סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:26 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
מעניין מאיפה הגיעו סיפורי הסבתא של בנט על שני הילדים הבריטים שמתו מאומיקרון.

אני רואה שאתה לא בעניינים. יועצו החרדתי מאיר רובין, אדם דפוק בראש והיסטרי ברמות, עומד בראש פורום "קהלת" ולוחש על אוזנו של הדוצ'ה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדמה לי שאחרי סיפור המחקר הבריטי אתה לא בפוזיציה להגיד לי מי משנינו נמצא בעניינים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:30 pm 
Sophomore

גם ה"תיקון" בהחלט מוזר
הרבה יותר סביר שהוא התבלבל מהנתון ש2 בריטים מתו מהוריאנט, לא ש27 ילדים מתו מהזן המקורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:31 pm 
Hall of Famer

אבל איפה יש נתון ששני בריטים מתו מהווריאנט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:47 pm 
Sophomore

אין כזה מסתבר, זכור לי שראיתי כותרת שציינה את זה אז חשבתי שמשם הגיע הבלבול.
כפי שאמרתי אני לא מעודכן במה שקורה בימים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:50 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
נדמה לי שאחרי סיפור המחקר הבריטי אתה לא בפוזיציה להגיד לי מי משנינו נמצא בעניינים.

לא נראה לי שהבנת את הגרף. ודרך אגב, ד"ר ליאור הכט היא רופאת ילדים שסיימה התמחות רק לפני כמה חודשים. היא מבינה בקורונה בערך כמוך. לא אחת לצטט אותה כמקור למשהו.
והבוסטר שלך שווה לתחת. לראיה, בכיר במשרד הבריאות שעדכן אותך היום שבינואר- פברואר תידרש לעוד ניקוב בכרטיסיה, עד כדי כך יעיל הבוסטר שלקחת :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:52 pm 
Sophomore

בוא, קורא גרפים דגול, תסביר איך בברטיניה בחנו את יעילות הבוסטר לאחר 15 שבועות אם לפני 15 שבועות הם עוד לא התחילו לחסן בבוסטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 3:58 pm 
Freshman

3&D כתב:
בוא, קורא גרפים דגול, תסביר איך בברטיניה בחנו את יעילות הבוסטר לאחר 15 שבועות אם לפני 15 שבועות הם עוד לא התחילו לחסן בבוסטר.

אתה לא באמת כזה מטומטם כמו שמשתקף מהשאלה שלך. מקווה בשבילך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 4:03 pm 
Hall of Famer

Purple_Shadow כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא נראה לי שהבנת את הגרף. ודרך אגב, ד"ר ליאור הכט היא רופאת ילדים שסיימה התמחות רק לפני כמה חודשים. היא מבינה בקורונה בערך כמוך. לא אחת לצטט אותה כמקור למשהו.
והבוסטר שלך שווה לתחת. לראיה, בכיר במשרד הבריאות שעדכן אותך היום שבינואר- פברואר תידרש לעוד ניקוב בכרטיסיה, עד כדי כך יעיל הבוסטר שלקחת :D

ברור שלא נראה לך. גם לא ציפיתי שייראה לך, זה בסדר.
הנה הלינק לדו"ח, עמוד 21, כולל דברי ההסבר לגרף שמופיעים לפניו. כל יושבי סלניוז מוזמנים לעשות לך ולי "ביקורת עמיתים" ולהגיד מי הבין נכון את השפה האנגלית הלא מסובכת שמופיעה שם.
https://assets.publishing.service.gov.u ... ing_31.pdf
ולגבי הבוסטר, ממש מצחיק אתה. בפברואר תעבור חצי שנה מאז שקיבלתי את הבוסטר, שזה מה ששיערו מראש על ירידה באפקטיביות שלו. אם זה סימן לשוויון לתחת, כנראה שהתחת שלך באמת משהו מיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 4:11 pm 
Sophomore

Purple_Shadow כתב:
3&D כתב:

אתה לא באמת כזה מטומטם כמו שמשתקף מהשאלה שלך. מקווה בשבילך.

לא יודע אם אני מטומטם או לא, אבל אני לא זה מבינינו שחברות בכת הורסת לו את התאים במח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 12, 2021 8:56 pm 
Sophomore

חבל שארה"ב לא ברשימה האדומה העדכנית.
המצב שם לא פשוט בכלל לפי הנתונים, ורק מחמיר בשבועות האחרונים.
מעניין כמה יהודים יצטרכו לשלם בחייהם בגלל זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 13, 2021 6:29 pm 
Sophomore

משהו יכול להבין את ההיסטריה של משרד הבריאות?
נתחיל ממצעד הבדיקות בנתב"ג. אלו עזרו נגד האומיקרון? מקסימום האטו התפשטות ולדברי משרד הבריאות והורוביץ קנו לנו זמן.
ואני שואל, מה הזמן עוזר? המגפה קיימת כבר שנתיים! על מה עוד יש לכם להתארגן? הרוב מבוסטרים, מה הבהלה?
בסופו של דבר האומיקרון יתפשט, ואז נשאלת השאלה למה צריך את הבדיקות? שאני הולך לסופר מבקשים בדיקה? לקניון? אלו לא מקומות סגורים וצפופים שאפשר להדבק בהם בקלות? מה זה משנה אם נדבקתי בקרואטיה או ברמת גן?
באירופה מאמינים בחיסון ואצלנו לא. מי שמחוסן לא צריך להראות בדיקה שלילית בגבול. על ילדים בכלל אין מה לדבר, ברוב המדינות לא בודקים ולא מגבילים אותם בתו ירוק (תקנו אותי אם אני טועה ומשהו התעדכן בינתיים).
ועכשיו הבהלה מהגל הרביעי באירופה. השבתת נתב"ג באופן עקיף, כאשר אמנם יש הרבה מאומתים אבל בשל החיסונים הרבה פחות מאושפזים וחולים קשה מאשר בעבר.

עד מתי משרד הבריאות חושב שניתן יהיה להתנהל כך? אין סימנים שהקורונה תעלם והיא לפחות בעיני מגיעה לשלב שמצליחים לשלוט בה לא רע מבחינת עומסים על בתי החולים-כלומר רוב רובם של החולים במצב קל והנגיף מתחיל להתבסס כמחלה ויראלית רגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 13, 2021 6:54 pm 
Hall of Famer

צודק לגמרי. אשתי והעוללה חזרו מצרפת וגם שם וגם באמריקה הכל היה נורמלי ובלי סגרים ובידודים ושטויות
רק ישראל חכמים יותר מכולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 8:13 am 
Hall of Famer

הכל נורמלי ובלי סגרים ובלי שטויות, רק בישראל היסטריים.

אה, חוץ מבריטניה שמדברת על סגר לחגים. אה, ונורבגיה שגם נכנסה עכשיו לסגר אה, וחוץ מאוסטריה, הולנד וגרמניה שכבר כמה שבועות בסוג של סגר. אה, והמקבילה האירופה של ה-CDC שממליצה לאנשים לדחות נסיעות לא חיוניות ובמיוחד למחלימים וללא-מחוסנים וזה רק בגיגול קצר של 5 דקות. אה, וצרפת אמנם בלי סגר, אבל כן החריפה את ההגבלות רק לפני שבוע כולל סגירה של מועדוני לילה למשך חודש.

https://planetski.eu/2021/12/07/no-lock ... ases-rise/

הנקודה היא פשוטה, האומיקרון התחיל לפני, כמה? חודש? חודש וקצת? ועד לפני שבועיים-שלושה כמות המקרים הייתה מינימלית, לוקח למחלה בערך שבועיים להפוך ממחלה קלה דמויית שפעת צינון למחלה קשה, זה אנחנו יודעים, ז"א שרק עכשיו מתחילים לראות באמת את ההשפעה של אומיקרון על תחלואה קשה. הכל מאוד ראשוני, גם ההערכות לגבי יעילות החיסון במניעת הדבקה, גם ההערכות לגבי יעילות החיסון במניעת תחלואה קשה, וגם ההבנה של מדענים לגבי האם אומיקרון גורם לתחלואה פחות קשה (יש נתונים ראשוניים כאלו, אבל הם, כאמור, ראשוניים). אם אומיקרון, נניח, מדבק פי 2 מדלתא, אבל גורם לתחלואה קשה ב-50% פחות, אנחנו עדיין מדברים על גל תחלואה מאוד משמעותי שעלול להגיע בשבועות הקרובים. ובכל מקרה, להרוויח זמן זה בהחלט חשוב בעיני, ועובדתית גם בעיני רוב אנשי המקצוע, במיוחד כשעדיין לא יודעים אם יצטרכו לעדכן את החיסון נגד אומיקרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 8:34 am 
Hall of Famer

אתה יודע, כשמשהו משפיע עליך ואתה רואה מול העיניים שתי מדינות עם מדיניות הפוכה (צרפת וארה'ב) אתה לא באמת צריך לטרוח לגגל
לא יודע, אחרי שנתיים בקורונה ועם החיסונים (אני יחסית מהמוקדמים בארה'ב עם בוסטר) אני באמת חושב שצריך להתחיל להתנרמל.
אתה רוצה שנמשיך גם עם הווריאנט ה 14 (פורטינקון) בשנת 2032 להחיל את אותן הגבלות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 8:45 am 
Sophomore

הסגרים במדינות האלה מינימליים, ובתכלס לא נאכפים כמעט. ראינו איך הסגר באוסטריה התקיים. דוכני הכריסטמט היו פתוחים כרגיל.
ההתפרצות באירופה היא עוד הרבה לפני האומיקרון והיא שילוב של חיסונים שפג תוקפם, אחוז בוסטר נמוך מאוד (שכרגע בעלייה) וחוסר בתו ירוק.
חוץ מזה, גם כרגע בישראל יש סוג של סגר מינורי מבלי לקרוא לזה סגר. רוצה לצאת לחו"ל? לא יכול. רוצה לצאת עם הילדים הקטנים? תעשה בדיקות יום לפני. יש הגבלות על התקהלויות. ללכת עם ולהרגיש בלי.
המצב של ישראל בנתב"ג אבסורדי. יש לי חבר שנשוי לדנית. הוא בדנמרק רוצה להגיע עם הפעוטה שלו לארץ ולא יכול. שני ההורים מחוסנים, אבל הבת חצי שנה לא. אז אי אפשר. הזייה.
שוב אני שואל, מה הזמן קונה לך? מיטות? ציוד? חיסונים?
כל אלה כבר יש לך וכבר שנתיים שאתה בונה את המערך.

נניח ו האומיקרון באמת לפי התרחיש שנתת, פחות קטלני ויותר מדבק. איך זה יעזור עכשיו להאט את ההתפשטות שלו בישראל בעוד חודש במקרה הטוב? בסופו של דבר התוצאה תהיה אותה התוצאה.
אז כשלא היו חיסונים (אני מאוד פרו חיסונים אם לא הבנת עד עכשיו), לא היו תרופות כמעט בסל, לא היה ידע על המחלה-תמכתי בקניית זמן. עכשיו אני כבר לא יודע מה הזמן הזה נותן.
זה יופי שהמומחים במשרד הבריאות רוצים לכסתח על עצמם ולראות שהם מתאמצים ועשו הכל למנוע את האומיקרון. בתכלס זה בלתי אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 8:49 am 
Sophomore

מה שנורטון אומר. איפה אתה רואה אותנו בעוד שנה? בעוד שנתיים? ואני יכול להבין את הסבל והצער שהוא עבר.
כתבת לקנות זמן עבור חיסון לאומיקרון?
ידידי, פספסת את הרכבת מזמן. פייזר ומודרנה טוענים שהחיסון בבוסטר טוב לאומי%קרון ולכן כרגע אין טעם לפתח חיסון מעודכן.
וגם אם יחליטו לעדכן מחר, עדכון מהיר כזה לוקח שלושה חודשים לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 9:05 am 
Hall of Famer

בדיוק
אני עושה חיסון שפעת פעם בשנה ומוכן בכיף לעשות קורונה מעודכן חצי שנתי באמת
אבל אני לא מסכים לא לעוף לארץ עם הבת שלי. בטח אחרי הסיוט של הוצאת דרכון ישראלי. ואני לא מבין איך ישראלים שרוצים לקחת את הילדים לחול מסכימים לעשות את זה
חלאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 9:15 am 
Hall of Famer

נורטון, ארה"ב כבר חודשים מסתובבת על 1000-2000 מתים ליום מקורונה, בנירמול לישראל זה אומר משהו כמו 30-60 מתים ליום, הדוגמה שאתה רוצה לקחת להתנהלות בישראל? או צרפת שנמצאת כרגע בשיא של גל תחלואה עם קרוב ל-50 אלף מקרים חדשים וסביב 100 מתים ליום?

אישית, בגדול, אני רוצה שאנשים פחות ימותו ופחות יהיו חולים קשה, וצריך לנהל את ההגבלות בצורה הגיונית כדי שמצד אחד ימנעו את רוב מקרי המוות בלי לעצור לגמרי את החיים. אתה לא יכול לנהל הגבלות באותה צורה כשיש לך מצב כמו שישראל הייתה בו באביב כשהתחלואה ירדה כמעט ל-0 ומצב כמו עכשיו שבו אנחנו כבר בתחלואה של כמה מאות מתים ליום, אנחנו יודעים מגלים קודמים שתוך זמן מאוד קצר זה הופך מ-500-1000 ביום ל-10,000, ותוך זמן מאוד קצר זה הופך מכלום מתים ביום לעשרות (נניח-בגל שהיה בקיץ, בסוף יולי היינו על מקרה מוות אחד ליום בממוצע, באמצע אוגוסט כבר היינו על 15-20 ליום ובשיא בספטמבר הגענו ליותר מ-30 ליום). גם אפשר לחשוב איזה הגבלות חונקות מטילים כאן, סך הכל החיים די מתנהלים בצורה נורמלית חוץ מהגבלות איפה שיש שילוב של תחלואה וגבוהה ולא מחוסנים (בעיקר ילדים בגנים ובבתי ספר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 9:23 am 
Hall of Famer

גם אני רוצה שפחות אנשים ימותו, אבל שוב, מה אתה חושב שיקרה בווריאנט ה14 בשנת 2032 והאם אתה חושב שלא הגיע הזמן שכמו בשפעת ניתן לחיסונים לעשות את שלהם ודי
ועלי לצערי זה מאד משפיע. נכון אני לא תושב ואולי לכן זה פחות חשוב אבל זה עדיין משפיע המון המון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 9:27 am 
Hall of Famer

ורק אוסיף שבעיניי חיסון, תפקידו לא רק להגן אלא גם לנרמל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 9:38 am 
Hall of Famer

נכון, אבל בשביל לנרמל צריך אחוז התחסנות גבוה מאוד, וכל עוד חיסוני הילדים ממשיכים להתקדם די בעצלתיים בגלל כל הקובידיוטים שמפחידים הורים, וכל עוד החיסון לא מאושר לילדים בני פחות מ-5, למחלה יש עוד לאן להתקדם ואיפה להזיק, אז צריך להמשיך עם הגבלות כלשהן. ב-2032 (ובשאיפה הרבה לפני כן, נניח עוד 3-6-12 חודשים) אני מקווה שכולם כבר יהיו מחוסנים, וכנראה גם בחיסון יותר אפקטיבי נגד כל מיני וריאנטים, ואז אולי אפשר יהיה להתייחס לקורונה כמו לשפעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 11:05 am 
Sophomore

100 מתחם בצרפת ביום נשמע היום. ביחד לאוכלוסיה בישראל מדובר בכ-13 מתים ביום. לא כזה נורא, אם כי כמובן שחבל על כל אדם וכו וכו.
לצערי אתה יותר מידי ב wishful thinking, ואני מקווה שאני טועה ואתה צודק.
האוכלוסייה רואה בחיסונים כשלון (לא משנה שזאת טעות, זה מה שבשטח) עייפה מהם וכבר איבדת את compliance של הציבור. אני לא רואה את מספרי המתחסנים עולים על אלו של הבוסטר בחיסון חדש מעודכן, ואני בכלל לא בטוח שיוציאו אחד כזה בקרוב. אם כן כמובן אעשה, אבל שוב-בציבור תהיה היענות נמוכה.
אני גם לא צופה אחוז התחסנת גבוה בילדים לצערי הרב.
הבעיה העיקרית שאין וגם לא מדברים בכלל על פרמטרים של השגה שמהם נצא מההגבלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 11:57 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
100 מתחם בצרפת ביום נשמע היום. ביחד לאוכלוסיה בישראל מדובר בכ-13 מתים ביום. לא כזה נורא, אם כי כמובן שחבל על כל אדם וכו וכו.
לצערי אתה יותר מידי ב wishful thinking, ואני מקווה שאני טועה ואתה צודק.
האוכלוסייה רואה בחיסונים כשלון (לא משנה שזאת טעות, זה מה שבשטח) עייפה מהם וכבר איבדת את compliance של הציבור. אני לא רואה את מספרי המתחסנים עולים על אלו של הבוסטר בחיסון חדש מעודכן, ואני בכלל לא בטוח שיוציאו אחד כזה בקרוב. אם כן כמובן אעשה, אבל שוב-בציבור תהיה היענות נמוכה.
אני גם לא צופה אחוז התחסנת גבוה בילדים לצערי הרב.
הבעיה העיקרית שאין וגם לא מדברים בכלל על פרמטרים של השגה שמהם נצא מההגבלות.

עם המשפט האחרון אני די מסכים בעיקרון, אבל צריך לזכור שהוא קצת בעייתי, נניח שמציבים את היעד ב-95% התחסנות, ונניח שמגיעים אליו מחר בבוקר, אבל במקביל מתגלה וריאנט חדש, שיש חשש אמיתי שהוא גם עוקף את החיסון באחוזים גבוהים וגם קטלני, מה עושים אז? פותחים הכל ונותנים לאנשים למות? ממשיכים עם מגבלות ומאבדים את אמון הציבור? כל הבטחה עתידית שאתה נותן עלולה לשים אותך בפוזיציה די בלתי אפשרית בכל מיני תרחישים, ולא כולם מופרכים.

מעבר לזה, אני לא חושב שהאוכלוסיה רואה בחיסונים כשלון, עובדתית אחוזי ההתחסנות, גם בבוסטר, לא נמוכים בכלל, יש בעיה רצינית עם דיסאינפורמציה שמפיצים מתנגדי חיסונים וחובבי קונספירציות, זה נכון, וזה פוגע בעיקר בחיסוני הילדים, אבל בסופו של דבר, הסרה מאסיבית של מגבלות משמעותה עדיין, גם בתרחיש אופטימים, 10-20 מתים בכל יום לאורך תקופה ארוכה, עד שהפחד יעשה את שלו ומספיק אנשים יתחסנו או עד שימותו עוד הרבה מאוד אלפים ונגיע לסוג של חסינות עדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 14, 2021 1:11 pm 
Sophomore

רוני בבריטניה כרגע זה 100-200 מתים ביום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 595 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 24  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 43 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: