סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 8:20 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תשובה אגבית: אין לי פתרון לעניין העפיפונים ויתכן מאוד שהמציאות הלא נורמלית מול רצועת עזה, יצרה בעיות שקשה מאוד למצוא להן פתרון. בעיניי, זה לא אומר שצריך להרוג אנשים שלא מסכנים חיים באופן ממשי של אף אחד אחר. אגב, זו לא איזו דעה של שמאל קיצוני הזוי, אלא כנראה גם עמדת הצבא ואם תדמיין רגע את ״טרור העפיפונים״ בגרסה אחרת, נגיד כפעולת תג מחיר, גם תבין את מידת המופרכות שבהכרזה על המפריחים כבני מוות...

כנ״ל לגבי הנערה עם המספריים. הטענה שלא צריך להרוג מישהי כמוה היא לא טענה של ״בצלם״ אלא של הרמטכ״ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 8:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא רואה שריפה חסרת אבחנה כלא מסכנת חיים של אף אחד, אבל אולי זה משהו דפוק אצלי...
בכל אופן תודה על התרגול בדמיון יוצר, אבל מאחר שזו בעצם אותה שאלה שכבר שאלת, כנראה שהבעייה בחוסר דמיון יוצר היא לא אצלי. בכל אופן התשובה שלי נשארת אותו דבר.
ומכיוון שמכאן נובע שלא אני הוא הזקוק לתרגול דמיון יוצר, דמיין אתה את טרור העפיפונים לא בעזה אלא בגדה. על מרכז הארץ ולא על הדפוקים והזרוקים בעוטף עזה. אתה עדיין חושב שלא היו מוצאים לזה פתרון, שלא לומר משתמשים בכוח קטלני? איך קראת לזה, מופרכות?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 8:38 am 
מנהל פורום

אהבתי בעיקר את "השמאל היה מארגן הפגנות ענק במקרה של הסלמה".
נגיד כמו מרצ והעבודה שתמכו מהאופוזיציה במלחמת לבנון השניה? או כמו מרצ והעבודה שהדבר היחיד שהכעיס אותם בצוק איתן היה שהוא הוגדר כמבצע ולא כמלחמה?

הדברים היחיד שמבדיל בין השמאל הציוני לימין הציוני הם היחס לנשים, להומואים והעובדה ש"דמם מותר" (של השמאל הציוני, לא של ההומואים והנשים, הימין היהודי לא חושב שצריך לרצוח נשים) על ידי הימין כסוג של שעיר לעזאזל.

(תזכורת לעצמי, לסיים את הדיון פה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 9:03 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא רואה שריפה חסרת אבחנה כלא מסכנת חיים של אף אחד, אבל אולי זה משהו דפוק אצלי...
בכל אופן תודה על התרגול בדמיון יוצר, אבל מאחר שזו בעצם אותה שאלה שכבר שאלת, כנראה שהבעייה בחוסר דמיון יוצר היא לא אצלי. בכל אופן התשובה שלי נשארת אותו דבר.
ומכיוון שמכאן נובע שלא אני הוא הזקוק לתרגול דמיון יוצר, דמיין אתה את טרור העפיפונים לא בעזה אלא בגדה. על מרכז הארץ ולא על הדפוקים והזרוקים בעוטף עזה. אתה עדיין חושב שלא היו מוצאים לזה פתרון, שלא לומר משתמשים בכוח קטלני? איך קראת לזה, מופרכות?

1. לא יודע האם ומה דפוק אצלך, אבל שאלת סכנת החיים הממשית היא פחות עניין של נקודת מבט ויותר עניין של עובדות. רב הסיכויים שעפיפון שמישהו מרים בעזה בכלל לא יציליח לגרום לשריפה. אם הוא יגרום לשריפה, המציאות מראה שמאות שריפות שהעפיפונים כן הצליחו לגרום, לא פצעו אף אדם.

2. הניסיון להציע גרסה יהודית שנייה הגיע לא בגלל חוסר דמיון מצידי, אלא כי אתה פסלת את הגרסה של הפירומן שמצית שדה בגלל שהוא לא משתמש בבלון וכי זו לא "שריפה חסרת אבחנה".

3. באופן טבעי, טרור במרכז משמעותי יותר וגורר תגובות אגרסיביות יותר, אבל בהתחשב בעובדה שירי הרקטות על הדרום הביא למבצעים שצה"ל הרג בהם יותר מאלף אזרחים לא מעורבים, ועוד אלפי לוחמים, לא נראה לי שהנראטיב של "בגלל שזה בעוטף עזה לאף אחד לא אכפת" הוא משהו יותר מדי משכנע. בכל מקרה, אני לא מבין איך הספקולציה לפיה אם זה היה קורה בגדה היו משתמשים בכח קטלני, אמורה לשנות את דעתי.

4. בשורה התחתונה, אתה מאמין שהפרחת הבלונים/עפיפונים מצדיקה הרג ואני מאמין שלא. לא שזה אמור להכריע בשאלה, אבל לפי הדיווחים, גם הצבא בצד שלי ואפילו אורי אריאל מהבית היהודי הדגיש שהירי על מפריחי העפיפונים, צריך להיות לא על מנת להרוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 9:21 am 
Junior

"אתה מאמין שהפרחת הבלונים/עפיפונים מצדיקה הרג ואני מאמין שלא".

איזה מלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 9:56 am 
Junior

לא הבנתי על מה ולמה המלוכה, סתם עוד דעה. יש לי כמוה כמו זבל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 10:09 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
בשורה התחתונה, אתה מאמין שהפרחת הבלונים/עפיפונים מצדיקה הרג ואני מאמין שלא

זה סוג של טייקאוף על ה"חמגשיות" של ביבי?

נביא בעירו כתב:

1. לא יודע האם ומה דפוק אצלך, אבל שאלת סכנת החיים הממשית היא פחות עניין של נקודת מבט ויותר עניין של עובדות. רב הסיכויים שעפיפון שמישהו מרים בעזה בכלל לא יציליח לגרום לשריפה. אם הוא יגרום לשריפה, המציאות מראה שמאות שריפות שהעפיפונים כן הצליחו לגרום, לא פצעו אף אדם.

לגבי ההסתברות לגרימת שריפה - אתה רואה פרקטית שיש כל יום עשרות שריפות ושרפו כבר אלפי (עשרות אלפי אולי?) דונמים בעוטף עזה.
ההסתכלות שגם אם בלון 1 מתוך 100 (נגיד) גורם לשריפה אז עדיין כל 100 משגרי (מפריחי?) הבלונים הינם אשמים היא נכונה בעיני. המטרה שלהם היא זהה ומכאן הענין אם יצליחו או לא הוא אקראי. לא רואה למה בהכרח התוצאה הסופית של בלון ספציפי משנה לנקודת הזמן של ההפרחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 10:15 am 
Hall of Famer

אם זו רק שאלה של עובדות או תוצאה סופית, אז גם הרקטות לא מסכנות חיים. במציאות של היום, עם כיפת ברזל שהולכת ומשתכללת, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה נהרג ישראלי מרקטה. רוב מכריע של הרקטות שמגיעות לקרקע נוחתות בשטח פתוח ולא גורמות נפגעים ואפילו לא נזק (מה שהבלונים כן עושים). אז לפי ההגיון הזה גם יורי רקטות אמורים להיות פטורים.

ואם כבר להתחשב בעובדה של המבצעים הגדולים, אז כדאי להתחשב גם בעובדה שהמבצעים הגדולים באו אחרי שנים של "קסאם שמסאם" ושל "מה זה בסך הכל, צינורות מתכת חלולים". זה היה בסך הכל עוטף עזה ושדרות, הדפוקים והזרוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 10:22 am 
Junior

sheky כתב:
נביא בעירו כתב:
בשורה התחתונה, אתה מאמין שהפרחת הבלונים/עפיפונים מצדיקה הרג ואני מאמין שלא

זה סוג של טייקאוף על ה"חמגשיות" של ביבי?

נביא בעירו כתב:

לגבי ההסתברות לגרימת שריפה - אתה רואה פרקטית שיש כל יום עשרות שריפות ושרפו כבר אלפי (עשרות אלפי אולי?) דונמים בעוטף עזה.
ההסתכלות שגם אם בלון 1 מתוך 100 (נגיד) גורם לשריפה אז עדיין כל 100 משגרי (מפריחי?) הבלונים הינם אשמים היא נכונה בעיני. המטרה שלהם היא זהה ומכאן הענין אם יצליחו או לא הוא אקראי. לא רואה למה בהכרח התוצאה הסופית של בלון ספציפי משנה לנקודת הזמן של ההפרחה.

אה, זה מה שהקפיץ אתכם? אין בעיה, מבחינתי זה בהחלט טרור ולכן "טרור העפיפונים" נשמע לי כמו שם סביר לחלוטין.

לגבי שאלת ההסתברות והאשמה. ברור שמי שמרים בלון או עפיפון תבערה הוא "אשם". אלא שהדיון לא היה על אשמה, אלא על כמה ברורה ומיידית סכנת החיים שהפעולה בה הוא נקט גורמת.

ההשוואה לקסאם היא כמובן מופרכת. גם כיום, עם כיפת ברזל והכל, אפשר לכוון את הקסאם על יישובים ואכן יש עדיין פגיעות ישירות של קסאמים בבתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 10:46 am 
Hall of Famer

מי זה "אתכם"? לי אישית לא איכפת איך תקרא לזה. טרור, הפרחה, או משלוח עד הבית תוך 40 דקות ואם לא מגיע תקבל לחם שום.
פגיעה ישירה בבית היא סכנת חיים? כשהמשפחה כבר ממוגנת בממ"ד? לא אם תיצמד לעובדות, לשיטתך. מתי בפעם האחרונה נהרג ישראלי מרקטה? אם נצמדים לעובדות אז עד הסוף. העובדות הן שמאז שהתחיל טרור העפיפונים הם גרמו לאותו מספר של אבידות בנפש כמו רקטות (כלומר אפס) אבל הרבה יותר נזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 11:04 am 
Junior

"אתכם" = sheky + זה כן אני...

אתה סתם מנסה להחיות דיון שנגמר. חילוקי הדעות בינינו ברורים וכמו שכבר אמרתי, מעניין לציין שבנושא הזה אפילו צה"ל ונציגי הבית היהודי נמצאים בצד שלי.

בכל מקרה, כמובן שבעיניי גם התגובה של ישראל לקסאמים היא חסרת פרופורציה. למרות זאת, הניסיון שלך לייצר גזירה שווה בין עפיפוני התבערה לקסאמים הוא סתם מגוחך. הקסאמים כבר הרגו עשרות ישראלים ופצעו אלפים. רק לאחרונה היו פגיעות ישירות בבתים ובבית ספר ואפילו נפצעו כמה ישראלים. לעומת זאת, אם עפיפון נוחת עכשיו באמצע הפגנת המיליון בכיכר רבין סביר מאוד להניח שאף אחד לא יפגע באופן רציני ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 11:08 am 
Hall of Famer

הקסאמים הרגו עשרות ישראלים בתקופה שבה לא היו לישראל אמצעי התגוננות ובחלק מהשנים אפילו לא אמצעי התרעה. אבל אנחנו מדברים על המציאות של היום, שהיא שונה בתכלית. פעם שלישית, מתי בפעם האחרונה נהרג ישראלי מרקטה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 11:15 am 
Sophomore

אני מצביע מרץ מצד אחד אבל מצד שני הפרחת עפיפונים במטרה להצית שריפה בעיניי היא שוות ערך לרצח.
שריפה זה דבר שאתה יודע איך הוא מתחיל אתה לא יודע איך הוא נגמר וזה נזק עצום לרכוש, לטבע, לבעלי חיים ויכול לקחת חיי אדם בקלות רבה מאד.
להצית שריפה זה כמו לשפוך רעל לבאר או מקור מים לשתייה. לכאורה לא פגעת באף אחד, אבל אתה לא יכול לדעת איך זה ייגמר.
אני מאד אשמח אם יירו בהם על מנת להרוג (לאחר שיפרסמו אזהרה שמי שיעשה את זה ייפגע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 11:20 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
הקסאמים הרגו עשרות ישראלים בתקופה שבה לא היו לישראל אמצעי התגוננות ובחלק מהשנים אפילו לא אמצעי התרעה. אבל אנחנו מדברים על המציאות של היום, שהיא שונה בתכלית. פעם שלישית, מתי בפעם האחרונה נהרג ישראלי מרקטה?

תעשה ויקיפדיה, מה אתה רוצה ממני? בינתיים אני יכול להגיד לך דבר כזה: תקופה ארוכה שלא נהרגו ישראלים מקסאמים. למרות זאת, אני לא חושב שיש מישהו שטוען ברצינות ששיגור טיל לעבר יישוב מאוכלס, במציאות שבה יש אמצעי יירוט ומיגון שלא נותנים מענה של 100%, לא מהווה סכנת חיים. ואכן, גם בתקופה האחרונה אפשר לראות פגיעות ישירות בבתים ופצועים. עפיפוני התבערה, לעומת זאת, עוד לא פצעו אף אדם ובמערכת הבטחון מפקפקים מאוד האם אפשר להגדיר את ההפרחה שלהם כמסכנת חיי אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 12:08 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:

כנ״ל לגבי הנערה עם המספריים. הטענה שלא צריך להרוג מישהי כמוה היא לא טענה של ״בצלם״ אלא של הרמטכ״ל.

העובדה שהרמטכ"ל אמר לא הופכת את זה כמובן לאמת קדושה שאין עוררין עליה.
בן אדם בא לדקור מישהו עם מספריים? בהחלט צריך לירות בו על מנת לנטרל אותו, כולל להרוג אם אין ברירה. זה לא משנה אם זו נערה או נער.

לגביי העפיפונים: הבעיה היא שאתה לא יכול ללכת ולעצור את מבצעי הפעולה. אין לך אלטרנטיבה אחרת זולת לפגוע בהם. לפי מה שאתה מציע, הברירה היחידה היא פשוט לתת להם לשרוף שטחים על שטחים על שדות תוך פגיעה חמורה בחי, צומח, חקלאות ויצירת זיהום אוויר מתמיד כתוצאה מהשריפות ללא כל תגובה + נזקים כספיים לא קטנים.
אגב, זה כבר לא רק עפיפוני תבערה. זה בלונים ועפיפונים ממולכדים. בסופו של דבר, סיכוי לא רע שמישהו ייפגע מזה, בין ע"י נגיעה בבלון/עפיפון ממולכד ובין אם להלכד באיזו שריפת חורש, בטח ובטח כאשר הטווח שלהם הולך וגדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 2:41 pm 
Junior

אה, אם הרמטכ"ל אמר אז צריך להגיד אמן.

הנה, עוד רמטכ"ל ושר ביטחון בדימוס (ויקיר השמאל בהווה) שבעצם טוען שישראל צריכה לאמץ סגנון שמזכיר משטרים אפלים ולהשיב לעזתים בשריפת שטחים שלהם.
https://news.walla.co.il/item/3171114

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 2:56 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מה הופך את יעלון ליקיר השמאל בהווה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 05, 2018 3:17 pm 
Hall of Famer

שהוא שונא את ביבי מואהאהאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 06, 2018 11:52 am 
Junior

אה, זה כמו הנשיא הנוכחי, שכל חייו הוא ליכודניק אבל מאז ששמו לב שהוא בעד דמוקרטיה הוא הפך לשמאלני?

לא יכול להיות, כלל ביטן ל-הפך לשמאלני נכון רק לגבי ראשי מוסד ושבכ, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 06, 2018 2:13 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
4. בשורה התחתונה, אתה מאמין שהפרחת הבלונים/עפיפונים מצדיקה הרג ואני מאמין שלא. לא שזה אמור להכריע בשאלה, אבל לפי הדיווחים, גם הצבא בצד שלי ואפילו אורי אריאל מהבית היהודי הדגיש שהירי על מפריחי העפיפונים, צריך להיות לא על מנת להרוג.

ואז זה:
oren_80 כתב:
העובדה שהרמטכ"ל אמר לא הופכת את זה כמובן לאמת קדושה שאין עוררין עליה.

זה כן אני כתב:
אה, אם הרמטכ"ל אמר אז צריך להגיד אמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 06, 2018 3:28 pm 
Hall of Famer

???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 15, 2018 7:54 am 
Junior

האם יש שרשרת אירועים בהיסטוריה שחוזרת על עצמה יותר מאשר זו: ירי מעזה -> סיכום על הפסקת אש -> ירי שממשיך כרגיל -> מבצע בעזה??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 15, 2018 9:25 am 
מנהל פורום

לא תמיד זה "ירי מעזה". הפלסטינים כל פעם ממציאים דרכים חדשות להציק לנו. מרגמות, קסאמים, מנהרות, מזל"טים, עפיפונים, צוללנים.
היצירתיות לא נגמרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 15, 2018 9:39 am 
Junior

היינו הך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 15, 2018 12:05 pm 
Hall of Famer

כל שבוע שבועיים יש יום קרב הפסקת אש וחוזר חלילה ....עד שלא יתחילו עם סיכולים ממוקדים ההרתעה תישחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 43 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: