובכלל על פני ה-10 שנים האחרונות. לא לפני 40 שנה. עכשיו.
זה לגבי האיחוד ותגובתו לשטח כבוש שלו שמוחזק בידי מדינה אחרת.
דרך אגב, קפריסין קשורה בעוד משהו לנושא בהיבט שכבר הזכרתי - ההצלחה של מפעל התנחלות וחשיבותו בהיבט הגאופוליטי העתידי. אבל זה כבר נושא אחר.

לגבי נאט"ו, בוא לא ניתמם, נאט"ו זה ארה"ב וכל השאר לא יעשו כלום בלעדיה. האם ארה"ב, בטח בממשל הנוכחי, תשלח חיילים להילחם בכוחות פארה-צבאיים שהם אפילו לא רוסים באופן רשמי? כן, בטח, ברור.

אורליאן, למה זו תהייה טפשות מצידו ללכת על מדינות אחרות עם מיעוט רוסי באירופה? בטח מדינות פריפריה באיחוד כמו לטביה. אני מסכים שיש מטרות מיידיות יותר קלות, גם באירופה אגב (למשל מולדובה), אבל האם אתה מאמין שנאט"ו או האיחוד האירופי יתערבו בכוח במקרה שיעשה את תרגיל אוקראינה גם בלטביה למשל? כי מההתבטאויות של בכירים בפולין או בליטא, שתי מדינות שחברות גם בנאט"ו וגם באיחוד, נראה שהם יודעים עם מי יש להם עסק (משני הצדדים).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 10:07 pm 
Hall of Famer

ראי, אני מניח שיש גם הבדל בין תוקפנות לאי תוקפונות. העובדה היא שכרגע צפון קפריסין היא לא מקום של תוקפנות, ואין איום ממשי על קפריסין עצמה.
לעומת זאת, במקרה שבו מדינה כובשת חלק ממדינה אחרת עתה, אפשר בהחלט לראות את זה כמעשה תוקפנות, ובאיום ישיר על קיום מדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 10:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
השאלה היא מה זה "קפריסין עצמה". כי מבחינת העולם ואירופה, "רפובליקת קפריסין" זה כל האי. לא אני אומר את זה - הם אומרים. אז אי אפשר להגיד שאין שם תוקפנות רק בגלל שלא נהרגים שם אנשים כל יום - שליש מדינה נמצא תחת כיבוש, ודאי שזו תוקפנות (בראיית האיחוד והעולם בכלל). אם יכבשו את חצי לטביה (או חצי אוקראינה לצורך העניין) ויעצרו שם, גם היא תיהפך ל"לא מקום של תוקפנות"?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 10:13 pm 
Sophomore

כי אין לו עניין לייצר עימות אירופי. גם אם ההנחה היא שלא יקרה כלום, זה סיכון מיותר מבחינתו. לטביה לא תתן לו הרבה. לעומת זאת הנפט ברפובליקות האסייתיות ובקווקז יתן לו הרבה, ואחרי שהקהילה הבינ''ל לא התערבה בקרים, הסיכון שהוא יקח בקווקז או באסיה, מזערי עד לא קיים. גם אם פוטין השתגע, והוא חותר לעימות באירופה, הוא קודם ישריין את העורף האסייתי והנפט הקווקזי. זה כמו משחק ריסק למתחילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 10:22 pm 
Sophomore

ולשאלתך: המערב לא יעשה כלום, כל עוד פוטין לא יאיים על אינטרס מערבי מובהק. פגיעה בריבונות של מדינה זניחה בברית נאט״ו היא לא איום כזה. פוטין יודע את זה, המערב יודע את זה וגם הטרף יודע את זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 11:09 pm 
מנהל פורום

אורליאן כתב:
כי אין לו עניין לייצר עימות אירופי. גם אם ההנחה היא שלא יקרה כלום, זה סיכון מיותר מבחינתו. לטביה לא תתן לו הרבה. לעומת זאת הנפט ברפובליקות האסייתיות ובקווקז יתן לו הרבה, ואחרי שהקהילה הבינ''ל לא התערבה בקרים, הסיכון שהוא יקח בקווקז או באסיה, מזערי עד לא קיים. גם אם פוטין השתגע, והוא חותר לעימות באירופה, הוא קודם ישריין את העורף האסייתי והנפט הקווקזי. זה כמו משחק ריסק למתחילים.

כשאתה כותב "לשריין את העורף האסייתי והנפט הקווקזי", אנחנו מדברים על סיפוחים ותמונות של פוטין טופלס על טנקים או על ניסיון לקדם את האיחוד האירו-אסייתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 11:32 pm 
Sophomore

לא, יותר על סיפוחים של איזורים אסטרטגיים, בטיעונים קלושים. יותר בכיוון של חזון רוסיה הגדולה של פוטין. לגבי טופלס, תמצא תמונות של פוטין במצב הזה ברשת, אם זה מה שעושה לך את זה. הוא אוהב להסתובב ככה במסעות ציד/דיג שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 21, 2014 3:46 pm 
Hall of Famer

ראי, זה שיש למישהו דעה שונה משלך לא מצריכה ממך בהכרח שלילה מוחלטת של כל הגיון בטענה הנגדית, שלא לומר עיוות רציני של מה שנאמר.

אני מבקש לחזור על זה בפעם האחרונה, למרות שזה כבר הובהר: לדעתי אין שום קשר בין קבלה של קפריסין לאיחוד בלי להכנס לסנקציות צבאיות או מדיניות חדשות מול טורקיה, לבין תגובה על תוקפנות מול חברת איחוד נוכחית בהווה. גם אם אתה חושב שיש קשר מובהק, ואני כמובן לא מנסה להגחיך את דעתך, זה בלתי ניתן להוכחה עד שרוסיה אשכרה תנסה לעשות משהו מול לטביה, ונראה את התגובה של האיחוד/נאטו.

זה הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עמוס לב ו 79 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה