סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחשבות רנדומליות
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 9:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
חבל שנתקעת ושאתה טורח להשחית מילים על הדוגמה של הרכב, כי זו דוגמה ממש גרועה, לא דומה ולא מייצגת.

לרכב יש מחזור חיים די ידוע, כל מי שקונה רכב יודע שהוא צריך להוכיח את הכשירות שלו בכל שנה וזה חלק מהעניין, העלות של מבחן הכשירות היא זניחה וגם האלטרנטיבה הכי קיצונית שיש (החלפת רכב) היא בעלות כלכלית סבירה לרוב האוכלוסיה-כשגם לאלה שלא, יש אלטרנטיבה. החיים שלך לא יהיו הכי נוחים בישראל בלי רכב, אבל הם אפשריים.

לעומת זאת אתה מציע להכניס חוק חדש לחלוטין שלא היה בכללי המשחק כשמי שמחזיק את הדירה קיבל אותה-בין אם ברכישה או בירושה או בכל דרך. אתה מטיל את האחריות ישירות על המחזיק, שסביר שרכישת הדירה היתה העסקה הכלכלית הגדולה ביותר שהוא או המורישים עשו בחייהם, או אחת הגדולות. העלות של חיזוק מבנה היא גבוהה, ואתה רוצה להטיל אותה על אנשים שעבור חלק לא קטן מהם אם לא הרוב אם לא הרוב המכריע-העלות הזאת תהיה בעלת משקל כבד עד בלתי נסבל מבחינה כלכלית, עד כדי מצב שהם לא יוכלו להחזיק את הבית ויהפכו מבעלי דירה לאנשים שאין להם דירה. וזה, כאמור, רק לצורך ההדגמה המהותית עוד לפני היישום של זה.

להגיד "פתרו דברים יותר מסובכים" אפשר להגיד על הכל. סלח לי אבל האמורפיות שלך לא ממש מחזיקה: הבעיות שאני מציין הן בעיות אמיתיות מהחיים האמיתיים, ו"ימצאו דרך לפתור את זה" זו אמירה מעולם הפנטזיות.

וכאמור, אתה לא הראשון שחשב על בעיית יציבות המבנים בישראל. מומחים גדולים ממני וממך ישבו על המדוכה, ומתוך הבנה שמה שאתה מציע הוא מופרך לחלוטין, שזה לא ישים גם ברמת הקבלנים שבנו ושהמדינה בוודאי לא תכניס יד לכיס ותממן, המתווה היה סוכריה לקבלנים שיחזקו יסודות על ידי מתן זכויות בניה עודפות. מה שמוכר לכולנו כתמ"א 38. זה פתרון שרחוק מלהיות מושלם, אבל הוא בוודאי הרבה יותר מהפנטזיה להפיל על כל מסעודה משדרות או ודים מקרית ים מהיום למחר את עלות חיזוק המבנה שהם גרים בו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 10:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הדוגמה של הרכב דווקא דומה מבחינת העקרון, ההבדל הוא כפי שאמרת בעלויות ובמחזורי החיים הצפויים. לכן אני לא מציע לעשות לבניין טסט בכל שנה אלא כל X שנים (אני לא יודע לקבוע בדיוק כמה, אבל אין צורך בכל שנה - אם בניין נבדק ולא עבר טראומה מחזורי השינוי במצב מן הסתם הרבה יותר ארוכים), ולא להתחיל אותם אחרי 3 שנים כמו רכב, אלא אחרי כמה עשרות שנים. אם המומחים יגידו שזה 40, 45, 50 שנה - סבבה. יכול להיות גם שתהייה דיפרנציאציה בין בניינים שנבנו בתקנים מסויימים שנכנסו בשנים מסויימות, בהתאם לניהול סיכונים - אני בטח לא מתמצא מספיק בבניין כדי להגיד.
אם מדאיג אותך הנושא של אנשים שקנו דירות לפני שנכנסת תקנה כזו ואז היא נופלת עליהם - קבע תאריכי יעד ותכניס את התהליך בהדרגה. אגב, פה אני יכול לתת דוגמה מתחום אחר - קצבאות ילדים; אנשים שהביאו ילדים בין השאר כי קצבאות הילדים היו גבוהות, ובלי הגבלה על כמות הילדים, וב-2003 החגיגה בבת אחת נגמרה, גם על הילדים הקיימים - לא רק על אלה שנולדו מאז. בעייתי? כן. אבל זה היה חייב להיעשות.
גם דירה לא חייבים להחזיק (זה איזה ג'וק שנכנס בישראל שזה חובה), אפשר גם לגור בשכירות. וגם ברכב תמצא אנשים, בטח אצל צעירים, שלא מחזיקים רכב כי לא יכולים לעמוד בעלויות התחזוקה והטסטים.
השאלה היא מה האלטרנטיבה. האנשים בבניין שהתמוטט בחולון, וזה שהולך להיהרס ברמת גן, הם לא רק חסרי דירות - הם חסרי כל, בבת אחת, ביום אחד בחיים כרעם ביום בהיר. לא היה חסר הרבה שזה יסתיים גם באסון כבד בנפש. נראה לי מאד סביר שככל שהזמן יעבור, הבניינים הישנים יתיישנו עוד יותר ונראה יותר מקרים כאלה.

זה שאתה מצפה שאני אפתור את כל הבעיות היישומיות, שאני לא מזלזל בהן, לגמרי בעצמי בתוך כמה שעות על רעיון ראשוני - זה נחמד, אני שוב אומר ומודה ומתוודה שזה לא ביכולתי ואני לא מומחה בנושא. אני גם לא מומחה בדברים אחרים שנראו לי בלתי אפשריים שנפתרו בעבודת מטה של אנשים שמבינים בנושא.
שוב, לא מזלזל בבעיות. הן בהחלט בעיות ואני מכיר בהן, אני לא חושב שהן בלתי פתירות על ידי אנשים שמבינים בנושא בקבועי זמן נורמלים. זה לא מהיום להיום ובטח לא על ידי בן אדם אחד, אפילו מומחה גדול (ואני לא).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' ספטמבר 14, 2021 10:34 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 14, 2021 10:33 pm 
Hall of Famer

אני לא מצפה ממך לכלום, אני אומר שהרעיון שלך מופרך ומנמק למה. אם תצליח למצוא דרך יעילה ליישם את הרעיון שלך-אל תמהר, קח עשור מצדי-אופתע מאד. וזה עוד לפני ההיתכנות החוקית של שינוי קיצוני כלכך של כללי המשחק מהיום למחר, בהיקפים כאלה, בעלויות כאלה ולחלקים באוכלוסיה שגם כך בקושי מתקיימים.

ואחזור שוב על כך שמומחים אכן ישבו, ומצאו פתרון שמאזן את כל השיקולים. הוא לא אופטימלי אך הוא קיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 1:57 am 
Hall of Famer

אני אעלה סוגיה שהטרידה אותי בלי קשר, כי זה קצת קשור לנ"ל

כידוע לכולנו תמ"א 38 מבוצע פחות או יותר רק ב"אזורי ביקוש" (להוציא ממש חריגים) - בגלל הריווחיות ליזם וכו'.
היות שביצוע פרויקטים מסוג זה מועיל בכל כך הרבה רבדים (מגדיל את היצע הדירות, משפר את מצבם הכלכלי והאיכות החיים של בעלי הדירות, מוסיף ממ"דים ומחזק את יסודות הבנייה - הסוגייה הנוכחית, פוטנציאלית משפר מצב ונראות של שכונות, וכו' וכו') - הרי שהייתי מצפה שיימצא הגורם (ברמה הממשלתית/העירונית/העסקית/הפרטית) שמשלים את הפער של חוסר הכדאיות ליזם ממוצע ללכת גם על פרויקטים בפריפריה, או איזה מנגנון שמחייב יזם שעל כל x דירות שהוא בונה ב"אזורי ביקוש" הוא מחויב לבצע y באזורים אחרים שיוגדרו וכו'.
זה כמובן יכול גם להיות רק תהליך חלקי והדרגתי, העיקר שהרף של איפה שבונים יזוז קצת ונראה פיזור גדול יותר של הפרויקטים.
האם אני מפספס פה משהו, וזה באמת לא ניתן לגישור בשום צורה?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 2:03 am 
Hall of Famer

זה כיוון סביר שאפשר לפתח, לענ"ד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 9:20 am 
מנהל פורום

shmueliki כתב:

כידוע לכולנו תמ"א 38 מבוצע פחות או יותר רק ב"אזורי ביקוש" (להוציא ממש חריגים) - בגלל הריווחיות ליזם וכו'.
היות שביצוע פרויקטים מסוג זה מועיל בכל כך הרבה רבדים (מגדיל את היצע הדירות, משפר את מצבם הכלכלי והאיכות החיים של בעלי הדירות, מוסיף ממ"דים ומחזק את יסודות הבנייה - הסוגייה הנוכחית, פוטנציאלית משפר מצב ונראות של שכונות, וכו' וכו') - הרי שהייתי מצפה שיימצא הגורם (ברמה הממשלתית/העירונית/העסקית/הפרטית) שמשלים את הפער של חוסר הכדאיות ליזם ממוצע ללכת גם על פרויקטים בפריפריה, או איזה מנגנון שמחייב יזם שעל כל x דירות שהוא בונה ב"אזורי ביקוש" הוא מחויב לבצע y באזורים אחרים שיוגדרו וכו'.
זה כמובן יכול גם להיות רק תהליך חלקי והדרגתי, העיקר שהרף של איפה שבונים יזוז קצת ונראה פיזור גדול יותר של הפרויקטים.

אתה בעצם קושר 2 פרויקטים לא קשורים ביחד. תמ"א זה פרוייקטים ארוכים ומסובכים מבחינת לאתר את הנכס, לאסוף את החתימות, התוכנית החדשה, אספקטים הנדסיים וכו'. לקשור שני פרוייקטים כאלה ביחד מבחינת לוחות הזמנים יכול להיות בעייתי, במיוחד לאור העובדה שיזמי וקבלני התמ"א הם במקרים רבים לא הכרישים הגדולים, אלא חברות קטנות יחסית שכל פרויקט מכלה להם משאבים יקרים.

הרעיון לתת הטבות של הממשלה או העיריית להשלים הוא עוד עם פחות התכנות. זה בעצם מאות מיליונים רבים (או מיליארדים) של "מענקים" שאין ממש מאיפה להביא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 10:56 am 
Hall of Famer

עלות כל תוכנית ממשלתית גרנדיוזית היא מיליארדים (למשל "מחיר למשתכן" - סדר גודל של 10 מיליארד על פי גיגול, ועל התועלת שלה אפשר להתווכח...).
ההיגיון שלי אומר שאם תמ"א בת"א זה בוננזה כלכלית, אז יש ספקטרום של ערים שבחלקן אולי כיום לא משתלם ישירות לבצע זאת, אבל הפער לכדי כדאיות (גם אם סבירה ולא יוצאת דופן) הוא קיים וניתן לגישור - בטח ובטח כשזה פותר כל כך הרבה בעיות קיומיות שיש בתחום בכמה אספקטים.

אני בהחלט מקבל שאולי צריך לפתח "מסלול מהיר יותר" במקרה של חשש בטיחותי אמיתי לשלמות הבניין.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 11:19 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
shmueliki כתב:

אתה בעצם קושר 2 פרויקטים לא קשורים ביחד. תמ"א זה פרוייקטים ארוכים ומסובכים מבחינת לאתר את הנכס, לאסוף את החתימות, התוכנית החדשה, אספקטים הנדסיים וכו'. לקשור שני פרוייקטים כאלה ביחד מבחינת לוחות הזמנים יכול להיות בעייתי, במיוחד לאור העובדה שיזמי וקבלני התמ"א הם במקרים רבים לא הכרישים הגדולים, אלא חברות קטנות יחסית שכל פרויקט מכלה להם משאבים יקרים.

הרעיון לתת הטבות של הממשלה או העיריית להשלים הוא עוד עם פחות התכנות. זה בעצם מאות מיליונים רבים (או מיליארדים) של "מענקים" שאין ממש מאיפה להביא.

אלה לא ממש שני פרוייקטים לא קשורים ביחד. חיזוק מבנים בפריפריה היא אחת המטרות המוצהרות של תמ"א 38, והיא נכשלה בכך בגדול - וזו גם הסיבה שחושבים להרוג את התוכנית הזו ולחפש משהו אחר.

אגב, עשו ועושים קישורים כאלה בין פרוייקטים כל הזמן. למשל, הייתה תקופה (לא יודע אם זה עדיין קיים) שיזמים שרצו לבצע פרוייקטים בת"א חויבו על ידי העיריה לדאוג גם למבנה לא קשור שמיועד לשימור, כתנאי לקבלת היתר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 11:26 am 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
עלות כל תוכנית ממשלתית גרנדיוזית היא מיליארדים (למשל "מחיר למשתכן" - סדר גודל של 10 מיליארד על פי גיגול, ועל התועלת שלה אפשר להתווכח...).
ההיגיון שלי אומר שאם תמ"א בת"א זה בוננזה כלכלית, אז יש ספקטרום של ערים שבחלקן אולי כיום לא משתלם ישירות לבצע זאת, אבל הפער לכדי כדאיות (גם אם סבירה ולא יוצאת דופן) הוא קיים וניתן לגישור - בטח ובטח כשזה פותר כל כך הרבה בעיות קיומיות שיש בתחום בכמה אספקטים.

אני בהחלט מקבל שאולי צריך לפתח "מסלול מהיר יותר" במקרה של חשש בטיחותי אמיתי לשלמות הבניין.

לא ממש הבנתי... תמ"א 38 זו תכנית בלי כמעט עלויות למדינה. היא מגדילה את זכויות הבנייה. בנוסף מקבלת מיסים ממכירת דירות.
מי שנושא בעלות ההריסה, הבניה וכל השאר זה היזם, הקבלן והדיירים. אין עלויות פיתוח.

בלי תוספת של זכויות בניה משמעותיות זה כנראה לא משתלם לקבלן. לא תמיד זה בכלל אפשרי בגלל אופי המגרשים, הגודל שלהם וכו'.
זה "פותר" בעיות של העתיד. היום כולם יכולים להמשיך לטמון את הראש בחול, עד שתהיה איזה קטסטרופה ואז יתעוררו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 12:21 pm 
Hall of Famer

מצוין, ולכן בדיוק אני אומר שבמקום שהמדינה תקצה (והיא הרי מקצה, כל פעם למשהו אחר ובאופן לא עקבי) תקציבים ייעודיים להגדלת היצע הדירות, הגרלות שונות ומשונות, הנחות לקבוצות אוכלוסייה כאלו ואחרות, מימון פיתרונות מיגון דירתיים לעוטף עזה (למשל לאחרונה עלתה הסוגיה גם בנוגע לעשרות אלפי דירות באשקלון, אולי אוטוטו זה יהיה גם בצפון וכו'), וכעת הסוגיה החדשה שעל הפרק - חוזק ותשתית של בניינים ישנים, אז אולי במקום כל הפיתרונות החלקיים הנ"ל (שכל אחד מהם במקרה הטוב פותר סוגיה נקודתית) יקדמו ויממנו מהלך גדול יותר "סטייל תמ"א 38 נרחב להמונים" - שהיקפו יהיה בסדר גודל שנתי של יותר מ-5000 דירות רק באיזורי ביקוש (שזה כמדומני סדר הגודל כיום, ומהווה טיפה בים), ויפתור במקשה אחת לפחות חלק מהבעיות שצוינו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 1:41 pm 
Hall of Famer

ברור שלמדינה יש אפשרות תקציבית לגשר על פערי הכדאיות הכלכלית בתמ"א 38 באופן ששמוליק מתאר או דומה. זה שהיא מעדיפה לתקצב את הכיבוש-אבן הריחיים התקציבית הגדולה ביותר והקדושה ביותר-זה כאמור עניין של העדפה. הכיבוש חשוב מתקציבי הבריאות, חשוב יותר מתקציבי הרווחה וכמובן חשוב יותר מחיזוק מבנים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 4:15 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
אז אולי במקום כל הפיתרונות החלקיים הנ"ל (שכל אחד מהם במקרה הטוב פותר סוגיה נקודתית) יקדמו ויממנו מהלך גדול יותר "סטייל תמ"א 38 נרחב להמונים" - שהיקפו יהיה בסדר גודל שנתי של יותר מ-5000 דירות רק באיזורי ביקוש (שזה כמדומני סדר הגודל כיום, ומהווה טיפה בים), ויפתור במקשה אחת לפחות חלק מהבעיות שצוינו.

קשה לחשוב שעושים יותר מידי פינוי בינוי באזורים ספציפיים.
נניח לוקחים עיר כמו רמת גן, ומחליטים לעשות פינוי בינוי ל 1,000 דירות שם (מה שיוסיף לפחות עוד כמה מאות דירות).
יש עם זה לפחות שתי בעיות שאני יכול לחשוב עליהן (מעבר לכל העניינים הבירוקרטים) :
א. אין תשתיות מוכנות עבור תוספת של הרבה דירות חדשות.
ב. השכירות תקפוץ באופן קיצוני באותו אזור, וזה יהיה בעייתי מאד, כי כל אלו שיפנו אותם יהיו חייבים לשכור באותו האזור.
אולי הם אפילו לא ימצאו מקומות לגור בהם.

אני מאחל לך ושאר חברי הפורום כתיבה וחתימה טובה, ושיהיה צום קל ומועיל לכולנו!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 4:51 pm 
Hall of Famer

אם היו משתמשים בתבונה בכיבוש היו נפתרות בעיות הדיור כבר מזמן.
את הערים החרדיות (קריית ספר, ביתר) היה צריך להכפיל ולשחרר את ירושלים. כנ''ל מעלה אדומים.
אריאל עיר עם אחלה פוטנציאל במרכז אם היו בונים שם כמו שצריך היה ניתן להקל על גוש דן.כך כל ישובי מערב השומרון.
לא סתם הזינוק במחירי הדיור אירע די במקביל להקפאת הבנייה בהתנחלויות.
אם הת'רד יהפוך להיות פוליטי אני אמחק את ההודעה הזאת.
למעשה אני כבר מתחרט שכתבתי אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 5:30 pm 
Sophomore

ehud כתב:
shmueliki כתב:
אז אולי במקום כל הפיתרונות החלקיים הנ"ל (שכל אחד מהם במקרה הטוב פותר סוגיה נקודתית) יקדמו ויממנו מהלך גדול יותר "סטייל תמ"א 38 נרחב להמונים" - שהיקפו יהיה בסדר גודל שנתי של יותר מ-5000 דירות רק באיזורי ביקוש (שזה כמדומני סדר הגודל כיום, ומהווה טיפה בים), ויפתור במקשה אחת לפחות חלק מהבעיות שצוינו.

קשה לחשוב שעושים יותר מידי פינוי בינוי באזורים ספציפיים.
נניח לוקחים עיר כמו רמת גן, ומחליטים לעשות פינוי בינוי ל 1,000 דירות שם (מה שיוסיף לפחות עוד כמה מאות דירות).
יש עם זה לפחות שתי בעיות שאני יכול לחשוב עליהן (מעבר לכל העניינים הבירוקרטים) :
א. אין תשתיות מוכנות עבור תוספת של הרבה דירות חדשות.
ב. השכירות תקפוץ באופן קיצוני באותו אזור, וזה יהיה בעייתי מאד, כי כל אלו שיפנו אותם יהיו חייבים לשכור באותו האזור.
אולי הם אפילו לא ימצאו מקומות לגור בהם.

אני מאחל לך ושאר חברי הפורום כתיבה וחתימה טובה, ושיהיה צום קל ומועיל לכולנו!

בהרבה מקרים בפינוי בינוי התושבים מקבלים שכירות מהקבלן בזמן הפרויקט, ודירה בסופו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 8:00 pm 
Hall of Famer

אני מת על יום כיפור.
השקט הזה מבורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 8:27 pm 
Hall of Famer

זה היה זריז משציפיתי.
ממש לפני שהחג נכנס הספיקו ב-N12 לדווח על פינוי בניין בקריית שמונה אחרי שהופיע בו סדק בקיר תומך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 8:41 pm 
Hall of Famer

האמת שזה הכי צפוי שעכשיו יהיו מלא דיווחים בסגנון הזה. חשבתי על זה כבר לפני כמה ימים שזה יגיע מהר מאוד.

אגב הבניין בחולון, יש תמונה שלו מיום שבת, כשהוא היה מפונה והדיירים בחוץ. על אחד החלונות היה כתוב שיש דירה למכירה. מניח שלא אקטואלי כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 9:27 pm 
Hall of Famer

למה? הזדמנות. מחיר ברצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 10:15 pm 
Junior

מישהו עדכן אותי היום, לא ידעתי, שהחל מארבע אחה"צ היום, לא ניתן להעביר הוראות מסחר לבורסות (דרך הבנקים) בארצות הברית.
הם יפתחו את האפשרות רק מחר בצאת יום כיפור, מה שאומר כמעט שני ימי מסחר. מעולם לא סחרתי בדרך הבנק וזה הפתיע אותי מאוד.
דיי דרמטי לדעתי. ראיתי כמה נוספים שמתרעמים על זה. מעניין האם זה תקף גם לבתי השקעות ישראלים שאנשים סוחרים דרכם בחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 10:27 pm 
Hall of Famer

זה לא היה כך מאז ומעולם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 15, 2021 10:37 pm 
Junior

אין לי מושג. היום זה קפץ לפתחי בפעם הראשונה.
אני מניח שכן, אבל כמה שם היו נשמעים כועסים, אז מעניין.
מישהו יכול לאשש או לבטל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 16, 2021 1:49 pm 
Hall of Famer

אם הברוקר שלך ישראלי ולא סולק את הפקודה ביום כיפור, אז אלה החיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 16, 2021 3:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

למישהו יש תשובה מניחה את הדעת מדוע בסלקום TV הVOD לא פועל ביום כיפור? (אני לא יודע איך זה ביס/הוט/שאר חברות הכבלים) הרי לא צריך שמישהו יעבוד פה, כל הישום פועל ע"י משתמש הקצה, ואם אותו משתמש קצה אינו צם ביום כיפור למה כופים עליו שהוא ומשפחתו לא יוכלו לראות טלויזיה?
אני באמת רוצה להבין את ההגיון. זה לא כמו לא לנהוג בשכונות חרדיות בשבת, אין פה את מרכיב ההתחשבות ברגשות הדתיים, צפייה בטלויזיה זה משהו שאדם עושה בביתו ולא אמור להשפיע על שכניו (כל עוד הוא צופה בווליום סביר). איך זה נחשב משהו מלבד כפייה דתית פר אקסלנס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 16, 2021 3:50 pm 
Hall of Famer

זה בכל חברות השידור וגם זה היה כך מאז ומעולם.
למה זו כבר שאלה אחרת.
אני מניח שזה גם שיקול מסחרי ותדמיתי בגלל כוח קנייה של קהל, כמו שמשתלם לחברות מסויימות וענפים מסויימים לשמור על כשרות.

כל זה כמובן בהנחה שזה לא חלק מתנאי הרשיון שלהם, אחרת זו כן כפייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 16, 2021 4:16 pm 
Hall of Famer

בפרטנר גם סגור.
אבל שמעתי שאצל יס זה פתוח. נכון הדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 332 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 54 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: